Hur man agerar sane även om du inte är det

Att prova några av dessa förslag kan hjälpa dig att känna dig mer ansvarig för ditt liv. Om du inte upplever fred och lugn, Här är flera idéer. Du kan undvika vissa svårigheter i det dagliga livet och få mat för att tänka på att vara lugnare och samlad.

Steg

Del 1 av 4:
Ändra din livsstil
  1. Bild med titeln Act Sane även om du
1
Acceptera dina omständigheter - acceptera din familj, vänner och bekanta s yttranden. Om möjligt, försök att visas icke-förvirrad av mindre händelser eller av andra åsikter, även om du känner upprörd.
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    2. Prova övning eller sport blåser av ånga genom att bilda en ny vana: Att göra en bra vana kan ta några veckor, en månad eller mer. Försök att arbeta upp från att känna sig nere eller arbeta av Energi eller sublimering - Upphöjande känslor genom att göra något som att träna på piano - eller vara energisk att spela kraftfull sport. Vad som än fungerar bra för dig kommer att vara till hjälp, och vissa kan vara till hjälp i gruppaktiviteter.
  • Håll det enkelt: Vissa människor får tillfredsställelse från
  • Gå snabbt, jogging,
  • Spelar basket, eller simning.
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    3. Göra små ändringar Gilla att förbättra ditt utseende och få dig en behandling när du har slutfört dina mål. Till exempel kanske du övervinna ångest, klara av depression eller Sluta vara paranoid, Om du sakta öppnas upp till situationer som utmanar dig något, och långsamt lär dig att erövra dina dem. Du visar mod och gör ansträngning och så, må bra om det! Dessa kan kallas Baby Steps. Börja inte BIG-START med enkla och enkla förbättringar. Försök inte göra för mycket - det kan leda till ömma muskler eller ömma känslor.
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    4. Undvika skyllning Andra (utan tar hand om något som du kanske har hanterat bättre) är en bra idé. Så undvik att agera och prata i en negativ sätt, men använd positivt tänkande. Du kan vara mer framgångsrik genom att vara snäll, inspirerande tacksamhet genom att vara trevlig och hjälpsam.
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    5
    Tänk på att skratta på lämpligt sätt och inte ojämnt diskutera eller skratta åt andra människors känsliga ämnen.Eftersom du kanske inte alltid hämtar signaler om andras känslor är det klok att fråga om de är intresserade och har tid att lyssna innan de lanseras till en involverad diskussion om komplexa ämnen. Bli inte förolämpad om människor verkar ointresserade...
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    6. Tvivla på din hörsel och din syn. Sluta tro att du har super klar hörsel. Om bara några få ord är klara, kan det vara mycket bra att vara din fantasi fylla i saker som inte var "hört." Tvivla på dina negativa tolkningar av vad du "hört" eller sågbaserade dom av subtila idéer eller handlingar, och undvika grundlösa övertygelser (ogrundade åsikter) eller tänkande att du har allt som alla tänkte ut...
  • Del 2 av 4:
    Hantera snyggt med människor
    1. Bild med titeln Act Sane även om du
    1. Inse att människor kommer att behandla dig bättre när du inte anklagar dem för felaktigt dig, "tala illa om" du eller motsätter dig dig. Att vara vänlig och omtänksam hjälper dig sluta vara orolig- Så du kommer att känna att människor kan vara på din sida.
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    2. Upprätthålla avslappnad öga Kontakt för att visa förtroende, Men utan att stirra fast. Ett sätt att uppnå avslappnad ögonkontakt är att titta på den vänstra ögat av personen kort och sedan skifta till annat höger öga. På det sättet är du inte så obekväma - för att du kontrollerar hur du tittar på människor - utan att bara stirra.
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    3
    Tro det här: Nästan någon kommer att tro att du är udda om du:
  • Agera och reagera lugnt--när andra kan klaga högt eller argumentera eller "Gå av halvkakad." Så svara tyst när du känner dig extremt irriterad eller som rasande om en felaktigt förberedd matordning eller något sådant - kom ihåg att om du gör väntan kock galen de kan "oavsiktligt" Släpp din biff på golvet och plocka upp det och damm av det, tjäna det... Tänk på detta som "Service med ett leende."
  • Inte bländning och grimas på människor-leende En liten - Om du inte är säker på om din panna är furrowed i en rynka, rör casually pannan för att känna rynkorna. Ta nu ett djupt andetag, men låt det sakta, le (lär dig att skratta åt dig själv.) och koppla av. Använd inte ett stort grin hela dagen eller a "oändlig leende" Antingen - Försök att torka ett obekvämt glans från ditt ansikte - slappna av lite djupt andetaget igen...
  • Undvik oregelbunden beteende - gör det inte spela teater chockad, skaka ditt huvud, virvel runt, fnissla (för ingen uppenbar anledning)- Undvik att rambling Tal - Kom tillbaka på ämnet-
  • Låt bli argumentera eller anklaga folk av förolämpningar mm. på en allmän plats.Spelar det roll vad främlingar tror? Nej! Kommer du att se dem igen - nej! Låt sjunka och förolämpningar droppe-bara låt det gå! Inte oroa och reagera inte på främlingar - om det verkar som att någon konfronterar dig eller respekterar dig, låt det bara gå. De spelar ingen roll.
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    4. Undvik offentligt skrattar eller "förbannelse" för ingen uppenbar anledning eller prata till dig själv--eller muttrande och giggling offentligt--Men om du gör det, se sedan för att se om någon tittar på dig nyfiken och "säg ursäkta mig jag tänkte bara på något" och chuckle, men förklara inte!
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    5. Du kan njuta av "tala tillbaka" till din Tv (privat) - eller Ring en prata show, eller jubla för ett bolllag på radio eller tv, och argumentera med "nötternas åsikter om radioprogram eller nyheter och kommentarer, etc. Men, argumentera eller grumla inte offentligt.
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    6. Häng upp telefonen och lugna ner dig När du blir arg eller förolämpad, känna sig ont - lugna ner och ring sedan tillbaka snyggt och plocka upp konversationen med- "Vi blev avskurna!" Tja, det gjorde du och det hjälper ibland...
  • Del 3 av 4:
    Attityd
    1. Bild med titeln Act Sane även om du
    1
    Sluta kolla över din axel ständigt. Har du sett en kille som går ner på gatan som upprepade gånger tittade tillbaka och runt på ett oroligt sätt. Det ser konstigt rätt ut... Kanske hade han goda skäl, men troligtvis var det rädsla eller paranoia (inte helt sammansatt vid den tiden ändå).
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    2. Anklaga inte främlingar av att följa dig - eller ens titta på vad du gör... De var förmodligen bara på väg till samma avdelning i affären, eller på väg upp till framsidan bakom dig när du är. Anklagar inte någon av att följa dig till kassan eller sådana saker. Bara handla i säkra butiker och gå i väl upplysta och säkra områden med andra människor, och sedan tänka ingenting om det - om vanliga människor går längs bakom dig.
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    3. Förvirra inte ta ställning till säkerhet med "vara defensiv." Eftersom tystnad Är inte alltid så gyllene, det är bra att ha några saker du är beredd att säga: "Jag tror inte att det här träning."--eller att tänka på dig själv: "Detta verkar vara en ogrundad rädsla." Sådana saker kan göra mycket skada för dina nerver om du underhåller grundlös rädsla - eller omvänt ignorera rimlig rädsla. Okunnighet är inte alltid lycka.
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    4. Avvisa rädsla, paranoid tankar gillar att lyssna nära till varje mumble som du hör på din arbetsplats, eller i en butik. Istället säga "till dig själv," "Jag avvisar den tanken!" och recitera några positiva andliga tanke som: "Välsigna Herren - Åh, min själ - och allt som är inom mig välsigne sitt heliga namn." eller något enkelt som, "Saker kommer att vara okej: det blir okej!"
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    5. Inse att din attityd gör en stor inverkan på dig själv och andra och den frowning, cynism, sarkasm och fatalism är typer av galskap, vilket kan vara självbedömande och är "förskjutning"--så lätta upp. Också, som är defensiv, deprimerad, eller irriterad kommer att validera självkänsla att du kan uppleva.
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    6. Hitta en aktivitet som verkar värt att åstadkomma och bli upptagen. Hitta aktiviteter som är plausibla, och det kan förbättra och för vilka det kommer att finnas bevis. Till exempel, om du aldrig ser några personer som är involverade av din välgörenhet, känner du inte mycket prestation för att bara skicka pengar till någon adress...
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    7. Grumble inte ständigt: "Tja, de borde veta det / vad jag vill ha..." (Förvänta dig inte att läsa) eller "Jag borde kunna göra vad jag vill ha..." (realisera andra påverkas). Fokusera på nutiden, inte det förflutna. Istället för att tänka på vad skulle kunna har gjorts, fokusera på vad du kan göra nu.
  • Del 4 av 4:
    Positivt tänkande
    1. Bild med titeln Act Sane även om du
    1
    Erkänna dina rädslor och tvivel till någon som du kan lita på - du tar bort en del av dess momentum. Om du lyser på dem - de kommer inte ha så mycket kraft av det okända!
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    2. Introducera en ny positiv utsikter till varje ny dag. Det är en ny start idag!
  • Bild med titeln Act Sane även om du
    3
    Hjälpa någon som har mindre än dig och vill ha lite hjälp - det kan hjälpa din humör och ditt självkoncept, som du tar en timme åt gången!
  • Tips

    Sänka din påfrestning genom att starta en övning programmera som att gå på ett shoppingområde eller en marknad eller en park - få frisk luft och förbättra din blodtryck. Kraftig aktivitet kan få dig att känna dig livlig och öka ditt humör och hjälpa till att lindra dagens spänningar.
  • Var dig själv. Ingen kan vara bättre än du.
  • Lär dig att spela en gitarr snabbt och lära sig något nytt varje dag eller varje vecka. Gör en lista av saker du vill göra innan du får "för gammal" att gå ut och om (lära sig att simma, gå och lära sig ett hantverk).
  • Om du är ensam och ensam-- Det borde hjälpa ditt humör - att komma ut bland människor:
  • Få en bok på bibliotek- Köp en på en använt bokhandel eller sparsamhetsbutik.
  • Gör lite ljus och förnuftig socialisering, speciellt om du är inte upp till det - så gör vad du kan för att vara personligt.
  • Slå blues-Gå med i en klubb, grupp eller organisation som innehåller intresse av intresse för dig. Ensam Människor tenderar att vara intresserade av några smala aktiviteter, och ointresserade i någonting utanför dem - så försök några nya aktiviteter, men inte vara orolig för hur du gillar det - bara lära dig och se om det är en chans att skaffa vänner.
  • Ring en familjemedlem eller en vän, men upp med hakan och positivt sinne. Planera för semester och sådana med dem eller någon sådan händelse.
  • Om du är deprimerad, i en svart funk eller förlora din vilja att fortsätta försöka - göra en "att göra lista" och Välj något enkelt att göra först - då något lite svårare - att bygga upp din entusiasm och känsla av framgång och prestation.
  • Slå upp lite roligt och ganska allvarligt konversation (dominerar inte det) någon plats, istället för att röra sig själv hela dagen, gå ut och om!
  • Gå till en kafé - eller till munk, bröd eller bakverk bakverk - prova en ägg och våfflor plats-
  • Få en lätt lunch på en "deli" med bord eller på en salladsbar, burger eller smörgåsaffär-
  • Köp ett äpple eller en banan på en jordbruksmarknad-
  • Köp ett eller två små objekt som du kan använda på en variation som a "dollarbutik."
  • Tänk på andras positiva beteende speciellt hur de betagen Det genom att ändra ämnet eller bli upptagen på andra saker - så de fastnar inte på ett problem.
  • Vara generös (inget dyrt - bara ett vänligt kort eller en penna), och var tacksam för vad du har för dina möjligheter i jobbet, eller i "avkopplande" och dina vänskap.
  • Gå till Community College eller lär dig själv så att du får spänningen att lära dig något nytt och dela det med andra också.
  • Varningar

    Undvik att bryta ut förolämpningar - som "Jag slår vad om att du var söt när du var ung!"
  • Förvänta dig aldrig något objekt i gengäld - när du ger och tar lite ljus i någons liv - det skulle vara dålig mental hygien för dig.
  • Var inte "svartsjuk" När du väljer och ger en liten present till någon som behöver jubla - som förväntar sig tack, tigger efter komplimanger, eller för kramar eller kyssar - men bara besök en person som är sämre än du (som på ett bostadshus för äldre) så att det hjälper dig att känna dig en prestation.
  • Se till att människor är villiga att chatta och att acceptera ditt samtal, så att du kan skämta och reta med människor i en utcheckningslinje och den som arbetar registret i Storeor Cafe, etc.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande