Hur man är stark som en tjej

En stark tjej är modig, äventyrlig och kraftfull. Hon är självsäker, villig att prova nya saker och ihållande att lära sig nya färdigheter.

Steg

Metod 1 av 3:
Bygga fysisk styrka

Det är bra att bygga en stark, skicklig kropp som en tjej. Få gott om motion och fokusera på vad din kropp kan göra.

  1. Bild med titeln vattenmelon på bord.jpg
1. Ät från alla livsmedelsgrupper och håll hydratiserad. Protein (kött, fisk, ägg, nötter, tofu) hjälper dig att bygga muskelmassa. Frukt och grönsaker kommer att ge dig de vitaminer och mineraler du behöver för att vara stark och kapabel. Fetter och desserter spelar också roll för hjärnan och cellulär hälsa. Håll ett glas vatten vid ditt skrivbord, såväl som att ha något att dricka med varje måltid.
  • Bild med titeln Teen Girl sover med Teddy Bear.jpg
    2. Få minst 8 timmars sömn. Din kropp behöver sova för att ladda och växa starkt. Om du bär dig ut, kommer du inte att kunna fungera bra nästa dag.
  • Bild med titeln Redhead i Neurodiversity Shirt har Idea.jpg
    3. Ta pauser från datortiden. Även en två minuters paus för att sträcka benen är bra för din hälsa. Gå och få ett glas vatten eller lite mat, ta ett badrumsavbrott, eller hänga med en av dina syskon för lite. Detta blir lättare på dina ögon, muskler och sinne.
  • Bild med titeln Två personer promenerar i tyst skog.jpg
    4. Hitta en form av träning du tycker om. Övning kommer att bygga muskler, liksom att stödja din känslomässiga styrka. Gillar du att vandra, springa, gå, simma eller jogga? Föredrar du att träna själv, eller med vänner eller familj?
  • Bild med titeln Handlad kvinna lyfter vikter vid terapi.jpg
    5. Gör styrketräning. Du behöver inte lyfta vikter (även om det här verkligen kan hjälpa dig att bli starkare). Du kan använda din kroppsvikt. Gör pull-ups, chin-ups, muskel-ups, push-ups mm. Öka dina reps när du blir starkare. Utmana dig själv och tryck dig själv med gränsen, men se till att du sträcker dig innan för att undvika att bli skadad.
  • Bild med titeln Ung kvinna spelar soccer.jpg
    6. Spela sport. Alla sporter, någon övning som fungerar dina muskler, kommer att göra dig starkare över tiden. Fotboll, basket, simning, gymnastik och bergsklättring är alla bra sätt att bygga muskler. Att ta gymnastik kommer att förbättra din fysiska styrka, flexibilitet, stabilitet och mycket mer. Bara spela sport som du hittar roligt och du gillar.
  • Om du inte tycker om gruppsporter, försök att skjuta hoops själv eller ställa in och bryta personliga mål.
  • Backyard Sports kan också vara kul! Försök spela sport informellt med vänner eller familjemedlemmar. Du behöver inte hålla poäng om du inte vill.
  • Bild med titeln Autistic Girl Dances to Music.jpg
    7. Var försiktig så att du inte överarbetar dig själv. Sträcka och värma upp innan du gör sport, och ta en minut eller två efteråt för att svalna genom att gå eller sträcka lite mer. Styrka är uppbyggd över tiden, och det är viktigt att respektera din kropps gränser.
  • Metod 2 av 3:
    Bygga mental styrka

    Din hjärna växer och utvecklas på fantastiska sätt. Utmana dig själv och lär dig nya saker att utveckla ett starkt sinne.

    1. Bild med titeln tjej väcker hand i klass.jpg
    1. Var uppmärksam på skolan och gör ditt bästa. Går bra handlar om mer än talang - det är viktigast att vara en hård arbetare. Öva att studera och arbeta hårt i skolan, och du kommer att växa framåt när du blir äldre.
  • Bild med titeln Engineering Students build.jpg
    2. Experimentera. Du har många år av livet framför dig, och nu är det bra att prova nya idéer. Plocka upp en bok om leksakrobotar, lära sig att jet ski, sminka ett cookie recept, eller prova din hand på att skriva historier. Ta reda på vilka idéer som inte är.
  • Bild med titeln hög av books.jpg
    3. Läs ofta. Fiktionsböcker är roliga och insiktsfulla, och du kan också läsa nonfiction för att lära sig fakta om saker du älskar. Prova en mängd olika genrer och ta reda på vilka du älskar bäst. Specialisera på dina favoritområden, och läs också något annat varje gång i taget för att bara skaka upp saker.
  • Bild med titeln hijabi tjej på computer.jpg
    4. Främja en kärlek till lärande. Nyfikenhet och kärlekens kärlek är viktiga egenskaper i en ung kvinna. Hitta vilka ämnesfrågor du verkligen tycker om, kolla in böcker från biblioteket och undersöka nya idéer.
  • Undersök sidområden du älskar utanför skolan. Är du intresserad av robotik, feminism, oljemålningar, molekylär vetenskap?
  • Bilden med titeln två personer pratar.jpg
    5. Fråga andra om sina idéer. Alla har olika tankar och åsikter, och du kan utveckla mer nyanserade idéer genom att lyssna på andra perspektiv.
  • Be din pappa att redigera din novell.
  • Lyssna på människor som har motstridiga åsikter. Varför är de oense? Vad är dina tankar om frågan?
  • Be din syster att förklara sitt vetenskapsprojekt till dig.
  • Få läsförslag från en lärare.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga emotionell styrka

    Emotionell styrka är hur bra du hanterar dina problem och känslor. En känslomässigt stark tjej är snäll och fjädrande, och hon studsar tillbaka när livet kastar problem på henne.

    1. Bild med titeln kärleksfull person med hjärtan.jpg
    1. Omfamna vem du är. Din identitet är viktig, och du behöver inte bekämpa den. Det är okej att vara lång, knubbig, konstnärlig, funktionshindrad, geeky, introvert, och vad du än är. Du har din egen unika stil och personlighet, och dina egenskaper gör dig inte sämre än någon annan.
  • Bild med titeln Cener
    2. Ta dig tid att förstå dina känslor. Dina känslor är viktiga, och det är bra att känna igen dem och hitta hälsosamma sätt att kanalisera dem. Det är normalt att uppleva en rad känslor, och att lära sig att hantera dem är en viktig del av att växa upp.
  • Om du är arg, försök ta en promenad, få motion, läsning eller ta lite tyst tid att lugna sig.
  • Om du är ledsen, spendera tid med ett husdjur eller älskad, ta hand om din kropp och prata med någon om hur du känner.
  • Om du är rädd eller orolig, gör något om det som skrämmer dig (e.g. göra en handlingsplan), ta några djupa andetag, eller berätta för en vuxen hur du känner.
  • Bild med titeln sömnig tjej slappnar av i hörnet.jpg
    3. Ta dig tid att koppla av varje dag. Avkoppling är en viktig del av att känna sig frisk och balanserad, och det gör att du kan hålla dig lugn när problem kommer din väg. Läs dina hobbyer, läs en rolig bok, gå en promenad, ta ett avkopplande bad, eller spendera tid med någon du älskar.
  • Bild med titeln Vacker tjej ser över axeln.jpg
    4. Bryta stora problem i små bitar. Ibland känner sig uppgifter överväldigande, till den punkten att det är svårt att börja. När det händer kan du skriva ner de steg du behöver ta, och bara gör en i taget. Till exempel, om du måste skriva en uppsats, skriv ett stycke nu och sedan spela med din hund.
  • Att ta pauser är en viktig livskunskap! Det kommer att hjälpa dig att känna dig överväldigad, och du kommer att kunna fokusera bättre när du sätter dig ner igen.
  • Skriv ut ett schema om det hjälper.
  • Bild med titeln Fader Comforts Crying Teen.jpg
    5. Lär dig att be om hjälp. En del av att vara stark är att känna igen när något är för stort för dig att möta ensam. Du kanske vill fråga en vuxen för råd, eller få hjälp med att lösa det problem du står inför. Ibland kanske du behöver en kram och ett lyssnande öra. Erkänna att du behöver hjälp, och kommer att be om det, är ett tecken på tapperhet.
  • Bild med titeln Sad Teen Sitting Alone.jpg
    6. Känna igen att du inte behöver vara stoic hela tiden. Det är okej att ha dåliga dagar, och det är okej att vara sårbart. Din styrka är inte bestämd av om du gråter eller inte-det handlar om hur du studsar tillbaka från problem. Massor av starka människor ber om hjälp och behöver luta sig på andra människor ibland.
  • Bild med titeln Artsy Teen säger no.jpg
    7. Lyssna inte på mobbningar. Du hittar personer som inte tycker om dig utan någon bra anledning, och som gillar att förolämpa dig eller försöka komma i vägen. Du behöver inte lyssna på dem. Att vara artig är bra, men du behöver inte stå runt sätta upp med en genomsnittlig person bara för manners skull.
  • Säga "snälla sluta" eller "jag är upptagen" Om någon inte kommer att lämna dig ensam.
  • Om du är förolämpad, låtsas att inte ha hört dem, eller säga "Jag är okej, du menar." Detta tar allt roligt ut av det för mobbarna.
  • Berätta för en vuxen om han inte hanterar det själv fungerar inte, eller om du inte vet vad du ska göra.
  • Bild titled tjej flätor hår av vän med down syndrome.jpg
    8. Bygga starka relationer. Tänk på människor du kan prata med när du har en dålig dagföräldrar, vänner, syskon och andra människor i ditt liv. Ta tid för dem som är viktiga för dig.
  • Bild med titeln Person lyssnar på glad autistisk vän.jpg
    9. Tillbringa tid med människor som får dig att må bättre om dig själv och världen. Leta efter vänner som är positiva, snälla och respektfulla för andra människor. Dessa vänner kan lyfta upp dig och hjälpa dig att känna och vara ditt bästa.
  • Bild med titeln tonåring och autistiskt barn giggling.jpg
    10. Öva vänlighet. Ge uppriktiga komplimanger, använd goda sätt, hjälpa människor i nöd och nå ut till andra människor som ser vänliga ut. En inställning av vänlighet kommer att dra människor till dig och hjälpa till att göra livet enklare för dig.
  • Bild med titeln Strong Girl Posing.jpg
    11. Känna igen din egen makt. Vägra att låta negativa stereotyper hålla dig tillbaka. Berätta själv att du burk. Öva makt poserar, känner igen att du är skicklig och jobbar med att bygga ditt eget förtroende. Du är starkare än du vet.
  • Varningar

    Bänk, tyngdlyftning, powlifting mm. är alla goda sätt att bli starkare.
  • Var avslappnad och försök att inte oroa dig för saker för mycket, ibland är det bra att vara ensam på ett lugnt ställe och bara låt din stress gå.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande