Hur man är en bra idrottsman

Att vara en bra idrottsman är ungefär mer än bara att vara bra på en sport. Det finns också en mental vinkel, när du förbereder dig och attityd för att vara det bästa du kan vara på din sport. Kombinera en bra tankegång med bra träningsvanor och en hälsosam livsstil kan hjälpa dig att fortsätta förbättra din fysiska förmåga och bli din allra bästa.

Steg

Del 1 av 3:
Öva att vara braStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Förbered dig för ett fotbollsmatch Steg 18
1. Arbeta med en tränare. Du känner förmodligen din kropp och fysiska färdigheter ganska bra, men det är alltid bra att ha ett yttre perspektiv. Coaches kan hjälpa dig att ställa in nådbara mål, vara fokuserad på att uppnå dem och hitta sätt att hjälpa dig att förbättra om du blir kort. Det finns en mängd olika tränare som kan arbeta med konditionering, teknik och någon annan aspekt av din atleticism och kompetensnivå.
  • En annan stor fördel med tränare är deras arbete med att planera dina övningar och övningar. Med en tränare behöver du bara vara orolig för att visa upp till din session i tid, medan din tränare kommer att ha utrustningen och schemalaget redo för att du ska arbeta med.
  • Bild med titeln Poäng i volleyboll Steg 9
    2. Skapa ett enskilt program. För att förbättra din atleticism bör du fokusera på att förbättra dina speciella svagheter. Att öva med laget är viktigt, men du vill också se till att du ställer tid att förbättra dina färdigheter. Blanda din rutin är också ett bra sätt att förbättra din övergripande prestanda och minska risken för skada. Prata med din tränare eller tränare om sätt att arbeta med dina specifika svagheter och utveckla alla aspekter av ditt spel.
  • Bild med titeln Förbered dig för ett fotbollsmatch Steg 20
    3. Visa upp i tid. När du övar, oavsett om du själv eller med ett lag, har din tränare eller tränare en tid att sätta åt sidan för att arbeta med dig. Maximera din tid genom att du är där när det är dags att börja. Det betyder vanligtvis att om din övning börjar vid en viss tid, säg 9:00, du borde vara klädd och redo att gå då, inte bara anländer.
  • Bild med titeln Förbered dig för ett fotbollsmatch Steg 12
    4. Håll fokuserad när du övar. Det kan vara lätt att låta ditt sinne vandra när du gör borrar och övningar. Det är dock viktigt att du är fokuserad på vad du gör.
  • Bild med titeln Förbered dig för ett fotbollsmatch Steg 1
    5. Svalna efter träning. När du har avslutat en träning eller övning, ta lite tid att ge din kropp en fysisk cooldown-period. Några lågintensiva rörelser och sträckor är bra för att hjälpa till att återställa dina muskler och bearbeta metaboliskt avfall. Det är också ett bra sätt att koppla av mentalt efter en intensiv praxis eller spel.
  • Del 2 av 3:
    Komma i mental formStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Välj ett favoritfotbollslag Steg 9
    1. Hitta en sport du är passionerad om. Om du vill bli en bra idrottsman är det bästa du kan göra för att hitta något som verkligen betyder något för dig. Detta kan vara en sport som du tycker om att spela och öva, som fotboll eller basket, något som hjälper dig att komma igenom de hårdare dagarna. Plus, om du tycker om vad du gör, blir du mindre stressad, vilket hjälper dig att återhämta sig bättre från praxis och skador.
  • Bild med titeln Poäng i volleyboll Steg 7
    2. Gör din sport en prioritet. Om du är en bra idrottsman är viktig för dig, då förbättrar behoven att ta upp mycket av din tid. Du kanske inte är begåvad eller skicklig nog att vara en professionell, men genom att du regelbundet har tid att blockera för att träna och spela, kommer du att kunna visa regelbunden förbättring.
  • Bild med titeln Kope när ditt favoritsportlag förlorar steg 11
    3. Håll en positiv attityd. Att vara en idrottsman är ett tillfälle att konkurrera mot andra och lyckas med någonting. Fokusera på de stora sakerna du kan göra, vilket gör det möjligt för dig att driva excellens, inte perfektion.
  • Bild med titeln vara en bättre fotbollsspelare Steg 1
    4. Uppsatta mål. När du startar en övning eller träningsplan, ge dig själv något att arbeta mot. Stora idrottare kan ställa mål för både den korta och långa sikt som är realistiska och uppnåelig. En del av att förbättra som en idrottsman är din förmåga inte bara att ställa in mål, men regelbundet uppnå dem.
  • Ställa in prestationsmål. Det här är mål för att uppnå specifika milstolpar medan du spelar. De kan innebära att ett visst antal poäng, eller når en annan statistisk markör, som att minska den tid det tar dig, kör ett visst avstånd. Dessa mål bör enkelt spåras så att du kan se hur nära du ska uppnå dem.
  • Ställa in vana mål. Det här är mål som är avsedda att ändra hur du spelar, med fokus på din process snarare än resultat. Dessa kan vara saker som att se till att ditt huvud är upp medan du gör ett pass, eller går och lägger dig vid en viss tidpunkt.
  • Bild med titeln Välj ett favoritfotbollslag Steg 8
    5. Envision framgång. Förbereda ditt sinne för vad du vill och hur det blir när du får det är en viktig del av att vara en framgångsrik idrottsman. Elite-idrottare spenderar tid på att visualisera sin framgång innan det händer. Detta kan hjälpa dem att lugna sig före en tävling, tänka på hur bra det kommer att känna att uppnå sina mål, snarare än att vara nervös för att inte kunna uppnå dem.
  • Ett sätt att hjälpa är att identifiera och fokusera på framgångar du redan har haft. Tänk på dina största prestationer, och hur det kände att uppnå dem. Detta kommer att bidra till att hindra dig från att bo på misstag och fel, eftersom det är ett säkert sätt att upprepa dem.
  • Bild med titeln vara en bättre fotbollsspelare Steg 14
    6. Var ödmjuk. Stora idrottare tar inte hand om sina kroppar och utvecklar sina färdigheter. De respekterar också de andra som är involverade i sin sport, inklusive deras motståndare. En bra idrottsman kommer att kunna styra sina känslor, inte bli för arg när sakerna går fel. Inte bara kommer det här att hjälpa till med att hantera tränare och anhängare, utan också i att övervinna svåra motståndare, eller andra saker som kan skada ett idrottsens självförtroende.
  • Del 3 av 3:
    Ta hand om din kroppStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Bygg muskel hos kvinnor över 45 steg 18
    1. Håll hydratiserad. Oavsett vilken nivå av arbete du gör är det viktigt att du får rätt mängd vatten före, under, och efter din fysiska aktivitet. Om du inte är ordentligt hydratiserad, kan din kropp inte fungera ordentligt, och du kommer att känna trötthet, kramper och yrsel, om inte något värre som värmeutmattning eller värmeslag.
    • Det amerikanska rådet om träning har rekommendationer för dricksvatten före, under, och efter din övning. Drick 17 till 20 vätska ounces (500 till 590 ml) vatten 2 till 3 timmar innan du börjar, sedan 8 fluidumsounces (240 ml) 20 till 30 minuter före eller under uppvärmning. Under träning, drick 7 till 10 vätska ounce (210 till 300 ml) var 10 till 20 minuter. Efter avslutad, se till att du dricker 8 vätskesounces (240 ml) inte mer än 30 minuter senare.
    • Om vädret är särskilt varmt, eller träningen speciellt intensiv, var god att öka mängden vatten något.
    • När du tränar kan sportdrycker vara till hjälp för att upprätthålla hydratisering och energi. Leta efter drycker som är höga i kolhydrater och elektrolyter, eftersom de hjälper dig att behålla din energi.
  • Bild med titeln Förbered dig för ett fotbollsmatch Steg 7
    2. Få rätt näring. Att äta rätt hjälper dig att ge dig de näringsämnen som är nödvändiga för att odla muskler och behålla din energi i hela träningen eller ett spel. En bra idrottsman kommer också att kunna variera sin kost före och efter att ha tränat för att härleda de bästa fördelarna med mat. Specifikationen av din kost kommer att förändras beroende på vilken typ av sport du spelar och hur mycket träning du gör, så var inte rädd att rådgöra med en tränare, nutritionist eller läkare för att få den bästa kosten för dig.
  • Innan du tränar, måste du konsumera mat som hjälper dig att ge dig energi för att komma igenom. Dessa kan vara enkla måltider med magra proteiner som kyckling, grönsaker och fullkornigt ris. Om du behöver något snabbt, leta efter lätt smältbara kolhydrater, till exempel en halv banan eller en carb-tung energibar.
  • Efter träning bör ditt mål vara återhämtning. Du vill ha mer mat med protein och kolhydrater för att hjälpa till att återställa din energi. Livsmedel som mjölk, som innehåller båda, är särskilt bra. Du kan också konsumera saker som Trail Mix med nötter eller yoghurt och granola för att hjälpa återställningsprocessen.
  • Bild med titeln Förbered dig för ett fotbollsmatch Steg 6
    3. Få tillräckligt med sömn. Sova kan spela en viktig roll i konsekvent och stark atletisk prestanda. Sova hjälper till att regenerera din energi och styrka efter träning, vilket gör att du är bäst nästa dag för nästa övning eller spel. Regelbunden sömn kommer också att hålla dina stressnivåer lägre. Detta hjälper till att hjälpa dig att vara lugn och fokuserad under tävlingen.
  • 8 timmars sömn är i allmänhet idealisk, men du kan alltid ge dig lite mer eller mindre beroende på dina personliga behov och vanor.
  • Om du går igenom en period av ökad träning, eller en hård sträcka i ditt schema, var inte rädd för att lägga till lite mer sömn till din rutin. En extra tupplur under dagen kan ge dig lite extra energi när du går med.
  • Tips

    Medan du vill fokusera på träning för att förbättra din prestation på din valda sport, var inte rädd för att överväga korsträning, det gör träningspass som inte är relaterade till din sport. Detta kan låta dig arbeta andra muskelgrupper för att hålla dig i bättre övergripande form, eller stärka musklerna som du inte använder så mycket under träning.

    Varningar

    Medan många sport firar idrottare som kan "spela genom smärta", inte försumma eller ignorera skador. Ibland är du skadad och måste vila och återhämta sig. Fortsätter att träna eller spela kan öppna dig för mer allvarliga skador.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande