Hur är det tacksam

Det finns goda skäl att tro att människor som odlar tacksamhet tenderar att vara lyckligare och friskare än de som inte gör det. Tacksamma människor uppskattar vad de har istället för att besatta över vad de saknar. De uttrycker tacksamhet för andra och får ofta mer tacksamhet i gengäld som ett resultat. De ser varje dag som ett nytt tillfälle för lycka, snarare än en annan utmaning att kämpa igenom. Medan vissa människor naturligtvis kan vara mer tacksamma, antar inte att du inte kan vårda ett mer tacksam perspektiv i ditt eget liv. Det kanske inte är lätt, men du kommer att vara tacksam att du gjorde ansträngningen!

Steg

Metod 1 av 3:
Att vara tacksam i ögonblicket
  1. Bild med titeln vara tacksam steg 1
1. Ta en minut att vara tacksam för ditt liv. Ibland är ett bra sätt att komma tillbaka på rätt spår och må bättre att ta en paus. Du måste identifiera saker att vara tacksamma för, och ibland är det en bra anledning att vara tacksam.
  • På jobbet, skolan mm., Gå en promenad runt din byggnad eller steg utanför i 15 minuter för att andas frisk luft och muse om hur tacksam du är för möjligheten att ta en paus, att sträcka benen, känna solen, etc.
  • Ta en stund att märka de små sakerna du är tacksam för, som din morgon kopp kaffe eller din kudde när du lägger dig för att sova på natten.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 2
    2. Berätta för någon Du uppskattar dem. Så ofta blir livet upptagen att du glömmer att berätta för folk hur mycket de spelar någon roll för dig, eller att du har märkt vad de gör och det betyder mycket för dig. Uttrycka tack till andra kommer att odla en atmosfär av tacksamhet som kan sprida sig gradvis. Till exempel:
  • Om din make packar din lunch för dig, ring eller text dem något som "älskling, jag vet att du packar en lunch verkar inte som mycket för dig, men jag uppskattar verkligen hur du alltid försöker göra min morgon bara lite mindre hektisk."
  • Bild med titeln vara tacksam steg 3
    3. Prata om tacksamhet med familj. Lägg åt sidan, som kvällsmåltid, att prata om de saker du var tacksam för den dagen. Låt varje familjemedlem ha en tur att diskutera vad som gjorde dem tacksamma den dagen.
  • Gör det en rutin att gå runt bordet och nämna minst 1 sak du är tacksam för innan du gräver i.
  • Försök att vara så specifik som möjligt. Till exempel, istället för att säga "Jag är tacksam för att alla är där för mig," man skulle kunna säga "Jag är tacksam att du alla hjälper mig att tendera till trädgården varje helg."
  • Bild med titeln vara tacksam steg 4
    4. Skicka Tack noterar. Det är verkligen fantastiskt vad som skickar bara ett litet tack notering kan göra. Ett tackmeddelande erkänner att personen gav dig något (tid, ansträngning, en gåva) som de inte behövde och att du uppskattar vad de har gjort. Du behöver inte skriva en massiv roman tacka dem, bara några rader som låter dem veta vad de och deras gåva, tid, ansträngning, etc. menade för dig.
  • Tack Texter, E-post, Voicemails, ETC. är bra att skicka (och ta emot), men det verkar fortfarande vara något speciellt speciellt om ett handskriven tack not.
  • Du kan vara så enkelt som en post-it med ett kort meddelande, eller det kan skrivas på en anteckningsblock med en blomma eller hjärtat doodle.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 5
    5. Ge tillbaka som en del av att tacka. Att vara tacksam handlar inte bara om att berätta för människor du är tacksam - det handlar också om att ge tillbaka till ditt samhälle och vänner. Det betyder inte att du ger tillbaka så att allt är jämnt och ingen "skyldig" Någon någonting. Ge för att det är rätt sak att göra och för det känns bra att göra det.
  • Om du känner personen, hjälp dem direkt. Till exempel kan du ta din mormor till sina möten eller hjälpa din vän att flytta till sin nya plats.
  • Om du inte känner till personen, fortsätt sitt bra arbete. Till exempel kan du återbetala din högskola Advisor genom att mentorera andra.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 6
    6. Fokusera på avsikten bakom vänlighet som visas. När någon gör något trevligt för dig - ger dig en gåva, ger dig en varm måltid, erbjudanden att läsa över och redigera din avhandling - fokusera på hur de försökte få något bra in i ditt liv. Någon gav upp sin dyrbara tid, pengar, etc., bara så de kunde göra något snällt för dig.
  • Detta fokus odlar en atmosfär av tacksamhet som sedan vidarebefordras till andra människor genom dina handlingar och ord, speciellt om du har barn.
  • Bild med titeln Var tacksam Steg 7
    7. Var noga med att säga "Tack" Regelbundet. Tack Barista som gör ditt kaffe, tack den person som höll dörren för dig, tack kundservice person som hjälpte dig att räkna ut varför din telefon inte fungerade. Att tala orden högt kan hjälpa till att erkänna känslan av tacksamhet i ditt liv.
  • Använd orden "tack" Som en slags bön eller mantra. Du kan tacka specifika saker, eller du kan bara upprepa orden om och om igen till dig själv. Till exempel kan du tacka för maten du åt i morse, regnet för att vattna alla träd, din regnjacka för att hålla regnet, och så vidare.
  • Genom att odla tacksamhet (och genom att tala det högt) kan du göra saker som lättare ilska, ångest, depression och andra hälsoproblem.
  • När du säger tack till människor, gör ögonkontakt och le så att de kan känna uppriktigheten.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 8
    8. Hitta skäl att vara tacksam, även när det är svårt. Ibland kan det vara väldigt svårt att vara tacksam i ditt liv. Det här är dock när det är ännu viktigare att odla tacksamhet, för det hjälper dig att komma igenom de svåra tiderna bättre än att bli arg eller upprörd vilja.
  • För att odla tacksamhet för något som ett svårt eller tråkigt jobb, gör en lista över de goda sakerna om jobbet: det ger dig pengar så att du kan köpa mat och ha ett tak över huvudet, det ger dig en chans att ta bussen till staden och se tidig morgonsol, och så vidare.
  • För något som en uppbrytning eller en död av någon du älskar, borde du tillåta dig tid att lura och vara ledsen. Att vara tacksam betyder inte att du gör bort med känslor som sorg, ilska mm. Det betyder helt enkelt att de blir mer hanterbara. När du har givit dig tid att lura, gör en lista över de saker du lärde dig eller är tacksam för från förhållandet, och vad du är tacksam för om förhållandet är över.
  • Metod 2 av 3:
    Utveckla en mer tacksam tankegång
    1. Bild med titeln Var tacksam Steg 9
    1. Håll en tacksam tidskrift. Spela in dina skäl att vara tacksam varje dag för att cement dem i ditt minne. Det spelar ingen roll hur svårt ditt liv är för närvarande, det finns alltid något att vara tacksam för. Hitta det hjälper dig att hantera de andra delarna av livet.
    • Spela om fem saker du är tacksam för varje dag. Dessa kan vara så enkla som "solen sken," eller de kan vara lika stora som "Min betydelsefulla andra föreslagna."
    • Spendera lite tid varje dag som reflekterar över de saker du är mest tacksam för. Du kan även hitta att du har mer än fem saker du vill spela in.
    • Om du behöver lite påminnelse, ladda ner en tacksam journaling app för din telefon som skickar dig dagliga meddelanden.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 10
    2. Hänvisa till din tacksamhetsjournal efter behov. När du har en särskilt svår tid kan det vara fördelaktigt att gå tillbaka till det du har skrivit tidigare. Om det är svårt, hitta de minsta sakerna som du kan vara tacksam för.
  • Till exempel, även om du har en terminal sjukdom, kan du vara tacksam för saker som någon som tar med dig middag, en varm säng, eller din katt som snugglar med dig. Alla dessa små saker kan göra trauman av den stora saken (sjukdomen) mer uthärdlig.
  • Bild med titeln vara tacksam Steg 11
    3. Få en tacksamhet kompis. Dela ditt mål att bli mer tacksam med en nära vän eller familjemedlem, och be om deras hjälp. Välj någon du kan bekvämt prata med om de saker du är tacksam för. Också, gör det till en person som håller dig ansvarig när du går ner den hala sluttningen av att klaga på saker.
  • Det kan fungera bäst som en tvåvägsgata - det är, var och en som hjälper den andra att bli en mer tacksam person.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 12
    4. Vänd om hur du tänker på svårigheter. Människor som är tacksamma för de saker i sina liv lever inte ett lättare liv än du. Faktum är att många som övar tacksamhet har kämpat ganska lite. De förstår dock att det inte är den situation som är problemet, det är hur du tänker på den situation som gör det lättare eller svårare.
  • Till exempel, om du måste arbeta för att betala för college, kan du tänka på hur ditt arbete lär dig ansvaret istället för att ta bort fritid.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 13
    5. Använd rätt ord för att beskriva ditt liv. Att använda negativt språk och märkning kan göra en svårare, och gör det svårare för dig att vara tacksam i allmänhet. Till exempel märker det "Min hemska sjukdom" skapar en mer negativ uppfattning än att bara säga "den sjukdom som jag har." I det andra förekomsten, gör du inte bara inte sjukdomsdelen av dig, du använder också neutralt språk, snarare än negativt.
  • Inkludera din tacksamhet i de ord du använder för att beskriva ditt liv. Till exempel kan du säga "Även om jag har den här sjukdomen, är jag tacksam att jag får underbar behandling och att jag har stöd av min familj."
  • Bild med titeln vara tacksam steg 14
    6. Var positiv om dig själv och andra människor. Bashing dig själv och andra kommer att göra dig mindre kunna vara verkligt tacksam. När du upptäcker att du tänker negativt om dig själv eller en annan person, sluta och vända det som tänker runt. Till exempel, om du tror "Jag är så dum när det gäller matte," Säg till dig själv "Jag har lite svårighet med detta matematiska problem" istället.
  • En enkel förändring av språk och uppfattning om ramar saker så att problemet är inte, det är att det finns en koppling mellan dig och det här problemet. Och det är något du kan övervinna.
  • Metod 3 av 3:
    Odla tacksamhet med mental och fysisk hälsa
    1. Bild med titeln Var tacksam Steg 19
    1. Ät en hälsosam kost. Se till att du lägger mat i din kropp som hjälper dig att må bra, vilket gör det lättare att känna sig tacksam. Gå till grönsaker och frukter som kale, röd paprika och bananer - bra kolhydrater som brunt ris, hela korn och havre- och proteiner som lax, nötter, magert kött och ägg.
    • Moderering och sort är viktigt. Din kost bör inte enbart bestå av frukter och grönsaker - du behöver också protein och goda kolhydrater.
    • Var noga med att undvika raffinerade sockerarter och tillsatt salt så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 20
    2
    Håll hydratiserad Genom att dricka mycket vatten. Vatten är en nödvändig komponent för att se till att varje del av din kropp och sinne går smidigt. Ta sippor regelbundet och drick innan du får törstig.
  • Var tacksam varje gång du kan slå på kranen eller öppna en flaska och ha fräsch, rent vatten att dricka. Tänk på att miljontals (kanske miljarder) människor runt om i världen inte har den här lyxen.
  • Bildbeteckningen är tacksam Steg 17
    3. Skimp inte på sömn du får. Sömn är en stor del av hälsosamma och lycka, som båda gör det lättare att vara tacksam. Medan det verkligen är beundransvärt att träna tacksamhet även under de sömnlösa, ångestdrivna tider i ditt liv, får tillräckligt med sömn hjälpa till att göra tacksamhet lättare att odla.
  • Ange en konsekvent sängtid och väckningstid, skapa en bekväm sovplats och en lugnande sängtidsrutin och stänga av alla elektronik väl före sänggåendet.
  • Bild med titeln Var tacksam Steg 18
    4. Följ en vanlig träningsrutin. Övning släpper ut glada kemikalier som endorfiner, vilket hjälper till att reglera ditt humör och få dig att må bättre. Och må bra är både en anledning att vara tacksam och en motivator för att utöva tacksamhet.
  • Försök att få minst 30 minuters träning varje dag. Detta kan vara något så enkelt som att köra, sätta på lite musik och dansa, eller göra lite yoga.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 16
    5
    Meditera regelbundet. Meditation är ett annat användbart sätt att hantera psykiska problem och en allmän känsla av sjukdom i ditt liv. Det kan också bidra till att stödja din tacksamhet och tacksamhet.
  • Gå någonstans tyst och meditera i minst femton minuter varje dag. Sitt bekvämt och ta djupa andetag. Fokusera på andan. När felaktiga tankar kräver din uppmärksamhet, erkänna dem och låt dem gå när du andas ut.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 15
    6. Öva mindfulness. Genom att vara kvar i ögonblicket gör du det väldigt svårt för din hjärna att tävla framåt och oroa eller planera för framtiden, eller bli boggad i det förflutna. Detta är ett sätt att utöva tacksamhet, för du är nedsänksam i nutiden, och därmed tack vare "nu."
  • Öva mindfulness medan du äter. Fokusera på den mat som du sätter i din mun: Är det varmt eller kallt? Vad är texturen? Är det sött eller surt eller salt?
  • Prova detta medan du går en promenad, eller helt enkelt sitter utanför. Lägg märke till färgen på himlen och formen på molnen. Använd din näsa för att hitta några dofter och lyssna på vinden i träden.
  • Tips

    Kom ihåg, ibland kommer du att ha dåliga dagar, där du är grumpy och ogillar allting. Det är okej. Slå inte upp dig själv eftersom du inte ständigt flyter i en tacksamhetsbubbla. Det kan vara målet, men ingen har nått den.
  • Bara för att du lär dig att vara tacksam betyder inte att dåliga saker inte kommer att hända, eller att du inte kommer att påverkas av de saker som händer. Det kan helt enkelt bidra till att göra de saker som sker lättare att hantera och inte som beskattning för din mentala hälsa.
  • Du kan inte alltid kontrollera vad som händer med dig, men du kan arbeta med att kontrollera hur du svarar på saker.
  • Tacka människor för de små sakerna de gör för dig (minst en gång i taget) hjälper andra att känna sig uppskattade. En liten tacksamhet kan gå långt för att göra någons dag, och det kan hjälpa dig att må bättre också.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande