Hur man är optimistisk

Är ditt glas halvt tomt eller halvfullt? Hur du svarar på den här frågan kan spegla din syn på livet, din inställning till dig själv, och om du är optimistisk eller pessimistisk - och det kan till och med påverka din hälsa..Varje liv har sina upp och ner, men att ha en optimistisk utsikter om livet har visat sig ha en betydande positiv effekt på livskvaliteten, till exempel ens mentala och fysiska välbefinnande. Optimism anses också vara en nyckelkomponent i hanteringen av stress. Optimism betyder inte att ignorerar de svåra eller utmanande sakerna i livet, men det betyder att du ändrar hur du närmar dig dem. Om du alltid har haft en pessimistisk världsutsikt kan det vara svårt att omorientera ditt perspektiv, men det är möjligt att lyfta fram det positiva i ditt liv med lite tålamod och mindfulness.

Steg

Del 1 av 2:
Att lära sig att omfamna dina känslor
  1. Bild med titeln vara optimistisk steg 1
1. Känna igen det goda och dåliga i ditt liv och undersöka hur du har påverkats av var och en. Optimism betyder inte att du måste känna "glad" hela tiden. Faktum är att försöka tvinga känslor av lycka under potentiellt traumatiska erfarenheter kan vara ohälsosamma. Istället att förnya sig till hela utbudet av känslor i ditt liv, acceptera att de negativa och positiva känslor är en naturlig del av mänsklig erfarenhet. Att försöka undertrycka en viss typ av känslor kan orsaka allvarlig känslomässig nöd. Inte fokusera mer på en typ av känslor än den andra kan faktiskt hjälpa dig att bli mer adaptiv och proaktiv i framtida oväntade situationer. Detta kommer att öka din förmåga att vara optimistisk och fjädrande mot osäkerhet.
  • Negativa känslor kan bli en konditionerad vana över tiden. Undvik att skylla dig själv för negativa känslor och föreningar. Skyll är gagnlöst eftersom det inte ser fram emot hur du kan växa - det ser bakåt på vad som redan har hänt.
  • Istället fokusera på att vara uppmärksam på när dessa negativa känslor uppstår. En tidskrift kan hjälpa dig att göra det här. Skriv ner när du upplever negativa känslor eller tankar, undersök sedan sina sammanhang och utforska alternativa sätt att svara på dem.
  • Föreställ dig till exempel att någon skär av dig i trafiken. Du svarar med att känna dig arg, honking ditt horn, och kanske skriker på föraren, även om det inte kan höra dig. Du kan skriva i din tidskrift vad som hände, hur det fick dig att känna, och vad ditt omedelbara svar var. Döm inte dig som "rätt" eller "fel", skriv bara ner vad som hände.
  • Därefter ta ett steg tillbaka och tänka på vad du har skrivit. Var ditt svar i enlighet med dina värderingar och den typ av person du vill vara? Om inte, vad kan du ha gjort annorlunda? Vad tror du att du verkligen svarade på? Till exempel kanske du inte var riktigt arg på föraren - kanske du hade en stressig dag och tillät din stress att explodera på den en person.
  • Ser fram emot när du skriver dessa poster. Använd inte dem lika en plats att vika i negativa känslor. Tänk på vad du kan lära av erfarenheten. Vad kan du använda för att växa som en person? Kan du använda denna erfarenhet för att informera andra erfarenheter? Om du stöter på en liknande situation nästa gång, hur kan du svara på ett sätt som är i linje med dina värderingar? Till exempel, kanske förstår att du svarade med ilska på grund av din stressiga dag kunde hjälpa dig att inse att alla gör misstag och uppmuntrar dig att känna dig mer empatisk med andra människor nästa gång någon visar ilska mot dig. Ha en existerande idé om hur du vilja Att svara på negativa situationer kan också hjälpa dig i de tuffa stunderna.
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 2
    2. Öva mindfulness. Mindfulness är en viktig del av optimismen eftersom det uppmuntrar dig att fokusera på att erkänna dina känslor i ögonblicket utan att döma dem. Ofta uppstår negativa reaktioner när vi försöker kämpa mot våra känslor, eller när vi tillåter oss att bli så blinda av våra känslor som vi glömmer att vi kan kontrollera hur vi svarar på dem. Fokusera på din andning, acceptera din kropp och dina känslor och lära av dina känslor snarare än att neka dem kan hjälpa dig att bli bekväm med dig själv, vilket är viktigt när de negativa känslorna uppstår.
  • Mindfulness meditation har visats av många studier för att hjälpa till med känslor av ångest och depression. Det kan faktiskt omprogrammera hur din kropp svarar på stress.
  • Leta efter mindfulness meditationsklasser i ditt samhälle. Du kan också hitta guidade meditationer online, till exempel vid UCLA Mindful Awareness Research Center eller Buddhanet. (Och det finns naturligtvis flera stora handledning på WikiHow.)
  • Du behöver inte begå en stor tid på meditation för att se dess effekter. Bara några minuter om dagen kan hjälpa dig att bli mer medveten och acceptera dina känslor.
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 3
    3. Identifiera om din inre monolog är en optimist eller en pessimist.Vår inre monolog är en bra indikator på om vi naturligtvis tar en positiv eller negativ utsikter på livet. Var uppmärksam på din inre monolog under en dag och se om någon av följande former av negativ självtalande (det vill säga din inre monolog) visas regelbundet:
  • Det kan hjälpa till att hålla en "tanke" under dagen. Skriv ner några negativa tankar du har, sedan komma med något mer positivt du kan fokusera på istället.
  • Förstoring av de negativa aspekterna av en situation och filtrera ut alla de positiva.
  • Automatiskt skyller på dig själv för någon negativ situation eller händelse.
  • Förutse det värsta i någon given situation. Drive-Through Coffee Shop får din beställning fel och du tror automatiskt att resten av din dag kommer att vara en katastrof.
  • Du ser saker bara lika bra eller dåliga (även kända som polarisation). I dina ögon finns det ingen mellanklass.
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 4
    4. Leta efter positiva i ditt liv. Det är viktigt att ompröva din inre monolog för att fokusera på de positiva aspekterna av både dig som en individ och världen runt dig. Även om positivt tänkande bara är ett av stegen mot att bli en sann optimist, kan effekterna av positivt tänkande för både din kropp och sinne vara betydande, till exempel:
  • Ökad livslängd
  • Lägre depressionshastigheter
  • Lägre nivåer av nöd
  • Förbättrat immunsystem
  • Bättre psykologiskt och fysiskt välbefinnande
  • Minskad risk för dödsfall från kardiovaskulär sjukdom
  • Bättre coping färdigheter under svårigheter och tider av stress
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 5
    5. Kom ihåg att sant optimism skiljer sig från blind optimism. Blind Optimism uppstår när en individ tror att inget dåligt kan hända. Detta kan leda överkänsla och naivitet, och det kan leda till besvikelse eller ens fara. Sann optimism ignorerar inte bara utmaningar eller låtsas att negativa känslor och erfarenheter inte existerar. Det erkänner dessa utmaningar och säger då, "Jag kan arbeta genom dem!"
  • Till exempel, beslutar att gå på fallskärmshoppning utan att någonsin ta en lektion eller läsa upp i ämnet eftersom "det kommer att träna" är ett exempel på blind (och farligt!) optimism. Det är inte realistiskt, och det erkänner inte att du måste arbeta för att övervinna hinder. Ett beslut som detta kan ge dig i verklig fara.
  • En sann optimist skulle titta på fallskärmshoppning och erkänna att det är en komplex sport som kräver mycket träning och säkerhetsåtgärder. I stället för att bli avskräckt av den mängd arbete som krävs, skulle en optimist sätta ett mål ("lära sig att skydive") och börja arbeta mot det, övertygat om att han / hon kan uppnå det.
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 6
    6. Skriv dig själv dagliga positiva bekräftelser. Att skriva ner korta uttalanden kan hjälpa oss att tro på potentialen i en handling vi vill åstadkomma. Jot ner några affirmationer som påminner dig om vad du försöker ändra om hur du ser världen. Sätt dem på platser där du ser dem varje dag, till exempel på din badrumspegel, insidan av din skåp, på din dator och även tejpad till din duschvägg. Exempel på positiva bekräftelser kan vara:
  • "Vad som helst är möjligt."
  • "Mina omständigheter skapar mig inte, jag skapar mina omständigheter."
  • "Det enda jag kan kontrollera är min inställning till livet."
  • "Jag har alltid ett val."
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 7
    7. Undvik att jämföra dig med andra. Det är lätt att vara avundsjuk, men det kan ofta leda till rent negativt tänkande ("De har mer pengar än jag gör.", "Hon går snabbare än jag gör."). Kom ihåg, det finns alltid någon som har det värre. Undvik negativa jämförelser med andra, med fokus i stället på det positiva. Studier tyder på att klagande om sina problem kan kopplas till depression och ångest.
  • Att öva tacksamhet i ditt dagliga liv kan vara ett bra sätt att komma ut ur cykeln av negativa jämförelser.Skriv brev tacka folket i ditt liv eller berätta för dem personligen. Ett fokus på dessa positiva element i ditt liv kan dramatiskt öka ditt humör och känslor av välbefinnande.
  • Säga "tack" tyst till dig själv så snart du vaknar på morgonen. Medan du inte behöver ha något att vara tacksam för att upprepa denna mantra kommer du att lägga dig i en positiv tankegång.
  • Överväg att hålla en tacksam tidskrift. Forskning har funnit att män och kvinnor som skrev några linjer varje vecka om saker som hade inträffat nyligen som gjorde att de kände sig tacksamma tenderade att känna sig mer optimistiska och bättre om sina liv totalt sett.
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 8
    8. Arbeta med att förbättra ditt perspektiv på 1 eller 2 områden i ditt liv. Pessimism beror ofta på känslor av hjälplöshet eller brist på kontroll. Identifiera en eller två viktiga aspekter som du vill ändra i ditt liv och arbeta med att förbättra dem. Detta kommer att hjälpa till att återställa din tro på din egen makt och förmåga att genomföra förändring i ditt dagliga liv.
  • Se dig själv som en orsak, inte en effekt. Optimister är kända för sin tendens att tro att negativa händelser eller erfarenheter kan övervinnas genom egen ansträngning och förmågor.
  • Börja små. Känn dig inte att du måste ta på sig allt på en gång.
  • Positivt tänkande kan leda till positiva resultat. I en studie, träning av manliga basketspelare för att tilldela positiva resultat - till exempel, vilket gör ett fritt kasta till deras förmåga och negativa resultat till deras brist på ansträngning, att avsevärt förbättra deras efterföljande prestanda.
  • Bild med titeln vara optimistisk Steg 9
    9. Le så ofta du kan. Studier har visat att att sätta ett glatt leende på ditt ansikte kan faktiskt få dig att känna dig lyckligare och mer optimistisk om nutiden och framtiden.
  • I en studie, ämnen som blev ombedda att hålla en penna i munnen (vilket gjorde att de skulle göra ansiktsmuskelrörelserna karaktäristiska för ett leende) betygsatta tecknade för att vara roligare än andra ämnen gjorde, även om de var omedvetna att det bara var leendet som ökade sin reaktion. Medvetet byta ansiktsmusklerna för att återspegla en positiv känsla skickar ett liknande meddelande till din hjärna, höja ditt humör.
  • Del 2 av 2:
    Öka dina optimismsbutiker
    1. Bild med titeln vara optimistisk steg 10
    1. Inse hur du är ansluten till världen runt dig. Optimism är inte något som helt enkelt härstammar inuti din egen hjärna och härstammar utåt - det växer mellan dig och den värld där du bor. Lär dig att känna igen dessa aspekter av din miljö som du inte är nöjd med och investera din tid och energi för att ändra dem.
    • Arbeta mot att förändra världen till det bättre på konkreta sätt, en interaktion i taget. Detta kan ta formen av att gå med i en social rättvisa rörelse eller politisk orsak som är viktig för dig.
    • Kom ihåg att det är en mängd olika kulturer i världen, varav din är bara en. Fånga inte upp i tanken att din kultur eller sätt att göra saker är överlägsen eller det enda sättet. Omfamna mångfalden i världen och arbeta för att hjälpa andra på egen hand kan lära dig att se skönhet och positivitet i många saker.
    • På en mikroskala kan även omarrangera konkreta saker som dina möbler hjälpa till att bryta upp gamla, ohjälpliga beteendemönster och låta dig bilda nya. Studier har visat det bryta en vana är lättare om du ändrar dina rutiner, eftersom det aktiverar nya delar av din hjärna.
    • Detta går hand i hand med att lära sig att acceptera och arbeta med ett brett spektrum av känslor, eftersom det är omöjligt att experimentera med vad du aldrig behöver stöta på. I stället för att försöka micro-hantera dina känslor genom att leva ut samma vanor varje dag, experimentera med varje interaktion och försöka hitta sätt att förbättra saker om miljön du delar med andra.
    • Bygg mål och förväntningar för framtiden från dina konkreta interaktioner med andra människor och miljön. Därigenom kan du undvika att skapa orealistiska förväntningar för er och andra.
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 11
    2. Försök att tänka på vad ditt liv skulle vara utan positiva. Denna övning kommer från forskare på Berkeley, som rekommenderar att du tar 15 minuter en gång i veckan för att träna. Att tänka på hur ditt liv skulle vara annorlunda utan något du älskar eller är tacksam för kan hjälpa dig att odla optimism genom att motverka den naturliga tendensen att anta de goda sakerna i livet är "givens."Kom ihåg att vi har tur för varje positiv sak som har inträffat, och att dessa saker inte var oundvikliga, kan främja en inställning av tacksam positivitet.
  • Börja med att fokusera på en enda positiv händelse i ditt liv, till exempel en prestation, en resa eller något som är meningsfullt för dig.
  • Kom ihåg evenemanget och tänk på de omständigheter som gjorde det möjligt att hända.
  • Tänk på hur dessa omständigheter kan ha varit annorlunda. Till exempel kanske du inte har lärt dig det språk som ledde dig att ta den resan, eller du kanske inte har läst papperet dagen du hittade meddelandet om det jobb du nu älskar.
  • Skriv ner alla möjliga händelser och beslut som kan ha gått annorlunda och hållit denna positiva händelse från att inträffa.
  • Föreställ dig vad ditt liv skulle vara om den här händelsen inte hade hänt. Föreställ dig vad du skulle sakna om du inte hade alla andra positiva saker som har skapats av den händelsen.
  • Kom tillbaka för att komma ihåg att evenemanget hände. Reflektera över de positiva som den har tagit i ditt liv. Röst tacksamhet att dessa saker, det gjorde det inte ha att hända, utarbetas för att ge dig denna glada upplevelse.
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 12
    3. Hitta Silver Linings. Det är den naturliga mänskliga tendensen att fokusera på vad som går fel i våra liv snarare än vad som har gått rätt. Motverka denna tendens genom att undersöka en negativ händelse och hitta den "ljusa sidan."Forskning har visat denna förmåga att vara en viktig del av optimismen, och det hjälper också med stress, depression och dina relationer med andra. Prova det i tio minuter om dagen i tre veckor, och du kommer bli förvånad över hur mycket mer optimistisk du har blivit.
  • Börja med att notera 5 saker som får dig att känna att ditt liv är bra på något sätt idag.
  • Tänk sedan på en tid då något inte gick som förväntat, eller orsakade dig smärta eller frustration. Skriv kort ned vad den situationen var.
  • Leta efter 3 saker om den situationen som kan hjälpa dig att se "Silver Foder."
  • Till exempel kan du ha haft bilproblem som gjorde dig sent för arbete eftersom du var tvungen att fånga bussen. Det är inte en trevlig situation, men du kan överväga följande som potentiella ljusa sidor:
  • Du träffade nya människor på bussen som du normalt inte interagerar med
  • Du kunde fånga bussen, vilket är mycket billigare än att behöva ta en taxi till jobbet
  • Din bil är fixbar
  • Även om de är små saker, se till att hitta minst 3. Detta hjälper dig att bli praktiserad för att ändra din tolkning och svar på händelser.
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 13
    4. Spendera tid på aktiviteter som får dig att le eller skratta. Ge dig själv tillåtelse att skratta. Världen är full av humor: Fördjupa dig i den! Titta på tv-komedier, delta i en stand-up komedi rutin, köp en skämtbok. Alla har en annan humoristisk känsla, men fokuserar på att hitta saker som får dig att skratta. Gå ut ur din väg för att få dig att le åtminstone en gång om dagen. Kom ihåg att skratt är en naturlig stressavlastare.
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 14
    5. Anta en hälsosam livsstil. Optimism och positivt tänkande har varit nära kopplade till motion och fysiskt välbefinnande. Faktum är att träning har visat sig vara en naturlig humörförstärkare, som hjälpt av de endorfiner som produceras när du engagerar sig i fysisk aktivitet.
  • Engagera sig i någon form av fysisk aktivitet minst tre gånger i veckan. Fysisk aktivitet behöver inte vara träning på gymmet. Gå en promenad med din hund. Använd trappan på jobbet istället för hissen. Varje mängd fysisk rörelse kan bidra till att förbättra ditt humör.
  • Begränsa humörförändrande ämnen, såsom droger eller alkohol. Studier har funnit betydande kopplingar mellan pessimism och missbruk av droger och / eller alkohol.
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 15
    6. Omgiv dig med vänner och familj som lyser ditt humör. Till exempel, spela klä upp med dina barn eller gå till en konsert med din syster. Spendera tid med andra människor kan ofta vara ett utmärkt sätt att minska isolering och ensamhet, vilket kan producera känslor av pessimism eller skepticism.
  • Se till att de i ditt liv är positiva och stödjande människor. Inte alla du stöter på i livet kommer att ha samma orientering och förväntningar på livet som du, och det är helt okej. Men om du upptäcker att en annan persons attityder och beteenden negativt påverkar din egen, överväga att lossa dig från den personen. Människor är extremt mottagliga för "känslomässig smitta", där de känslor och attityderna hos dem omkring oss påverkar hur vi känner oss själva. Negativa människor kan öka din stressnivå och göra dig tvivla på din förmåga att hantera stress på hälsosamma sätt.
  • Var inte rädd för att experimentera med dina relationer. Du vet aldrig om någon, även om han / hon är väldigt annorlunda än dig, kan ge något värdefullt för ditt liv. Tänk på processen som en slags kemi. Det är viktigt att hitta rätt kombination av människor för att odla en optimistisk utsikter mot framtiden.
  • En förändring av humör betyder inte en förändring av personlighet. Att vara en optimist är inte densamma som en extrovert. Du behöver inte vara en extrovert för att vara en optimist. Faktum är att försöka vara någon du inte kan låta dig känna dig utarmad och ledsen, inte optimistisk.
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 16
    7. Var positiv i dina handlingar mot andra. Optimism är smittsam. Visar positivitet och medkänsla i din interaktion med andra fördelar du inte bara dig, det kan skapa en "ripple effekt" där andra uppmuntras att vara positiva mot ännu fler människor. Det är därför välgörenhetsarbete eller frivilliga aktiviteter länge varit associerade som en betydande faktor i humörförbättring. Oavsett om det köper en främling en kopp kaffe eller serverar jordbävningsoffer i ett annat land, positivitet i dina handlingar mot andra lönar sig i ökad optimism.
  • Välgörenhetsarbete har citerats som ett naturligt boost för självförtroende och självkänsla, vilket kan hjälpa till att kämpa känslor av pessimism eller hjälplöshet.
  • Att tjäna eller ge till andra kan också få dig att må bra om ditt bidrag till världen. Detta är särskilt sant om du kan göra dina bidrag i person, snarare än anonymt eller online.
  • Volontärarbete kan hjälpa dig att skapa nya vänner och kontakter, som omger dig med ett positivt samhälle som kan öka optimismen.
  • Leende på främlingar är ett kulturellt beteende. Till exempel anser den amerikanska kulturen det som vänligt, men rysk kultur ser det med misstanke. Känn dig fri att le på andra offentligt, men var medveten om att de kan ha olika traditioner än du gör, och bli inte förolämpad om de inte returnerar gesten (eller till och med verkar störd av det).
  • Bild med titeln vara optimistisk steg 17
    8. Inse att optimism är en cykel. Ju mer du engagerar sig i positivt tänkande och handling, desto lättare blir det att behålla trenden med optimism i ditt dagliga liv.
  • Tips

    Försök att komma ihåg att validering kan komma inifrån. Du behöver inte nödvändigtvis prestation eller beröm för att bevisa ditt självvärt.
  • Alla har tider med svaghet.Du kan snubbla ibland och gå tillbaka till dåliga vanor, men kom ihåg tidigare känslor av optimism och påminna dig om att positiva känslor är i räckhåll. Kom ihåg: Du är inte ensam. Nå ut till dina supportnät för hjälp med att komma tillbaka till positivt tänkande.
  • Le och titta på spegeln. Enligt ansiktsigenkänningsteori kan detta hjälpa dig att förbli glad och upprätthålla ett positivt flöde av tankar.
  • Räkna positiva och negativa eller fördelar och nackdelar i en situation. Men fokusera på positiva.
  • Om du försöker vara optimistisk om ett visst händelse - som college acceptansbrev, försök att fokusera på resultatet. Om du inte får i det som är något positivt som kom från det? Kanske kom du in i ett annat bra college som blir bättre för dig på lång sikt eller du lärde dig något av det.
  • Varningar

    Förvirra inte pessimism med depression.Depression kan vara ett allvarligt medicinskt tillstånd och det är viktigt att konsultera utbildade proffs om du tror att dina negativa utsikter kan vara ett tecken på detta tillstånd.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande