Hur man undviker en konfrontation

Om du känner som om en kamp är bryggt, inte panik. Du kan defyta en dålig situation för att förhindra både muntlig och fysisk konfrontation. Försök lugna dig själv så att du kan hantera situationen på ett rationellt sätt. Du kan också hjälpa den andra personen slappna av genom att decalera spänningen. Du kan till och med kunna prata din väg ut ur en konfrontation med hjälp av sympatisk, aktiv kommunikationsteknik.

Steg

Metod 1 av 3:
Lugnar dig själv
  1. Bild med titeln Undvik ett konfrontationssteg 1
1. Ta ett djupt andetag. Om du känner dig agiterad, istället för att starta ett argument, pausa. Ta ett djupt andetag. Låt ditt andetag njuta djupt i dina lungor innan du andas ut. Om ett andetag inte fungerar, försök att räkna fem andetag innan du fortsätter. Detta hjälper dig att koppla av innan du försöker lösa konflikten.
  • Räkna andan i ditt sinne för att hjälpa dig att fokusera på det. Till exempel kan du tänka, "Andas in och ut. Ett...två...tre...fyra...fem..."
  • Var inte rädd för att pausa och andas innan du pratar med någon. Till exempel, om någon skriker på dig, stäng dina ögon och fokusera på andan. Detta hjälper dig att koppla av och hantera situationen.
  • Bild med titeln Undvik ett konfrontationssteg 2
    2. Lämna rummet. Om du kan, fly i rummet i några minuter för att hjälpa dig att tänka. Du kanske säger att du måste använda badrummet eller som du vill få en drink med vatten. När du lämnar rummet, ta några minuter att lugna dig. Du kan upptäcka att du kan samla dina tankar tydligare när du är ensam. När du är redo, återvänd till det andra rummet.
  • Till exempel, om du är utfrågad på en arbetskonferens, kan du säga, "Du tar upp en bra punkt. Låt oss ta en fem minuters paus så jag kan tänka på det."
  • Om du är i ett argument med familjemedlemmar, ursäkta dig med badrummet. Du kan säga, "Låt oss inte argumentera för det här. Jag ska till toaletten, och när jag kommer tillbaka kan vi diskutera detta mer om du vill."
  • Bild med titeln Undvik en konfrontation Steg 3
    3. Upprepa lugnande fraser till dig själv. Korta fraser eller mantra kan hjälpa dig att hålla kontroll över dina känslor. Du kan säga eller tänka något som "allt kommer att bli bra" eller "jag har det här." Om du känner dig riktad eller förolämpad av en annan person, påminna dig om att de förmodligen inte försöker skada dig. Du kan tänka på dig själv, "De menar inte vad de säger. De är arg och upprörd också. Detta är förmodligen allt ett missförstånd."
  • Om du har att göra med en främling på ett offentligt ställe, tänk tyst mot dig själv. Du kan tänka, "Oroa dig inte. Bara andas djupt. De är upprörda också."
  • Om du är orolig för att konfrontera en chef eller en lärare, kan du säga till dig själv i förväg, "Slappna av. Det är bara ett möte. Du kommer att bli bra."
  • Du kan också lugna dig själv när du sitter med de obekväma känslorna du har, till exempel genom att säga till dig själv, "Detta är obekväma nu, men på en timme kommer det att vara över." Eller, "Jag gillar inte att känna det här sättet, men jag vet att det här kommer att blåsa över på morgonen."
  • Bild med titeln Undvik ett konfrontationssteg 4
    4. Tänk på värdet av att ha en diskussion. En diskussion innebär att lyssna och förståelse, så det är att föredra att gå in i situationen redo att argumentera. Istället försök att närma sig konfrontationen som ett tillfälle att dela din synvinkel och få en bättre förståelse för deras. Det kan också hjälpa dig att tänka på vad du kommer att komma ur diskussionen. Att förstå det potentiella resultatet av diskussionen kan hjälpa dig att lösa problemet på ett rationellt sätt istället för en känslomässig. Du kan fråga dig själv:
  • "Om vi ​​har denna diskussion, vad kan det vara resultatet? Finns det någon nackdel med att ha denna diskussion?"
  • "Ska jag riskera att förstöra mitt förhållande med den här personen om vi har denna diskussion?"
  • "Verkar det som om den här diskussionen kan eskalera?"
  • "Hur kan jag se till att diskussionen är civil? Hur kan jag förstärka gränserna som att inte skrika eller höja min röst, undvika namn som ringer, och inte går runt i cirklar?"
  • Metod 2 av 3:
    Reducerande spänning
    1. Bild med titeln Undvik ett konfrontationssteg 5
    1. Bestämma orsaken till problemet. Kanske sa du något olämpligt eller stötande. Kanske var det en felkommunikation. Om du kan ta reda på vad som gick fel, kanske du kan identifiera en lösning.
    • Till exempel, om du argumenterar med en främling över en fender Bender, fråga dem lugnt vad deras version av händelserna var. Förklara efteråt vad du trodde hände.
    • Om du har ett argument på jobbet, se om det fanns en felkommunikation som orsakade spänningen. Till exempel, se till att ett viktigt e-postmeddelande faktiskt skickades och mottogs. Fråga din chef eller en annan kollega för att förmedla situationen.
    • Med familjemedlemmar, fråga dem vad du kan göra för att få dem att må bättre. Till exempel, om du argumenterar över en trasig handfat, fråga, "Tja, vad kan vi göra nu för att åtgärda problemet? Vill du att jag ska ringa någon eller fixa det själv?"
  • Bild med titeln Undvik ett konfrontationssteg 6
    2. Antag en vänlig hållning. Håll dina armar öppna. Koppla av axlarna så att de släpper. Istället för att luta sig fram mot den andra parten, gå tillbaka och räta ut din hållning. Dessa förändringar i kroppsspråk hjälper dig att vara mindre hotande för den andra parten.
  • Till exempel, om du tror att du kan komma in i en kamp med en främling i en bar, gå tillbaka. Sätt lite utrymme mellan dig och den andra personen. Genom att koppla av din kropp, signalerar du att du inte hotar dem.
  • Korsar dina armar över din kropp, knyta dina nävar, eller puffar ditt bröst ut kan få dig att verka mer aggressiv.
  • Bild med titeln Undvik ett konfrontationssteg 7
    3. Sympatisera med den andra personen. Om den andra personen blir upprörd eller defensiv, kan det vara att de känner sig som om du attackerar dem. Även om du inte håller med sin punkt eller deras handlingar, kan du säga något sympatiskt för att lugna dem.
  • Du kan säga, "Jag förstår hur du känner just nu. Jag skulle också vara frustrerad om jag trodde att någon hade tagit mitt säte. Men jag tror att vi båda behöver överväga fakta om situationen."
  • Du kan också använda sympati för att ändra ämnet. Du kan säga, "Jag vet att du är stressad rätt om jobbet just nu. Varför tittar vi inte på något på TV för ett tag tills du mår bättre."
  • Bild med titeln Undvik ett konfrontationssteg 8
    4. Hitta en lösning. Det bästa sättet att lösa konflikter är att hitta en ömsesidigt behaglig lösning. Även om du inte kan hitta en lösning, bara genom att föreslå att arbeta tillsammans, kan den andra personen lugna sig. De kan inse att du inte försöker attackera dem - snarare, du är öppen för kompromiss.
  • Du kan säga till den andra parten, "Så vad vi kan göra för att åtgärda detta problem?"
  • Du kan också säga, "Finns det något sätt vi kan flytta förbi denna meningsskiljaktighet?"
  • Om du har förolämpat någon eller skada dem på något sätt, kan du säga, "Hur kan jag göra det till dig?"
  • Bild med titeln Undvik ett konfrontationssteg 9
    5. Gå iväg. Det finns tillfällen när du inte kan övertyga den andra personen att lösa frågan lugnt. I det här fallet kanske du bara måste gå bort. Låt dem veta att du inte kommer att kämpa om problemet och lugnt vända bort. Du kan återvända när de känner sig lugnare för att lösa problemet.
  • Du kan säga, "Jag tror inte att prata är att få oss någonstans. Jag vill inte argumentera för det här, så jag kommer att lämna."
  • Om du tror att den andra personen är potentiellt våldsam, kanske du inte vill vända tillbaka på dem. I stället försök ta några steg bakåt först. Säg något som, "Jag vill inte slåss eller orsaka en scen. Jag är ledsen att det hände, men jag känner som om jag skulle lämna."Om de är tillbaka, kan du lämna. Om de försöker starta en kamp eller hota dig, ring polisen.
  • Metod 3 av 3:
    Pratar din väg ut ur situationen
    1. Bild med titeln Undvik en konfrontation Steg 10
    1. Använd en lugn röst. Konflikter kan eskalera när båda parter skriker på varandra. Genom att tala i en långsam, cool röst kan du hjälpa den andra personen att känna sig lugn. Även om den andra personen väcker sin röst, håll din låga och lugna.
    • Undvik att berätta för den andra personen att "lugna sig."Detta kan få dem att känna sig arg och mer defensiv. Istället, fråga dem vad som kan göras för att hjälpa situationen. Till exempel kan du säga, "Jag förstår att du är upprörd över ditt trasiga fönster. Varför diskuterar vi inte vad som kan göras på ett sätt som är rättvist för alla."
  • Bild med titeln Undvik ett konfrontationssteg 11
    2. Be om ursäkt. En ursäkt kan gå långt för att lösa spänningen. Du kanske inte känner som om du har gjort något fel, men du bör överväga hur du kanske har förolämpat den andra personen. En bra ursäkt kommer att innehålla vad du gjorde fel såväl som vad du ska göra för att klara det.
  • Du kan säga, "Jag är verkligen ledsen för att förolämpa dig. Jag inser inte att det jag sa var skadligt, och jag förstår nu att det var en riktigt dum sak att göra. Jag hoppas att du kan förlåta mig."
  • Om någon anklagar dig om något du inte gjorde, ta inte skulden. Du kan avböja anklagelsen genom att sympatisera med den andra personen. Till exempel kan du säga, "Jag är ledsen att din lunch håller bort från kontoret kylskåp, men jag är inte den som tar den."
  • Bild med titeln Undvik ett konfrontationssteg 12
    3. Öva aktivt lyssnande. Aktivt lyssnande är en form av kommunikation där du upprepar eller omskriver vad den andra personen säger till dig. Fråga den andra personen om deras känslor eller version av händelserna. Lyssna utan att avbryta. Efteråt, omformulera vad de sa.
  • Till exempel kan du säga, "Jag förstår att du är upprörd. Du har rätt. Jag spillde en drink på dig, och nu är du orolig att din klänning är förstörd."
  • Om den andra personen verkar defensiv, kan du ställa frågor som kommer att framkalla svaret "Ja" från dem. Detta kan hjälpa dem att känna sig mindre defensiva. Till exempel kan du säga, "du säger att du tycker att den här situationen är orättvist, är det rätt?"
  • Bild med titeln Undvik ett konfrontationssteg 13
    4. Överens om att vara oense. Ibland kommer en lösning inte att hittas. I det här fallet kanske du bara måste släppa problemet. Om det inte kommer att påverka ditt dagliga liv, låt problemet falla. Du och den andra personen kanske bara måste komma överens med det faktum att ingen kommer att vinna argumentet.
  • Du kan säga, "Jag förstår din synvinkel, men jag håller inte med det. Jag tror att vi bara måste gå vidare. Jag respekterar fortfarande dig som en person, och jag hoppas att det här inte kommer i vägen för vårt förhållande."
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan vara delvis att skylla på problemet. Genom att erkänna var du gick fel, kan den andra personen också be om ursäkt.
  • Kom ihåg att konfronteras och fysiskt konfronteras för att stoppa människor från att begå våldsamma brott, gripande människor som tydligt gör något olagligt (särskilt en brott) eller att göra en arrestering som polisen är lagligt motiverad.
  • Ibland är en konfrontation oundviklig. Du kan fortfarande minska spänningen och undvika våld.
  • Försök inte berätta för den andra personen vad de känner. Detta kommer att få dem att känna sig mer upprörd.
  • Varningar

    Undvik att anklaga den andra personen eller ringa dem namn.
  • Om du är orolig att en främling blir våldsam, gå inte till en privat plats för att lösa argumentet. Försök att lösa det i allmänhet.
  • Om du känner som om den andra personen kan vara våldsam, försök hitta ett sätt att lämna situationen. Ring polisen Om du känner som om du kan vara i fara.
  • Aldrig Gör något olagligt, eftersom det är lagligt för någon att konfrontera och ens fysiskt konfrontera dig direkt för att stoppa dig från:
  • Begå ett våldsamt brott (e.g. i självförsvar)
  • Lämnar efter att du tydligt gjorde något olagligt (e.g. av en medborgares arrestering), särskilt när det är ett brott, och
  • Motstå arrestering om den personen är en polis som arresterar dig, vilket är olagligt, även om du är oskyldig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande