Hur man blir en bättre pianospelare

Människor som spelar piano - oavsett om de är nybörjare eller avancerade - alltid strävar efter att vara bättre när de spelar. Alla tenderar att vara ambitiösa, men många blir besvikna när de hittar deras framsteg flyttar bara i en snigels takt. Den här artikeln kommer att lära dig de bästa metoderna för att bli en bättre pianospelare och tips som ska användas under övning.

Steg

  1. Bild med titeln Spela Blues Piano Music Steg 8
1. Försök att träna ungefär en timme om dagen, eller en halvtimme om du har ett upptaget schema eller kan inte hitta tid.
  • Bild med titeln Bli en bättre pianospelare Steg 2
    2. Gör extra övning när du har mer tid. Till exempel, på helgerna kan du göra mer än en timme, som två eller tre, eller ännu mer. Detta är mycket hjälpsamt eftersom det drar dig ut ur rutinen av piano som spelar, och låter dig träna mer och perfekt de bitar du spelar.
  • Bild med titeln Lär en sång på trummor med öra Steg 1
    3. Lyssna på låten eller piano-stycket du spelar. Till exempel, om du tar piano lektioner och är på väg att spela ett nytt stycke, kan du försöka söka på internet för videor eller låtar och höra hur det låter. Detta kan vara till stor hjälp eftersom det lär dig hur en sång spelas och låter dig känna igen "känslan," stycket ger av.
  • Bild med titeln Practice Guitar Steg 3
    4. Försök att inte titta på dynamiken i ett stycke, eftersom regler du inte kan bryta. Till exempel, om stycket börjar med ett "MP" (mezzo-piano) betyder det bara "måttligt mjuk" dessa dynamik har inte specifika volymnivåer. Om du övar, behöver du inte spela och sedan ha svårt att höra dig själv, du borde bara spela som det berättar när du verkligen försöker spela det ordentligt.
  • Bild med titeln Bli en bättre pianospelare Steg 5
    5. Öva siktläsning och oroa dig inte för att göra misstag. Detta kan vara till stor hjälp, för det är nästan som att skanna ett stycke och titta på bilden. Det hjälper dig att förstå vad passagen försöker förmedla innan du faktiskt läser den och låter dig veta vad som kommer nästa. Det här är detsamma med musik, och det kan hjälpa dig att sluta göra misstag.
  • Bild med titeln Lär dig pianotangentbordet Steg 5
    6. Var uppmärksam på dina misstag. Titta inte på dem som en börda, men istället som en klappa på armen som informerar dig om att undvika det nästa gång.
  • Bildtiteln blir en bättre pianospelare Steg 7
    7. Räknas när du spelar under träning enligt tidsinternet. Till exempel, om tidsunderskriften är 3/4, räknar du anteckningarna i varje fält när du spelar. Detta kan vara till hjälp eftersom det hjälper dig att döma hur snabbt eller långsamt en anteckning ska spelas, men du behöver inte räkna i stycket efter att du har spelat det bra.
  • Bild med titeln Bli en bättre pianospelare Steg 8
    8. Spela framför vänner och familj. Detta kan vara utmanande först, eftersom vissa människor är blyga eller saknar förtroende. Men det hjälper med din spelning, och du kommer att bli mer säker på att spela framför människor.
  • Bild med titeln Lär dig piano-tangentbordet Steg 6
    9. Be någon att spela det styck du övar för dig. Till exempel kan en mycket mer avancerad pianist eller en pianolärare vara mycket hjälp. När de spelar något, får du dig att förstå hur stycket ska spelas, vilket hjälper dig att spela det bättre.
  • Bild med titeln Spela Blues Piano Musik Steg 1
    10. Koncentrera sig på att spela stycket ordentligt. Många människor känner att de är utmärkta när de spelar piano ensam men inte så bra när de spelar framför andra. Försök att inte spela för snabbt eller för långsamt för att imponera på människor, även om ingen är där. Att upprätthålla ett mer bekvämt tempo hjälper dig att koncentrera dig på att inte göra misstag. När du har blivit bekväm med stycket vid det tempot kan du påskynda eller sakta ner beroende på stycket.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök spela stadigt. Till exempel, om en bit är tyst och melankoli hela vägen till slutet, försök att inte spela en udda nyckel högt så att den inte låter klumpig. Detta gör att du låter mycket mer professionellt framför en publik.
  • Sluta aldrig träna! Detta är det viktigaste steget i att försöka bli en bättre pianospelare, oavsett om det är tio minuter om dagen eller fyra timmar.
  • Försök att "känna" stycket. Se vilka känslor som ligger i det genom att läsa titeln, eller beskrivningen (om det finns en) eller undersöka biten online. Detta hjälper dig att spela bättre eftersom du känner känslan när du spelar den och kommer att bättre kunna spela det som det var komponerat.
  • Att använda en bra musik till Piano Converter är ett bra sätt att spela piano om du inte är van vid noter.
  • Försök att spela händer separat först för att bli bekant med anteckningar och tidpunkt.
  • Spela in dig själv spela en gång i taget. Detta gör det lättare att se / höra vilka misstag du har gjort. Du kan också överraska dig själv om hur mycket talang du verkligen har!!!
  • Försök spela en bit ordentligt för första gången som om du hade övat det förut. Det här kan låta obekot först, men det hjälper dig att påpeka dina misstag och arbeta på dem väl.
  • Varningar

    Låt inte din övning glida bort! En rutin är inte riktigt behövs - bara spela när du känner det, men se till att du spelar varje dag om du vill bli bra! Om du övar för en dag, lämna biten i några dagar och komma tillbaka till det, du kommer inte göra några framsteg, och dina fingrar kommer att "rost".

    Saker du behöver

    • Piano, organ eller tangentbord
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande