Hur man frågar någon om de är upprörd med dig

Det kan vara svårt att veta om någon du bryr dig om är upprörd med dig, speciellt om de agerar lite vanligt och du är inte säker på varför. Sitt inte bara att känna sig orolig, men istället, nå ut för att få lite inblick i hur de känner sig. Om du inte är säker på vad det bästa sättet att gå om det är, oroa dig inte. Vi har sammanställt en lista med frågor du kan be om att få konversationen påbörjad och ta reda på vad som händer.

Steg

Metod 1 av 10:
"Varför skulle de vara arg på mig?"
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de är upprörd med dig Steg 1
1. Fråga dig själv den här frågan innan du pratar med personen. Anta inte att de är arg på dig, speciellt om de två inte har haft några konflikter på sistone. Om de bara inte svarar på dina texter eller de verkar lite standoffish, kan det finnas en annan förklaring för hur de agerar, och det har sannolikt inte något att göra med dig alls.
  • Till exempel, om du stöter på någon du vet medan du handlar, men de slutar inte chatta, kan de ha varit i stor skynda eller de kunde ha haft något som stör den dagen.
Metod 2 av 10:
"Hur mår du?"
  1. Bild med titeln Fråga någon om de är upprörd med dig Steg 2
1. Prova en subtil strategi för att ge dem en chans att öppna upp. Ett bra sätt att få en läsning på den andra människans sinnesstämning är bara för att starta en konversation med dem. Försök att ge dem ett samtal eller skicka en text som frågar hur de har varit. Om det är något fel, kommer det att ge dem en chans att berätta för dig. Och även om de inte har mycket att säga först, kommer det att öppna dörren för fler frågor.
  • Du kan också säga något som, "Hej jag har inte hört från dig på ett tag. Är allt okej?"
Metod 3 av 10:
"Är något i ditt sinne"?
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de är upprörd med dig Steg 3
1. Låt dem veta att du kan berätta för deras energi är annorlunda. Fråga detta kommer att visa den andra personen du bryr dig om hur de känner, och att du kan berätta något är lite av. Men det lägger inte något på dem för att försäkra dig, för du är inte direkt fråga om de är arg på dig - du frågar om någonting stör dem i allmänhet.
  • Ett annat sätt att fråga detta kan vara, "Är jag rätt att något stör dig? Vill du prata om det?"
Metod 4 av 10:
"Det känns som om vi har varit lite avlägsna, kan vi prata om det?"
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de är upprörd med dig Steg 4
1. Prova detta om du verkligen känner att deras känslor riktas mot dig. Ibland är det lite mer uppenbart när någon är upprörd med dig-de kan ge dig smutsigt utseende, svara dig med korta, tånga svar, eller bli riktigt tyst när du är i närheten. Om det är den vibe du känner, fortsätt och fråga vad som händer.
  • Om personens humör verkar skifta plötsligt under en konversation, försök att fråga något som, "Sa jag något att förolämpa dig?"
  • När du frågar något så här på ett enkelt sätt, var beredd på ett enkelt svar. De kan hålla i vissa saker som du inte förväntar dig, så kom bara tillbaka och låt dem prata sitt sinne.
Metod 5 av 10:
"Kan du förklara varför det var så upprörande?"
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de är upprörd med dig Steg 5
1. Vara nyfiken om du inte är säker på vad som står bakom sina känslor. Om personen säger att du gjorde något som störde dem, men du är fortfarande inte säker på varför de är upprörd, var inte rädd att gräva lite mer. Det är verkligen viktigt att förstå exakt vad som hände om du vill undvika konflikt med den personen i framtiden.
  • Försök att hålla din ton lugn och även när du frågar det här - om du stöter på att du dömer eller spottar personen för sina känslor, kommer det bara att göra sakerna värre.
  • När de pratar, lyssna bara tyst utan att bli defensiv. Avbryt inte dem för att dela med dig av dina egna tankar - även om det är bra att säga saker som, "jag förstår" eller "Det är vettigt" då och då.
Metod 6 av 10:
"Hör jag det här rätten?"
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de är upprörda med dig Steg 6
1. Parafras tillbaka vad de bara sagt till dig. När du upprepar vad personen bara sagt, kommer det att hjälpa dig att vara säker på att du är på samma sida. Bara se till att när du gör det gör du det i en riktigt snäll röst - inte förminska sina åsikter, eller argumentet kommer bara att bli värre.
  • Till exempel kan du säga, "Det låter som om du säger att det var okänsligt för mig att borsta av ditt förslag om hur man målar vardagsrummet, och du känner att jag inte uppskattar dina åsikter. Är det rätt?"
Metod 7 av 10:
"Kan jag dela mitt perspektiv?"
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de är upprörd med dig Steg 7
1. Erbjuda din synvinkel om du tror att det kan hjälpa till. I vissa fall kan du känna dig som om den andra personen förstod var du kom ifrån, de kanske inte känner sig upprörd. Var noga med det här - det verkar okänsligt om du stöter på att du bara försöker bevisa din punkt och göra dig själv.
  • Tänk på att det i en oenighet är viktigare hur något kom över, snarare än den avsikt som var bakom den. Ibland är det bättre att bara be om ursäkt snarare än att försöka förklara dig själv.
Metod 8 av 10:
"Behöver du lite utrymme?"
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de är upprörd med dig Steg 8
1. Var villig att backa om de behöver lite tid. När någon är upprörd, behöver de ibland tid att bearbeta hur de känner innan de kan börja flytta förbi det. Om personen säger att de inte är redo att prata, ge dem lite tid innan du når ut till dem igen.
  • Detta kommer att vara annorlunda för alla. Om du bor tillsammans kan du lämna i några timmar, kom hem och försök att prata igen. Om du inte är super nära, kan du vänta så länge som ett par veckor. Det beror verkligen på situationen, hur nära du är, och vad som hände som gjorde personen upprörd.
Metod 9 av 10:
"Hur kan jag göra det bättre?"
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de är upprörd med dig Steg 9
1. Fråga om det finns något som skulle hjälpa. Ibland kommer den andra personen att ha en klar uppfattning om vad de skulle vilja att du ska göra. Till exempel kan de säga något som, "Vänligen lägg mig inte ner i ett arbetsmöte igen," eller "Jag skulle hellre inte göra kommentarer om mitt utseende." I så fall gör du bäst för att hålla fast vid sin begäran så att du förhoppningsvis kan undvika att upprepa situationen i framtiden.
  • Håller inte med om vad du inte kan hålla fast vid. Till exempel, om personen säger något som, "Jag vill att du ska avsluta ditt jobb så jag behöver inte se ditt ansikte längre," Det är en ganska orimlig förfrågan, och det är bra att säga nej.
Metod 10 av 10:
"Jag är ledsen, kan du förlåta mig?"
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de är upprörd med dig Steg 10
1. Ber om ursäkt och be om förlåtelse om du vill reparera förhållandet. Även om du inte känner att du var helt fel, ta ansvar för dina handlingar. Om du kan se den andras synvinkel, berättar med vänligen att du är ledsen. Erkänna din del i vad som hände, och fråga dem om de är villiga att förlåta dig och gå vidare.
  • Om personen blev förolämpad av något du anser vara ett viktigt värde, kanske det inte är lämpligt - ibland måste du stå på din mark. Till exempel, om de är arg på dig eftersom du talade till stöd för trans rättigheter eller jämställdhet för minoriteter, är det helt okej om du bestämmer dig för att du bara slutar sluta förhållandet.

Tips

Dela på det sociala nätverket:
Liknande