Hur man undviker drama på familjesamlingar

Familjesamlingar kan ibland ta ut det värsta i människor.Undvik drama genom att förutse möjliga källor till stress och försöka minimera önskan att röra upp gamla våld.Steg bort från uppvärmda ögonblick.Förenkla dina förväntningar på vad familjesamlingen ska vara.Fokusera på att uppskatta positiva och ta hand om dig själv för att minska stressen.

Steg

Del 1 av 3:
Hantera triggers som leder till drama
  1. Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 1
1. Förutse eventuella stressorer.Innan en familjesamling, tänk på de stressorer som du kan möta.Kanske är du orolig för att se en irriterande moster, eller att lyssna på din mamma, gör negativa kommentarer om din matlagning.Genom att ha större medvetenhet om möjliga triggers, kommer du att bättre hantera dem.
  • Överväg att skriva ner de vanligaste stressorerna du stöter på när du är på familjesamlingar.Identifiera då möjliga sätt att hantera dessa.
  • Ju större medvetenhet du har av vad som kommer att störa dig, desto större kraft måste du kontrollera hur du ska reagera.
  • Undvik att fylla ditt huvud med negativa tankar och förväntningar! Identifiera potentiella stressorer och planera hur du kommer att hantera dem, gå sedan till familjen samla med ett öppet sinne och ge alla chansen att uppträda bra.
  • Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 2
    2. Ha en plan i förväg om hur man svarar.Beroende på vad som är en källor till stress och drama på dina familjesamlingar, planera och eventuellt repetera ett svar på vissa familjemedlemmar. För saker som verkar ur din kontroll, ha en back-up plan så att du inte känner dig besviken igen.
  • Till exempel, om du kommer över en uppbrytning eller en nyligen tillbaka på jobbet, kan du rädda att prata om ditt förhållande eller arbete.I stället för att bli upprörd när människor frågar dig dessa möjliga frågor, överväga att ha ett lager svar som gör det enkelt att gå vidare och ändra ämnet. Hitta sätt att göra konversationen om allmänna intressen snarare än uppvärmda personliga ämnen.
  • Tänk på ett lager svar som, "Ibland kan vi inte styra hur saker går, men vi behöver bara fortsätta försöka gå vidare.Fångade du mästerskapsspelet igår kväll?Det var verkligen intensivt."Om personen driver problemet, kom ihåg det är helt acceptabelt att säga, "Du vet, jag skulle verkligen inte heller prata om det. Tack."
  • Ha en back-up plan för dig eller dina barn om familjen samling verkar vara tråkig, eller den schemalagda tiden till middag körs senare än förväntat.Till exempel kan barnen lättare bli uttråkad och bli hungrig oftare.Har några spel eller leksaker för dem vid evenemanget att hålla dem ockuperade när de är uttråkade, eller en stash av extra mellanmål om de är hungriga.
  • Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 3
    3. Ha en vän eller partner fungera som en buffert.Att ha en vän eller partner närvarande kan hjälpa till att minska drama, beroende på den person du tar med.Om din nuvarande partner eller make är generellt lågmäld, prata med dem om dina bekymmer om familjedrama.Be dem att hjälpa dig att hålla dig lugn i svåra situationer.Eller du kan ta med en granne eller en vän som kan fungera som en hälsosam distraktion till samlingen.
  • En vän, medarbetare eller granne kan tjäna till att uppmärksamma dig från dig och hjälpa andra att agera bättre framför det nya företaget.Den här vänen kan fungera som en "vinge" av sorter, så att du möjligen kan avsluta tidigt eller undvika vissa konfrontationer.Till exempel kan din vän ingripa och börja prata om den senaste blockbusterfilmen om en svår farbror försöker få upp politiken.
  • Överväg att prata med din partner om att ingripa i vissa situationer med dina föräldrar eller syskon.Diskutera till exempel med din partner om bekymmer som du och din syster kan bicker över religiösa åsikter.Genom att ge avancerad varning till din partner kan de kanske påminna dig om att vara lugn och gå vidare från argumentet.
  • Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 4
    4. Undvik att använda den här tiden för att flyga dina klagomål.Kanske finns det ett gammalt grudge mellan dig och din bror som du är orolig kommer att bli en källa till drama.Vid en familjesamling kommer människor att ha en trevlig tid, så de vill inte fångas i mitten av gamla barndomsfeuds.
  • Försök att släppa av våldet under familjen.Även om saker fortfarande är oupplösta, är familjesamlingar inte dags att ta upp dem.Försök schemalägga en-på-en-tiden med den person du behöver prata med. Om Grudge är väldigt färskt, överväga att sitta den här familjen som samlas ut. Var noga med att fånga nästa, så att det inte leder till en rift inom familjen.
  • Om du känner att du inte kan förlåta personen, försök med att fokusera din uppmärksamhet åt andra personer som får dig att känna dig som stöds vid evenemanget.
  • Del 2 av 3:
    Kopiera i ögonblicket
    1. Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 5
    1. Ta ett djupt andetag och håll dig lugn.Tänk på hur du vill hantera dig själv, genom att hålla dig lugn och fokuserad.Stäng dina ögon och lyssna på ditt andetag ett ögonblick.Tänk dig från stressen i nutiden och omdirigera dina tankar att känna sig i fred.
    • Överväg att göra andningsövningar, som långsamt inandning av andan, håller det och sedan långsamt frigör andan.
    • Stäm ut folket eller konversationerna som är en källa till stress i det uppvärmda ögonblicket.Fokusera på hur du vill känna i kontroll av dig själv.På det här sättet kan du undvika att börja, eller komma i mitten av, familjen drama.
    • Före samlingen, träna visualiseringsövningar som tar dig till en lycklig, fredlig plats, då kan du lättare dra dessa bilder från ditt minne i ögonblicket.
  • Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 6
    2. Motstå uppmaningen att argumentera och slåss. Undvik omedelbart reagera som arg, skadad eller upprörd.Om det verkar som andra sidan bara vill välja en kamp, ​​känner igen att kämpar och argumenterar med dem kommer sannolikt att leda ingenstans.
  • Lyssna på din kropp om du befinner dig att bli upparbetad.Fysiska tecken på stress kan förekomma även innan du blir upprörd.
  • Var artig om möjligt, och visa dem att du inte är intresserad av att röra upp argument eller drama.
  • Överväga att säga saker som, "Jag vet att du känner dig upprörd.Jag vill inte argumentera eller slåss om detta.Jag vill ha den här tiden med vår familj att vara kul och roligt.Kan vi ringa en väktare för nu?"
  • Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 7
    3. Steg bort och ge dig lite luft under uppvärmda stunder. Har ett andningsrum under familjesamlingar som sannolikt kommer att vara stressiga.Det är bättre att ursäkta dig själv och ta en promenad snarare än att sitta och bli alltmer eländig.
  • Om din familj är tillfälligt sitter och har en picknick, till exempel, överväga att ta en promenad runt i närheten eller evenemangsområdet.På så sätt kan du rensa huvudet.En liten övning kan bidra till att minska stresshormoner.
  • Om samlingen är mer formell som en sit-down julmiddag, överväga ursäkta dig från bordet och gå in i ett annat rum som är privat som badrummet eller går in i ett annat område i huset.
  • Du kan också ursäkta dig själv och ring en vän som kan hjälpa till att lugna dig och påminna dig om dina mål.
  • Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 8
    4. Förenkla förväntningarna.Ibland kan du ha höga förväntningar på en familjesamling, speciellt om du är värd eller hjälper till att ställa upp händelsen.Försök att minimera allt eller inget tänkande som du känner att du har misslyckats om middagsplanerna är lite av eller några gästernas reseplaner ändras.
  • Inse att livet är fullt av små fallgropar, och saker går inte alltid som planerat.
  • Var en källa till lugn och fred när saker förändras snarare än att bli upprörd.Genom att förstå att vi är alla mänskliga, kommer du att vara mindre benägen att döma dig själv och andra. Försök att säga saker som, "Jaja! Det som är viktigt är vi alla här och njuter av familjen."
  • Del 3 av 3:
    Uppskattar det positiva
    1. Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 9
    1. Fokusera på positiva på familjesamlingar.I stället för att försöka korrigera eller kritisera andra, försök att fokusera på sina goda avsikter och vänlighet. Till exempel kan din mamma eller moster hjälpa dig i köket.De kan komma ut som att försöka styra situationen, men tänka istället för sitt erbjudande att hjälpa till som en känsla av generositet.
    • Om någon erbjuder viss kritik om evenemanget, försök med dem snarare än att bli upprörd med sina bedömningar.Till exempel, om din kusin gillar att ha en eld som går under julmiddagen, be om deras hjälp eller en pålitlig vuxen hjälp med att ställa upp det. Steg inte in och försök att tillgodose alla. Detta kan leda till vrede och känna sig som ett misslyckande. Istället uppmuntra dem att få sina egna behov träffas. Säga, "Det låter underbart. Du är välkommen att starta en eld om du vill."
    • Erbjuda ord av uppskattning när du ser att någon försöker vara till hjälp även om den kommer av lite besvärlig.Säg saker som, "Jag uppskattar verkligen dina idéer" eller "Tack, jag anser att nästa gång."
  • Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 10
    2. Fokusera din tid på kul, gruppaktiviteter.Omdirigera alla stressiga eller negativa interaktioner mot spel, filmer och ljust kul.Gruppaktiviteter är ett bra sätt att knyta med din familj och utveckla andra andra förbindelser än Bickering. Tänk på dessa typer av aktiviteter för att hålla interaktioner positiva:
  • Spela brädspel som får alla engagerade och fokuserade.Överväga spel som är lämpliga för olika åldrarivåer så att de intresserar både barn och vuxna.
  • Överväg att spela lagspel som Charades.Detta kan hjälpa till att främja lagarbete, snarare än att bickering med varandra.
  • Låt folk arbeta tillsammans för att göra söta godis och desserter.Att komma ihop i köket för att få saker kan vara ett annat tillfälle att binda.
  • Spela en ljust komedifilm för familjen.Få det att känna att hela gänget går till biografen.Detta kan hjälpa till att hålla dramaten låg när människor tyst tittar på filmen istället för att argumentera.
  • Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 11
    3. Var tacksam.Medan din familj kan köra dig galen från tid till annan, är det viktigt att fokusera på att vara tacksam för vad du har, och möjligheten att dela dyrbar tid med dem.Ta ett ögonblick och tänka på någon som förlorade en älskad och skicka dem positiva tankar eller bön. Detta kan bidra till att öka din tacksamhet för vad du har. Genom att fokusera på tacksamhet hjälper detta både din känslomässiga och fysiska hälsa.Stress blir mindre när du känner dig uppskattande av de ögonblick du delar.
  • I stället för att fokusera din negativa energi på de människor som gör ditt liv stressigt, identifiera tre eller flera familjemedlemmar som du kommer att stöta på vem som är stödjande och omtänksam.Påminna dig om deras generositet när du känner dig låg.
  • Fokusera din tid på att ge tillbaka.Hjälp på en familjesamling när du kan.Erbjuda tid eller resurser för att göra evenemanget speciellt.Försök att arbeta tillsammans för att underlätta för alla.
  • Bild med titeln Undvik drama på familjesamlingar Steg 12
    4. Ta tid för dig själv för att minska stressen.Tvinga inte familjesamlingar för att hålla under längre perioder! Om de går bra, sätt dem upp och inte ge dem tid att försämras genom att tvinga dem att förlänga förbi sina naturliga längder. Kom ihåg att ta tid och älska dig själv.Ha aktiviteter redo att hjälpa dig att hantera stress, och få dig att känna dig om igen.Tänk på dessa självomsorgsaktiviteter:
  • Få en massage eller ta ett varmt bad.
  • Öva meditation eller yoga.
  • Ha en varm drink med en vän.
  • Träna, gå till gymmet, eller ta en promenad.
  • Hitta ett lugnt, privat utrymme som utomhus eller en bokhandel.
  • Lyssna på lugnande musik och få gott om vila.
  • Varning

    • Undvik alkohol eller andra ämnen som ett sätt att klara av familjespänning och drama.Alkohol och andra ämnen kommer att försämra din dom och kan göra dig mer irriterad. Om du känner att du behöver alkohol eller andra ämnen för att klara din familj regelbundet, överväga att få stöd och hjälp.Hitta resurser och behandlingsalternativ i ditt område genom att kontakta Samhsa National Helpline: 1-800-662-4357 eller http: // samhsa.GOV / FIND-HELP / NATIONAL-HELPLINE
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande