Hur man bygger självförtroende

Självförtroende är en viktig del av mänskligheten. En person med självförtroende tycker om sig själv, är villig att ta risker För att uppnå sina personliga och professionella mål, och tänker positivt om framtiden. Någon som saknar självförtroende är dock mindre benägna att de kan uppnå sina mål och tenderar att ha ett negativt perspektiv om sig själva och vad de hoppas kunna vinna i livet. Den goda nyheten är att självförtroende är något du kan förbättra! Att bygga självförtroende kräver att du odlar en positiv inställning om dig själv och dina sociala interaktioner, samtidigt som du lär dig att hantera eventuella negativa känslor som uppstår och öva större självvård. Du bör också lära dig mål och ta risker, eftersom mötesutmaningar ytterligare kan förbättra ditt självförtroende.

Rådgivare Trudi Griffin påminner: "En brist på självförtroende resultat från år av internaliserande negativa budskap om oss själva, men vad om varje negativ sak du någonsin har hört om dig själv från en extern källa är fel? Ta dig tid att analysera dessa meddelanden för att rensa ut de som tar ner dig."

Steg

Del 1 av 4:
Odla en bra attityd
  1. Bild med titeln Build självförtroende Steg 1
1. Identifiera dina negativa tankar.Dina negativa tankar kan låta så här: "Jag kan inte göra det," "Jag kommer säkert att misslyckas", "Ingen vill höra vad jag måste säga."Denna inre röst är pessimistisk och gagnlöst och håller dig tillbaka från att uppnå hög självkänsla och större självförtroende.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 2
    2
    Vänd dina negativa tankar till positiva tankar. När du uppmärksammar dina negativa tankar, vänd dem till positiva tankar. Detta kan ha formen av positiva bekräftelser, till exempel "Jag ska prova det," "Jag kan lyckas om jag jobbar på det," eller "Folk kommer att lyssna på mig." Börja med bara några positiva tankar om dagen.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 3
    3. Vägra att fokusera på negativa tankar oftare än positiva tankar.Så småningom bör dina positiva tankar ges mer "hjärnutrymme" än dina negativa tankar.Ju mer du motiverar ditt negativa självtänkande med positivitet, desto mer naturligt blir det.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 4
    4. Upprätthålla ett positivt supportnät.Anslut med de nära dig, oavsett om de är familj eller vänner, för att hålla ditt perspektiv upplyftas. Dessutom, håll dig borta från människor eller saker som gör att du känner dig dålig.
  • Någon du kallar en vän kan faktiskt få dig att känna dig dålig, om de ständigt gör negativa kommentarer, eller kritisera dig.
  • Även välutvecklade familjemedlemmar som väger med sina åsikter om vad du "borde" göra kan vara destruktivt för ditt självförtroende.
  • När du odlar din egen positiva attityd och vidta åtgärder för att uppnå dina mål kan dessa naysayers bli mer uppenbara. Så mycket som möjligt, begränsa din kontakt med dem medan du bygger ditt självförtroende.
  • Ta lite tid att tänka på vilka personer i ditt liv som verkligen får dig att må bra. Göra ett mål att spendera mer tid med människor som är stödjande och upplyftande.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 5
    5. Eliminera påminnelser om din negativitet.Undvik att spendera tid runt saker som kan få dig att känna dig dålig om dig själv igen. Dessa kan vara påminnelser från det förflutna, kläder som inte längre passar, eller platser som inte passar med dina nya mål att få förtroende. Även om du kanske inte kan bli av med varje negativ källa i ditt liv, kan du säkert tänka på hur du skär dina förluster. Detta kommer att gå långt i att bygga upp dig självförtroende.
  • Ta dig tid att sitta och tänka på alla de saker som tar ner dig, från genomsnittliga vänner, en karriär som du inte bryr dig mycket om, eller en levande situation som är nästan outhärdlig.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 6
    6
    Identifiera dina talanger. Alla är bra på något, så upptäck de saker där du Excel, och fokusera sedan på din talanger. Ge dig själv tillåtelse att vara stolt över dem. uttryck dig själv, Oavsett om det är genom konst, musik, skrivning, eller dansa. Hitta något du tycker om och odlar en talang att gå med ditt intresse.
  • Att lägga till en rad olika intressen eller hobbyer i ditt liv kommer inte bara att göra dig mer självsäker, men det kommer också att öka dina chanser att möta kompatibla vänner också.
  • När du följer din passion, kommer det inte bara att ha en terapeutisk effekt, men du kommer att känna dig unik och uppnås, som alla kan hjälpa till att bygga ditt självförtroende.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 7
    7. Var stolt över dig själv. Inte bara ska du känna dig stolt över dina talanger eller dina färdigheter, men du bör också tänka på de saker som gör din personlighet bra. Det kan vara din humor, din känsla av medkänsla, dina lyssnande färdigheter eller din förmåga att klara sig under stress. Du kanske inte tror att det finns något om din personlighet värt att beundra, men om du gräver djupt, inser du att du har gott om beundransvärda egenskaper. Fokusera på dem genom att skriva ner dem.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 8
    8
    Acceptera komplimanger graciöst. Många med lågt självkänsla har svårt att ta komplimanger - de antar att personen som komplimangerar dem är antingen felaktigt eller ljuger.Om du befinner dig som svarar på ett komplimang genom att rulla dina ögon, säger, "Ja visst," Eller shrugging av det, du bör reframe ditt svar på komplimanger.
  • Ta det till hjärta och svara positivt. (Säger "tack" och leende funkar bra). Låt personen ge komplimangen veta att du verkligen uppskattar det, och arbetar för att nå den punkt där du verkligen kan acceptera komplimangen i själ och hjärta.
  • Du kan lägga till komplementet till din lista med positiva attribut om dig själv och använd det för att stärka ditt självförtroende.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 9
    9. Titta i spegeln och leende. Studier som omger vad som heter "ansiktsåterkopplingsteori" Föreslå att uttrycken på ditt ansikte faktiskt kan uppmuntra din hjärna att registrera eller intensifiera vissa känslor. Så genom att titta i spegeln och ler varje dag, kan du känna dig lyckligare med dig själv och mer självsäker på lång sikt. Detta hjälper dig också att känna dig lyckligare om ditt utseende, och att acceptera hur du ser ut.
  • Andra människor kommer sannolikt att svara på dig bra när du ler på dem, så förutom att du känner dig lyckligare, kan du få en ökning i förtroende på grund av den feedback du får från andra människor också.
  • Del 2 av 4:
    Hantera känslor
    1. Bild med titeln Build självförtroende Steg 10
    1. Var bekväm med rädsla. Du kanske tror att människor som är självsäkra är aldrig rädda. Detta är helt enkelt inte sant. Rädsla betyder att du är på din växande kant.Kanske är din rädsla talar framför en grupp, introducerar dig själv till någon du inte vet, eller frågar din chef för en höjning.
    • När du kan konfrontera vad du är rädd, kommer du att få självförtroende och du kommer att känna att boosten omedelbart!
    • Föreställ dig en bebis som hon lär sig att gå. Så mycket möjlighet väntar på henne. Men hon är rädd att hon kommer att falla som hon tar de första stegen. När hon övervinner sin rädsla, och börjar gå, täcker ett stort leende sitt ansikte! Det här är du, för att trycka förbi dina rädslor också.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 11
    2. Var tålmodig med dig själv. Ibland går du bakåt för att gå framåt. Att få självförtroende sker inte över natten.Du kan prova något nytt och inte uppfylla ditt mål. Om möjligt, se vilka lektioner som finns där. Inte uppfyller ditt mål första gången är ett tillfälle att lära dig mer om dig själv. Självförtroende måste vårdas och odlas, lite i taget.
  • Till exempel, kanske du frågar din chef för en höjning, och hon säger nej. Vad kan du lära av det här? Reflektera över hur du gick om det. Var där något annorlunda du kanske har gjort?
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 12
    3. Sträva efter balans. Liksom allt annat i livet handlar självförtroende om att bibehålla balans. För lite självförtroende kan hålla dig från att uppnå dina mål och må bra om dig själv.Å andra sidan är det viktigt att vara realistiskt - du vill inte underskatta tiden och ansträngningen som behövs för att uppnå dina mål.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 13
    4. Sluta jämföra dig med andra. Om du vill bygga ditt självförtroende måste du fokusera på att förbättra ditt eget liv till det bättre, inte att göra ditt liv mer som din bästa vän, din äldre bror, eller som de av de kändisar du ser på tv. Om du vill bygga upp ditt självförtroende, måste du veta att det alltid kommer att finnas någon som är snällare, smartare och rikare än du, precis som det kommer alltid att finnas någon som är mindre attraktiv, mindre intelligent och mindre rik än Du är - allt detta är irrelevant, och det som är relevant är att ta hand om att utveckla dina egna mål och drömmar.
  • Du kan sakna förtroende eftersom du är övertygad om att alla andra har det bättre än du gör. Men i slutet av dagen, är det bara om du är glad med dina egna standarder. Om du inte har någon aning om vad de är, så är det dags att göra lite själ innan du går framåt.
  • Dessutom har studier visat att spendera tid på sociala medier ofta uppmuntrar människor att jämföra sig med andra.Eftersom folk tenderar att bara posta sina triumfer och inte deras verklighet i det dagliga livet, kan det tyckas som om andras liv är mer underbara än din egen. Detta är troligt inte sant! Alla har upp och ner i sina liv.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 14
    5
    Känna igen dina osäkerheter. Vad säger den rösten på baksidan av ditt sinne? Vad gör dig obekväma eller skäms över dig själv? Detta kan vara allt från acne, till beklagar, vänner i skolan, eller en tidigare traumatisk eller negativ upplevelse. Vad som än gör att du känner dig ovärderlig, skäms eller underlägsen, identifiera den, ge det ett namn och skriv ner det. Du kan sedan riva eller bränna dessa skriftliga bitar för att börja känna sig positiva på dessa punkter.
  • Denna övning är inte avsedd att ta dig ner. Det är tänkt att göra dig medveten om de problem du har att göra med och bemyndiga dig att flytta förbi dem.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 15
    6. Studsa tillbaka från dina misstag. Kom ihåg att ingen är perfekt. Även de mest självsäkra människorna har osäkerhet. Vid något tillfälle i något av våra liv kan vi känna att vi saknar något. Det är verkligheten. Lär dig att livet är fullt av stötar nerför vägen. Och så ofta kommer dessa osäkra känslor och går, beroende på var vi är, vem vi är med, stämningen vi är i, eller hur vi känner oss. Med andra ord är de inte konstanta. Om du har gjort ett misstag är det bästa du kan göra att känna igen det, ber om ursäkt och göra en spelplan för att undvika det i framtiden.
  • Låt inte en fel vändning få dig att tro att du inte har vad som krävs för att uppnå dina drömmar. Kanske var du inte en bra pojkvän och ditt sista förhållande slutade som ett resultat. Det betyder inte att du inte kan vända din handling och hitta kärlek i framtiden.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 16
    7
    Undvik perfektionism. Perfectionism förlamar dig och håller dig från att åstadkomma dina mål. Om du känner att allt måste göras perfekt, så blir du aldrig riktigt nöjd med dig själv eller dina omständigheter. I stället arbetar du med att lära sig att vara stolt över ett jobb bra gjort istället för att ha allt att vara helt perfekt. Om du är i tanke på en perfektionist, kommer du bara att få i vägen för en mer självsäker version av dig själv.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 17
    8
    Praxis. Ofta i roten till osäkerhet och brist på förtroende är en känsla av att inte ha tillräckligt av något, om det är känslomässigt validering, materiella föremål, lycka till eller pengar. Genom att erkänna och uppskatta vad du do har, du kan bekämpa känslan av att vara ofullständig och missnöjd. Att hitta den inre freden som följer med sann tacksamhet kommer att göra underverk för ditt självförtroende. Ta lite tid att sitta och tänka på alla saker du har för dig, från dina underbara vänner till din hälsa.
  • Sitt ner och gör en tacksamhetslista, skriver ner alla saker du är tacksam för. Läs det över och lägg till det minst en gång i veckan, och det kommer att lägga dig i en mer positiv, bemyndigande sinnesstämning.
  • Del 3 av 4:
    Öva självomsorg
    1. Bild med titeln Build självförtroende Steg 18
    1
    Ta hand om dig själv. Det finns många små steg till den här åtgärden. Det innebär att du bibehåller din personliga grooming genom att bada regelbundet, borsta och flossar tänderna,äter rätt mängder mat och äter god och hälsosam mat. Det betyder också att du gör tid för dig själv, även när du är väldigt upptagen och när andra monopolerar mycket av din tid.
    • Det kan inte tyckas det här sättet, men när du tar hand om dina grundläggande behov, säger du dig själv att du förtjänar den tid och uppmärksamhet det tar att träna självomsorg.
    • När du börjar tro på dig själv, Du är på väg att öka ditt självförtroende.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 19
    2
    Sätt försiktigt i ditt utseende. Du behöver inte se ut som Brad Pitt för att börja bygga ditt självförtroende. Om du vill må bättre om vem du är och hur du ser, ta hand om dig själv genom att duscha dagligen, borsta tänderna, bär kläder som passar dig och din kroppstyp och se till att du har tagit tid med ditt utseende. Det betyder inte att ytligt utseende eller stil kommer att få dig att känna dig mer självsäker, men gör ett försök att tänka på ditt utseende säger att du är värt att ta hand om.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 20
    3
    Träna regelbundet.En del av att ta hand om dig själv får motion. För dig kan det innebära en livlig gå utanför. För någon annan kan det betyda en 50-mil cykeltur. Börja var du är nu. Övning behöver inte vara komplicerad.
  • Många studier har visat att träning är avgörande för en positiv utsikter på livet, och en positiv attityd bidrar till självförtroende.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 21
    4
    Sov gott.Få 7-9 timmars ljud sömn varje natt kan hjälpa dig att se och må bättre.Det kan hjälpa dig att ha en mer positiv attityd och mer energi.Gott om sömn hjälper dig också att mäta dina känslor och hantera stress mer effektivt.
  • Del 4 av 4:
    Ställa in mål och ta risker
    1. Bild med titeln Build självförtroende Steg 22
    1
    Ange små och uppnåbara mål.Ofta sätter folk orealistiska eller ouppnåliga mål, och blir antingen överväldigade med utmaningen eller aldrig komma igång. Detta är en riktig spjäll för självförtroende.
    • Gradvis justera dina små mål för att göra det större mål uppnås.
    • Tänk dig att du vill Spring ett maraton, Men är oroliga att du inte skulle kunna uppnå detta mål. Gå inte ut och försök att springa 26 miles på den första träningsdagen. Börja var du är. Om du inte är en löpare alls, sätt ett mål att köra bara 1 mil. Om du kan köra 5 mil relativt enkelt, börja sedan med 6.
    • Till exempel, om du har ett rörigt skrivbord, kanske är det för överväldigande att tänka på att städa hela skrivbordet. Börja med att bara ta bort böckerna och placera dem tillbaka på bokhylla. Även stapla papperet snyggt att sorteras genom senare är rörelse mot målet att städa ditt skrivbord.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 23
    2. Omfamna det okända. Människor som saknar självförtroende oroar sig för att de aldrig kommer att lyckas med en oförutsägbar situation. Tja, det är dags att sluta tvivla dig själv och att prova något helt nytt, okänt och annorlunda. Oavsett om du reser till ett nytt land med vänner eller låta din kusin sätta upp dig på ett datum, vilket gör en vana att omfamna det okända kan hjälpa dig att bli mer bekväm i din egen hud och att känna att du har kontroll över din Destiny - eller, snarare att du är okej med att inte vara i kontroll. Om du upptäcker att du kan lyckas även i en situation som du inte förväntar dig, då kommer ditt självförtroende att gå igenom taket.
  • Spendera mer tid med människor som är äventyrliga och spontana. Du kommer snart att hitta dig något oväntat och mår bättre om dig själv på grund av det.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 24
    3. Adressera dina uppfattade förbättringsområden. Det kan finnas några saker som du inte tycker om dig själv som du helt enkelt inte kan ändra, till exempel din höjd eller ditt hårs konsistens. Det finns dock troligen många saker som du ser som svagheter som du kan ta itu med med lite engagemang och hårt arbete.
  • Oavsett om du vill arbeta med att vara mer socialt eller vara bättre i skolan, kan du göra en plan för att lyckas och börja utföra det. Medan du kanske inte hamnar är det mest sociala barnet i skolan eller din klassvaledictorian, kan du gå långt i att bygga ditt självförtroende bara genom att göra en plan att börja förändras till det bättre.
  • Var inte för hårt på dig själv. Försök inte ändra absolut allting. Börja med bara en eller två aspekter av dig själv som du vill ändra, och ta det därifrån.
  • Journalföring Var du diagram dina framsteg när det gäller att uppnå dina mål kan göra stor skillnad. Detta hjälper dig att tänka på hur bra din plan fungerar, och det kan hjälpa dig att känna dig stolthet i de steg du har tagit.
  • Bild med titeln Build självförtroende Steg 25
    4
    Försöka hjälpa andra. När du vet att du är snäll mot folket runt dig, och gör en positiv skillnad i andras liv (även om det bara är kinder till den person som tjänar dig kaffe på morgonen), vet du att du är en positiv kraft i världen - vilket kommer att öka ditt självförtroende. Hitta ett sätt att göra hjälp av andra en del av din veckovisa rutin, oavsett om du volontär- på ditt lokala bibliotek eller hjälper din lillasyster att lära sig att läsa. Hjälpen att hjälpa till kommer inte bara att gynna andra, men det kommer att bygga ditt självförtroende eftersom du ser att du har mycket att erbjuda.
  • Du behöver inte hjälpa någon i ditt samhälle att känna fördelarna med att hjälpa andra. Ibland behöver någon nära dig, som din mamma eller din bästa vän, behöver din hjälp så mycket som någon.
  • Få hjälp att bygga förtroende

    Prova sätt att övervinna blyghet

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prova sätt att bygga förtroende

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Bli inte inslagna i dina misstag och bo på dåliga punkter. De kunde visa sig vara en hälsosam kontrast till dina goda punkter eller till och med ge dig något att förbättra. Det är ingen känsla som att vara bra på något du var riktigt dåligt på.
  • Om du behöver förbättra ditt förtroende till en viss uppgift eller förmåga, måste du öva det flitigt.
  • Du kan ge dig en extra dos av förtroende med hjälp av Bästa mig teknik av självhypnos Att förbereda fördelarna med ett långsiktigt mål, vilket minskar stressen.
  • Var inte rädd för att driva dig bortom dina fysiska eller mentala gränser. Ett sådant tryck skulle hjälpa dig att se hur lätt saker kan uppnås och därmed hjälper dig att hålla färdigheter. Steg ut ur din komfortzon.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande