Hur man skapar ett lugnare hushåll

Barn som kör överallt? TV blaring på sitt högsta och ping av videospel som kör dig galen? Alla de ständiga slagsmålen du kan höra rasande genom dörren gör att ditt huvud vill explodera. Under tiden fortsätter grannar och vänner att släppa av och din make gömmer sig i nedre badrummet som väntar på fred att komma ner. Låter det här väldigt bekanta? Om så är fallet kan det vara dags att börja med att stiga lite frid i hela hushållet och försöka leda ett lite lugnare liv tillsammans.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa ett lugnare hushållssteg 1
1. Vara villig att ställa gränser och se till att din väg följs. Detta är det första och viktigaste som du kan göra.Detta innebär gränser för tiderna, ljudnivåer och aktivitet och ja, sängtider. För föräldrarna, om barnen måste få sina föräldrar ut ur sängen för en tur till skolan som kommer att bli en hemsk återkommande situation varje morgon. Det kan lätt undvikas genom att lägga sig på samma gång som dina barn, din sömn är också viktig men förvänta dig inte att sova när dina barn behöver turer till skolan.
  • Bild med titeln Skapa ett lugnare hushållssteg 2
    2. Visualisera ett lugnare hem. Vad ser du?Skriva ner de saker som du visualiserar och vänder dem till mål för att uppnå för att skapa ditt lugnare hushåll.I ditt undermedvetna sinne kommer du att avmarkera en sann bild av huset som du vill vara i - alltid hålla detta fokus i ditt sinne och arbeta mot det gradvis.
  • Bild med titeln Skapa ett lugnare hushållssteg 3
    3. Sitt ner och skriv en lista över de saker som verkar skapa det mest buller och känsla av rushing i ditt hem. Det här är de första sakerna som du kommer att rikta mot dina gränser. Tänk på sådana saker som när du är beredd att ta emot besökare, vilket begränsar ljudnivån på TV: n och begränsar till datoranvändning. Och sätt ett förbud mot att springa inomhus för de små.
  • Barnen behöver leksaker och underhållning men det betyder inte TV- och videospel. Spela schack, Mahjong, Backgammon istället för videospel. En investering i bra traditionella spel eller brädspel kan vara billigare än att köra en TV eller videospelkonsol.
  • Bild med titeln Skapa ett lugnare hushållssteg 4
    4. Skriv ett arbetsdiagram. Detta uppgiftschema måste gälla för varje enskild medlem i hushållet och det måste innehålla dagar och tidsfrister.Ju större det jobb som behöver hantering, ju längre tidsramen du måste ge det för att behålla ett lugnt tillvägagångssätt för det - lite av bit kommer att få det gjort snarare än att rusa runt jonglering för många saker på en gång.
  • Bild med titeln Skapa ett lugnare hushållssteg 5
    5
    Städa roten bort. Clutter ökar känslan av stress, rusning och oförmåga att tänka rakt. De färre bitarna och bitarna i din väg, den lugnare du kommer att känna. För att inte tala om den mindre städning som är involverad. Om barnen måste Håll så många leksaker, böcker och videospel, gör en överenskommelse med dem. De kan hållas i lagringsutrymmen, men om de är strävade över golvet mer än 3 gånger i rad, kommer de att doneras till närmaste välgörenhetsbutik. Du måste betyda detta och du måste vara beredd att göra det för det här ultimatumet att ha verklig effekt.
  • Bild med titeln Skapa ett lugnare hushållssteg 6
    6
    Rena När du skapar. Matlagning skapar mindre röra om du kan tvätta objekt när du använder dem mellan matlagningsmoment.Samma för allt som används - omskolas alla för att sätta tillbaka det där det kom från det ögonblick som det har använts. Köp lagringsfack eller korgar med etiketter om det hjälper till att uppmuntra alla att göra det rätta.
  • Bild med titeln Skapa ett lugnare hushållssteg 7
    7. Planera måltider. Om du alltid undrar vad du ska göra till middag, tillbringa en halvtimme i veckan (söndagskvällen är ofta en bra tid) för att skriva ut en plan av måltider. Det behöver inte vara otroligt specifikt eller du kommer att slakta till matlagningsprocessen och spontaniteten, men åtminstone skriva "Pasta - mon", "Steak - tis", "pizza - ons", "sushi - torsdag", "Take-out - fre". På det sättet har du en uppfattning om huvudmåltiden och kan bestämma på smakerna och stilen på natten, med de viktigaste ingredienserna till hands.
  • Bild med titeln Skapa ett lugnare hushållssteg 8
    8. Be besökare att respektera dina gränser. Informera besökande familj, vänner, barn, hundar och andra gäster som regelbundet trappa in och ut ur ditt hem att stängningstid är vad du än ställt det som. Dessutom, känner dig fri att ställa in gränser, till exempel familjen lunchtider på söndagar. Detta gör det möjligt för dig och din familj att ansluta sig över en speciell måltid eller aktivitet utan yttre avbrott. Detta inkluderar också att ta telefonen från kroken och stängning av e-postprogram.
  • Bild med titeln Skapa ett lugnare hushållssteg 9
    9. Fila det eller förlora det!Så snart det kommer till posten, handlar skolväskan eller portföljen, det. Öppna kuvert och kasta dem i återvinningen omedelbart. Läs brevet, faktura eller notera och lämna den. Gör räkningstiden en gång i veckan och sitta ner med filen och hantera den på ett sätt, en efter en.Om du får skolans anteckningar, bestämmer du när du ska sitta ner med ditt barn för att diskutera dessa frågor, skriv sedan bort dem och sätt tillbaka i skolväskan, och om pengar är ombedd, skriv checken där och sedan och lägg den i skolväskan. Dessa åtgärder kommer att ta flera minuter, men spendera mer tid på skolan och barnsfrågor är viktigare.
  • Bild med titeln Skapa ett lugnare hushållssteg 10
    10. Lägg åt lugn tid.Minst en gång i veckan, och helst en gång om dagen, lägg åt lugn tid för dig själv där du göra ingenting mer än slappna av och stänga av allt som är runt dig. Så småningom uppmuntra andra familjemedlemmar att gå med i det här. Välj ett speciellt hörn eller ett rum i huset och sätt upp det bara för detta ändamål, med mjuka kuddar och draperier och kalla det något snyggt som "Mammas avslappningshörna" eller "Family Downtime Zone".Bekanta alla i huset med detta utrymme som bara någonsin vara för avkoppling av någon familjemedlem när som helst på dagen eller natten. Det måste vara borta från TV, musik eller andra källor till ljud och störning. Fred är en dygd och kan vara svår att förvärva i våra upptagna liv. Det finns dock många enkla sätt som vi har förbisett och bör försöka uppmuntra i vår dagliga liv.-
  • Tips

    Kontrollera vädret för nästa dag och välja kläder i enlighet med detta kan göra morgnar mycket mjukare. Detta är särskilt användbart när du har flera barn att gå ut i skolan.
  • Beroende på dina barns åldrar varierar deras sysslor så att de inte verkar så mycket som sysslor - en vecka tvättar kläder, en vecka sätter ut soporna, en vecka städar badrummet och så vidare. Det varierar rutinen och introducerar dem också till en mängd olika sysslor som de kommer att behöva förstå senare i livet.
  • I stället för att argumentera med alla om vad de vill äta bör du förbereda hälsosam biljett och inte komma in i en debatt om måltider. Fortsätt och få det tillsammans. Du kommer bli chockad över hur mycket tid du har spenderat debatterar det här, spenderar extra tid att förbereda extra rätter, spendera extra pengar på bearbetade livsmedel och vara en kort orderkock för konstiga förfrågningar. Så småningom kommer alla att uppskatta och äta måltiden men det kan ta tid att stå på din mark för att omskola sinnen.
  • Uppmuntra barn att komma ut ur huset oftare. Om dina barn är hyperaktiva, kommer du sedan ut och spela fotboll med sina vänner att hålla dem ut för hälften av dagen och kommer att trotsa dem ut för resten.
  • Om din familj hamnar med många slagsmål / argument är det föräldrarnas ansvar att öva att vara rollmodell av tålamod och temperamentskontroll. Räkna till tio när du känner att ditt humör blir bättre av dig
  • Andas. Ta bara ett ögonblick för att reflektera. Djupa andetag kan verkligen hjälpa till att lugna dina sinnen och rensa ditt huvud.
  • Socker, koffein, hög fruktos majssirap, etc. är alla stimulanser. Försök att undvika dessa ingredienser och du kommer att undvika sockerhöjden såväl som sockerkrascherna som ger galenskap om hemmet.
  • Om köket är centralt samlingsplats, investera i ett stort bord och några bra förvaringsskåp för redskapet som kommer med varje person. Namn en dörr för varje person och be dem att alltid lämna sina lösa bitar och bitar och redskap i skåpet och inte över köksbordet för omedelbar tidighet och lugn.
  • Ställa in kaffebryggaren till Auto-Brew på din vakna tid varje morgon hjälper alltid dig till en bra start.
  • Läs till dina barn. Det kostar ingenting att kontrollera böcker ur biblioteket. Låt dem vända om att läsa en paragraf eller ett högt. Få fler böcker som de kan läsa på egen hand. Bibliotekaren kan rekommendera böcker som är lämpliga för sina läsnivåer. Barn för gamla till tupplur behöver fortfarande lite nere. Upprätta en daglig läsningstid för familjen, även om det bara är 20 minuter. Under den tiden, stäng av TV: n, dator, telefoner, etc.
  • Borning TV En dag i veckan och fyller dagen med utomhusaktiviteter är brädspel eller andra icke-elektroniska baserade och familjefokuserade aktiviteter ett väldigt underbart sätt att skapa omedelbar lugn och det skapar också omedelbar familjebindning.
  • När du räknar ut dina måltider försöker du göra lite extra. Antingen inkludera det som en skål, entré eller ingrediens i en annan maträtt senare i veckan. Om du gör tillräckligt med extra kan du mata alla med rester för en dag eller två och inte behöva laga mat.
  • Förändra dig. För att göra ett hem lugnare måste du börja vid basen av problemet. Stiftelsen för en familj är hos föräldrarna. Föräldrarna måste ta ansvar för sin familj och varje dålig situation som går i sitt hus. En situation är 10% åtgärd och 90% reaktion. Livet handlar om hur du reagerar på det, skrika aldrig, slå, skrika eller hotar dina barn med straff som är långt bortom brottet). Yelling och träffar kan fungera på kort sikt, men om du höjer dina barn på det sättet kommer det bara att skapa ett instabilt barn som antingen har problem med att umgås i skolan, är mycket aggressiv mot andra barn eller ger upp på livet och ser till droger till var glad. Orimligt hot som du inte kan och bör inte upprätthålla kommer bara att leda till att ditt ord är värdelöst. I stället bör du ge dina barn en chans att rätta till sitt beteende eller förlora en rimlig sak.
  • Lösa dina skillnader. Om du och din make inte följer finns det tre alternativ - få skilsmässa, fortsätt att kämpa resten av dina liv och din barns barndom (inte rekommenderas) eller lösa dina skillnader och vara produktiv istället för destruktiv. Kämpande föräldrar är den absoluta ultimata förstöraren i ett hushåll. Ändra det, du kan inte förvänta dig att ändras om det inte ändras först.
  • Varningar

    Förvänta dig inte omedelbart förändra. Institution av något nytt sätt att närma sig saker är svårt för både barn och vuxna. Var försiktig på dig själv och på andra familjemedlemmar. Du försöker ändra ett sätt att leva som alla har blivit så vana vid, det har blivit en vana. Ta det långsamt och behandla varje ny lugn förändring som en enorm milstolpe.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande