Hur man fixar ett brutet hjärta

Återhämta sig efter en uppbrytning kan vara svårt, eftersom du kan fyllas med en virvelvind av överväldigande känslor. Du kan kämpa för att komma ur sängen och leda ett normalt vardagligt liv med ett brutet hjärta. Du kan ta itu med ditt brutna hjärta genom att göra självvård och nå ut till vänner, familj och en professionell terapeut eller rådgivare. Du kan också arbeta med att släppa bort ditt tidigare förhållande så att du kan fortsätta och fokusera på att känna dig bättre.

Steg

Metod 1 av 3:
Släppa av förhållandet
  1. Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 1
1. Undvik kontakt med personen. Ge dig själv den tid och utrymme som behövs för att läka från förhållandet. Undvik att prata eller texta med din tidigare partner. Ta bort dem från sociala medier så att du kan ta en paus från dem.
  • Låt personen veta att du behöver lite tid och utrymme så att de inte kontaktar dig genom att säga: "Jag behöver lite tid för mig själv. Jag skulle uppskatta det om du inte kontaktade mig medan jag jobbar genom mina känslor."
  • Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 2
    2. Släpp av personliga föremål eller minnesor från personen. Försök att inte hålla fast vid objekt som hör till din tidigare partner eller det påminner dig om dem. Acceptera att du måste släppa bort dessa saker för att gå vidare från ditt brutna hjärta.
  • Du kan till exempel ordna personen att hämta sina saker från din plats - och kanske ha en vän vara där istället för dig - och donera gåvor de gav dig.
  • Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 3
    3. Tänk på ett rebound-förhållande. Även om rebound relationer ofta är tänkt som ett nej nej, kan du faktiskt dra nytta av att se någon strax efter din uppbrott. Dating kan hjälpa dig att känna dig mer önskvärt och komma över din tidigare partner. Du kan också känna dig mindre ängslig och mer oberoende om du börjar datera snart efter en uppbrytning.
  • Du kan komma överens om att få upp en vän eller familjemedlem. Eller du kan prova online dating att försöka träffa nya människor.
  • Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 4
    4. Vänta tills du är redo att vara med någon igen. Om du känner dig för bräcklig och sårbar för att datera andra med ditt brutna hjärta, vänta tills du känner dig redo. Fokusera istället på självomsorg och spendera tid med goda vänner och familj. Arbeta med dina behov och din utveckling som person. Sedan fortsätt ett nytt förhållande när du känner dig redo.
  • Det kan ta tid för dig att reparera ditt brutna hjärta och känna dig tillräckligt öppna för att datera igen. Var tålmodig med dig själv och försök att inte lägga för mycket tryck på dig själv för att komma över dina känslor direkt.
  • Metod 2 av 3:
    Gör självvård
    1. Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 5
    1. Skriv ner dina tankar och känslor i en tidning eller dagbok. Uttrycka hur du känner på sidan. Känn inte tryck för att redigera eller revidera vad du skriver. Försök bara att komma ner dina känslor och känslor. Detta kan hjälpa dig att börja känna dig bättre om ditt brutna hjärta och jobba igenom några av dina tankar.
    • Du kan använda uppmaningar som, "Vad var de tydliga problemen i förhållandet?"" Hur visste jag att vi skulle bryta upp?"" Hur känner jag mig just nu?"
  • Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 6
    2. Fokusera på en hobby du älskar att göra. Kanske älskar du att måla, rita eller läsa. Kanske har du en passion för träbearbetning, stickning eller spelar en sport. Snarare än att låta dina känslor överväldiga dig, fokusera på en aktivitet som du tycker om att göra. Detta kan hjälpa dig att koppla av och fokusera på nutiden, snarare än att sugas i minnen om ditt tidigare förhållande.
  • Ta en klass i en hobby du tycker om, till exempel en teckningsklass eller en stickgrupp. Eller gå med i ett rekreationslag, som ett volleyboll eller basketlag, så du kan fokusera på något du tycker om.
  • Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 7
    3
    Övning lite varje dag. Att träna och bryta en svett kan vara ett bra sätt att känna sig mindre nere och deprimerad efter en uppbrott. Försök att gå för regelbundna körningar eller joggar. Lägg till 30 minuters träning till din dag. Gå med i en fitness klass och delta flera gånger i veckan.
  • Om du kämpar för att träna, fråga en vän att ta en träningsklass med dig så du är båda motiverad att gå. Du kan också be en vän att springa eller jogga med dig.
  • Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 8
    4. Prova Djupa andningsövningar. Om du börjar känna sig orolig eller stressad på grund av din senaste uppbrott, försök att göra djupa andningsövningar för att lugna sig och slappna av. Hitta en lugn, avskild plats att göra andningsövningarna. Därefter, försök inandning och utandas långsamt i flera minuter åt gången.
  • Du kan också ta en klass på djup andning för att hjälpa dig att vara lugn och avslappnad.
  • Många yogaklasser kommer att uppmuntra djupt andning. Ta en yogaklass som fokuserar på långsamma, avkopplande rörelser som hjälper dig att koppla av.
  • Bild med titeln fixa ett brutet hjärta Steg 9
    5. Använd positiva bekräftelser. Positiva bekräftelser kan hjälpa dig att behålla en positiv utsikt över livet, även när du kan känna dig upprörd eller överväldigad. Försök att recitera positiva bekräftelser på morgonen när du går upp eller i sängen innan du går och lägger dig. Fokusera på positiva bekräftelser som får dig att känna sig bemyndigad och stark.
  • Till exempel kan du säga, "Jag ska bli okej" eller "Jag är stark och kraftfull."Du kan också använda affirmationer som", jag kommer att komma igenom det här "eller" Jag kommer att stiga ovanför."
  • Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 10
    6. Undvik självförstörande beteende. Att hantera ett brutet hjärta kan vara svårt, och du kan bli frestad att klara av att engagera sig i riskfyllda beteenden. Försök dock att inte göra saker som kan skada dig fysiskt eller mentalt, som att dricka för mycket eller göra droger. Undvik också att kontakta din ex-partner upprepade gånger eller isolera dig själv från andra. Dessa beteenden kommer bara att orsaka mer skada på dig, och de som är omkring dig.
  • Om du börjar känna att du vill göra något självförstörande, försök att nå ut till en vän eller familjemedlem istället. Omfamna en hobby eller skriva ner dina känslor kan också hjälpa till.
  • Få omedelbar hjälp eller ringer nödtjänster om du överväger fysiskt skada dig själv.
  • Metod 3 av 3:
    Nå ut till andra
    1. Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 11
    1. Tillbringa tid med en nära vän eller familjemedlem. Nå ut till vänner och familjemedlemmar för stöd medan du hanterar ditt brutna hjärta. Kontakta Stäng vänner och gör middagsplaner eller ordna en umgås. Kom i kontakt med familjemedlemmar och spendera kvalitetstid med dem.
    • Ofta, att vara runt människor som bryr sig om dig kan hjälpa dig att må bättre och mindre ensam.
    • Försök att inte isolera dig själv från alla runt dig. Även att nå ut till en vän kan göra en stor skillnad.
  • Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 12
    2. Erbjuda hjälp eller hjälp till någon i nöd. Att hjälpa andra kan få dig att känna sig mindre ensam och isolerad. Ta med mat till en sjuk vän eller erbjuda att köra en sjuk familjemedlem. Hjälpa till med en vän som behöver hjälp.
  • Du kan också frivilligt din tid på en lokal organisation eller välgörenhet för att hjälpa andra.
  • Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 13
    3. Få en sällskapsdjur. Att ha ett husdjur kan hjälpa till att distrahera dig från ditt brutna hjärta. Husdjur gör också bra följeslagare och kan ge mycket daglig komfort. Leta efter ett husdjur på en adoptionsbyrå eller på din lokala djuraffär.
  • Om du inte är redo att begå till ett husdjur på heltid, kan du främja ett räddningsdjur under en tidsperiod eller omsorg för en väns husdjur.
  • Se till att du är redo att ta hand om ett husdjur innan du får det. Du måste lägga undan tid och pengar för att mata och ta hand om husdjuret.
  • Bild med titeln fixa ett brutet hjärta steg 14
    4. Se en professionell terapeut eller rådgivare. Om du verkligen kämpar med dina känslor och känslor, var inte rädd för att söka professionell hjälp. Leta efter en terapeut i ditt område som du kan prata med. Kontakta en rådgivare på din skola eller genom din primärvårdsläkare. Planera ett möte med dem och uttrycka hur du känner.
  • Du kan också leta efter terapeuter som gör online-sessioner, under vilka du talar med dem via online-chatt eller videochatt.
  • Om du känner till några familjemedlemmar eller vänner som ser en terapeut eller rådgivare, kan du fråga dem om en rekommendation. Du kan vara bekvämare att gå för att se någon professionellt som du vet är effektiv och välkomnande.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande