Hur det är lugnt

De flesta av oss kan bli lugnare än vi är idag. Lugna människor är lyckligare och hjälpa andra att vara lugnare. Du har nog varit tacksam för någon annan som var lugn när du var i en kris. Det finns en mängd olika tekniker som du kan försöka bli en lugnare person, från meditation för att få mer sömn. Ge några av dessa en virvel!

Steg

Metod 1 av 3:
Lugnar ner i ögonblicket
1. Sluta och fokusera på dina sinnen. När du stöter på stress, ilska eller ångest kan det utlösa din kropps "kamp eller flyg" -läge. Ditt sympatiska nervsystem uppfattar att du är under attack och sparkar din kropp i hög redskap, vilket ökar din hjärtfrekvens, som begränsar blodkärlen, vilket begränsar din andning och töjer dina muskler.Försök att få tag på dina känslor eftersom den person som skulle bli skadad blir du.

När du känner dessa symtom, stoppa vad du gör (om du kan säkert) och fokusera dina sinnen på vad din kropp upplever. Detta kan hjälpa till att minska vilka forskare som kallar "automatisk reaktivitet."

Bild med titeln Var lugn Steg 1
  1. 1
  2. Din hjärna utvecklar "automatisk reaktivitet" mönster till stimuli som stressorer. Dessa är i grunden vanor att din hjärna triggar. När det möter en viss stimulans, som en kamp med en person, aktiverar den en viss uppsättning vägar.
  3. Studier visar att bryter denna "vana" av reaktion genom att fokusera på dina sinnen på vad som är faktiskt pågår kan hjälpa din hjärna att utveckla nya, hälsosammare vanliga reaktioner.
  4. Gör en snabb kroppssökning, men döm inte något du känner som "bra" eller "dåligt."Försök hålla fast vid fakta. Till exempel, om du är arg, är din hjärtslag förmodligen pumpning och du kan till och med känna sig queasy. Helt enkelt erkänna dessa sensoriska erfarenheter. Till exempel: "Just nu känner jag mig illamående. Min andning är väldigt snabb. Mitt ansikte känns varmt och spolas."Genom att identifiera dessa fysiska erfarenheter kan du skilja dem från den emotionella reaktionen.
  5. Bild med titeln Var lugn Steg 2
    2. Andas från ditt membran. När du är stressad eller ängslig, blir andningen snabb och grunda. Andas djupt Från ditt membran hjälper till att bekämpa detta stressrespons genom att signalera din hjärna för att släppa lugnande neurotransmittorer och återställa syre till din kropp. Några djupa andetag kan hjälpa dig att känna sig lugnare nästan omedelbart.
  6. Placera en hand på bröstet och den andra på buken, under din ribcage. När du andas in, bör du känna handen på din mage. Om du inte gör det, andas du bara från bröstet.
  7. Inhale långsamt genom näsan. Syfte att andas in för ett antal av 5. Fokusera på dina lungor och buk som expanderar och fyller med luft.Det lindrar ditt inre själv.
  8. Håll detta andetag i några sekunder. Helst skulle du hålla det för ett antal 5, men om du inte kan göra det omedelbart, håll det i minst 1-2 sekunder.
  9. Långsamt släppa andan genom munnen för ett antal 5. Försök att frigöra andan på ett jämnt sätt, snarare än att låta det alla som är ute på en gång.
  10. Ta två normala andetag och upprepa andningscykeln.
  11. Bild med titeln Var lugn Steg 3
    3. Prova Progressiv muskelavslappning. Progressiv muskelavslappning, eller PMR, kan hjälpa dig att medvetet släppa spänningen i din kropp som kan byggas upp när du är stressad eller arg. Med PMR du spänd och släpp sedan dina muskler i grupper från ditt huvud till tårna, vilket signalerar din kropp att slappna av. Det tar lite övning, men när du hämtar det är det ett snabbt sätt att lugna sig.
  12. Om du kan, hitta en lugn plats fri från distraktioner. Du kan även göra PMR på ditt skrivbord om du behöver.
  13. Lossa täta kläder. Ta några djupa andetag.
  14. Börja med musklerna i pannan. Höj dina ögonbryn så högt som de ska gå och hålla den här positionen i 5 sekunder. Släpp spänningen. Sedan furra din panna så hårt som möjligt i 5 sekunder. Släpp spänningen.
  15. När du släppte den första muskelgruppen, märk skillnaden i det området i 15 sekunder innan du går vidare. Du vill lära dig hur man berättar vad "avslappnad" och "spänd" känns så att du kan medvetet frigöra spänningen när du behöver.
  16. Flytta till dina läppar. Handväska dem tätt i 5 sekunder och släpp sedan spänningen. Sedan le så mycket som möjligt i 5 sekunder, släpp sedan spänningen. Njut av känslan i 15 sekunder.
  17. Fortsätt detta mönster av att hålla spänningen i 5 sekunder, frigöra och koppla av i 15 sekunder med de återstående muskelgrupperna: nacke, axlar, armar, bröst, mage, skinkor, lår, ben, fötter och tår.
  18. Du kan också hitta gratis guidade PMR-rutiner online. Mit har en gratis mp3 pmr rutin.
  19. Bild med titeln vara lugn steg 4
    4. Distrahera dig själv. Ibland måste du bryta cykeln att fokusera på vad som helst som har stört dig. Rysning, den "trasiga rekord" loop där du tror att samma upprörda tankar om och om igen, kan förvärras eller till och med orsaka ångest och depression. Distraktion är inte en bra långsiktig lösning, men det är mycket användbart att minska stressen i ögonblicket och hjälpa dig att fokusera på något positivt.
  20. Chatta med en vän. Studier visar att socialisering med människor du älskar kan hjälpa till att minska dina känslor av stress. Tillbringa lite tid med en vän eller älskad.
  21. Kolla in något dumt. "Silly" humor, som roliga kattvideor eller en humoristisk film, kan hjälpa dig att lugna dig och få lite avstånd från vad som helst som har stört dig. Men du borde försöka undvika menad eller sarkastisk humor, eftersom det faktiskt kan göra dig mer upprörd, inte mindre.
  22. Spela ett spel. Spel är bra för att låta oss ge våra hjärnor en paus.
  23. Spela med ditt husdjur. Studier visar att interagera med en älskad katt eller hund kan sänka stresshormoner och hjälpa dig att känna dig lugn och glad.
  24. Det finns gott om andra sätt att distrahera dig själv. Plocka upp en bra bok, gå en lång promenad, ta tag i din kamera och ta några vackra bilder.
  25. Inte Försök att distrahera dig med alkohol, droger eller till och med mat. Att försöka självmedicin genom att bli full eller binge-eating kommer att orsaka ytterligare problem, och det hjälper dig inte att ta itu med roten till vad du har upprörd.
  26. Bild med titeln Var lugn Steg 5
    5. Övning. När du känner dig upprörd kan en liten måttlig träning hjälpa dig att må bättre snabbt. Övning släpper ut endorfiner i din kropp, som är naturliga humör boosters. Flera studier har visat att övning minskar känslor av ilska och ökar dina känslor av lugn och välbefinnande. Nästa gång du är upprörd, gå till en snabb körning eller byst i dina favoritdansrörelser. Du kommer må bättre.
  27. Syfte för cirka 30 minuter med måttlig aktivitet varje dag. Du behöver inte ens slå på gymmet: gå, jogging, även trädgårdsarbete har utmärkta effekter på ditt humör och din träning.
  28. Övning har också en förebyggande effekt. En studie tyder på att aerob träning innan en upprörande erfarenhet kan hjälpa dig att hålla dig lugnare under den erfarenheten.
  29. Övningar som yoga och Tai Chi, som innehåller meditation, djup andning och fysisk rörelse, kan också ha utmärkta lugnande effekter.
  30. Bild med titeln Var lugn Steg 6
    6
    Prova aromaterapi lösningar. Aromaterapi kan hjälpa dig att lugna dig. Försök lägga till några droppar eterisk olja till a varmt bad eller duschbomb.
  31. Prova sandelträ, lavendel eller tysk kamille för stress.
  32. Ingiva inte eteriska oljor. Många av dem är giftiga om du konsumerar dem.
  33. Du kan ha en massage eller en fot gnid som använder dessa oljor.
  34. Använd alltid en bärarolja, som jojoba, avokado eller solrosolja, eftersom eteriska oljor är så koncentrerade att de kan irritera huden om de appliceras på egen hand.
  35. Bild med titeln Var lugn Steg 7
    7. Lyssna på musik. Musik har en mycket avkopplande effekt på hur vi tror. Om du har svårt att lugna ner, prova lite lugnande musik. Undvik musik med hårda ljud eller snabba tempos, även om det är musik du verkligen gillar, för att den här musiken faktiskt kan lägga till din stress! Lyssna bara på lugn musik när du försöker lugna ner.
  36. Den brittiska akademin för ljudterapi har sammanställt en spellista över världens mest avkopplande musik enligt vetenskapen. Konstnärer inkluderar Marconi Union, Enya och Coldplay.
  37. Bild med titeln Var lugn Steg 8
    8. Ändra konversationen. Ibland vill någon prata med dig om ett ämne som du bara inte håller med om. Om du kan ha en produktiv diskussion är det bra! Men om konversationen känns som den är devolved i motsatta monologer, ändra konversationen till något mindre störande.
  38. Håll dig borta från potentiellt brännande ämnen som religion och politik, särskilt med människor du inte vet bra.
  39. Det kan känna sig besvärligt att avbryta en upprörande konversation, men lättnaden är värt det. Prova något artigt, som "du vet, jag tror att vi bara måste komma överens om att vara oense om detta ämne. Vad sägs om vi pratar om igårs episod av Game of Thrones istället?"
  40. Om den andra personen inte ger upp, ursäkta dig från konversationen. Använd en "I" -statement för att undvika att låta som om du skyller på den andra personen: "Du vet, jag känner mig lite överväldigad just nu. Jag ska ta en liten paus från den här konversationen."
Metod 2 av 3:
Främja lugn med din livsstil
  1. Bild med titeln Var lugn Steg 9
1. Få tillräckligt med sömn. När du inte får tillräckligt med sömn eller sömncykeln är störd, kan det lämna dig benägna att stressa (speciellt om du redan är en worrier). Sova tillåter dina muskler och hjärna att slappna av och reparera sig så att du kan börja dagen med en lägre "baslinje" ångest. Även små störningar i sömnen kan drastiskt påverka ditt minne, dom och humör. Få den sömn du behöver för att hjälpa dig att hålla dig lugn under hela dagen.
  • Rekommendationen för vuxna är mellan 7-9 timmars sömn per natt. Denna siffra är högre för ungdomar.
  • Människor som inte får tillräckligt med sömnsdjur, symptom på stress, som att känna sig irriterad, arg eller överväldigad, mycket mer än människor som får tillräckligt med sömn.
  • Försök att gå och väcka samtidigt varje kväll, inklusive helger. Detta kommer att hjälpa din kropp att reglera din sömn.
  • Undvik att nappa efter 5 pm, tunga middagar, stimulanser på kvällen och blågljuset före sängen. Dessa kan alla störa din förmåga att få en god natts sömn.
  • Bild med titeln vara lugn steg 10
    2. Begränsa koffein, alkohol och nikotin. Koffein är ett stimulans som kan hjälpa dig att känna dig mer alert och energisk, men det överdriver också kroppens stressresponser. Om du måste dricka koffein, försök att undvika att dricka mer än 200 mg om dagen (cirka två koppar bryggt kaffe). Drick inte koffein efter 5 pm för att undvika att störa din sömncykel.
  • Stimulanser stör också dina sömncykler.
  • Alkohol är ett depressivt vilket innebär att det minskar spänningen eller stress i kroppen och saktar reaktioner. Men med hjälp av alkohol som ett sätt att avvika med stress är en dålig idé eftersom din ångest kommer att återvända när alkoholen är ute av ditt system (och alkohol kommer inte att behandla dina rotproblem). Dessutom kan förgiftning göra stress värre för dig eller andra. Det kan göra det lättare att somna, men det stör allvarligt din REM-sömn, vilket gör att du känner dig trött, hungover och sliten nästa dag.
  • Om du dricker alkohol, se till att du gör det i moderering. National Institute om alkoholmissbruk och alkoholism rekommenderar att om du är man, borde du inte dricka mer än 4 drycker på en dag och inte mer än 14 drycker per vecka. Om du är kvinna, drick inte mer än 3 drycker på en dag och inte mer än 7 drycker per vecka.
  • En "standarddryck" kan vara mindre än du tror. Niaaa definierar en dryck som 12 uns vanlig öl, 8-9 uns maltlut, 5 uns vin eller en 1.5-uns skott av 80-bevis sprit.
  • Nikotin är också en kraftfull stimulans som överdriver din kropps stressresponser. Rökning är väldigt dåligt för din hälsa, och ju längre du röker, desto sämre är skadan. Var dock medveten om att sluta röka kan vara mycket stressande själv, så sluta under en period av hög stress kanske inte är den bästa idén.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 11
    3. Undvik negativitet när du kan. Exponering för negativitet kan för ofta uppmuntra din hjärna att göra negativt tänkande en vana. Detta gör det självklart inte mycket för den lugna tankegången du vill odla!
  • Ibland behöver människor ventilera. Det här är helt friskt. Men se till att klagomålet inte går på för länge. Även 30 minuter av en stressig upplevelse som att lyssna på någon annan klagomål kan höja dina stresshormoner.
  • Om du är i en situation där du inte kan undvika negativitet, till exempel på jobbet, försök att göra en lugn "säker plats" för dig själv mentalt. Reträtt där när trycket blir för mycket.
  • Bild med titeln vara lugn steg 12
    4. Undvik stress där du kan. Självklart kan du inte undvika all stress i ditt liv. Uppleva stress och obehagliga händelser är bara en del av att vara mänsklig. Men du kanske kan minska dessa stressorer med några ändringar. Om du kan minska mängden stress i ditt liv, även på små sätt, kan det hjälpa dig att hantera de andra upprörande saker som du inte kan undvika.
  • Försök "outsmarting" saker som stör dig. Till exempel, om den långa linjen i mataffären efter jobbet frustrerar dig, försök att gå senare på natten. Om rusningstid får ditt blodkokning, försök lämna lite tidigare.
  • Leta efter silverfodret. När du kan reframe upplevelser så att du kan få något Positiv ut ur dem, du ökar din förmåga att hantera stress. Till exempel, om du hade bilroblem och var tvungen att fånga bussen för att komma till skolan, överväga: du har lite motion och en historia ut ur det. Det är inte silver-est av förband, men det är bättre än att fokusera på hur störande evenemanget var.
  • Bild med titeln Var lugn steg 13
    5. Tillbringa tid med nära och kära. Studier har visat att ha ett starkt socialt stödnätverk av vänner, familj och kära kan främja en känsla av tillhörighet och säkerhet. Det kan till och med öka dina känslor av självförtroende och självvärt.
  • En studie visade att ha en "bästa vän" att dela dina känslor med kan dramatiskt minska stresshormonet kortisol i din kropp. Det hjälper också att buffra din erfarenhet av negativitet från obehagliga händelser.
  • Ha kul med andra. Studier visar att ha en bra tid med kära kan hjälpa till att minska dina känslor av ilska och öka dina känslor av positivitet.
  • Om du kan skratta med vänner är det ännu bättre. Skratt släpper ut endorfiner, de humörstärkande kemikalierna i din hjärna som får dig att känna dig lycklig. Det kan till och med öka kroppens förmåga att tolerera fysisk smärta!
  • Se till att du spenderar tid med positiva människor. Människor kan "fånga" känslor från andra människor precis som vi fångar förkylningar. Om du hänger med människor som är inriktade på sin stress och negativitet, kommer det att påverka dig. På baksidan, om du hänger med människor som fokuserar på att stödja varandra på positiva, hälsosamma sätt, mår du bättre.
  • Bild med titeln Var lugn steg 14
    6. Meditera. Meditation handlar om att stoppa för att vara i nuet, fortfarande och acceptera. Studier har visat att praktiserande meditation kan främja avkoppling, känslor av välbefinnande, till och med öka ditt immunförsvar. Det kan även hjälpa till att rewire din hjärnans stressresponser. Det finns många typer av meditation, även om mycket forskning har gjorts till stöd för "mindfulness meditation."Syftar med att öva meditation i 30 minuter varje dag - du får se betydande resultat på så lite som två veckor.
  • Börja med att hitta ett lugnt ställe utan distraheringar. Har inte TV: n eller datorn på. Försök att ge dig minst 15 minuter att meditera, även om 30 är ännu bättre.
  • Stäng dina ögon och ta några djupa rengörande andetag. Fortsätt att andas djupt och jämnt när du mediterar.
  • Föreställ dig själv som ett vittne om dina tankar. Titta på dem gå och erkänna dem utan att försöka döma dem som "bra" eller "dåligt", "rätt" eller "fel."(Detta kan ta lite övning. Det är okej.)
  • Fråga dig själv några frågor som hjälper dig att styra din meditation. Börja med att fråga "vad är mina sinnen som berättar för mig?"Observera vad du hör, luktar och känner. Till exempel är rummet kallt eller varmt? Hör du fåglar, whir av en diskmaskin?
  • Fråga dig själv "Vad gör min kropp?"Lägg märke till någon spänning (eller avkoppling) du känner i din kropp utan att döma det.
  • Fråga dig själv "Vad gör mina tankar?"Observera om de är kritiska, accepterar, oroliga, osv. Det kan vara lätt att bli svep upp i en cykel av att döma dig själv för att inte meditera "tillräckligt bra."Låt dig märka dina tankar utan att döma dig själv för dem.
  • Fråga dig själv "Vad gör mina känslor?" Hur mår du just nu? Stressad, lugn, ledsen, innehåll?
  • Bild med titeln Var lugn Steg 15
    7. Öva mindfulness. Mindfulness har nyligen fått en hel del vetenskaplig uppmärksamhet. Många forskningsstudier visar att det kan hjälpa till att främja lugn, hjälpa dig att kunna reglera dina känslor, ändra hur du svarar på saker, även öka din förmåga att hantera smärta. Mindfulness fokuserar på att vara medveten om dina tankar och erfarenheter i ögonblicket, utan dom. Det kan ta lite övning, men med tanke på Mindfulness-tekniker kan hjälpa dig att lugna dig snabbt och främja en allmän känsla av välbefinnande.
  • Prova "Raisin Meditation."Mindfulness fokuserar på medvetenhet om dina erfarenheter i det nuvarande ögonblicket utan dom. Tro det eller inte, du kan träna din mindfulness med en handfull russin på 5 minuter om dagen.
  • Engagera dina sinnen. Hålla raisin. Vänd den över i fingrarna. Lägg märke till hur det känns i din hand. Lägg märke till sin textur. Ta en titt på det. Undersök sina färger, dess åsar, dess variationer. Luktar det, märker aromen.
  • Placera raisin i munnen. Lägg märke till hur det känns i din mun utan att tugga. Gör din munvatten? Kan du smaka på något? Börja nu tugga. Lägg märke till hur smaken utvecklas. Lägg märke till texturen i munnen när du äter den. När du sväljer, märker du rörelsen av dina muskler som du gör det.
  • Ta en uppmärksam promenad. Det är lätt att få så inslaget i stressen i det dagliga livet som vi inte märker skönheten runt oss. Fokusera på att vara medveten om vad du upplever medan du är ute på en promenad kan hjälpa till att bygga mindfulness kompetens.
  • Ta en promenad på egen hand. När du går, försök att märka så många detaljer som du kan. Använd alla dina sinnen. Föreställ dig att du är en explorer från en annan värld som aldrig sett denna plats innan. Lägg märke till färgerna, luktar, ljud, etc., omkring dig. När du märker varje detalj, medvetet erkänner det själv, som "Jag är medveten om att jag ser en vacker röd blomma."Observera hur dessa erfarenheter får dig att känna.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra din Outlook
    1. Bild med titeln vara lugn steg 16
    1. Definiera dina styrkor. Det är svårt att känna sig lugn och samlas om du inte känner till dina egna styrkor. Ta lite tid att undersöka dig själv och upptäck de unika saker som gör dig, du. Påminn dig själv hur kan du är. Journaling kan vara ett bra sätt att upptäcka positiva saker om dig själv. Här är några frågor att komma igång:
    • Vad får dig att känna dig som en stark person?
    • Vilka känslor känner du när du känner dig självsäker eller stark?
    • Vilka egenskaper definierar dina styrkor? Detta kan vara saker som "medkänsla" eller "familj" eller "ambition" - vad du än tror kommunicerar dig. Ta en stund att granska var och en. Vilka gillar du bäst?
    • Du kan också försöka skriva positiva uttalanden till dig själv varje dag. Till exempel påminna dig om saker du har gjort det bra den dagen, eller berätta något som du gillar eller respekterar dig själv.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 17
    2. Använd självbekräftelser. När du har räknat ut några av dina positiva attribut, påminna dig om dem! Det kan vara besvärligt att säga dessa saker till dig själv först, men överväga: Du berättar förmodligen dina nära och kära hur fantastiskt de är hela tiden, rätt? Varför inte göra detsamma för dig själv? Prova följande för att hjälpa till att öka ditt självförtroende och öka lugnet:
  • Säg bekräftelser ut högt för dig själv i spegeln. Titta själv i ögonen och upprepa något positivt mot dig själv, till exempel "Jag är en bra vän och kärleksfull person" eller "Jag älskar hur mitt leende lyser upp mitt ansikte när jag är glad."
  • Om du stöter på unkind tankar till dig själv, ändra dessa till självbekräftelser genom att reframing dem. Föreställ dig till exempel att du tycker att du tänker, "Jag är så stressad, jag kommer aldrig att kunna räkna ut det här!"
  • Reframe detta till ett positivt uttalande: "Jag är stressad just nu, och jag lär mig nya saker varje dag för att göra mig starkare."
  • Bild med titeln Var lugn Steg 18
    3
    Var snäll mot dig själv. Att vara lugn börjar med att vara självälskande (vilket är helt annorlunda än att vara självabsorberad). Det är alltför vanligt för oss att ta en negativ ton med oss ​​själva och vara vår egen unkindest kritiker. Detta kan hända eftersom vi håller oss till orealistiska förväntningar, eller för att vi glömmer att visa oss samma medkänsla visar vi andra. Lugn kan inte bosätta sig när du känner dig själv utan självkritik, självljud och brist på självförtroende. Ta dig tid att tysta din inre kritiker och påminna dig om att du är värd kärlek, värdighet och medkänsla - från dig själv och andra.
  • Prata försiktigt mot dig själv. När negativa självklart brunnar upp, övar utmanande det med positiva kontakter eller mantras.
  • Till exempel, om du tar dig själv oroande och berättar att du inte kan hantera en situation, fråga dig själv:
  • Är detta tanke snäll mot mig själv? Om inte, ändra tanken till en kinder en: "Jag är orolig just nu, men jag kan hantera det här."
  • Anser denna tanke mig att känna sig kapabel och självsäker? Om inte, fokusera på dina styrkor och kapacitet: "Jag är orolig att jag inte vet tillräckligt för att göra det, men jag är smart och kan lära mig snabbt."
  • Skulle jag säga den här tanken på en vän som var orolig? Om inte, varför skulle du säga det till dig själv?
  • Kom ihåg att alla gör misstag. Det kan vara lätt att hålla dig själv till en standard av perfektion som du aldrig skulle förvänta dig av dina nära och kära. Påminn dig om din gemensamma mänsklighet. Bekräfta ditt misstag och fokusera sedan på hur du korrigerar det och gör saker annorlunda i framtiden. Detta håller dig fokuserat på positiv tillväxt, snarare än att slå dig själv för det förflutna.
  • Vet hur värdefull du är. Påminn dig dagligen av dygder, styrkor och skönhet som du tar in i världen. Om du har problem med att tänka på positiva saker, fråga vänner för hjälp.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 19
    4. Öva förlåtelse med dig själv och med andra. Att inte förlåta tvingar dig att missnöja och internt krig. Hålla gammal grantar, vara bitter och bränsle konstant ilska skapa en inre turbulens som gör dig till att återuppliva förbi gör ont. Tycker du verkligen om att boll och kedja runt? Värre, din hälsa påverkas av långlivade klagomål och ditt blodtryck, hjärtfrekvens, fysisk och andlig hälsa kommer att lida.
  • Påminn dig om att när du förlåter, tar du bort de giftiga känslorna från ditt liv - det handlar inte om att fördöma vad en annan person gjorde men det handlar om att inte längre låta den personens handlingar förstöra din syn på livet.
  • När du känner dig arg på någon som skadar dig, försök att sluta och tänka. Andas långsamt för en sekund. Är arg gör ditt liv bättre? Gör det hat du känner dig lycklig? Skulle de människor som verkligen älskar dig att du ska hålla lidande så här? Svaret på alla dessa frågor är "Nej"...så släppa de negativa känslorna och söka positiva i stället.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 20
    5
    Ha tålamod. Tålamod är The Begerter of Calm. Otålighet är källan till agitation och turbulens. Otålighet säger "Jag vill ha det nu" och när "Det" visas inte nu, du är skyldig att förlora ditt humör och låt blodtrycket stiga. Otålighet är ofta kopplad till orimliga förväntningar om världen och andra människor (du förväntar dig för mycket av både dig själv och andra) och är ofta kopplat till perfektionism, vilket möjliggör inget utrymme att göra fel eller sakta ner. En lugn person är å andra sidan fullt medveten om att fel uppstår ibland och att påskynda saker är skyldig att ta med på fel, inte lindra dem.
  • Om du tar dig själv som vill skynda för att göra något, sluta och utvärdera situationen. Kommer någon att dö om du inte får det du behöver just nu? Om inte, anser att betona om denna situation bara kommer att göra ditt liv värre och kanske till och med försämra din dom.
  • Om du fortfarande har problem med att vara tålamod, kanske du bara behöver träna mer. Börja med att försöka vara tålmodig med små saker, som att vänta i linje i mataffären. Distrahera dig själv genom att läsa alla rubriker på tidningarna i kassan. Arbeta dig upp till mer utmanande områden i ditt liv, som Road Rage eller hantera dina barn.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 21
    6. Tänk på saker innan du börjar oroa dig. Mest av tiden är det okej att inte oroa sig. För det mesta är nyheterna, rykten, negativiteten, volatiliteten, de galen höga och låga av mänskliga system bara buller. Lyssna på för mycket av det och du sjunker in i råttans myr, som någonsin kör någonstans utan en klar karta framåt. Det kommer att skapa intensiv oro och oro i ditt liv. Den kloka personen vet vad man ska läsa, vem ska lyssna på och när man ska ignorera rykten (mest av tiden). Den kloka personen är lugn eftersom den kloka personen får kunskap och vet hur man använder den för förbättring av livet.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 22
    7. Sakta ner ditt liv. Många försöker trycka, trycka och göra för utgången redan innan dörren är öppen (både i metaforisk mening och inte). Tänk på alla tider när ett plan landar och alla rusar för att gå av men allt de gör är att sluta stå i en kö. Vet när det är viktigt att skynda och när det är okej att sakta ner. Du hittar det för de flesta situationer är det okej att sakta ner.
  • Saktar ner kommer också att låta dig göra saker mer noggrant så att du kan få dem rätt och göra dem väl första gången. Detta kommer att spara dig ännu mer stress senare.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 23
    8. Sluta procrastinating. Procrastination är en av de största källorna till stress i våra liv. Om du kan lära dig att bara få saker gjort tidigt eller åtminstone i tid, hittar du mycket mer lugnt. Detta innebär givetvis att fokusera när saker ska bli gjort och spara distraktioner för senare!
  • Ett sätt som många människor förlorar mycket tid under dagen är att kontrollera deras email. Har specifika e-posttider, bara två eller tre gånger om dagen, och kontrollera inte din e-post mellan.
  • Tips

    Ha ett öppet sinne. Stängd, beräkning av sinnen är roten till okunnighet. Ingenting förändras om alla sinnen är säkra - kom ihåg att människor en gång trodde att världen skulle vara platt.
  • Om du känner dig arg eller upprörd, räknas bara till tio och ta djupa andetag. Gör sedan lite kylt örtte eller kylt vatten och ta dig till en annan plats att sitta still och låta fantasin ta över.
  • Gör saker du älskar.
  • Om du befinner dig i en stressig situation och känner behovet av att vara lugn, bara gå bort från problemet eller ta tio sekunder att andas djupt och låt alla tankar sjunka in innan du kan ångra någonting.
  • Varningar

    Om du känner dig så stressad att den påverkar din hälsa eller ditt personliga eller arbetsliv, överväga att söka professionell hjälp från en psykisk leverantör. En rådgivare eller terapeut kan hjälpa dig att identifiera ohjälpliga sätt att tänka och lära sig att hantera färdigheter. Familjen kan också hjälpa till i tider av stress.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande