Hur man följer med en sångare på piano

Oavsett om du är en professionell pianist eller du spelar piano för roligt, kommer att lära dig att följa en sångare kommer att ta din skicklighet till nästa nivå. Att lära sig att spela piano som en ackompanjatör kan göra dig mer pengar som musiker samtidigt som du förbättrar din teknik. Du vill borsta på några tekniska aspekter av att spela piano innan du följer med en sångare. Med en rättvis mängd övning kommer du att kunna använda din talang som en pianist för att följa någon typ av sångare.

Steg

Del 1 av 2:
Förbättra dina pianokunskaper
  1. Bildbeteckningen följer med en sångare på piano Steg 1.jpeg
1. Öva siktläsning. Innan du ens börjar arbeta med en sångare, kommer du att vilja borsta på några tekniska aspekter av att spela piano. Om du är en professionellt utbildad pianist, borde det inte vara något problem. Om du är självlärd eller spelar musik av öra, vill du spendera lite tid på att arbeta med siktläsning.
  • Om du har en grundläggande kunskap om syn läsning, fortsätt bara att träna och bygga på vad du redan vet. Om du aldrig har lärt dig hur du ses, kan du alltid försöka ta några lektioner för att få en grund.
  • Bildbeteckningen följer med en sångare på piano Steg 2.jpeg
    2. Förstå viktiga signaturer. När den åtföljer en sångare är det viktigt att känna igen nyckelskylturer. Många låtar har stilar och signaturer gemensamt, så ju mer du övar syn läsning, desto mer flytande kommer du att bli med tekniska komponenter som nyckelskylturer.
  • Att förstå viktiga signaturer är verkligen hjälpsamma när den åtföljer en sångare. Sångaren använder olika nycklar beroende på deras röstintervall. Du måste snabbt justera nyckelns signatur för att bättre harmonisera med sångaren.
  • Memorera vanliga nyckel signaturer och ta dig tid att fortsätta att lära sig nya.
  • Bildbeteckningen följer med en sångare på piano Steg 3.jpeg
    3. Lär dig hur du använder ackordsymboler. Chord symboler ger ett snabbt sätt att låta dig veta vad du ska göra med din vänstra hand. Vissa noter kommer att ha ackordsymboler, medan andra inte kommer att. Medan kunskap om ackordsymboler inte är nödvändig för att spela piano väl, är det till hjälp när du åtföljer en sångare eftersom ackordsignaturer hjälper dig att snabbt improvisera.
  • Genom att hänvisa till ackordsymbolen kommer du att kunna skapa intressanta mönster som markerar sångarens melodi.
  • Få hjälp från en instruktör om du inte är säker på hur man arbetar med ackordsymboler.
  • Bildbeteckningen följer med en sångare på piano Steg 4.jpeg
    4
    Använd en metronom att träna leka till en bestämd rytm. Använd en metronom för att träna rytm. Många pianister älskar att riff och arbeta kreativt för att tolka musik. Medan det här fungerar bra när du spelar ensam, vill du öva att hålla en förutsägbar rytm när du följer med en sångare.
  • En metronom är till hjälp eftersom det kommer att tvinga dig att hålla den rytm du har satt.
  • Bildbeteckningen följer med en sångare på piano Steg 5.jpeg
    5. Sjunga med de låtar du spelar. Sjungande som du spelar Piano hjälper dig att öva att dela upp din uppmärksamhet mellan sång och leka. Att välja låtar du tycker om gör det här roligare.
  • Detta kan vara mer utmanande än att följa med en sångare, så det här är ett bra test för att se om du är redo att försöka ackompanjemang.
  • Del 2 av 2:
    Medföljande en sångare
    1. Bildbeteckningen följer med en sångare på piano Steg 6.jpeg
    1. Spela mönster för att markera sångarens melodi. Som ackompanjatör är det din roll att lyfta fram sångarens röst och stil. Att använda mönster hjälper till att komplettera sin röst utan att det påverkar melodin.
    • En solid vokabulär av mönster kommer att göra dig till en bättre ackompanjatör, så försök att memorera en handfull mönster som du kommer att kunna använda med någon sång.
    • Arpeggio är ett vanligt mönster som enkelt kan behärska. Det är helt enkelt att spela anteckningarna av ett ackord en i taget, snarare än på en gång.
    • Försök bryta upp och rulla ackord. Om du spelar en C, rulla ut ackordet genom att spela C, E och G. Upprepa, eller gå tillbaka i ordern.
  • Bildbeteckningen följer med en sångare på piano Steg 7.jpeg
    2. Låt sångaren sätta melodin och tempo. Sångaren kommer att ställa in melodin, tempot och den övergripande tonen i låten. När du åtföljer en sångare är det pianistens roll att ta baksätet och låt sångaren köra showen. Slutresultatet kommer att vara ett sömlöst samarbete mellan sångare och pianist, för att inte tala om skapandet av vacker musik.
  • Låt sångaren ta hand om tempot och följa deras ledning. Du kan fylla i melodi under utökade instrumentala sektioner, men se till att det här är något som du har övat tillsammans.
  • Bildbeteckningen följer med en sångare på piano Steg 8.jpeg
    3. Bli flytande med låtarna du kommer att utföra. Att ha en fullständig förståelse för de låtar du kommer att medföljer hjälper dig att behärska musiken. Spela dem i din bil eller medan du städar huset.
  • Lyssna på flera versioner eller tolkningar av låten (spelas av andra artister) för att få inspiration för hur bäst att komplimangera sångaren.
  • Bildbeteckningen följer med en sångare på piano Steg 9.jpeg
    4. Bygg en rapport med sångaren. Att bygga ett positivt förhållande med sångaren kommer att förbättra din förmåga att utföra tillsammans. Om du och sångaren njuter av att skapa musik tillsammans, kommer ditt gemensamma band att översätta till prestanda och publik. Ett bra förhållande med sångaren hjälper dig också att bli mer i linje med deras behov.
  • Visas för att träna i tid och redo att spela kommer att visa sångaren som du värdesätter sin tid. Vara respektfull för sina förfrågningar eller förslag. Öva att vara graciös och snäll när du delar och tar emot konstruktiv kritik.
  • Försök att gå ut för en drink eller måltid efter träning. Upprätta en vänskap med sångaren som är utanför din träningstid. Att hänga ihop i en annan inställning kan hjälpa till att stärka ditt förhållande och låta dig lära känna dem bättre.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande