Hur man är snäll

Att vara trevligt är ofta lättare sagt än gjort.Att komma igenom dagen kan vara tillräckligt svårt utan att behöva gå ut ur din väg att le på främlingar och säga "snälla du" och "tack." Varför gör det? Gör det för att vara trevligt får människor bra och banar vägen för bra relationer! Om det inte räcker, anser att det också hjälper dig att få det du vill ha. Människor kommer att vara mer benägna att hjälpa dig om du är snäll mot dem. Läs vidare för att lära dig att börja vara trevligt.

Steg

Del 1 av 3:
Att vara trevligt på vardagliga sätt
  1. Bild med titeln vara snäll och gladt steg 1
1. Le och vara positiv. Att sträva efter en positiv utsikt kommer att hjälpa dig att hålla dig glad, även om du har en dålig dag. Ett leende förbättrar dina utsikter och får folk att tänka på dig som en självsäker, nöjd person. Leende hos människor hjälper dem också att må bra om sig själva! Dessutom gillar ingen en person som borrar dem med sina egna problem.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 2
    2. Erkänna andra människor. När du går förbi någon, till och med en främling, erkänner deras närvaro med en enkel "Hej!","Hej!" eller "Hur mår du?". Även en enkel våg eller en nod i deras riktning visar att du erkänner dem. Låta folk veta att du ser dem är trevligt - det får folk att känna sig lite mer speciella.
  • Om du går igenom en trångt stad kan det vara svårt att erkänna alla du passerar. Försök att åtminstone vara snäll mot de människor du slutar sitter bredvid på en buss eller ett plan, eller de som oavsiktligt stöter på dig.
  • Säga "god morgon" till dina kolleger och lärare eller medarbetare på morgonen när du går in i skolan eller din arbetsplats. Du tjänar snart ett rykte som en trevlig person.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 3
    3
    Vara en bra lyssnare. Lyssna när andra människor pratar med dig. Det är inte trevligt att bara ignorera andras åsikter och berättelser. Ge dem tid att prata, precis som du vill att de ska ge dig tid att tala om dina positioner var omvända.
  • Om du upptäcker att någon blir oförskämd eller påträngande, lägg aldrig händerna i munnen eller gör ett oförskämt ansikte. Vänligt vänta på att de ska slutföra och ändra ämnet, efter att de har diskuterat sina.
  • Att vara trevligt betyder inte att låta dig bli tryckt runt. Om du pratar med en främling som börjar göra dig obekväma, är det okej att ursäkta dig och gå bort.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 4
    4. Vara artig, artig och hjälpsam. Använd alltid dina manners, säg tack och tack. Var tålmodig, omtänksam, observant och omtänksam. Behandla människor med respekt, även de du inte vill lära känna. Erbjuda hjälp och hjälp när någon behöver det.
  • Glöm inte att alltid säga "Ursäkta mig" istället för "FLYTTA!" När någon är i din väg. Människor är inte som marken som du bara kan spotta på. De är levande varelser som du. Om du är respektfull för den personen, kommer den personen vanligtvis att fungera på samma sätt.
  • Om du är på kollektivtrafik och en äldre, funktionshindrade eller gravid person får ombord, erbjuda din plats. Det är det trevliga att göra. (Och i vissa områden är det lagen!)
  • Om du ser någon som behöver lite hjälp, kanske du hämtar något som han eller hon släppte eller når något från en hög hylla, hjälp ut.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 1
    5
    Leende. Leende hos människor låter dem veta att du är trevlig. Se personen i ögat och ge dem ett litet leende eller ett brett grin - det spelar ingen roll som.Detta ställer stämningen av mötet och uppmuntrar vanligtvis den andra personen att le tillbaka. Detta hjälper också personen att känna sig bekväma runt dig.Om de inte ler tillbaka på dig, kanske de bara har en dålig dag. Det är okej - Att vara trevligt garanterar inte ett positivt svar, men det hjälper vanligtvis.
  • Le när du passerar människor på gatan, när du köper något från en butikskonsulent, när du går in i skolan på morgonen, eller när som helst gör du ögonkontakt med någon annan.
  • Le även när du känner dig låg. Du kan fortfarande vara snäll när du är i dåligt humör. Varför sprida din negativa energi till andra människor?
  • Om du är i dåligt humör och inte vill lyssna på människor, försök att lyssna på musik, teckning eller något annat du tycker om. Detta kan hindra dig från att agera hårt mot människor eller vara oförskämd (även om du inte menar att vara).
  • Bild med titeln vara trevligt steg 5
    6. Utöva empati. Detta är förmågan att sätta dig själv i andras skor. Empati är inte något du är född med, det är något du behöver jobba på. Helt enkelt, försök och lämna ditt eget huvud och fråga, "Hur får det dem att känna sig?" Målet här är inte att hitta en "rätt svar." Det är snarare att sätta andra för sig själv som hjälper dig att bli en mer omtänksam, omtänksam och snäll person.
  • Diskriminera inte. Var lika bra för alla. Även om du är snäll mot dina vänner och lärare, men du är inte snäll mot människor som inte är coola eller populära, kanske du inte verkar så trevligt som du faktiskt är. Döm inte andra efter tävling, ålder, kön, sexualitet, förmåga eller religion.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 6
    7. Talar aldrig om andra när de inte är runt. Självklart bör du inte generellt kritisera människor alls, men det finns tider när man berättar för någon att det gjorde någon fel är helt bra. Men den tiden är aldrig när personen inte är runt. Pratar illa om människor när de inte är runt berättar för alla andra att du inte respekterar dem och behandlar människor annorlunda när de är runt. Trevliga människor vet att prata bakom någons rygg är aldrig uppskattad och kan få dig att visas som en skvaller.
  • Om du har problem eller fråga om någon, fråga bara. Föra dessa konflikter ut i det öppna för att göra dem mycket mer hanterbara på ett slag, enkelt sätt.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 7
    8. Se upp för alla, inte bara de närmaste. Hålla dörren för en vän är snäll, men att vara en trevlig person handlar om att vara hjälpsam och snäll mot alla. Ge en hand till en kämpande person på trottoaren, och erbjuda att hjälpa till med en klasskamrat eller medarbetare när de spolar sina papper i hallen. Du kan vara den person som hjälper till att organisera någons födelsedag, eller ger munkar på fredag ​​bara för att. Var trevligt att vara trevligt.
  • Fråga folk hur de gör. Ta dig tid att fråga någon hur saker går i sina liv, utan att vara nosy eller påträngande. Om de verkar vara resistenta mot att prata, tryck inte dem för att säga mer än de tycker om att säga.
  • Del 2 av 3:
    Att vara trevligt för människor du vet
    1. Bild med titeln vara trevligt steg 8
    1
    Var positiv. När dina vänner ser till dig för råd eller bara för att ställa in en konversation, var inte negativ eller kritisk. Fortsätt leta efter det positiva i någon given situation. Muntra upp dem. Det finns två sidor till varje situation: den positiva sidan och den negativa sidan. Trevliga människor hjälpa andra att se den ljusa sidan av saker.
    • Beröm dina vänner prestationer. Om din vän gör ett bra jobb på ett test eller vinner ett pris, gratulera honom eller henne!
    • Komplimanger dina vänner. Om du har en vän som inte gillar hennes hår, berätta för henne att du tycker att det är bra, eller komplimanger henne på hennes vackra leende. Även om du kanske inte är helt sanningsenlig, är du snäll.
    • Om det är en nära vän kan du säga något som "Det ser bra ut, men vad om. . ." och göra ett litet förslag som du tror kan förbättra utseendet.
  • Ibland behöver människor släppa av negativ ånga. Du kan vara positiv och förstå när de pratar. Det är inte nödvändigt att vara alltför glad - se till att tonen i din feedback inte är okej med vad din vän försöker berätta för dig.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 9
    2
    Var ödmjuk. Tenderar du att se ner näsan på människor som är olika eller "konstig"? Det är inte trevligt att tro att du är bättre än andra människor. Du är en individ, men alla har sina kamp, ​​och att vara trevligt mot varandra gör livet bättre för alla. Alla är lika, och när du pratar om hur bra du är, får du andra att känna sig mindre värdefulla.
  • Skryta inte eller ha ett uppblåst ego. Om du uppnått något bra, det är verkligen något att vara stolt över - bara se till att erkänna de människor som hjälpte dig på vägen.
  • Döm inte människor tills du verkligen känner till dem. Gör inte antaganden om människor baserat på hur de ser eller talar. Inse att första intryck inte alltid avslöjar sanningen. Som sagt säger, döm inte en bok genom dess omslag.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 10
    3
    Var uppriktig. Om du är trevlig att få förmånlig behandling är det ganska motsatsen till att vara trevligt. Vad du gör är bedrägligt, grunt och grymt. Var snäll eftersom du vill se tillbaka på ditt liv och veta att du var en trevlig person, oavsett vad. Var snäll eftersom du känner att du vill.
  • Var inte två-faced. Skryta inte för mycket. Tala inte om människor och var inte en backstabber. Att vara snäll mot människors ansikten hjälper dig att få förtroende. Du förråder det förtroende om du pratar om dem bakom ryggen. Ta aldrig del i skvaller om andra människor, eller de du inte gillar. Det är dåligt karma, och det får dig att se grunt, inte trevligt.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 11
    4. Fyll dina dagar med små vänligheter. De små, vardagliga sakerna, som att hålla dörren för en lärare som du inte vet, eller ler på någon som inte alltid är snäll mot dig. De kanske inte verkar vara mycket, men på lång sikt, gör dessa känsliga handlingar att du verkar som en mycket trevligare person.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 12
    5. Lär dig hur du delar. Delning kan betyda att dölja din efterrätt i hälften för att ge några till din yngre syskon. Det kan också betyda att ge upp något större, som din tid, plats eller ord av visdom. Det kan innebära välgörande handlingar eller bara små, vardagliga gester. Att vara generös är en del av vad det betyder att vara trevligt. Försök att inte ta mer än du ger, och när du kan, ge mer än du tar.
  • Del 3 av 3:
    Att vara snäll mot människor du älskar
    1. Bild med titeln vara trevligt steg 13
    1
    Erbjuda att hjälpa. Om du ser din mamma eller pappa kämpar för att jonglera alla de sysslor som behöver göras, erbjuda att hjälpa till. Sätt andra för dig själv, när du har energi och tid att spara. Dina fina handlingar kommer definitivt att belönas på lång sikt.
    • Vänta inte att bli ombedd att hjälpa till. Lär dig hur du hittar tider när andra människor är i behov.
    • Hitta kreativa sätt att hjälpa till! Hjälp dina syskon med läxor, lyssna på din makas idé för ett nytt projekt eller en idé, skapa frukost för din familj, gå hunden, kör din syster till skolan. Dessa kan verka som små uppgifter, men dina ansträngningar kommer att uppskattas.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 14
    2. Vara pålitlig och pålitlig. En del av att vara trevligt att familjemedlemmar och andra du älskar är att vara där för dem i tider av behov. Svara på e-postmeddelanden, svara på telefonen när folk ringer, inte flinga ut på planer och spendera tid att prata när den andra personen frågar dig att lyssna.
  • Om någon lämnar ett meddelande, ring dem tillbaka omedelbart. Det är inte trevligt att lämna dem hängande för dagar i slutet.
  • Om du säger att du kommer vara någonstans, var där. Om du säger att du gör något, gör det. Att vara fläckig gör ont i folk, och det är inte ett bra sätt att agera. Begå din vänskap.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 15
    3. Gör dig tillgänglig för människor som går igenom tuffa tider. I en kris eller känslomässig period vill din sorgande vän göra allt annat än laga mat och äta ensam! Ta med dem en gryta och några kakor och tillbringa kvällen med dem. Om en Bestie bara kom igenom en hård uppbrott, erbjuda att hjälpa dem att städa ut sina betydande andras saker, så de behöver inte gå igenom Chore ensam. De bästa vännerna och de trevligaste människorna är de som inte blyga bort när det blir svårt - de står höga och stiger in.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 16
    4. Ta den höga vägen. Ibland är det inte lätt att vara trevligt. Du kommer att stöta på situationer som testar din förmåga att vara en trevlig person. Även människor du älskar kan ibland vara fläckiga, dömande, egotistiska, själviska, eller direkt betyder. Du måste undvika att sjunka till sin nivå. Vänd inte från snyggt till grymt bara för att ditt tålamod testas.
  • När du blir arg och känner att du kommer att agera på ett sätt som inte är trevligt, ta det ut på ett annat sätt istället för att vara grym. Gå för en körning, slå upp din kudde, eller lugna dig med ett videospel. Du har kontroll över dina handlingar och beteende.
  • Kom ihåg att alltid behandla människor som du vill bli behandlad. När du fullt ut respekterar andras värdighet, så ser du automatiskt fler människor som en trevlig, omtänksam, tillförlitlig och omtänksam vän. I slutet av dagen vill du respekteras för dina åsikter, idéer och lustar, även om den andra personen inte delar dem. Du bör också erbjuda samma artighet till andra.
  • Bild med titeln vara trevligt steg 17
    5. Erbjuda din förlåtelse fritt. Håll inte våld, och fortsätt inte straffa eller bli arg på människor efter att de har bett om förlåtelse. Kom ihåg att förlåtelse handlar om att låta ögonblicket gå istället för att låta ilska eller svartsjuka fortsätta att dominera dina tankar. Det betyder inte att du plötsligt ska lita på dem med dina hemligheter igen. Det betyder bara att du slutar hänga illa om de har bett om ärlig förlåtelse. Dessutom är det en viktig del av att vara godmodig. Människor kommer att respektera dig om du är snäll och förlåtande.
  • Även om de inte ber om din förlåtelse, försök fortsätt. Någon som gör ont och inte ber om ursäkt är i allmänhet inte värt mycket av din oro och ilska.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det gör dig inte en dålig person om du förlorar ditt humör då och då, särskilt om någon beter sig på grymt sätt mot dig. Förlåta dig själv och kom ihåg att du bara är mänsklig. Det sägs, ta inte din ilska ut på andra människor utan anledning.
  • Var snäll mot djur, också! Kärlek och respektera dina husdjur, liksom djur i naturen.
  • Om vänner är ovänliga för dig, var inte ovänlig tillbaka. Sitta ner och fråga dem vad som är fel.
  • Införliva vänlighet i vem du är. Var inte bara snäll en dag och inte den andra - annars kommer folk att börja tro att du lägger på en handling.
  • Skratta inte på andra folks misstag och påpeka inte deras fel för hårda. Det är okej att skämta, självklart, men använd din sunt förnuft och känner igen skillnaden mellan att skratta med någon och skrattar åt dem.
  • Om någon säger till dig en hemlighet och du lovar att inte berätta för någon, håll ditt ord och behåll hemligheten.
  • Om du misstänker att du har ilska problem, överväga att prata med en terapeut.
  • Behandla aldrig människor annorlunda på grund av sin religion eller etnicitet. Oavsett vem personen är, bör du alltid behandla dem snyggt.
  • Att vara trevligt betyder också att säga sanningen - men om sanningen kan vara skadlig, säg det på ett taktfullt sätt.
  • Varningar

    Var försiktig och ler eller säger hej till någon som du har en dålig bakgrund med. Det kan återfyra ​​och de kanske tror att du är sly och de kan svara med en inte mycket bra kommentar.
  • Medan det är trevligt, var inte en total pushover.Kompromiss är bra, men förväntar sig att behandlas rättvist.Var inte rädd för att stå upp för vad som är rätt och tveka inte att försvara någon. Om du upptäcker att du är omgivande av någons tid, men de är inte hänsynsfulla av din, böja ut som respektfullt som du kan och gör dig själv.
  • Låt inte andra dra nytta av dina fina handlingar och vänliga, underdaniga sätt. Det kan skada dig, och orsaka ånger för andra människor. Genom att stå upp för dig själv kan du rädda dig själv och många andra mycket besvär.
  • Du kanske har hört det "Det spelar ingen roll vad någon ser ut, det är vad som är på insidan som räknas".Detta är delvis sant, men du har bara en chans att träffa någon.Om du är barbarisk första gången, det kan vara hur du blir känd.Om du är vänlig det första intrycket, kommer folk att känna dig så trevligt och uppriktigt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande