Hur man är bekväm runt främlingar

Känsla obekväma att vara runt människor? Kan inte sluta vara nervös? Kusliga konversationer, skakiga händer och inte kan se någon i ögat är alla delar av att känna sig obekväma runt främlingar. Det är helt normalt att vara nervös runt nya människor, men det behöver inte vara.

Steg

Del 1 av 3:
Öppnar en konversation
  1. Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 1
1. Göra ett drag. Ibland bryter den svåraste delen isen - då är resten jämn segling. Till exempel försök att skaka någons hand först, säg hej till någon först, eller gå upp till någon och presentera dig själv.
  • Det är normalt att frukta närmar sig någon du inte vet eftersom du kan störa honom eller henne. Men folk tenderar att prata med främlingar, både den person som initierar konversationer och den person som kommer att närma sig. Du kan göra någons dag!
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 2
    2. Leende. Leende hjälper till att bryta spänningen mellan dig och den person du pratar med. Leende med en twinkle i ditt öga gör att du kan visas öppet och välkomnande. När du känner dig spänd eller nervös, le och berätta för dig själv. Det blir okej.
  • Glöm inte, den person du talar medMay är nervös som du. Leende kan göra både dig och den person du pratar med att känna dig mer tillfreds.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 3
    3. Introducera dig själv. Medan du går upp till någon på tunnelbanan och introducerar dig själv kan vara lite udda, introducerar dig själv till någon på en fest, affärs- eller nätverkshändelse är helt lämplig. När du presenterar dig själv, ge lite information om dig själv som är kontext-lämplig. Till exempel, om du är på en fest, presentera dig själv och säg vem du vet. Om du är i affärs- eller nätverkshändelse, presentera dig själv och säg vilket företag / specialitet du är associerad.
  • Till främlingar eller vänner till vänner på en social funktion, säger, "Hej, jag är Ana. Jag är vänner med Svetlana. Bjudde hon dig också?"
  • Till affärskollegor, säg, "Hej, jag är Pedro. Jag jobbar i marknadsföring. Vilken avdelning jobbar du på?"
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 4
    4. Ge en komplimang. I allmänhet älskar människor att ta emot komplimanger. Om du vill bryta isen och få någon att må bra, betala en komplimang. Hålla komplimanger uppriktiga och inte falska för att försöka imponera på någon. Om du vill starta en konversation kan du följa upp på din komplimang, till exempel "Jag gillar verkligen din jacka, var fick du det?"Eller" Det är en bra målning, målade du det?"
  • Medan komplimanger kan vara trevliga kan de också nå en obehaglig nivå när de drivs tungt, alltför upprepade eller alltför givna. Stick med en komplimang.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 5
    5. Ställa en fråga. Att ställa en fråga är ett bra sätt att "i" med konversation. Om du är ny på ett gym, fråga var omklädningsrummet är, eller där du kan hitta en handduk, eller vilken träningsklass är bäst. Om du köper en present till någon, fråga en främling hennes åsikt om ett objekt. Även frågar små frågor till personer du inte vet kan hjälpa dig att öka ditt förtroende för att vara runt främlingar. Du kan ställa frågor för att lära känna någon, också.
  • Några standardfrågor att säga när du träffar någon är, "var kommer du ifrån?"Eller" Vad gör du för att leva / vad studerar du i skolan?"Eller" Vad gör du för skojs skull?"
  • För mer hjälp i att ställa frågor, kolla in Hur man frågar öppna frågor.
  • Bilden med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 6
    6. Anslut på ett gemensamt band. Det finns många saker som kan förena främlingar, från att arbeta i samma företag, dela en vegetarisk kost, ha en hund eller katt och bor i samma grannskap. Kapitalisera på dessa likheter och slå upp en konversation. Det känns bra att ansluta till någon du delar likheter med, och vem vet, kanske du gör en ny vän.
  • Om du ser någon annan med en hund medan du är ute med din egen hund, kan du sluta och fråga om hunden. Ofta människor som älskar djur älskar att prata om sina husdjur och relatera med andra människor som har ett husdjur.
  • Du kan märka någons skjorta som är från samma universitet du deltog, eller se någon som bär en tröja som stöder samma sportlag du älskar. Fråga "när gick du till universitetet?"," Vad studerade du? och "Vilka aktiviteter deltog du i skolan?"Det finns gott om att ansluta dig!
  • Del 2 av 3:
    Förbättra dina interaktioner
    1. Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 7
    1. Spegla sina uttryck. Du behöver inte bli en copycat, men märker de visuella signalerna som folket ger hur de känner. Läs deras kroppsspråk för att avgöra om de känner sig nervösa, rädda, stressade eller lugna. Du kommer sannolikt att hitta att många känner att folk känner sig obekväma runt främlingar, mycket som dig själv.
    • När du börjar uppmärksamma andras kroppsspråk kan du börja svara på ett lämpligt sätt som matchar deras känsla.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 8
    2. Använd ditt eget kroppsspråk. Medan det är viktigt att läsa andra människors visuella signaler, var medveten om din egen. Om du står i ett hörn som tittar ner med armarna korsade, är det osannolikt att någon kommer att närma dig dig i konversation. Men om du ler, håller huvudet upp och har ett närmaste kroppsspråk, kan folk känna sig mer lätta med dig och välkomna en konversation.
  • Håll händerna löst i knäet (om du sitter) eller bekvämt av dina sidor medan du står. Fidgeting med dina händer kan få dig att dyka upp eller uttråkad. Om du känner dig obekväm med dina händer eller armar, håll en drink eller mat om den erbjuds.
  • Om du sitter, korsar du inte dina ben, men håller dem inte alltför splittrade. Du vill hitta det "glada mediet" för att visa sig tillgänglig men inte slarvig eller ointresserad. Om dina ben börjar skaka, korsar du försiktigt benen på anklarna.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 9
    3. Öva gränser. Öva övervakning av socialt acceptabla gränser. Undvik att stå alltför nära människor och få människor att känna sig fysiskt obekväma. Övervaka också ge och ta samtal. Övervaka inte personliga uppgifter eller monopolisera konversationen. Vända om att prata och lyssna.
  • Om du märker att du gör mer talande än att lyssna, börja fråga öppna frågor för att tillåta den andra personen möjlighet att prata.
  • Dela inte alltför personliga uppgifter om ditt liv. Även om det här kan vara bra (och roligt) runt vänner, behåll de personliga sakerna om WART-borttagning, din "galen" syster och alla dina livs svårigheter för en mer lämplig konversation.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar steg 10
    4. Erkänna dina känslor. Ibland medger du att du känner dig nervös kan bryta isen och visa din sårbarhet. Att vara sårbar är en typ av riskupptagning du kan använda för att uttrycka dina sanna känslor, och det är viktigt att göra detta för att bygga ett förhållande. Om du är på ett blinddatum och det är inte flyter, säg "Jag är ledsen att jag har agerat konstigt, det är bara att jag känner mig väldigt nervös just nu."Ibland kan det här lindra både dig och den andra personen. De kan säga, "whew! Bra, jag är glad att det inte bara är jag som är nervös!"
  • Att erkänna dina egna känslor kan göra dig och den andra personen bekvämare, och han eller hon kan se att du är relaterad.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 11
    5. Sätt ditt fokus på allt annat än dig. När du känner dig obekväma är det vanligt att lägga all uppmärksamhet på dina obehags känslor, din obekvämhet och bli inslagna i din egen erfarenhet. När du märker dig själv absorberad i obehag, vänd din uppmärksamhet utåt i din omgivning. Märka inställningen, observera människorna runt dig, och lyssna till andra människors konversationer. Genom att sätta ditt fokus utanför dig själv, hjälper det dig att koppla ur negativa tankar.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar steg 12
    6. Försök att inte avvisa en konversation. Om någon slår upp en konversation med dig, försök att föreställa dig att han eller hon är en av dina vänner. Ge interaktionen en chans genom att engagera den andra personen, ställa frågor och visa intresse.Om du känner dig väldigt obekväma, avsluta konversationen på så inoffensivt sätt som möjligt.
  • Om du behöver avsluta en konversation, säg "Tack för att du pratar. Jag ska lämna, men kanske kommer vi att se varandra senare."Eller" Jag uppskattar din tid. Adjö."
  • Del 3 av 3:
    Ändra hur du känner
    1. Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 13
    1. Bygg ditt självförtroende. Känner sig bekväm runt andra betyder att du känner dig bekväm med dig själv. Om du känner dig osäker i vem du är, kommer andra att hämta det i sociala interaktioner. Hitta aktiviteter som ökar ditt självförtroende eller tillåter dig att utveckla självförtroende och veta att du kan överföra dessa känslor till dina sociala interaktioner.
    • Kanske är du en utmärkt vattenskidåkare, ballettdansare eller modellbilbyggare. Om du känner dig ängslig eller obekväm, tryck på känslorna av förtroende för att andra aktiviteter ger dig möjlighet att hjälpa dig själv.
    • Det kan hjälpa till att öva vad du ska säga i förväg. Det kan vara hur man startar en konversation eller hur man går med i en konversation som redan händer.
  • Bilden med titeln Var bekväm runt främlingar steg 14
    2. Använd positivt självtalande. Om du befinner dig förlorad i negativa tankar ("Jag kommer att vara så besvärlig" eller "Jag kommer inte att njuta av mig själv") Observera att du engagerar en negativ tanke, sedan ge en motväg. Du kan säga, "Jag kan verkligen njuta av mig själv, och jag ger mig tillåtelse att ha en bra tid" eller "Jag kan arbeta med att känna sig besvärlig genom att öva nya färdigheter."
  • Tala inte ut dig för att gå till sociala evenemang bara för att du känner dig obekväma. När som helst du är på staketet om att gå, använd positivt självtal för att uppmuntra dig att gå. Tänk på det som ett äventyr att driva dig bortom din komfortzon.
  • Kom ihåg att du övar sociala "färdigheter", inte sociala talanger. Ge dig själv att anpassa dig till mer positivt självtalande.
  • I stället för att fokusera på vad som kan gå fel, tänk på gånger du kunde framgångsrikt ansluta med någon du inte visste.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar steg 15
    3. Undvik att basera ditt värde på andras reaktioner.Ibland blir du bra med människor, och andra gånger kan du bara inte klicka på. Om du inte kommer att klicka med någon, kom ihåg att det här är en isolerad omständighet, och det betyder inte att du är socialt besvärligt, att du är dålig på konversation, eller att människor inte gillar dig. Om du är orolig för hur människor kommer att svara på dig eller om du kommer att dömas, påminna dig om att inte tilldela stort värde för yttrandet av andra.
  • Säg till dig själv, "Människors åsikter om mig definierar inte min identitet. De har rätt till sina åsikter, eftersom jag är till egen hand."
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 16
    4. Använd andan. Om du börjar känna sig orolig kring nya människor, stämma in i din kropp, särskilt andan. Du kan märka din andning Quicken eller känner sig mer begränsad. Saktar ner din andning kan hjälpa till att lugna ditt sinne.
  • Ta en djup inandning, håll den i några sekunder, låt andan gå långsamt. Upprepa efter behov.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 17
    5. Koppla av. Lär dig att identifiera dina stressiga utlösare och använda avslappningstekniker för att lugna dig själv. Detta är särskilt användbart innan du närmar dig en social situation. Tekniker som meditation och yoga kan hjälpa till att lugna dig innan du möter nya människor.
  • När du märker din kropp som uppträder före en social händelse eller möte, notera känslorna och lära sig att slappna av din kropp. Lägg märke till spänningen (kanske i axlarna eller nacken) och frigöra det medvetet.
  • Har specifika tekniker du använder innan du går ut för att träffa nya människor. Om du måste delta i en arbetsfunktion, spendera lite tid före evenemanget i meditation, eller gå till en yogaklass i förväg. Planera din dag så att du kan närma dig situationen i bästa möjliga tankegång.
  • Påminna dig om att de människor du pratar med är bara människor - och de är lika troliga att vara oroliga som du är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande