Hur man hanterar depression

Känna sig nere eller ledsen är en naturlig del av livet. Människor släppte oss, saker går fel, vi förlorar människor vi älskar eller de drömmar vi har värderat. När du känner ner sträckor över veckor eller månader som Orier uppträder ofta och stör din förmåga att interagera med människor och njuta av ditt liv, är det troligt att du upplever någon form av depression. Under förutsättning att du kan få tillgång till information, sjukvårdspersonal och supportnät runt dig, är även svår depression ett mycket behandlingsbart tillstånd.Men oavsett vad, ta saker i dina egna händer och vidta åtgärder om du är deprimerad.

Steg

Del 1 av 4:
Hur man diagnostiserar och behandlar depression
  1. Bild med titeln Kope med depression Steg 1
1. Leta efter tecken på depression. Om du inte redan har sökt hjälp till din depression är det viktigt att du gör det och försök inte gå igenom det här ensamma. Det finns många vanliga symptom i samband med depression. Om du identifierar med en eller flera av de som anges nedan, sök råd från din läkare. Tecken på depression inkluderar:
  • En oförmåga att fungera normalt i vardagen.
  • Känslor av ensamhet och förlora relationer med vänner.
  • Oförmåga att njuta av aktiviteter du en gång älskade, som att läsa, spela videospel, teckning, etc.
  • Slöhet, trötthet, och känslan av att göra saker tar mycket av din energi.
  • Persistent sorg, inklusive passar av att gråta, antingen okontrollerbart eller sitter av lätt, känslor av ångest eller tomhet.
  • Känner sig blå, ledsen och ner konsekvent över en period av minst två veckor.
  • Känslor av värdelöshet, självskyldig och brist på självkänsla.
  • Sover en stor mer eller mindre än vanligt, eller upplever sömnlöshet.
  • Ovanlig viktökning eller förlust, övermålning eller aptitförlust.
  • Hitta tänkande eller koncentrering svår, "dimmig" tänkande, oförmåga att fatta tydliga beslut eller glömska.
  • Pessimism, eller känna en känsla att livet är hopplöst, meningslöst och meningslöst. Detta kan till och med leda till en känsla av domningar.
  • Kroppsmärtor, kramper, matsmältningsproblem, huvudvärk och andra värk som inte går med medicinering eller behandling. Dessa kan visas "utan anledning".
  • Att vara irriterad eller rastlös en stor del av tiden.
  • Självmordstankar, tankar om att dö, eller försök till självmord.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 2
    2. Rådfråga din läkare. Låt din läkare utforska möjliga medicinska orsaker bakom din depression. Vissa depression härrör från, eller är en biverkning av medicinska tillstånd eller behandling för andra medicinska tillstånd. I vissa fall kan medicinska tillstånd efterlikna depression. Det är viktigt för din läkare att identifiera fysiska orsaker till depression som kräver specifika behandlingar eller att eliminera andra skäl till ditt tillstånd. Vanliga medicinska tillstånd som kan utlösa depression inkluderar:
  • Vitamin- eller mineralbrist, speciellt för personer på restriktiva dieter. B vitaminer är förknippade med depression, även om det är oklart huruvida lägre nivåer av B-vitaminer (särskilt B12) orsakar eller orsakas av depression. Dessutom har mycket ny forskning kommit att lysa på vitamin D som en kraftfull mentalvårdsregulator.Hur som helst, om du vet att din vitamin och mineralingång inte är optimal, är det ett viktigt första steg.
  • Sköldkörtelproblem, hormonella obalanser (inklusive för-menstruation) eller sjukdom.
  • Läkemedel. Biverkningarna av vissa mediciner inkluderar depression. Läs varningsetiketterna och prata med din läkare om eventuella problem du kanske har.
  • Co-existerande sjukdomar. Depression åtföljer ofta ångestsjukdomar (till exempel efter traumatisk nödsyndrom, OCD, social fobi, etc.), alkohol och substansmissbruk, hjärtsjukdom, stroke, cancer, hiv / aids, diabetes, och Parkinsons sjukdom. Dessa sjukdomar kan föregås, orsaka eller vara en följd av depression.
  • Medicinska tillstånd som är specifika för kvinnor, inklusive postpartum depression (the "baby blues"), premenstruellt syndrom (PMS) eller premenstruell dysforisk störning (PMDD).
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 7
    3. Forskningsdepression för att få en fullständig förståelse. Lär dig vad du kan om depression. Att komplettera din kunskap om ditt tillstånd kommer att göra det möjligt för dig att övervinna det. Kunskap är ett viktigt sätt att försäkra dig om att depression är verklig, att det är en oro som ska behandlas med allvar, och att det finns många sätt att besegra det. En bredare förståelse av depression hjälper till att undanröja några av dina rädsla och bekymmer. Det kommer också att ge dig många verktyg för att försöka själv.
  • Besök ditt lokala bibliotek och låna böcker om depression, ångest och lycka. Titta i psykologi, självhjälp, terapi och medicinska sektioner. För ungdom, fråga om böcker som är speciellt skrivna för tonåringar och barn. Du kan också titta på online-auktioner eller boka webbplatser för prisvärda böcker om depression.
  • Besök betrodda online-resurser som har artiklar och andra resurser den hjälp du förstår mer om depression. Regerings- och nationella institut som inrättats för psykisk behandling är tillförlitliga informationskällor. Till exempel, i Australien, kolla in det utöver Blue National Depression-initiativet i Nya Zeeland, kolla in Nya Zeelands regeringens depression-i Kanada, kolla in regeringens webbplats på depression - i USA, kolla in CDC eller NiMH. Det finns många andra bra resurser tillgängliga online. Var noga med att verifiera deras trovärdighet.
  • Att hjälpa återhämtning från depression genom läsning kallas "biblioterapi." Om du är motiverad att ta den här återhämtningsvägen, kan det vara mycket fördelaktigt. Denna metod verkar vara väl lämpad för människor som alltid vänder sig till forskning som ett sätt att svara på något som de upplever i livet.
  • Använd din djupare kunskap för att utbilda andra runt dig om vad du går igenom. Det kan bidra till att avvärja obekväma eller osympatiska kommentarer om du kan dela den större bilden och fakta om depression.
  • Bild med titeln blir starkare emotionellt steg 30
    4. Försök prata terapi. En av de mest hjälpsamma lösningarna för din depression möts med en psykisk hälsa terapeut för psykoterapi. Det finns en rad psykoterapibehandlingsalternativ, och varje terapeut kommer att ha sin egen unika stil. Du kommer att ha den bästa chansen att vara framgångsrik i terapi om du känner dig bekväm med din terapeut. Konsultera med ett antal leverantörer innan du väljer en för att arbeta med. Tre av de mest effektiva bevisbaserade terapeutiska metoderna för depression innefattar:
  • Kognitiv beteendeterapi involverar terapeuten och patienten som arbetar tillsammans för att påpeka, utmana och ändra negativa tankemönster. Det har visat sig vara lika effektivt som en akut behandling (behandling för svår, men inte kronisk, depression) än antidepressiva läkemedel, och även erbjuder de som tar emot det skydd mot återfall.
  • Dialektisk beteendebehandling, en form av CBT, riktar sig till ohälsosamma eller störande beteenden och lär de färdigheter som krävs för att bli mer adaptiva till stressiga situationer i framtiden. Denna form av terapi är användbar för behandlingsresistent depression..
  • Interpersonell psykoterapi är en tidsbegränsad empiriskt undersökt behandling för humörstörningar som fokuserar på hur symptomen på depression påverkar en persons interpersonella relationer. Interpersonell terapi är mest effektiv med mild till måttliga former av depression.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 5
    5. Överväga att ta receptbelagda läkemedel. Många läkare kommer att förskriva medicinering. Ställ frågor om medicinen du tar, inklusive varaktighet och biverkningar. Var noga med att rapportera tillbaka till din läkare på vad du märker känns inte rätt eller om du upplever biverkningar. Du kan behöva ha en ändring av dosering eller byta till en annan medicin.
  • Om du inte vill ta anti-depressiva medel, gör det här klart för din läkare. Gör din forskning på förhand för att diskutera alternativa alternativ eftersom du måste övertyga din läkare att du har möjlighet att aktivt arbeta med dina depressiva tänkande mönster utan hjälp av medicinering.
  • Om du inte vill ta receptbelagda läkemedel, kanske du vill titta på alternativ till antidepressiva medel. St John`s Wort är ett populärt icke-receptbelagt läkemedel för mild depression som innehåller den aktiva ingrediensen Hypericum perforatum. St John`s Wort ska inte tas med andra antidepressiva läkemedel, eftersom det kan leda till serotoninsyndrom. Vissa effekter av serotoninsyndrom inkluderar skakning, förvirring, anfall och / eller högfeber. Det kan vara dödligt om det lämnas obehandlat - Om du tror att du kan uppleva serotonin syndrom, ring din läkare eller besök ett sjukhus omedelbart.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 16
    6. Prova alternativa terapier eller rättsmedel. Undersöka potentialen i alternativa terapier som konstterapi och akupunktur. I samband med andra helande val du har gjort kan dessa ibland hjälpa till att återställa din känslomässiga balans. Det är viktigt att hitta en respekterad utövare i någon alternativ terapi, och bli inte förvånad om du möter motstånd från vissa läkare till något beroende av alternativa terapier.
  • Musik är en form av självhjälpterapi som är känt för att byta humör. Välj musik som förbättrar ditt humör. Om du måste lyssna på ledsen musik, byt till mer optimistisk musik efter några låtar.
  • Konstterapi är en annan vanlig alternativ praxis för depression. Rita, färg eller skapa mönster som släpper ut dina känslor på en duk eller papper. Det finns kvalificerade konstterapeuter som kan hjälpa dig om det behövs.
  • Pet Therapy kan hjälpa till. Husdjur förhindrar en känsla av isolering, de dömer inte, och studier har visat att de inducerar en känsla av välbefinnande hos människor som är deprimerade. Även om du inte äger ett husdjur, försök att få tillgång till någon annans regelbundet och spendera tid med dem.
  • Del 2 av 4:
    Hur man gör livsstilsförändringar
    1. Bild med titeln Kope med depression Steg 10
    1
    Sov gott. Sova är viktigt för en hälsosam, balanserad kropp. Brist på sömn kan förvärra negativt tänkande och blir lätt en ond cykel där dina negativa tankar håller dig vaken och inaktivera din förmåga att få tillräckligt med sömn. Vakna oförråden och trött är ett vanligt klagomål under depression, och till och med för mycket sömn kan lämna deprimerade personer trötta.
    • Att bryta den här cykeln kräver att en strikt sömnrutin av samma sängtid och vakna tid varje dag, undviker koffein och alkohol, som inte utövar tre timmar före sängen, tar bort något distraherande från ditt sovrum och håller ditt rum med lämplig temperatur.
    • Läsa Hur somnar du För mer hjälp. Det kommer inte att bli lätt att bryta en störd sömncykel och många saker kan orsaka att du återvänder tillbaka till sömnlöshet eller vakna nätter, så det är viktigt att vara vaksam om att hålla sig till en rutin, liksom förlåtande dig när du inte kan sova.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 11
    2
    Övning. En ny studie visade övning för att vara lika effektiv som Zoloft (en selektiv serotoninåterupptagshämmare eller SSRI) vid behandling av depression. Övning släpper ut en naturlig anti-depressionskemikalie i din hjärna och får dig att göra något aktivt. Börja med en enkel promenad till den lokala butiken eller runt kvarteret, eller till din trädgårdsport kan vara vägen att börja. Gradvis arbeta upp till en rutin som passar dina behov och njutning.
  • Leta efter vänner eller gruppövning sessioner sedan ha en partner kommer att hålla dig mer motiverad. Du kan också leta efter aktiviteter som gör att du kan släppa några av de uppåtgående känslorna som kan byggas upp, till exempel kickboxing.
  • Att spela sport är ett bra sätt att få regelbunden motion, vara upptagen, fokusera på självförbättring och träffa nya människor. Vissa studier har funnit att människor som deltar i sport har något färre symptom på depression. Välj en sport som är ansträngande för att tysta chattaren i ditt sinne och lämna dig att känna sig vred ut - bara inte överdriv det. Gå med i ett lag eller en klass i ditt område och begå att visa upp till så många av dessa möten som möjligt, även om du kanske inte känner för att gå några dagar.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 12
    3
    Äta hälsosamt. Minska ditt intag av socker, hög fruktos sirap, snabbmat och bearbetade livsmedel. Ät mer frukter, grönsaker och hela livsmedel. Drick mycket vatten och gör lite forskning om livsmedel som sägs förbättra din sinnesstämning och välbefinnande. Förbättra din kost kan vara ett positivt projekt för att hålla dig konstruktivt upptagen och fokuserad när du arbetar genom din depression. Dessutom är många hälsosamma livsmedel effektiva för att förbättra humöret.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 13
    4. Återställa någon försummad grooming. Det kan vara lätt att låta dig gå när de är deprimerad och att inte uppmärksamma utseende och kläder. Återinförande av daglig uppmärksamhet på grooming kan hjälpa till att förbättra ditt humör och ge dig en känsla av välbefinnande. Få en ny frisyr eller nya kläder som en del av att jubla dig själv. Och koncentrera sig på de delar som du älskar om dig själv istället för att frätta över vad du inte gillar.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 14
    5. Håll ett bra supportnät. Stöd från människor som älskar och bryr sig om dig är en viktig del av läkningsprocessen. Berätta för folk du litar på att du är deprimerad och skulle uppskatta deras förståelse och sympati. Det är mycket svårare för människor att hjälpa dig om du är hemlig och gör saker som verkar oförklarligt konstigt. Att veta kommer att hjälpa människor att göra ersättningar och stödja dig så gott de kan.
  • Vara villig att vara ärlig om din irritabilitet och det återstående beteendet med de du förtroende. De behöver veta att det inte är personligt, men att du behöver utrymme eller tid ute då och då.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 15
    6. Var runt positiva människor. Prata med vänner, familj och kollegor som får dig att må bra och vem som är bra att vara runt. Spendera tid med människor som ser världen på ett positivt sätt och be dem att dela sina visioner, idéer och tillvägagångssätt för livet med dig. De flesta positiva människor kommer att vara mer än glada att avslöja de saker som hjälper dem att hålla dig uppdaterade och glada om sina liv. Lära av dem.
  • Kom ihåg att elände älskar företaget. Det kan vara otroligt svårt att hålla sig borta från negativa människor som nere och ut som du känner, men gör ditt bästa för att undvika dem. Du kommer inte att göra någon av er en tjänst genom att bekräfta varandras rädsla för att resten av världen är hemskt.
  • Del 3 av 4:
    Hur man ändrar ditt beteende
    1. Bild med titeln blir starkare emotionellt steg 34
    1. Hålla sig upptagen. Vara upptagen är ett sätt att förhindra att negativa tankar går runt på huvudet upprepade gånger. För deprimerade personer är det första steget ofta det svåraste, så att göra dig själv kan det vara en stor skillnad i din dag och få dig igång.
    • Engagera sig i en hobby du gillar eller tror att du kommer att njuta av. Fördjupa dig i den. Det behöver inte vara dyrt eller svårt. Så länge det är intressant kommer det att tjäna syftet.
    • Ta hand om husdjur. Den rutin som är involverad i husdjur som behöver matas, prepareras och spelas med kan vara mycket tillfredsställande för en deprimerad person. Detta är speciellt så eftersom husdjur inte ger en känsla av dom, men bara återvända kärlek och acceptans.
    • Introducera struktur i ditt vardag. Gör ett schema över vad du ska göra varje dag, oavsett hur vardagligt, och gradvis expandera detta när du börjar känna dig bättre. Det spelar ingen roll om du arbetar eller inte. Ett schema kan lägga en riktning tillbaka till en dag som annars kan känna sig tom eller aimless.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 17
    2. Gör roliga saker och behandla dig själv. Känner sig nere på sig själv och det blir snart en fångst-22 när du övertygar dig om att du inte förtjänar att njuta av någonting. Antidoten är att göra saker som du brukade njuta av eller det är roligt för människor runt dig - "En rolig sak om dagen för att hålla bluesen i bukten."
  • Som med allt annat gör det gradvis. En rolig sak om dagen, som att titta på en älskad komedi eller läsa en rolig bok kan ge dig en känsla av roligt ett tag.
  • Göra tid att skratta mer. Detta kan titta på komedi-skits eller tv-program som får dig att skratta och lära dig hur man tar tid och njuter av dessa ögonblick mer.
  • Planera positiva händelser i ditt liv. Gå ut till middag, filmerna, eller för en promenad med vänner.
  • Ta det långsamt. Om du brukade njuta av trädgårdsarbete, plantera en enda växt. Om du brukade njuta av en lång promenad, ta en kort. Gradvis bygga upp till trevligare upplevelser.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 8
    3
    Starta en tidskrift av din resa genom din depression. Dokumentera dina känslor någonstans personlig och helt privat. Detta kommer att vara den plats där du släpper ut dina mörkaste tankar - inga har barred - för att du inte behöver oroa dig för att någon kommer att döma dig för dem. En dagbok kan bli din samarbetare i kampen mot din depression eftersom det så småningom ger dig bra bevis på vad som förbättrar ditt humör och vad som leder ner det. Försök skriva i det dagligen om möjligt.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 18
    4. Hjälpa andra. Detta kan vara ett bra sätt att flytta genom din depression när det är bättre under kontroll, och är ofta en idealisk teknik att använda när din helande verkar ha temporärt platåer. Att hjälpa andra människor att gå igenom svårigheter tar bort din koncentration från dig själv och på andra, vilket kan vara bra om du är benägen för för mycket introspektion.
  • Överdriv inte frivillig. Om du blir involverad i välgörenhet eller volontärarbete och du känner dig utmattad eller utnyttjad, är det ett tecken på att du är överdriven det eller kanske inte ens är redo att hjälpa andra än. Det betyder inte att du inte kommer att kunna göra det, men det betyder att du tar hand om dig själv först.
  • Del 4 av 4:
    Hur man ändrar dina negativa tänkande mönster
    1. Bild med titeln Kope med depression Steg 4
    1. Tänk på det som en resa till välbefinnande. Depression kan känna sig oändlig när slöhet tar över och allt verkar för hårt. Av denna anledning är det viktigt att se att bli bra som en resa av gradvisa steg, snarare än något med en omedelbar botemedel. Det kommer att finnas tillfällen som din beslutsamhet utmanas av självfråga och förtvivlan, Men det här är just när du måste göra ditt bästa för att undvika att vara "deprimerad om att vara deprimerad!" Här är bra sätt att börja:
    • Namn Ditt Beast. Winston Churchill kallade sin depression hans "svart hund." Genom att vända det till ett husdjur gjorde han en svår situation i en kontrollerbar. I namngivning det gör du ett tillstånd och inte en definition av vem du är. Du kan säga något som "Min svarta hund får mig att känna mig irriterad idag," istället för att säga "Jag är alltid en irriterad ingen behållare."
    • Hitta en förebild. Tänk att du är ensam i att vara deprimerad? Gå till biblioteket och dra ut fem biografier. Det är högst sannolikt att minst en av de högpresterande ledarna led av depression. Gör lite forskning online för att hitta kända personer som har övervunnit depression. Läs om de många kändisar som avslöjar sina strider med depression. Läs deras berättelser. Ta hjärtat i det faktum att det finns andra som har övervinna depression, och nu har du gynnen att deras erfarenheter drar också!
    • Var försiktig med dig själv. Livet är inte en tävling eller en tävling. Verkligheten är att du spelar, du har stort värde som en person, och gör saker svårare för dig själv är likadan med att slå dig själv. Undvik att besatta om din depression eller skapa en helgedom till det att gömma sig bakom när saker alla verkar vara svåra. Feedbackslingan av hopplöshet och förtvivlan skapad av att vara arg på dig själv för att bli deprimerad kommer att fördjupa din förtvivlan. Gå tillbaka till namnet ditt djur och ställer in det från vem du är. Acceptera att resan till välbefinnande är en fråga om barnsteg.
    • Lista de saker som stör dig utanför av din depression. Det kan vara obetalda räkningar, brist på semester, eller ett tufft jobb. I en annan kolumn skriv ner några praktiska saker som du tror att du kan göra för att hantera de saker som stör dig. Till exempel, hitta sätt att betala dessa räkningar, planera en semester och ta reda på hur du får ett nytt jobb.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 19
    2. Förstå vikten av att övervinna negativt tänkande. Detta är en viktig aspekt av att arbeta genom depression. Deprimerade personer tenderar att ha vad Aaron Beck hänvisar till som en "Informationsbehandling Bias." Detta hänvisar till tendensen att själv välja de förvrängda och negativa synpunkterna på allt, förankra depression ännu längre.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 20
    3
    Ändra ditt tänkande. Som en del av framsteg, erkänner och besegrar negativa tänkande mönster är en mycket viktig aspekt att koncentrera sig på. Kognitiv beteendeterapi, psykoterapi eller andra former av psykologisk terapi är till hjälp när du litnar negativt tänkande och etablering av mönster av tänkande som stöder din självkänsla och öka din självförtroende. Medan det är bäst att läsa upp i detta område och prata med någon som är kvalificerad för att hjälpa dig genom sätten att ändra ditt tänkande, det finns några viktiga saker att tänka på.
  • Erkänna känslan kommer att passera. Detta kan vara ett mycket svårt steg, men det är viktigt eftersom det hjälper dig att börja förebygga tankar om hopplöshet.
  • Lista alla dina bra poäng. När du är deprimerad är det lätt att underskatta de positiva sakerna om dig själv. Vänd det här genom att lista allt som är bra om dig. Inkludera prestationer från det förflutna och hoppas på framtiden, men få eller slumpmässiga kan de tyckas. Om du inte kan skriva den här listan, ha en pålitlig vän eller familjemedlem att starta en för dig. Det här är en lista för att fortsätta bygga på när du arbetar genom din depression. Självacceptans är en viktig del av återhämtningen från depression eftersom du erkänner att det finns bra saker om dig själv, men också att du har utmaningar att övervinna. Detta hjälper dig att sluta döma dig mer hårdare än någon annan.
  • Fatta beslut, men små och agera på dem. Återigen, även om det här är mycket svårt att göra under depression, är det ett viktigt inslag i ansiktet av hjälplöshet som tenderar att överväldiga deprimerade personer. Små beslut som att komma ur sängen, ringer vänner eller städa upp köket lägger alla till. När du agerar på dem blir de prestationer.
  • Lär dig hur du byter fel eller negativt tänkande Genom att fokusera på det. Ställ frågor som: Jag antar det värsta? Jag fördömer mig själv för att något dåligt har hänt? Är jag fokuserad på mina svagheter snarare än mina styrkor?Det är till hjälp att ordna den negativa tanken i en kolumn och en rationalisering i en annan kolumn, så att du kan konfrontera och ångra det negativa tänkandet. I en kolumn kan du skriva tanken: "Jag är ett misslyckande," Och i den andra utmanar du den tanken med: "jag gjorde ett misstag. Jag har gjort misstag i det förflutna och saker har visat sig okej. Jag har också haft många triumfer."
  • Lära sig självständighet tekniker när du har utmanat de hårdare aspekterna av dina negativa tänkande processer. Assertivtekniker gör att du kan hitta en väg för att stå upp för dig själv utan att ge känslor av ilska, rädsla eller maktlöshet. Att veta hur man hävdar dig själv är en viktig del av att inte falla tillbaka i depressiva mönster i framtiden.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 21
    4. Leta efter det goda. Luta dig tillbaka och försök hitta det bra i ditt liv. Vad det än är, är det något värt att hitta. Återgå till den här listan regelbundet och fortsätt att uppdatera den. I din första återhämtning kan det ha en eller två saker som "mitt hus" eller "min make." Över tiden borde det växa när du börjar uppleva den mer glädjande sidan av livet igen.
  • Byt olyckliga tankar med minnen av lyckligare tider. Du har alltid kontroll över vad du tänker på. Gör valet att föredra de positiva, lyckligare minnena över de olyckliga tankarna.
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 22
    5. Ändra hur du pratar. Ändra det språk du använder för att hjälpa dig att titta på saker mer positivt. Genom att säga "minst...," Detta blir en negativ till en positiv. Andra exempel inkluderar snarare än att beklaga något och känna ett misslyckande, fråga dig själv, "Vad har jag lärt mig av det här?"
  • Bild med titeln Kope med depression Steg 29
    6. Acceptera att depression kan återvända. När du är påverkad av depression kan din sårbarhet mot det innebära att det har en högre chans att återvända i ditt liv om du inte hanterar sina orsaker. Känna igen varningsskyltarna och ta konstruktiva åtgärder för att hantera det tidigare innan det börjar. Syftar till att minimera dess inverkan och varaktighet.
  • Om du tror att din depression återvänder, tala med din läkare, psykiater eller terapeut direkt för att börja behandlingen.
  • Tips

    Håll alltid dig upptagen, eller gör något positivt. Sitter ensam, eller tänker på alla dåliga händelser i ditt liv utan att uttrycka dem till någon kommer att göra din depression förvärras.
  • Undvik att jämföra dig med andra personer.
  • Har vackra omgivningar. Ta bort sakerna från ditt liv som stör dig eller ta dig ner. Det kan vara så enkelt som att avlägsna rodnad eller så komplicerat som redecorating. Ljusa upp ett mörkt rum eller släpp i mer frisk luft. Låt några av de yttre världen bada ditt liv.
  • Om rådgivaren du ser inte hjälper, prova en annan.Det kan ta ett tag att hitta någon som är anpassad till dina speciella behov.Leta efter någon som specialiserar sig på ditt problemområde.
  • Om du hittar terapi lite konstigt, försök att se terapeuten som en icke-dömande släkting eller vän på vilken du kan lossa alla dina känslor utan att få tillbaka någon negativ kommentar. Det gör du bra att ladda upp tankar till en annan person, och om du inte kan hitta den personen bland din vänkrets eller inom din familj, är en terapeut ett bra och konfidentiellt ersättare.
  • Ibland kan inte ansluta med din terapeut vara en bra sak. Det kan faktiskt vara att din terapeut berättar för dig saker du inte vill höra eller projicera saker om dig själv, du gillar inte mycket.
  • Skriv ner ett enkelt men meningsfullt mål du vill uppnå idag och fokusera på att det händer, trots oddsen. Belöna och förlåta dig själv.
  • Låt familjen och till och med nära vänner i. Du kan känna dig generad, men gömmer din depression från dem som bryr sig om att du kan råna dig för ett värdefullt stödsystem. Du kan bli förvånad över hur många människor som förstår vad du går igenom.
  • Be och gå till platsen vart du än hittar fred. Var det en kyrka, tempel, moské eller någon annan plats.
  • Vårda två eller tre av dina favorit lilla växter, se dem växa.
  • Bo i väl upplysta områden, sitta i solen i tio minuter, om du bor där väder är mestadels dyster, åtminstone gå ut för ett frisk luft.
  • Håll röda blommor i ditt sovrum och håll det rotfritt, det kommer att lyfta dig.
  • Om du inte har något att vara upptagen, samarbeta med andra. Att hjälpa din familj eller grannar kommer att ge dig fred.
  • Om någon berättar för dig "Kom bara över det", De är för giftiga för dig just nu. De kommer bara att göra sakerna värre.
  • Utmana dig själv för att vara tacksam för 21 dagar. Berätta för folket du möter hur tacksam du är --- om någonting! Att du lever, att du har ett hus, kläder att bära, mat att äta mm.
  • Bli inte knuten till alla negativa tankar som kommer i ditt sinne. Tänk på att du är en "speciell person" till någon. Du kanske tror att det är hopplöst för dig att göra, att agera eller leva, men du är anledningen till att lägga ett leende på människors ansikte.
  • Få en hobby. Till exempel lära dig att spela en gitarr, ta dansklasser eller sånglektioner eller något. Håll ditt sinne ockuperat med glada tankar.
  • Om du börjar ha tankar om självmord, berätta för någon direkt! De kan berätta för dig över hundra fantastiska saker om dig, som alla är anledningar att inte avsluta ditt liv.
  • Undvik att gå till platser omgivna med giftiga, människor som får dig att känna dig nere.
  • Att prata med vänner eller familj kan lindra några av vad du går igenom. De kan också ha ytterligare sätt att hjälpa dig.
  • Varningar

    Att låta depression gå obehandlad i hopp om att tiden kommer att gå iväg är den värsta möjliga att göra. Ju längre du går utan att få hjälp, desto sämre blir depressionen. Mest, om inte alla typer av depression, helt enkelt intensifieras över tiden. Om du inser att du kan vara eller definitivt lida av depression, få hjälp omedelbart.
  • När du hittar en person som hjälper dig med depression, be alltid att se sina kvalifikationer och förstå skillnaderna mellan de olika typerna av terapeuter. Om en typ av terapi inte passar dig, kan du behöva ändra antingen terapeuten eller typen av terapi - fortsätt försök tills något klickar på dig.
  • Depression kan ofta leda till självskada och självmord. Kom ihåg alla positiva försäljningsställen och val som är tillgängliga som att prata med människor, få stöd och söker professionell hjälp.
  • Bara för att du har ett symptom betyder inte att du har fullblåst depression. Skräck inte dig över något. Om du har några problem, är det bästa att göra att prata med en medicinsk professionell som är utbildad för att hantera dessa problem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande