Hur man argumenterar

Argument behöver inte vara skadliga, men de kan enkelt vända på det sättet om du inte är försiktig.Lyckligtvis finns det flera tekniker och tricks du kan försöka, vilket gör att du kan få din poäng över utan att diskutera till en full-on-kamp. Möjligheten att argumentera effektivt är faktiskt en bra skicklighet att lära sig, och kan komma till nytta i ett brett utbud av situationer, vilket ger dig självförtroendet att stå upp för dig själv och vad du tror på. Kom ihåg att välja dina strider men - vissa saker är inte värda att argumentera över!

Steg

Del 1 av 3:
Argumentera positivt
  1. Bild med titeln Argue Steg 1
1. Spela rättvist. Odds är du exakt hur man trycker på den andra personens knappar, men det är viktigt att motstå om du vill ha ett civilt argument. Lösa det oavsett hur upprörd han eller hon gör dig, kommer du inte säg den enda sak du vet skulle driva argumentet över kanten.
  • Bild med titeln Argue Steg 2
    2. Respektera den andra personen. Respektera vad den andra personen måste säga. Ett argument måste vara dubbelsidigt - om du misslyckas med att höra den andra sidan, kommer de att returnera gesten och inte lyssna på dig. Refuting en persons åsikt är bra, men vägrar att höra det gör en debatt meningslös.
  • Du borde alltid vara respektfull när du argumenterar med en annan person. Kom ihåg, det är vad de är: en annan person. Behandla dem som du vill behandlas. Avvisa inte omedelbart sina idéer bara för att de inte håller med dig. Lyssna på dem.
  • Bild med titeln Argue Steg 3
    3. Attack idéer, inte den person de är knutna till. När du argumenterar med någon, bör du komma ihåg att bara attackera den personens idéer, inte själva personen. Det betyder att du inte ska ringa den person dum för att tänka på vad de tycker, och du bör inte heller övergå till attacker på deras fysiska utseende.
  • Bild med titeln Argue Steg 4
    4. Erkänna när du har fel. När du gör ett misstag, erkänna det. Erkänna att du missförstod eller felaktigt. Att vara fel gör dig inte en mindre person men medge att du har fel gör dig den större personen.
  • Bild med titeln Argue Steg 5
    5. Ber om ursäkt när det är lämpligt. Om du har skadat någon eller ditt argument orsakade problem, borde du be om ursäkt. Var den vuxna i situationen och ta ansvar för dina handlingar.
  • Bild med titeln Argue Steg 6
    6. Var öppen för nya idéer. Det bästa sättet att argumentera positivt är att vara öppet för nya idéer. Du vill inte vara fel i ett argument igen, gör du? Öppna dig med möjligheten till en bättre tänkande eller ny, fascinerande information.
  • Del 2 av 3:
    Argumentera övertygande
    1. Bild med titeln Argue Steg 7
    1. Få dem att känna sig smarta. När du får folk att känna sig dumma, det gör dem stängda och tenderar att snabbt leda ett argument ingenstans. Få dem att känna sig smart och du får enklare tid att vända argumentet till din fördel.
  • Bild med titeln Argue Steg 8
    2. Använd bevis skräddarsydd för argumentet och publiken. Bevis från tillförlitliga källor som specifikt stöder och behandlar det du argumenterar om kan vara ett av de enklaste sätten att vinna ett argument. Du bör också skräddarsy den typ av bevis du använder till vilken typ av person de är, med hjälp av mer logiska eller mer emotionella bevis baserade på vad du tror att de svarar på bäst.
  • Bild med titeln Argue Steg 9
    3. Leta efter logiska faller. Pekar ut faller i sin logik och förklara varför den logiken är dålig är ett bra sätt att börja ändra någons sinne. Att lära känna igen logiska faller kan vara utmanande, men här är några vanliga:
  • Se upp för argument med felaktigt anta att korrelation innebär orsak. Till exempel ökade autismdiagnosen med användningen av mobiltelefoner. Därför orsakas autism av mobiltelefonanvändning. Post-hoc-fallet är likartade, men är baserade på tanken att eftersom ett föregås B, B orsakades av a.
  • Ett argument från tystnadfall är tanken att eftersom det inte finns några bevis för något, det får inte existera. Till exempel existerar inte Gud / bakterier / Evolution / Aliens eftersom vi aldrig har blivit fysiskt bevittnat dem.
  • Icke-sekviter är när ingåendet av ett argument inte är relaterat till dess premiss. Till exempel, argumentet att vi inte kan betala lärare mer eftersom poliser och brandmän inte gör så mycket pengar.
  • Bild med titeln Argue Steg 10
    4. Måla dem som hjälte eller offer. Människor tycker om att tänka sig som huvudpersonen i sin livshistoria. Håll dem att tänka på detta och charmera dem för att ändra sina åsikter genom att noggrant skräddarsy hur du pratar om problemen.
  • Till exempel, "Jag vet att du verkligen vill hjälpa människor. Du är en av de mest generösa människor som jag vet. Men om du verkligen ville hjälpa människor, skulle du inte donera till en välgörenhet som missbrukar sina pengar så. Vill du inte vara säker på att dina pengar är direkt rädda liv?"
  • Bild med titeln Argue Steg 11
    5. Curate ditt språk. När du argumenterar, undvik språk som "du" och "mig". Använd istället ord som "vi". Detta ger din motståndare till att tänka på de två som en enda enhet med singulära intressen, snarare än att köra dig ifrån varandra.
  • Bild med titeln Argue Steg 12
    6. Vet när du ska sluta. Ibland kommer någon inte att kunna ändra sig precis framför dig. Ibland måste du bara tillbaka och deras sinne kommer att förändras långsamt under tiden, eftersom de tänker på vad du sa. Naturligtvis måste du ibland bara fortsätta. Det är en subtil konst som du bara kan behöva experimentera med.
  • I allmänhet, om någon verkar som om de blir riktigt upprörd, är det dags att avsluta argumentet.
  • Stäng argumentet med något liknande, "Okej, jag kan se att jag inte kan ändra dig men, snälla, bara tänka på vad jag sa."
  • Del 3 av 3:
    Argumentera effektivt
    1. Bild med titeln Argue Steg 13
    1. Provocera inte ett argument. Starta ett argument, vilket tydligt provocerar en, kommer att bli märkt av de personer du argumenterar med. De kommer att vara mycket mindre benägna att ta dig allvarligt för att de vet att du bara vill ropa ett tag. Undvik att se ut som en troll om du vill ha ett effektivt argument.
  • Bild med titeln Argue Steg 14
    2. Var verklig. Låt din mänsklighet och vem du är som en person som visar igenom. Detta gör dig mer sympatisk och mindre ilska till de personer du argumenterar mot. Förklara varför du tror på det du tror och vara villig att erkänna när en idé är din egen, snarare än att använda "djävulens advokat" täcka upp för en idé som du vet kommer inte vara populär.
  • Bild med titeln Argue Steg 15
    3. Stanna på ämnet. Det snabbaste sättet att göra ett argument helt meningslöst är att låta det spåra. Stanna på ämne när du argumenterar och när den andra personen spärrar, få dem tillbaka på rätt spår. Att lösa en enda meningsskiljaktighet är bättre än att få ingenstans med 20 separata problem. Diskutera en fråga i taget, som täcker allt du vill säga om det.När det har blivit avgjort eller du har nått en död, fortsätt till nästa ämne.
  • Tillåt inte ämnesändringar.Den andra personen kan försöka ändra ämnet för att täcka upp ett misstag. Många människor, när de bevisats fel i något område, kommer snarare att avvisa sitt misstag istället för att erkänna deras fel. Lämna antingen argumentet om personen vägrar att erkänna misstag ("Det spelar ingen roll", "Vad som helst, det är min åsikt.", etc.), eller insistera på att de erkänner deras fel.
  • Bild med titeln Argue Steg 16
    4. Förklara, förklara, förklara. Förklara varför du har tron ​​att du har, var du fick din information från och hur du kommer till dina slutsatser. Detta kan exponera missförstånd men det tvingar också din motståndare att komma in i ditt huvudutrymme och följ din resonemang. Det kan vara ett effektivt sätt att vinna människor över!
  • Bild med titeln Argue Steg 17
    5. Förstå och erkänna deras argument. När du argumenterar med någon, erkänner deras argument och ser till att du faktiskt förstår vad de säger. Klargöra med dem om du måste.
  • Om du inte är säker på hur du motar sitt argument, använd dina aktiva lyssningsförmåga. Bjud in den andra personen att prata, och var verkligen intresserad av dem och vad de måste säga. Sedan omformulera vad du hör för att visa den person du följer med.
  • Bild med titeln Argue Steg 18
    6. Argumentera från en bra premiss. Se till att du förstår grunden för ditt argument innan du argumenterar. Du bör också se till att du är överens med förutsättningen för din motståndares argument. Om du inte håller med det exempel de använder, eller om du tycker att det inte är representativt eller tanken är felaktig på något sätt, säg det innan du får knä djupt i ett argument. Låta ditt motståndare arbete från en bristfällig premiss gör det svårare att visa dem de korrekta idéerna.
  • Bild med titeln Argue Steg 19
    7. Behöver inte det sista ordet. Båda er känner behovet av att ha det sista ordet i ett argument kan snabbt leda en konversation i en bottenlös ilska grop. Gå inte in i den bottenlösa ilska gropen i Doom. Du skulle inte vilja det där. Bara "överens om att vara oense" och gå ner.
  • Om du har pratat länge och ingen av er som killar, överväga att ringa det en dag.Det finns några argument som du inte kan vinna, oavsett hur bra ditt argument är, om den andra personen inte är villig att ompröva problemet.Om du vet när du ska sluta, kan du fortfarande kunna bevara förhållandet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ett argument kan vara rimligt och utan ilska, så länge som båda parter är rimliga. En kamp å andra sidan, skiljer sig från ett argument i den meningen att ett argument är avsett att bestämma vilken hypotes (punkt) är sant (eller tal), medan en kamp är avsedd att helt enkelt upprätta dominans över en person.
  • Kom ihåg att folk kan vara goda vänner, även om de har olika åsikter.
  • Var snäll och respektfull för den andra personen. Vi har olika tankar eftersom vi är människor.
  • Erkänna när du har fel.
  • Gör inte saker upp bara berätta sanningen som det är.
  • Ibland kan en av er behöva några minuter ensam för att absorbera vad som har sagts.Det är okej.Om den andra personen frågar i några minuter ensam, bör du respektera det och överens om en tid att fortsätta samtalet.Om du behöver några minuter bör du få samma respekt.
  • Varningar

    Ibland är det bäst att inte argumentera för politik eller religion om du inte är mycket nära den andra personen, och du vet att de kommer att respektera din åsikt.De flesta människor kan inte komma överens om dessa ämnen.
    • Om du argumenterar med en rimlig person, kan politiken framgångsrikt och rimligen debatteras. Det är dock svårare att nå en överenskommelse om religionsämnen, eftersom de uppfattade insatserna i "vinnande" eller "förlorande" Argumentet är mycket högre.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande