Hur man hanterar ensamhet

Människor känner sig ensamma av ett antal skäl, inklusive enkel social obekvämhet och avsiktlig isolering. Vissa människor kan till och med känna sig ensamma när de är omgivna av människor eftersom de saknar meningsfulla förbindelser med dessa människor. Alla upplever ensamhet ibland, men det är aldrig trevligt. Hantering av ensamhet kan ta många former, inklusive att möta nya människor, lära sig att uppskatta din ensamma tid och återansluta med din familj. Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur man hanterar ensamhet.

Steg

Metod 1 av 4:
Förstå dina känslor av ensamhet
  1. Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 1
1. Identifiera orsakerna till att du känner dig ensam. För att göra förändringar som verkligen hjälper dig, måste du ta lite tid att ta reda på varför du känner dig ensam. Till exempel, säg att du antar att du är ensam för att du inte har tillräckligt med vänner och du går ut och gör fler vänner. Du kan fortfarande känna dig ensam efter att ha gjort nya vänner om din ensamhet är resultatet av att ha för många vänner och brist på meningsfulla anslutningar. Tänk på några av följande frågor som hjälper dig att bestämma varför du känner dig ensam:
  • När känner du den mest ensam?
  • Gör vissa människor att du känner dig mer ensam när du är runt dem?
  • Hur länge har du haft det här sättet?
  • Vad som känner mig ensam gör att du vill göra?
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 2
    2. Starta en journal för att spåra dina tankar och känslor. Journaling kan hjälpa dig att förstå dina känslor av ensamhet bättre och det är också ett bra sätt att lindra stress. För att komma igång med journaling, välj en bekväm plats och planerar att ägna cirka 20 minuter per dag att skriva. Du kan börja med att skriva om hur du känner eller vad du tänker, eller du kan använda en snabb. Vissa uppmaningar du kan använda är:
  • "Jag känner mig ensam när ..."
  • "Jag känner mig ensam för att ..."
  • När började du först känna ensam? Hur länge har du känt det här sättet?
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 3
    3. Öva meditation. Vissa forskning har föreslagit att meditation kan underlätta känslor i samband med ensamhet och depression. Meditation är också ett bra sätt att få mer i kontakt med dina känslor av ensamhet och börja förstå var de kommer ifrån. Att lära sig meditera tar tid, övning och vägledning, så din bästa satsning är att hitta en meditationsklass i ditt område. Om inga klasser finns i ditt område kan du också köpa cd-skivor som hjälper dig att lära dig att meditera.
  • För att komma igång med meditation, hitta en lugn plats och bli bekväm. Du kan antingen sitta i en stol eller på en kudde på golvet med benen korsad. Stäng dina ögon och koncentrera dig på din andning. När du fokuserar på din andning, försök att inte bli distraherad av dina tankar. Låt dem bara hända och vidarebefordra.
  • Utan att öppna dina ögon, observera världen runt dig. Var uppmärksam på hur du känner dig också. Vad hör du? Vad luktar du? Hur mår du? Fysiskt? Emotionellt?
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 4
    4. Överväg att prata med en terapeut om hur du har känt. Det kan vara svårt att räkna ut varför du känner dig ensam och hur man flyttar förbi dessa känslor. En licensierad mentalvårdspersonal kan hjälpa dig att förstå och arbeta genom din ensamhet. Känsla ensam kan indikera att du är deprimerad eller att du har ett annat underliggande psykiskt tillstånd. Att prata med en terapeut kan hjälpa dig att förstå vad som händer och bestämma om det bästa sättet.
  • Metod 2 av 4:
    Tröstande dig själv
    1. Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 5
    1. Inse att du inte är ensam. Ensamhet är en vanlig del av att vara mänsklig, men det kan få dig att känna att du är onormal. Nå ut till en vän eller familjemedlem och prata med den personen om hur du känner. När du berättar för någon om dina känslor, kan du också fråga om de har haft dessa känslor också. Denna process att nå ut och dela med någon hjälper dig att se att du inte är ensam.
    • Försök att säga något som, "har jag varit ensam ensam och jag undrade om du någonsin har känt det här sättet."
    • Om du inte har en vän eller en familjemedlem att prata med, nå ut till en lärare, rådgivare eller pastor.
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 6
    2. Gå framåt. Istället för att ständigt bo på hur ensam du känner, gör saker för att få ditt sinne av din ensamhet. Ta en promenad, kör din cykel eller läs en bok. Utforska aktiviteter och hobbyer, och var inte rädd för att prova nya saker. Att ha erfarenhet ger dig en grund som du kan kommentera i mer sociala situationer (således prata med fler personer) och slå upp konversationer som kommer att intressera andra människor.
  • Håll dig upptagen. Att ha ner tid är vad som orsakar känslor av ensamhet att krypa in. Kasta dig själv i arbete eller extracurricular aktiviteter.
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 7
    3. Gör sociala aktiviteter själv. Om du inte har någon att gå ut med hela tiden, låt inte det hindra dig från att komma ut och njuta av dig själv. Till exempel, om du vill gå ut på middag eller till en film på ett datum, ta dig ut till en film eller till en trevlig restaurang. Även om det i första hand kan tyckas vara besvärligt att göra saker själv som du normalt kan göra med någon annan, håll dig inte tillbaka. Det är inte konstigt att vara själv och ut att göra saker! När du kommer ihåg varför du gjorde dessa saker förut, kan du njuta av aktiviteten för sig själv igen.
  • Ta en bok, tidskrift eller tidskrift med dig om du går ut för att äta eller ha kaffe på egen hand, så du är ockuperad när du vanligtvis skulle prata. Tänk på att människor går ut på egen hand, bara för att ha "mig" tid själv - det är inte som om människor kommer att se på dig sitter ensam och antar att du inte har några vänner.
  • Det kan ta lite tid att vänja sig vid känslan av att vara ute själv. Ge inte upp om dina första försök är lite besvärliga.
  • Försök ringa en gammal vän att komma ikapp om du är ute och du börjar känna dig ensam!
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 8
    4. Överväga att få ett husdjur.Om du verkligen kämpar utan kamratskap, överväga att anta en hund eller katt från ditt lokala djurhem.Husdjur har varit inhemska följeslagare i århundraden av en anledning, och att vinna ett djurs förtroende och tillgivenhet kan vara en djupt givande upplevelse.
  • Vara en ansvarig husdjursägare.Se till att ditt husdjur är spayed eller neuterat, och bara förbinder sig för att få ett husdjur i ditt liv om du är beredd att hantera de dagliga uppgifterna för att ta hand om det.
  • Metod 3 av 4:
    Bli social igen
    1. Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 9
    1. Bli involverad i aktiviteter. För att skapa nya vänner måste du komma ut och bli involverad i saker. Överväg att gå med i en idrottsförbund, ta en klass eller volontärarbete inom ditt samhälle. Om du är väldigt blyg, hitta en grupp för social ångest, även om det måste vara online. Titta på platser som Craigslist, Meetup eller Lokala Nyheter Webbplatser för aktiviteter i ditt område.
    • Delta inte med funktioner med den enda idén att göra vänner eller träffa människor. Försök att gå utan förväntningar alls och att njuta av dig själv oavsett vad som händer. Leta efter aktiviteter som intresserar dig och det innebär också grupper av människor som bokklubbar, kyrkogrupper, politiska kampanjer, konserter och konstutställningar
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 10
    2. Utmana dig själv att ta initiativ till sociala relationer. Att göra nya vänner kräver ofta att du tar det första steget och bjud in andra ut för att göra saker. Vänta inte på att människor ska närma dig: Du bör närma dig dem. Fråga personen om de vill chatta eller få en kaffe. Du måste alltid visa intresse för andra människor innan de kommer att visa intresse för dig.
  • Var dig själv som du försöker göra nya vänner.Försök inte att imponera på en ny person genom att misrepresentera dig själv. Det kan leda till slutet av den nya vänskapen innan det ens börjar.
  • Vara en bra lyssnare.Var uppmärksam när människor pratar. Det är viktigt att kunna svara på vad personen just har sagt att visa att du lyssnade eller de kan känna att du inte bryr dig.
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 11
    3. Tillbringa tid med din familj. Arbeta för att fördjupa relationerna med din familj kan också hjälpa dig att sluta känna mig så ensam. Även om du inte har en bra historia med en familjemedlem, kan du fortfarande försöka reparera relationer genom att börja med en inbjudan. Till exempel kan du fråga en familjemedlem att du inte har sett på ett tag att gå ut till lunch eller träffa dig för kaffe.
  • När du försöker bygga om eller fördjupa dina relationer med familjemedlemmar, kan du använda några av samma strategier du skulle använda för att få nya vänner. Ta initiativet att fråga personen, var dig själv och var en bra lyssnare.
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 12
    4. Var en trevlig närvaro. Rita människor mot dig själv genom att ge ett roligt företag. Vara gratis snarare än kritisk. För en avslappnad kommentar, inte nitpick andra människors kläder, vanor eller hår. De behöver inte påminnas om de har en liten fläck på sin skjorta när de inte kan göra någonting åt det. De behöver höra att du tror att deras tröja är cool eller du gillar deras personlighet. Gör inte en stor del av det, men bara casually nämna det när du gillar något. Detta är en av de bästa isbrytarna runt och det bygger förtroende stadigt över tiden, eftersom människor kommer att förstå att du inte kommer att kritisera dem.
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 13
    5. Gå med i ett online-community. Ibland kan du koppla med personer online vara enklare än att ansluta till dem personligen, men kom ihåg att online-interaktion inte är lika substitution för ansikte mot ansikte anslutningar. Men ibland kan online-samhällen vara värdefulla sätt för dig att dela dina tankar och erfarenheter, eller ställa frågor till dem som går igenom liknande situationer. Online forum tillåter dig ofta att hjälpa andra samtidigt som de hjälper dig själv.
  • Kom ihåg att vara säker när online. Inte alla är vem de säger att de är och rovdjur matar ensamhet.
  • Metod 4 av 4:
    Njuter av din ensamhet
    1. Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 14
    1. Differentiera mellan ensamhet och ensamhet. Ensamhet är när du är olycklig att vara ensam. Ensamhet är när du är glad att vara ensam. Det är inget fel med ensamhet, som vill, eller njuta av att vara ensam. Ensam tid kan vara användbar och trevlig.
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 15
    2. Arbeta med att förbättra dig själv och göra dig lycklig. Vanligtvis, när vi ägnar mest av vår tid till andra människor, tenderar vi att försumma oss själva. Om du går igenom en enklassig period, dra nytta av det genom att göra de saker du vill göra för dig själv. Detta är ett underbart tillfälle och du förtjänar att vara lycklig!
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 16
    3. Överväg att gå med i ett gym. Att träna och ta hand om våra kroppar är vanligtvis det första som kastas åt sidan när vi blir upptagna. Om du spenderar mindre tid med andra personer än normalt, försök använda den tiden att träna. Om du tränar på ett gym kan du till och med träffa några nya vänner eller en ny speciell person!
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 17
    4. Lär dig en ny färdighet. Att ta tid att njuta av en ny hobby kan hjälpa dig att övervinna känslor av ensamhet, även om du gör hobbyen själv. Du kan lära dig att spela ett instrument, lära dig att rita, eller lära dig att dansa. Att gå och lära sig att dessa ämnen med andra kan hjälpa dig att träffa nya människor, men det kommer också att ge dig ett kreativt utlopp för dina känslor. Vänd din ensamhet till något vackert!
  • Laga dig själv en trevlig måltid eller göra bakverk för vänner eller grannar. Laga upp en måltid är givande, du kan kanalisera ditt fokus till något närande.
  • Överväg att gå med i en klubb för att träffa andra människor som också njuter av den här hobbyen.
  • Bild med titeln Deal med ensamhet Steg 18
    5. Gör något stort. Människor har inte något riktigt stort att de vill göra och tusen ursäkter att inte göra det. Har du någonsin velat skriva en bok? Gör en film? Använd din ensamhet som en ursäkt för att göra något bra. Vem vet, kanske kommer det att bli till något som hjälper andra att hantera sin ensamhet...
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förstå att du inte behöver vara i ett förhållande att vara lycklig. Det kan vara svårt att se dina vänner och datera människor. Men du behöver inte vara att känna att du är en del av en grupp eller omgiven av människor som bryr sig om dig. Datum bara när du är redo.
  • Inse att ensamhet kan vara en rätt tid att prova något nytt, slappna av eller vårda din kreativitet.
  • Lär dig att vara nöjd med dig själv. När du gillar / älskar vem du är, visar den. Människor gillar att vara runt de som är optimala och självsäkra.
  • Vila hjälper dig att komma ihåg saker och lugnar dig.
  • Om du känner dig ensam överväga att få en rumskamrat eller leva med dig föräldrar ett tag. Även att få ett husdjur som en katt eller en hund kan hjälpa till.
  • Lyssna på musik eller läs en bok i den andra personen (du, din) eftersom det känns som att någon pratar med dig.
  • Ta inte tillfälliga bekanta att vara djupa sanna vänner du kan lita på allt. Bygga som förtroende gradvis och acceptera dem som de är. Det är inget fel med att ha många bekanta, ett rättvist antal vänner du skulle vara bekvämt att träffa personligen för att dela aktiviteter och en mycket mindre intim grupp vänner du skulle lita på personlig information. Tänk på dina kontakter som en serie koncentriska cirklar.
  • Inse att man kan vara "Ensam i en folkmassa." Du kan ha vänner, familj och bekanta, men känner fortfarande ensam.För vissa människor är det svårt att ansluta sig till dem runt dem. I det här fallet kan utomstående rådgivning hjälpa till.
  • Tänk på en glad plats, eller en plats du tycker om.
  • För dem med religiösa övertygelser, överväga gemenskap med din tro. De flesta kyrkor borde ha någon form av ordinarie stipendium. Om din kyrka inte, tänk sedan på att starta en.
  • Om du känner att dina vänner inte ger dig tillräckligt med betydelse eller de kan lämna dig än du själv bygger en positiv attityd som människor är avsedda att vara fritt. Låt dem vandra. Om du är viktig i sitt liv kommer de säkert att komma till dig då eller då. Om inte då vet du var du står.
  • Ha en fantasi som upptar dig från den verkliga världen och din ensamhet kommer att gå iväg.
  • Ta dig tid att förbättra dina talanger som att gå med i en dansklubb, kör, musikklass etc. Du kommer att träffa nya personer med samma intresse!
  • Varningar

    Om du har en långvarig känsla av ensamhet, sök medicinsk hjälp. Det kan vara ett tecken på depression.
  • Ensamhet är ett tillstånd där kulturer, gäng och andra grupper utnyttjar de sårbara och kommer att påverka dig negativt. Var försiktig och lyssna på vad andra har att säga om någon grupp du tänker på att gå med.
  • Att bli alltför beroende av online-samhällen som ett socialt uttag kan leda till missbruk och mer komplikationer. Använd det som ett verktyg för att träffa människor i ditt lokala område som delar dina intressen och gör ansträngningarna att samlas med dina online-vänner. Det kan vara ett bra filter för att sortera ut gemensamma intressen, men förvänta dig inte att människor är samma offline som de är online.
  • Om du känner dig ensam, överväg att ta en paus från sociala medier webbplatser som Facebook och Twitter-de hjälper inte dina sociala relationer. Inte bara kan människor ibland vara grymma på dessa platser, ser andra "uppdatera sin status" Med roliga aktiviteter kan du känna dig ännu värre. I stället försök att göra något utanför. Kanske ta en lång promenad, leka med din hund, eller häng ut med syskon.
  • Du kan hitta dåliga människor i dåliga grupper. Försök hitta bra människor i bra grupper.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande