Hur man är en bra kristen fru i traditionellt äktenskap

Bibeln säger, "Kvinnor, vara underdaniga för dina egna män så att även om vissa män är olydiga mot ordet, kan de vinna utan ett ord genom deras fruar, eftersom de observerar ditt kysk och respektfullt beteende. Din prydnad får inte bara vara yttre flätar håret och ha på sig guldsmycken, eller sätta på klänningar - men låt det vara den dolda människans dolda person, med den oerhörda kvaliteten på en mild och tyst ande, som är dyrbar i sikten av gud."(1 Peter 3: 1-4)

Tänker du ibland på vad som krävs för att ha en underbar gift relation som en kvinna, god kristen i ett traditionellt äktenskap som består av en man med en kvinna? Det är faktiskt upp till dig och din man som traditionella kristna att arbeta genom din Förhållande i Kristus och hur du kan göra din del för att uppfylla önskningarna och behoven hos varandra.

Du kan vara en stor fru och förhärliga gud i din egen familj som du har bildat ihop, och här är några förslag.

Steg

  1. Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 1
1. Var säker i dig själv genom att hålla Kristi Ande i ditt äktenskap. Planera att ha familjen dyrkan, sjunga andliga sånger och ha Tyst tid med Kristus tillsammans, dyrka Gud och utveckla din promenad i Kristus. Var säker på att studera bibeln och att lova Gud för dina möjligheter och för att ge dig ditt mycket liv. Ha ett personligt förhållande med Jesus. Allt som går fel be till honom och luta dig inte på egen förståelse. Ordspråksboken 3: 5
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 2
    2. Välj glädje i ditt gifta liv: J.O.Y. är baserad på kärlek "Jesus", "Andra" och sedan slutligen, "Själv"-"men inte minst," som bibeln säger att du är "Att älska andra "som du älskar dig själv"." Så älska dig så mycket som du älskar andra och då har du Vinnande koncept direkt från Kristus! Detta, till exempel, betyder inte att du inte direkt styra din man eller andra människor (prova mild övertygelse). J.O.Y. betyder också att du inte borde döma felaktigt eller hårt, men du vill förlåta själv och andra.
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 3
    3. Lära sig Be sig själv och effektivt. Bibeln säger: "Stanna regelbundet med att delta i kyrkan" med din man eller ensam (eller med flickvänner), om det behövs. "Be för varandra." Be tillsammans och "be utan upphörande" och "Honor Kristus i allt du gör och säger"... Våra fysiska liv är i Kristus och andligt "Hans liv på denna jord är i oss och vi är i honom." Han är "Vid Faderns högra hand i himlen där han alltid är intrång för oss." (Romarna 8:34)
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 4
    4
    Du kan ha ett långt, lyckligt förhållande Genom att vara glad, positiv och säker på mannen, om han är "omtänksam". Kritisera och sätta dig ner till din man eller framför honom offentligt är ett sätt att förolämpa sin smak hos kvinnor. Inse att om han är med dig är det för att han valde dig och vill vara med dig. Han finner dig sexig nog, även om du inte känner att du är - så var där för honom. Kom ihåg att attityd och villighet är viktiga delar av känner och är sexig. Dålig självkänsla lämnar ett hål i ditt liv som är hemskt för ditt äktenskap. Se till att du fortsätter att faktiskt ha enstaka roligt och hjälpa varandra att ha ett intressant liv tillsammans, inte bara försöker styra varandra eller bara reta om kul. Reta snyggt, och menar det. Ha en humoristisk känsla.
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 5
    5. Tänka: "Vad händer om din man är borta imorgon?" Kommer du fortfarande ha flickvänner som du ser minst en gång i veckan, din speciella kyrkogrupp som du går till, hela dagar och upptagna kvällar? Om du inte var helt, skulle din man alltid behöva försöka fylla ett hål i ditt liv. Tja, det är en som han inte någonsin kommer att fylla, och du kan både känna dig otillräcklig och olycklig, om du inte kan hålla dig själv med vänner och familj samt upptagen med glädje.
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 6
    6
    Uttrycka dina behov tydligt, men anklagar inte varandra. Förutom om din man läser sinnen, förvänta dig inte att din man bara vet vad du vill ha. Om du vill eller behöver något, fråga och diskutera det tillsammans. Släpp inte bara tips och figur att han kommer att få det och "komma omkring" utan Kommunicera lugnt, tydligt och direkt. Om något är fel för dig, säg det. Kristna vänskap och relationer fungerar bäst när varje partner lugnt uttrycker sina nuvarande känslor - utan att ha det med det andra gjorde. Ofta, a "jag känner mig förvirrad", eller "jag känner mig ledsen" är allt det tar för honom att gå tillbaka och fråga, "Varför?" Sedan säg bara, "När du slog dörren kände jag mig ignorerad (eller förolämpad)." Låta "jag känner..." Var ditt nyckelord. Undvik att säga "du"--som i "du gör mig ledsen." Säga ""Det" fick mig att känna sig ledsen." Ta ansvar för dina egna behov och känslor.
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 7
    7. Förvänta dig inte att han ska ge dig dina drömmar. Han måste fortsätta försöka göra det bra, och du måste fortsätta att försöka också, men ingen av er kommer någonsin att vara perfekt. Otillfredsställda förväntningar frustrera alla. Men om du båda fortsätter att arbeta med ditt äktenskap, kommer du alltid att vara involverad i varandras liv, även när en av er kommer upp lite kort. Om dina förväntningar är riktigt för höga, mycket idealistisk eller orealistisk, bör du ställa in standarder som kan erhållas. Till exempel är det orättvist att förvänta sig att vara avskedad med ägodelar. Ha kärleken i ditt liv hemma - vistas hem, försök att ha hemlagad mat på flera måltider per vecka mot att gå ut för att äta skräpmat istället.
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 8
    8. Dela matlagning och hus sysslor så mycket som möjligt, speciellt om båda arbetar utanför hemmet. Om du vill ha mer tillsammans tid, var beredd att ha den önskan som uppfylls med lite ansträngning, tvätta kläder och städshus tillsammans och koppla av tillsammans.
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 9
    9. Välj dina strider. Nagging och nitpicking kan förstöra ett förhållande. Så länge rätterna blir rena och är obrutna, till exempel: Nag om hur du vill ha diskmaskinen laddad - "den rätta vägen". Låt honom göra sådana saker sin egen väg. Svett inte de små grejerna. Fokusera på vad som är viktigare och inte vara en klagare. Kanske förklara teorin som du visar honom hur du tror det måste göras en gång och lämna det ensam.

    "Fruar, placera dig under din mans myndighet som du har placerat dig under Herrens auktoritet."(Efesierna 5:22) Men bara så långt som han inte gör brott är det inte grymt eller faktiskt missbrukande (inte skyllspelet...) till dig, barnen eller andra personer.
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 10
    10. Uppmuntra din man i Herren: Att han ska göra som Bibeln säger: "Män, älska dina fruar som Kristus älskade kyrkan och gav sitt liv för det." (Efesierna 5:25) Om din man inte visar kärlek, do inte kräva uppmärksamhet eller tillgivenhet. Fråga bara glatt för lite hjälp och välja en tid för att ge en lekfull eller sexig kram och kyss: han kan svara bra, om han inte är arg - eller om det inte är rätt plats och tid.
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 11
    11. Hjälp honom att trivas med att visa enkel verbal och artig kärlek utan att det alltid leder till kön: Börja med den här användbara vägledningen offentligt med det offentliga beröm för artighet och vänlighet genom att visa att du är stolta över den uppmärksamheten - Smile, lite fnissar och säger något som "smickrande kommer att få dig överallt," och försöka "leka kull" ibland, eller spela "håll er borta-" ha kul - och lockande och lite coy när det finns Nej chans att gå för långt, dvs: framför sina svärföräldrar, i affären, och sådan. Denna kärlek och kul kommer att överföra till när du har chansen och tiden i privat.
  • Bild med titeln har sex under din period steg 10
    12. Håll ditt sexliv intressant, Men om något känns av demeaning, misslyckas inte med att förklara hur det fick dig att känna. Var villig att prova några oskyldiga, nya saker (eller till och med föreslå / närma sig det kärleksfullt utan att fråga) och diskutera dem - släcka inte bara roligt och ofarligt spel när han föreslår något du inte känner är tilltalande omedelbart. Det kan få honom att känna sig avvisad eller att du inte har kul. Åtminstone vara villig att diskutera det snyggt, och kanske prova det, men aldrig göra någonting du är obekväma med efter att ha diskuterat det med honom. Också, var inte rädd för att diskutera allt du kanske är intresserad av. Fysisk intimitet är lika viktigt för ett äktenskap som det är "känslomässig intimitet". Vårdar dem båda.

    "Beröva inte varandra om sexuella relationer, såvida du inte båda är överens om att avstå från sexuell intimitet under en begränsad tid så att du kan ge dig mer helt till bön. Därefter borde du komma ihop igen så att Satan inte kommer att kunna fresta dig på grund av din brist på självkontroll." (1 Korintierna 7: 5)
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 13
    13. Acceptera honom och särskilt hans lilla Mannerisms och vanor. Acceptera honom som han är, så att du har så djupt respekt och tacksamhet för honom att du aldrig vill att han skulle förändras för dig. Han har så mycket att erbjuda dig, om du ger honom utrymme att vara sig själv. Han är en växande individ, precis som du är. Hjälpa honom att växa i den riktning som han väljer, och ger honom chansen att hjälpa dig.
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 14
    14. Var blygsam offentligt: Som sådan är en kvinna en dam. "Och att kvinnor kan klä sig i enkla kläder, med en lugn och seriös luft - inte med fåfänga om hennes hår och guld eller juveler eller dyra kläder-" (1 Timoteus 2: 9) Uppmuntra din man att förvänta dig att vara blygsam i allmänhet och erotisk privat med honom. Det finns mycket frestelse som beror på att kvinnor känner sig som om de behöver vända sig andra män på och visa sin sensuella sida i allmänhet. En sak kan leda till en annan. Undvik immodesti.
  • 15. Var alltid snabb att förlåta, snabbt att ångra sig och snabbt att tro:
  • Snabb att förlåta. Din make är inte perfekt och han kommer ibland att uppröra dig, eller ens skada dina känslor. När detta händer har du ett val att göra - du antingen hamnen för att få tag i och låta ditt hjärta bli härdad, eller du kan komma ihåg hur patienten och förlåtande Gud är med dig och förlåt din man precis som du har blivit förlåtad av Herren.Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 15
  • Snabb att ångra sig. Precis som din man inte är perfekt är du inte heller. Bibeln säger det "Gud motstår den stolta men ger nåd till den ödmjuka" (James 4: 6) Det är så viktigt i ditt förhållande med din man och med Gud att du är villig att ödmjuka dig och be om förlåtelse när du har fel, eller har agerat på ett olovande sätt.Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 16
  • Snabb att tro. 1 Korinthierna 13: 7 säger, "Det (kärlek) skyddar alltid, alltid förtroende, alltid hoppas, alltid uthålliga."Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 17
  • Bild med titeln vara en bra kristen fru i traditionellt äktenskap Steg 18
    16. Se det bästa i din man och i livet. Fokusera inte bara på det dåliga om din man, men se honom som Gud ser honom - fokusera på de attribut som du älskar om honom och alltid tro och komplimanger honom, som: "Älskling, Gud arbetar i ditt hjärta, och så blir du mer som Kristus varje dag." Tricket är att tro på det även när det inte ser ut som det! Det är verklig tro på handling, tro att Gud kan ge den till verkligheten även när du inte ser det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Vara stödjande, uppmuntrande och komplimanger honom så mycket du kan. Det betyder inte att du inte ska rösta dina bekymmer, men det är en skillnad mellan att uttrycka dina behov mot att kritisera sin förmåga att möta dem. Visa konsekvent lojalitet och kärleksfullt hänsyn i hans frånvaro och i hans närvaro (om du är framför människor eller är ensam tillsammans). Bekräfta (beröm) ömsesidig överenskommelse och tålamod för varandra, snyggt förväntar sig liknande respekt och respekt från din man.
  • Utveckla en stort äktenskap är upp till dig och din man som du växer i ditt glada liv i Kristus, men du kan båda lära dig att vara underbara partners för varandra genom att tillämpa det du vet. Var kraftfull och livlig i dina sysslor som en kärleksfull, tillgiven kristen.

    "15 för sådan är Guds vilja att genom att göra rätt kan du tysta okunnigheten av dumma män. 16 fungerar som gratis, och använd inte din frihet som ett täckning för ondska, men använd det som Guds bondslaver. 17 Ärade alla människor, älska brödraskapet, frukta Gud, ära regeringen." (1 Peter 2: 15-17)
  • Varningar

    Våld tolereras inte - om han någonsin gör det, även om han kommer tillbaka som att älska som någonsin, och ursäkta om och om igen och igen - men våldet upprepas och till och med eskalerar varje gång. Läsa Hur man känner igen ett manipulerande eller kontrollerande förhållande.
  • Var inte en kontrollfreak eller en arg, aggressiv fru. Var rättvis och ärlig om vad som händer, men inte knepigt, kontrollerar eller självcentrerad...
  • Om han vänder sig våldsam, även en gång, se till att du är säker. Beroende på situationen som kan betyda att flytta ut, eller ringa polisen, eller berätta för någon, som ska hjälpa dig, vad som händer - vad du än gör: Fortsätt inte lida skrämmande beteende i tystnad, och acceptera inte missbruk (fysiskt , andlig eller känslomässig) i ditt förhållande.
  • Om du är tvingade Att göra saker, eller din goda ansträngning är oanmäld - om han träffar dig alls - om han försöker kontrollera din familj eller flickvän som du ser, eller han demeans dig, är det definitivt inte ett bra förhållande. En riktig man får vad han vill utan tvinga. Prata saker eller se en rådgivare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande