Hur man diagnostiserar hypokondriasis

Hypokondriasis, även känd som hypokondri eller sjukdom ångestsyndrom (IAD), är ett mentalt tillstånd som får människor att obsessivt oroa sig för sin hälsa. Personer med hypokondriasis kan vara övertygad om att de har en sjukdom när de är helt friska, eller kanske oroar sig över ett mindre skick. Många av symptomen på hypokondriasis är lätta att känna igen, men för att officiellt diagnostiseras med hypokondrias måste en individ undersökas av en läkare för att utesluta fysiska hälsoproblem och kan också hänvisas till en psykiatrisk utvärdering.

Steg

Del 1 av 3:
Erkänna tecken på hypokondriasis
  1. Bild med titeln Sluta skrapa irriterad hud Steg 14
1. Lägg märke till överreaktioner mot mindre symtom. Människor med hypokondriasis tenderar att ha extrema reaktioner på symptom som de flesta skulle ignorera. De kan springa till läkaren eller obsessivt oroa sig över en nysa eller en liten snitt, till exempel.
  • I vissa fall, "symptom" kan bara vara en vanlig kroppslig funktion.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 2
    2. Titta på överdrivna rädslor om risken för sjukdom. Förutom att frukta att de redan kan ha en sjukdom, tenderar människor med hypokondrias att förstöra om möjligheten att bli sjuk. De kan vara övertygade om att de blir sjuka, även om de inte har några symptom.
  • Detta kan särskilt uttalas om individen har en sjukdoms historia eller om han tror att han utsattes för en infektion.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 13
    3. Notera tendensen att klaga på alla som kommer att lyssna. Hypokondraske är vanligtvis mycket vokal om deras medicinska klagomål. De kan dela sina symptom med många olika människor, med hopp om att hitta någon som kommer att validera sina bekymmer.
  • Om en person avvisar hypokondrias bekymmer, kommer hon sannolikt att gå vidare till en annan person.
  • Bild med titeln vara bra på näve kämpar steg 12
    4. Observera undvikande beteenden. Människor med hypokondriasis kan undvika aktiviteter som de tror kommer att avslöja dem för sjukdom, eller att de tror att de inte kan delta i på grund av sjukdom. Till exempel kan en individ undvika att resa till utländska länder av rädsla för att kontrahera en sjukdom, eller kan vara övertygad om att han inte kan arbeta på grund av dålig hälsa.
  • Vissa individer kan till och med fungera som om de är ogiltiga, även om de är fysiskt friska.
  • Bild med titeln Cure Illamea Steg 9
    5. Var uppmärksam på frekvensen av läkarmottagningar. Extremt frekventa eller extremt sällsynta läkarmottagningar kan båda vara tecken på hypokondriasis. Detta beror på det faktum att människor svarar på sina obsessiva tankar annorlunda, så vissa söker läkarvård, medan andra undviker det.
  • Vissa patienter kommer att gå till doktorn för mycket, och kan ofta byta läkare eftersom de vill ha en diagnos för deras tillstånd.
  • Andra patienter kan undvika vård eftersom de är rädda för att ta reda på vad som är fel med dem.
  • Bild med titeln Hjälp din dotter att komma över ett dåligt breakup steg 12
    6. Förstå kriterierna för diagnos. Inte alla som någonsin har haft en irrationell rädsla för sin hälsa har hypokondriasis. För att en person ska diagnostiseras med hypokondrias måste hon ha blivit upptagen för sin hälsa i minst sex månader, och hon måste ha blivit säkrare av läkare att ingenting var fel.
  • Om du eller någon du vet visar flera av symptomen på hypokondriasis, är det bäst att se en läkare och / eller psykiater.
  • Del 2 av 3:
    Erkänna tecken på hypokondriasis på doktors kontor
    1. Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 7
    1. Titta på tendensen att självdiagnostisera. Medan de flesta patienter rapporterar sina symptom till sina läkare, hoppas man på en diagnos, tenderar människor som har hypokondrias att hoppa till slutsatser om vad som orsakar deras symtom. Till exempel, istället för att berätta för sin läkare att de har hosta, kan de insistera på att de har lunginflammation.
    • Om ett villkor är uteslutet kan patienten omedelbart bli övertygad om att ett annat tillstånd orsakar symtomen.
  • Bild med titeln Lie Steg 16
    2. Notera ett vägran att lyssna på försäkran om läkare. Patienter med hypokondriasis tenderar att vara övertygade om att de är sjuka till den punkt som de inte kan tro att läkare som säger till dem. De kan argumentera med sina läkare om deras diagnos eller sluta att se läkare som misslyckas med att diagnostisera dem.
  • Patienterna kan kräva mer test om allt kommer tillbaka negativt.
  • Bild med titeln Sluta skrapa irriterad hud Steg 19
    3. Var försiktig med patienter som har sett flera läkare. Många som har hypokondriasis går från en läkare till nästa eftersom ingen av dem är villiga att diagnostisera eller behandla deras tillstånd. Dessa patienter kan ha omfattande journaler och kan ha övertygat flera läkare för att utföra samma test.
  • Människor med hypokondriasis kan också klaga till sina nuvarande läkare om deras tidigare läkares vägran att behandla dem.
  • Bild med titeln Se yngre på 50 steg 27
    4. Märka en vilja att genomgå potentiellt farliga förfaranden. Eftersom patienter med hypokondriasis är så övertygade om att de är sjuka, kan de vara märkligt villiga att genomgå invasiva tester, eller kan till och med insistera på att behandlas när det inte finns några bevis på en sjukdom.
  • Även om de kan komma överens om dem eller till och med begära dem, är patienter med hypokondriasisare ofta mycket nervös att genomgå dessa procedurer.
  • Del 3 av 3:
    Ruling ut liknande störningar
    1. Bild med titeln Tala om din bästa vän Du är deprimerad Steg 4
    1. Utesluta briketts syndrom. Briketts syndrom är extremt lik hypokondriasis. Medan människor med båda störningar tenderar att klaga på symptom som inte har någon medicinsk orsak, tenderar personer med briketts syndrom att vara mer dramatiska när de beskriver deras symtom. De tenderar också att fokusera mer på symptomen själva, snarare än en möjlig bakomliggande orsak till dessa symptom.
    • Om personen verkar vara upptagen med att hitta orsaken till symtomen, är det troligtvis inte briketts syndrom.
  • Bild med titeln Få ett rent, aknefritt ansikte steg 25
    2. Skilja hypokondriasis från fakturerad sjukdom. Faktisk sjukdom är också mycket lik hypokondriasis. Med båda förhållandena verkar patienterna vara övertygade om att de drabbas av medicinska tillstånd, trots bevis för motsatsen. Huvudskillnaden är att med faktisk sjukdom vill patienter få medicinsk behandling mer än de vill diagnostiseras. De tenderar att inte ha någon rädsla eller reservationer avseende potentiellt farliga tester eller rutiner.
  • Medan patienter med hypokondriasis kan begära medicinska tester och behandling, gör de vanligtvis det eftersom de känner att det är nödvändigt, inte för att de vill bli behandlade.
  • Bild med titeln Klar under huden finnar steg 2
    3. Leta efter symtom på kroppsdysmorfisk störning. Människor med hypokondriasis och kroppsdysmorfisk störning kan både överreagera till vissa symptom, men deras bekymmer är väldigt olika. I fallet med ett utåt synligt symptom, som en fläck, skulle en patient med hypokondriasis vara oroad över ett underliggande medicinskt tillstånd som kan orsaka det, medan en patient med kroppsdysmorfisk störning skulle vara mer oroad över det fysiska utseendet på blemishen.
  • Människor med kroppsdysmorfisk störning blir vanligtvis inte upptagen med symptom som inte påverkar deras fysiska utseende.
  • Bild med titeln övertyga dig om att inte begå självmordssteg 4
    4. Tänk på möjligheten till depression. Vissa patienter med depression kan tyckas vara hypokondriaker eftersom de är i förnekelse om deras känslomässiga symptom och söker validering av sina klagomål genom att diagnostiseras med en fysisk sjukdom. En psykiatrisk utvärdering behövs för att utesluta möjligheten till depression.
  • Bara för att en person har depression, har det inte automatiskt inte heller hypokondriasis, eftersom många människor lider av båda.
  • Bild med titeln Tala om din bästa vän Du är deprimerad Steg 3
    5. Bestäm om en illamående sjukdom är möjlig. Andra psykiska störningar kan också likna hypokondriasis. Om patientens klagomål verkar irrationella eller konstiga, finns det en möjlighet att hon kan lida av en förvirrad störning, som schizofreni.
  • Även om patienter med hypokondriasi tenderar att överskatta svårighetsgraden av symtom och sannolikheten för att ha en sjukdom, är de vanligtvis mycket rationella när de beskriver symtom och de sjukdomar som de tror kan orsaka dem.
  • Bild med titeln vara mogen steg 14
    6. Överväga potentiella motivationer för att ljuga om symptom. Det är också möjligt att en person som klagar över symtom som inte har någon identifierbar orsak, kanske inte har någon sjukdom eller störning alls. Patienten kan vara malingering om det finns någon form av personlig eller ekonomisk fördel.
  • Till skillnad från malingers ljuger hypokondrics inte om sina symptom - de tror verkligen att de är sjuka.
  • Tips

    Om du är Hantera en hypokondriak, Uppmuntra dem att söka medicinsk hjälp så snart som möjligt. Kognitiv beteendeterapi är en mycket effektiv form av behandling för många personer med hypokondriasis. Antidepressiva medel kan också vara till hjälp för vissa patienter.
  • Uppkomsten av hypokondriasis förekommer oftast i tjugoårsåldern eller trettiotalet. Människor som var sjuk som barn eller som var alltför coddled kan ha en högre risk för att utveckla hypokondriasis.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande