Hur man mår bättre när de är deprimerad

När du är deprimerad kan du känna dig letgisk, dränerad eller bara oändlig. Medan det inte finns någon omedelbar botemedel mot depression, det finns några saker du kan göra just nu för att få dig att må bättre och förbättra ditt humör. Försök att göra några av dessa saker varje dag för att klara din depression och fortsätta på väg av återhämtning.

Steg

Metod 1 av 12:
Låt dig känna vad du känner.
  1. Bild med titeln Känn bättre när deprimerade steg 1
1. Om du har en dålig dag är det okej. Det är bra att acceptera dina känslor för vad de är utan att försöka ändra dem. Om du vill släppa ut, prata med en vän eller skriv dem ner i en journal. Om du börjar känna dig bättre, låt dig känna de goda känslorna, också.
  • Det är okej att vika i dina känslor lite. Försöker undertrycka dem eller inte känna dem är faktiskt ohälsosamma, och det kan förvärra din mentala hälsa på lång sikt.
  • Kom ihåg att bara för att du känner dig dålig idag betyder inte nödvändigtvis att du kommer att känna dig dålig i morgon.
Metod 2 av 12:
Nå ut till dina nära och kära.
  1. Bild med titeln känner sig bättre när deprimerade steg 2
1. Dina vänner och familjemedlemmar kan hjälpa dig genom det. Du kan låta dem veta vad du har gått igenom, eller du kan helt enkelt chatta med dem för att distrahera dig från dina tankar. Försök att skriva, ringa eller hänga med någon minst en gång om dagen för att få lite social aktivitet i.
  • När du känner dig deprimerad är det naturligt att vilja isolera dig själv från andra. Men det kan faktiskt få dig att känna dig värre, så det är viktigt att bekämpa dessa känslor.
Metod 3 av 12:
Gör något du tycker om.
  1. Bild med titeln känner sig bättre när deprimerade steg 3
1. Om du inte tycker om något, gör du något du brukade njuta av. Detta kan vara absolut någonting: målning, springa, vandra, titta på en film, hänga med vänner, cykla eller laga mat. Om det får dig att må bra (eller du tror det kan få dig att må bra), gör det!
  • Försök att göra något som du tycker om minst en gång om dagen.
Metod 4 av 12:
Få kreativitet.
  1. Bild med titeln känner sig bättre när deprimerade steg 4
1. Låt dina känslor ut genom att göra någon konst. Du kan rita, måla, arbeta med lera, ta några bilder eller göra en collage. Det behöver inte vara ett mästerverksfokus på att ha kul och njuta av processen.
  • Om du inte har några konsttillbehör, är det okej! Ta en penna och ett pappersark och försök att rita något.
Metod 5 av 12:
Hålla en journal.
  1. Bild med titeln känner sig bättre när deprimerade steg 5
1. Skriv om hur du känner eller vad du gjorde den dagen. Oroa dig inte om det är vettigt eller inte-bara skriva! Försök skriva i din tidskrift en gång om dagen för ett roligt sätt att uttrycka dig själv och släppa ut dina känslor.
  • Håll din tidskrift på en privat plats som ingen annan kan komma åt. På det sättet kan du skriva om vad du vill ha.
Metod 6 av 12:
Gå ut.
  1. Bild med titeln känner sig bättre när deprimerade steg 6
1. Naturen kan verkligen få dig att må bättre. Om det är en trevlig dag ute, gå en promenad runt ditt grannskap eller kolla in en vandringsled i närheten. Om det är en dyster dag, försök att gå för en enhet eller ta bussen bara för att titta på himlen.
  • Om du har ett husdjur, ta dem med dig på en promenad så att du både kan få lite motion.
  • Om du är på jobbet eller skolan, försök att spendera din lunchpaus utomhus.
Metod 7 av 12:
Fokusera på positiva.
  1. Bild med titeln känner sig bättre när deprimerade steg 7
1. Vad är en bra sak som hände den här veckan? När vi är deprimerade är det svårt att komma ihåg att bra saker faktiskt händer. Försök att tänka på någonting upplyftande (eller till och med något neutralt) som hände med dig nyligen.
  • Detta behöver inte vara några enorma epiphany. Det kan vara så liten som att få ett roligt kaffe igår eller se en söt hund på väg hem.
Metod 8 av 12:
Center dina tankar med mindfulness.
  1. Bild med titeln känner sig bättre när deprimerade steg 8
1. Ge din fulla uppmärksamhet på var du är nu. Försök att inte tänka på det förflutna eller framtiden - Tänk på vad du gör och vem du är med. Detta kan ta lite övning, men med tiden, mindfulness kan hjälpa dig att fokusera dina tankar och mitt ditt sinne.
  • Du kanske också tycker det är till hjälp för meditera.
Metod 9 av 12:
Träna ofta.
  1. Bild med titeln känner sig bättre när deprimerade steg 9
1. Övning släpper ut endorfiner som får dig att må bra. Även om det kan tyckas tufft, försök att gå upp och flytta minst en gång om dagen. Du kan dansa, simma, cykla, jogga, lyfta, eller hoppa rep. Vad det än är, gör det i 15 till 30 minuter för att få ditt hjärta att pumpa och ditt blod flyter.
  • Om du känner dig Super Unmotivated, ring en vän att komma över och träna med dig. Det är svårare att komma tillbaka från att bli aktiv när det finns någon annan som räknar med dig.
Metod 10 av 12:
Ät en balanserad diet.
  1. Bild med titeln Känn bättre när deprimerade steg 10
1. Det kommer att ge dig rätt näring som du behöver. Försök fylla din kost med magert protein, frukt, grönsaker och hela korn. Ät sötsaker i mått och håll dig till vatten när du är törstig.
  • Det kan vara svårt att göra dig själv när du känner dig deprimerad. Gå för lätt att förbereda mat som hårdkokta ägg, smörgåsar och pasta så att du fortfarande kan äta något när du har låg energi.
Metod 11 av 12:
Få 8 timmars sömn varje natt.
  1. Bild med titeln känner sig bättre när deprimerade steg 11
1. Många människor med depression upplever sömnproblem. Om du sover för lite kan du känna dig groggy eller slöseri under hela dagen. Om du sover för mycket, kan du känna dig desorienterad eller ha hjärndimma. Syfte för cirka 8 timmars sömn per natt för att ge din kropp resten den behöver.
  • Om ditt schema tillåter det, försök att sova på natten och vara vaken under dagen. Tar flera tupplurar när solen är ute kan kasta bort din biologiska klocka, vilket gör det svårare att sova.
Metod 12 av 12:
Prata med en mentalvårdspersonal.
  1. Bild med titeln Känn bättre när deprimerade steg 12
1. Depression är inte lätt att ta itu med på egen hand. Om du kämpar med din mentala hälsa, nå ut till en terapeut eller rådgivare som hjälper dig att klara. Om du har sjukförsäkring, få ett hänskjutande från din läkare för en licensierad professionell. Om du inte gör det, överväga ett billigare alternativ som Online Counseling.
  • I motsats till populär tro måste du inte alltid ta mediciner för att behandla depression. Du och din terapeut kan ta reda på vad som är rätt för dig, men du kan kanske göra livsstilsförändringar och använda talkterapi för att förbättra din mentala hälsa.

Tips

Depression kan vara ett livslångt slag. Oroa dig inte om du har några bakslag här och där.

Varningar

Om du känner att du kan skada dig själv, ring den självmordsförebyggande hotline på 800-273-8255.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande