Hur man klarar av depression på college

Att gå på college är spännande, men det kan också vara en överväldigande och till och med ensam upplevelse. Många högskolestudenter kämpar med depression och relaterade psykiska problem. Depression är en allvarlig psykisk sjukdom som kännetecknas av sorg, skuld, problem med att koncentrera sig i aptit eller sömnvanor och självmordsmide. Om du lider av depression som en högskolestudent kan du lära dig att effektivt klara av att vidta åtgärder för att minimera dina symtom, lärande tekniker för att hjälpa dig att hantera stress, få den hjälp du behöver och ta itu med stigma eller skam.

Steg

Metod 1 av 4:
Minimera dina symtom
  1. Bild med titeln Kope med depression i college steg 8
1. Få gott om sömn. Sömn är avgörande för din mentala och fysiska hälsa, och inte tillräckligt med kan göra din depression värre. När du är på college kan det vara svårt att få den sömn du behöver. De flesta unga vuxna behöver 7-9 timmars sömn en natt för att vara på deras hälsosamma.
  • Planera tid för sömn på samma sätt som du skulle studera och andra förpliktelser. Försök att skapa ett konsekvent schema för när du går och lägger dig och när du vaknar.
  • Se till att du har lite stillestånd innan du går och lägger dig varje natt. Spendera lite tid på att göra något lugnt, som att läsa en bok, ta en varm dusch eller göra lite meditation.
  • Undvik att använda din telefon eller dator direkt innan du lägger dig, eftersom ljuset från skärmen kan göra det svårare för dig att somna.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 6
    2. Upprätthålla en hälsosam kost. Att äta och dricka de rätta sakerna kan öka ditt humör, hjälp dig att koncentrera dig och hjälpa dig att sova bättre. Det är också viktigt att undvika livsmedel och drycker som kan förvärra symtom på depression.
  • Ät mat som är rik på vitamin B12 och folater, som linser, mandel, spenat, kyckling och fisk.
  • Se till att du får tillräckligt med vitamin D, som ofta läggs till mjölk, juice och frukostflingor.
  • Ät gott om fisk, eller leta efter livsmedel som befinner sig med omega-3-fettsyror.
  • Undvik livsmedel som är höga i raffinerade sockerarter, som sugarys desserter och sodas.
  • Undvik att dricka för mycket koffein. Medan det temporärt kan öka din energi kan det också störa sömncykeln och få dig att känna dig nervös eller irriterad.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 3
    3. Undvik överdriven alkohol. Medan du har en drink eller två med dina vänner nu och då kan det vara ett roligt sätt att umgås och blås av ånga, kan dricka för mycket alkohol ha en negativ inverkan på ditt humör och din hälsa. Överdriven dricka kan låta dig känna dig sjuk och trött, störa sömnen och göra dina depressionssymtom värre. Det kan också leda till allvarligare hälsoproblem, inklusive leversjukdom, gastrointestinala problem och kardiovaskulär sjukdom.
  • Om du känner att din dricka har en allvarlig inverkan på din hälsa, dina relationer eller din förmåga att göra ditt arbete, eller om du har problem med att skära tillbaka på ditt alkoholintag, kontakta läkare från din läkare eller studenthälsocenter.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 7
    4. Få gott om motion. Övning kan stimulera din hjärna att släppa kemikalier som ökar ditt humör. Det kan också bidra till att skapa en känsla av självförtroende och ge dig en trevlig distraktion från saker i ditt liv som stressar dig.
  • Lägg åt sidan lite tid varje vecka för att göra någon form av fysisk aktivitet. Även 30 minuters träning 3 dagar i veckan kan hjälpa till att förbättra symptomen på depression.
  • Besluta om en typ av aktivitet som du tycker om. Ta upp en avslappnad sport som du kan göra med vänner, spendera lite tid i gymmet, eller gå en promenad eller jogga.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 4
    5. Spendera tid på att göra saker du tycker om. Lägg åt sidan lite tid varje vecka för skojs skull och socialisering. Att ta tid att njuta av dig själv kommer att lyfta ditt humör och till sist hjälpa dig att vara mer produktiv.
  • Prova schemaläggning en timme till middag eller bara hänger med dina vänner varje kväll.
  • Gå med i en studentklubb eller organisation dedikerad till en aktivitet du tycker om.
  • Bestäm regelbunden varje dag för att spela ett spel eller titta på en episod av en TV-show du älskar.
  • Metod 2 av 4:
    Hantera stress
    1. Bild med titeln Kope med depression i college steg 6
    1. Överbelasta dig inte. När du är jongleringsklasser, läxor, extracurricular aktiviteter och ditt sociala liv är det lätt att hamna med för mycket på din tallrik. Om du har familj eller arbetsförpliktelser kan college livet känna sig ännu mer överväldigande.
    • Ta inte på onödiga skyldigheter, e.g. Extra kurser bortom den obligatoriska courseload per kvartal eller termin.
    • Om du känner dig överväldigad av din skola arbetsbelastning, prata med din akademiska rådgivare om att sätta ihop ett mer hanterbart schema.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 7
    2. Skriv ut ett veckovis schema. Din arbetsbelastning kommer att känna sig mindre överväldigande om du närmar dig det på ett organiserat sätt. Skriv ut ett schema som tydligt visar var du behöver vara och vad du behöver göra vid varje given tid under varje dag i veckan. Inkludera alla dina klasser, men blockera också tid för andra viktiga saker som att studera, äta, träna, sova och ha kul.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 8
    3. Håll reda på viktiga datum och deadlines. Skriv dem ner på en kalender eller i en planerare, eller använd ett program som Google Calendar för att hjälpa dig att hålla dig på toppen av de saker du behöver göra. På det sättet kommer du att kunna förbereda i förväg för viktiga uppdrag och evenemang.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 9
    4. Prioritera dina skyldigheter. Ta lite tid varje vecka för att bedöma vilka uppdrag som är viktigast, och vilka som kommer att ta det mest tid att slutföra. Kom upp med en plan för att ta itu med de högprioriterade uppgifterna först och sedan hantera mindre och enklare uppgifter.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 10
    5. Ta paus och takt själv. Tvinga dig själv att fortsätta arbeta när du är för trött eller stressad att koncentrera är kontraproduktivt. Om du känner dig trött eller distraherad medan du arbetar, ta några minuter att gå och sträcka benen, äta ett hälsosamt mellanmål, eller till och med sätta huvudet ner för en snabb tupplur.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 11
    6
    Meditera. Meditation kan hjälpa dig att känna dig mer avslappnad och kan ta ditt fokus av saker som oroar dig genom att hjälpa dig att stanna i ögonblicket.
  • Hitta en lugn plats på campus där du kan meditera utan distraktion.
  • Sitta i ett bekvämt läge och stäng dina ögon. Försök med att fokusera på bara din andning. Om du känner att ditt sinne börjar vandra, omdirigera försiktigt din uppmärksamhet åt din andning.
  • Efter ett tag, låt dig tänka på hur du känner, mentalt och fysiskt. Gör ditt bästa för att erkänna dina känslor utan att döma dem.
  • Metod 3 av 4:
    Få hjälp
    1. Bild med titeln Kope med depression i högskolesteget 12
    1. Se en campus rådgivare. De flesta högskolor och universitet erbjuder rådgivningstjänster. Om du kämpar med depression eller till och med bara genom en grov period kan en rådgivare hjälpa dig att utveckla starkare hanteringsförmåga och kan kunna ansluta dig till ytterligare resurser.
    • Om du inte är säker på hur du får tillgång till rådgivningstjänster på din campus, kontrollera din skolans hemsida för information, besöka kontoret Studentfrågor eller Studentresurser, eller fråga din akademiska rådgivare eller RA för att hjälpa dig i rätt riktning.
    • Prata med din rådgivare om någon tidigare historia av depression, och vilka typer av behandlingar du kan ha använt tidigare (rådgivning, medicinering, etc.).
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 13
    2. Prata med en läkare. Besök studenthälsocenteret på campus och skapa ett möte med en läkare eller sjuksköterskautövare. Förklara att du känner dig deprimerad och vill få hjälp. Din läkare kan ge dig ett hänskjutande för en rådgivare, psykiatrist eller annan psykisk hälsospecialist eller erbjuda tips för att upprätthålla en hälsosam livsstil som kan bidra till att minska symptomen på depression.
  • Bild med titeln Kope med depression i högskolesteget 14
    3. Gå med i en Campus Support Group. Om din campus erbjuder mentalvårdstjänster, kan de hjälpa till med att ansluta dig med stödgrupper för studenter som hanterar liknande problem. En supportgrupp kan erbjuda känslomässiga stöd och coping tips, och kan hjälpa dig att ansluta till andra personer som är i samma båt som du.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 3
    4. Prata med din akademiska rådgivare eller en pålitlig professor. Dina rådgivare och professorer är där för att hjälpa dig. Om du kämpar akademiskt på grund av din depression kan det hjälpa till att prata med dina professorer eller din akademiska rådgivare. De kan hjälpa dig att hjälpa dig med en strategi för att göra ditt akademiska arbete mer hanterbart, eller ansluta dig med resurser som kan hjälpa dig.
  • Gå till din professor eller rådgivarens kontorstid, eller planera en tid att träffa dem privat.
  • Försök säga något som, "Jag kämpar med depression just nu, och det gör det väldigt svårt för mig att stanna på toppen av mitt arbete. Kan vi prata om mina alternativ?"
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 13
    5. Nå ut till vänner och familj. Ensamhet, hemlickhet och social isolering kan vara stora bidragande faktorer i utvecklingen av depression. Om du har familjemedlemmar eller vänner som du känner dig bekväm att prata med om dina känslor, var inte rädd för att nå ut till dem.
  • Berätta en betrodd vän eller rumskompis hur du känner. Du kan upptäcka att de går igenom många saker du är.
  • Ta dig tid att ringa eller skype med din familj eller med vänner hemma.
  • Om du har problem med att göra vänner på campus, kan du ansluta till en supportgrupp eller bli involverad i en studentorganisation hjälpa dig att ansluta till andra personer som kämpar med liknande problem.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 17
    6. Söka hjälp om du känner självmord. Om du har tankar om att ta ditt eget liv, måste du få professionell hjälp direkt. Ditt campusrådgivningscenter eller hälsokontor har förmodligen en 24-timmars krislinje som du kan ringa för att prata med en rådgivare. Den här personen kan hjälpa dig att lösa negativa tankar eller känslor, eller få ansluta dig med nödtjänster.
  • Om du inte känner till numret för Campus Crisis-linjen, kan du ringa den nationella självmordsförebyggande livslinjen på 1-800-273-8255, eller kontakta din lokala nödsituation.
  • Metod 4 av 4:
    Övervinna stigma och skam
    1. Bild med titeln Kope med depression i college steg 18
    1. Kom ihåg att du inte är ensam. Depression och ångest är extremt vanliga bland högskolestudenter. Nästan 50% av högskolestudenterna undersökte om mentalvårdsrapport som de har deltagit i rådgivning för depression eller andra psykiska problem. Tänk på att det finns en mycket bra chans att någon du känner - en klasskamrat, rumskamrat eller vän - går igenom samma saker du är.
  • Bild med titeln Kope med depression i college steg 19
    2. Utbilda dig själv om depression. Att lära sig om depression och dess orsaker kan hjälpa dig att förstå vad du går igenom och hur man blir bättre, och kan också hjälpa dig att komma överens med det faktum att din depression inte är ditt fel och är inget att skämmas för.
  • Du kanske kan hitta information om depression på din skolas studenthälsocentrum eller rådgivningskontor, eller på din skolas studentresurser.
  • Leta efter information om depression på välrenommerade webbplatser, som webbplatsen för National Institute of Mental Health.
  • Överväga att anmäla sig till en klass eller ett seminarium om mental hälsa på din skola.
  • Bild med titeln Kope med depression i högskolesteget 12
    3. Gå med i en psykisk hälsa medvetenhet eller förespråkande organisation. Din campus kan ha studentorganisationer eller klubbar tillägnad psykisk hälsovård, som Nami på campus. Dessa organisationer är dedikerade till att bryta ner stigmatiseringen i samband med psykisk sjukdom, och kan vara en utmärkt supportkälla för studenter som kämpar med depression och andra psykiska problem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande