Hur man kontrollerar ilska och depression

Ilska och depression är knuten närmare än du kan inse, och förlora dig själv till ilska nu kan det göra det svårare att övervinna depression senare. Att lära sig hur man kontrollerar din depression beror ofta på hur bra du kan styra din ilska.

Steg

Metod 1 av 3:
Länkar ilska och depression
  1. Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 1
1. Förstå anslutningen mellan ilska och depression. Ilska och depression är separata humör, men de två är ofta kopplade ihop så tätt att det kan vara svårt att skilja en från den andra.
  • Irritabilitet anses ofta vara ett symptom på klinisk depression, men anslutningen blir djupare än den. Unchecked ilska kan faktiskt utlösa eller förvärra depression.
  • Motiverad ilska som driver dig mot positiv förändring kan vara en positiv känsla, men ofta, människor som kämpar med depression upptäcker sig själva av ilska istället för att hjälpa till med det. Denna ilska är vanligtvis explosiv, men för vissa individer kan det vara så djupt rotat att du knappt känner igen det.
  • Om dina ilska av ilska gör att du känner dig skyldig, matar de bara in i din depression, oavsett hur bra de känner sig initialt. Du måste kontrollera den här typen av ilska innan du kan lära dig att styra din depression.
  • Bild med titeln Control Anger och Depression Steg 2
    2. Erkänna båda känslorna. Innan du kan styra din ilska måste du identifiera den. Du måste också identifiera din depression och lära dig att skilja ett internt tillstånd från den andra.
  • Genom att avsiktligt märka ditt emotionella tillstånd, om det är ilska eller depression, kan du fånga dina känslor och hjälpa till att förhindra att de är okontrollerade.
  • Om du vanligtvis undertrycker din ilska kan du ha problem med att märka det för vad det är. Ilska kan maskera sig som motivation genom att köra dig för att utföra en omedelbar handlingsform. När den åtgärd du känner benägen att utföra innebär att orsaka smärta (känslomässig eller fysisk) mot dig själv eller andra, är det underliggande tillståndet sannolikt ilska.
  • Bild med titeln Control Anger och Depression Steg 3
    3. Tänk på den underliggande frågan. Ilska är ofta symptomatisk av en mycket djupare fråga. För att styra din ilska måste du ta itu med orsaken till det.
  • Ilska kan vara ansluten till roten till din depression. Tidigare traumor kan till exempel utlösa eller förvärra depression och kan också orsaka att ilska kommer att dyka upp när minnet av det trauma hotar att återuppta.
  • Även om du inte kan ansluta ilska till någon tidigare trauma, har den fortfarande en dags orsak. Du måste hitta en lösning på den orsaken om du vill styra den ilska den framkallar.
  • Metod 2 av 3:
    Lugna ner
    1. Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 4
    1. Lugna dig omedelbart. Så snart dina temperament, måste du arbeta med att lugna dig själv som hjälper till att omedelbart lindra din ilska. Ilska kan vara användbar när den utnyttjas ordentligt, men om du låter det springa, kan det snabbt överväldigt dig. De reaktioner som följer kan också leda till depression.
    • Några omedelbara steg du kan ta för att lugna dig inkluderar djupt andning och positivt självtalande. Försök ta några djupa andetag från ditt membran. När du har stigit din andning, upprepa ett lugnande ord eller fras som "andas," "koppla av," eller "Det blir okej." Dessa åtgärder sänker dina arga tankar innan de kan bygga till ett ökat tillstånd.
  • Bild med titeln Styr ilska och depression Steg 5
    2. Ta en paus. Steg bort från orsaken till din ilska och ta lite tid att lugna ner. Att distrahera dig själv och frigöra den kraftfulla sprängningen av energi på ett kontrollerat, hälsosamt sätt kan ta kanten av din ilska och hjälpa dig att kontrollera det mer effektivt.
  • Överväg att träna för att utvisa överskottsenergi. Gå för snabb promenad eller jogga. Hoppa rep eller hoppa jacks. Någon form av motion som får ditt blodpumpning kan hjälpa till.
  • Alternativt, gör något som slappnar av och distraherar dig. Lyssna på lugnande musik. Ta ett bubbelbad. Hänga med vänner. Att göra saker som skapar positiv energi kan hjälpa dig att balansera de negativa känslor du för närvarande känner.
  • Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 6
    3. Söka stöd. Vänd dig till någon du litar på och pratar med dem om dina känslor. Se till att du vinner din ilska utan att påverka den på din förtroende. Med andra ord, prata med honom eller henne om din ilska och dess källa utan att bli arg på individen som lyssnar på dig.
  • Vänta tills du är lugn nog för att styra dina känslor runt andra människor. Om du slår ut på din förtroende kan du skada ditt förhållande och skapa skuldkänslor som kan mata in i depression.
  • När du pratar genom saker, var öppen för konstruktiv kritik och feedback. Om din förtroende har råd om hur du kan kompromissa eller ändra till det bättre, anser det vara så rationellt som möjligt.
  • Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 7
    4. Journal dina känslor. Ett alternativt sätt att bearbeta dina känslor är genom att skriva. Överväg att hålla en rekord av dina arga tankar och erfarenheter. Att göra det kan lugna dig och hjälpa dig att förstå din ilska bättre på lång sikt.
  • Läs regelbundet genom din tidskrift. Helst kommer du så småningom att samla in insikter om de saker som utlöser din ilska och din vanliga metod att reagera på det. Du kan också märka mönster som ansluter ilska till depression.
  • Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 8
    5. Skratta om livet. Det kan tyckas omöjligt att hitta humor i en situation som i början orsakar inget annat än ras, men att hitta humor i de galna, kaotiska händelserna i livet kan göra det lättare att konfrontera dessa omständigheter.
  • Vissa omständigheter är för allvarliga att skratta om, naturligtvis, och du behöver inte driva dig för att hitta humor i en riktigt humorlös situation.
  • Om du inte kan hitta humor i den situation som ansvarar för din ilska, försök leta efter humor någon annanstans. Att göra det kan distrahera ditt sinne bort från dina arga tankar och balansera ditt emotionella tillstånd.
  • Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 9
    6. Önskar någon bra. Helst bör du försöka önska din motståndare väl genom att hoppas ha en positiv resolution som uppfyller dig båda. När det här är omöjligt, försök att fokusera dina tankar, önskningar och böner utanför din egen situation och på någon annan kan du bry dig om lättare.
  • Försök att titta på situationen från din motståndares perspektiv för att garnera medkänsla för honom eller henne. Även om du fortfarande känner att din motståndare hade fel, kan intensiteten av dina känslor mjukna som medkänsla bygger. Detta kan också göra det lättare att förlåta den person som gjorde det.
  • Om du inte kan önska din motståndare bra just nu, fokusera på att önska lycka på någon uninvolved. Att tänka positiva, helande tankar mot någon kan hjälpa till att flytta ditt sinne ut ur sitt upprörda tillstånd och kan hindra dig från att lashing ut på andra.
  • Bild med titeln Control Anger och Depression Steg 10
    7. Undvik ämnen som förvärrar ilska och depression. När du är arg eller deprimerad kan det vara frestande att vända sig till alkohol eller andra ämnen som hjälper till att numera den ilska och smärta du känner. Att göra det kommer i slutändan att leda till mer skada än bra, men.
  • Alkohol och droger kan öka risken att agera på impuls, och om du fortfarande är upprörd över din situation, kan det ha djupt negativa konsekvenser.
  • Dessutom kan förlita sig på droger och alkohol skapa ohälsosamma beteendemönster som kan leda till framtida svårigheter.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra ilska från att mata depression
    1. Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 11
    1. Undvik att göra eller säga något du kan ångra. Innan du vidtar någon åtgärd måste du se till att du kan stoppa dig själv från att göra något du kommer att ångra senare. Om du ångrar de saker du gjorde när du var arg, kommer dessa beklagar sannolikt att matas in i en djupare känsla av depression.
  • Bild med titeln Control Anger och Depression Steg 12
    2. Utvärdera syftet med din ilska. Ilska kan ha ett positivt eller negativt syfte. När ilska är ansluten till depression kan det dock vara lätt för till och med friska anger av ilska att undvika till något negativt.
  • Ilska som tjänar ett positivt syfte skjuter dig mot tillväxt och upplösning. Å andra sidan är ilska som tjänar ett negativt syfte blint drivet av en känsla av förlust eller otillräcklighet.
  • När ilska har ett positivt syfte, kommer det vanligtvis inte att matas in i depression. Ilska som drivs av någon negativ kraft måste emellertid behandlas medvetet om du vill förhindra att den orsakar eller förvärrar nästa depressiva episod.
  • Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 13
    3. Acceptera dina omständigheter som de är. Det här är lättare sagt än gjort, men det är viktigt att du accepterar omständigheterna som omger din ilska och sluta besatta över felet av allt.
  • Överväga om du kanske har några orimliga krav som hindrar dig från att låta saker gå.
  • Ett vanligt exempel är förväntan att livet måste vara rättvist. Detta skulle vara sant i en idealisk värld, men världen är långt ifrån ideal, och orättvisa påverkar alla i varierande grad. Ju tidigare du kan acceptera sanningens sanning, desto snarare kommer du att kunna acceptera dina orättvisa omständigheter utan att besliva om hur orättvisa de verkar.
  • Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 14
    4. Lyssna på dina egna klagomål. När din ilska driver dig för att klaga på dina omständigheter, var noga med att uppmärksamma dina klagomål och avgöra om de gör dig något bra.
  • Okåliga klagomål krångel andra människor. Om de tillåter dig att arbeta mot en lösning, kan de vara fördelaktiga. Ofta existerar de dock endast som ett sätt att driva negativitet på andra och förhindra att upplösningen uppstår.
  • Covert klagande orsakar dig att krångla dig själv. Denna typ av klagande bygger nästan alltid i depression genom att få dig att bli passiv och uppmuntrande skuld.
  • Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 15
    5. Förvandla din ilska till något konstruktivt. När du är lugn och utvärdera din ilska kan du använda vilken ilska som helst för att hjälpa till att bränna dig mot upplösning. Beroende på omständigheterna kan detta betyda att orättvisa orsakar din ilska eller på trots den orättvisa.
  • När det är möjligt, fokusera på att hitta sätt att hantera problemet så att det inte längre skapar känslan av raseri. Påminn dig om att din ilska inte faktiskt kommer att fixa saken till hands - du måste vidta åtgärder om du vill avhjälpa problemet.
  • Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 16
    6. uttryck dig själv. Att undertrycka din ilska kan orsaka att du vänder den inåt, vilket bara kan förvärra din depression. Du måste uttrycka din ilska till de berörda parterna, men du måste göra det på ett sätt som hjälper snarare än att göra. Det här blir lättare att hantera om du har gått igenom processen med att lugna ner och utvärdera ditt emotionella tillstånd.
  • Din depression kan bygga om du tillåter dig att gå på, så inlämningen är inte svaret. Nyckeln är att hävda dig själv utan att bli defensiv eller fientlig. Stå upp för dina egna intressen utan att försöka squash intressen för alla andra inblandade.
  • Bild med titeln Kontroll ilska och depression Steg 17
    7. Sök professionell hjälp. Var inte rädd för att söka professionell medicinsk eller psykologisk hjälp för din ilska och depression. Det kan vara ett nödvändigt steg för att kontrollera båda känslomässiga staterna.
  • Om dina problem med ilska och depression snabbt spirter ut ur kontrollen, eller om du befinner dig oförmögen att styra dem ensamma, är det dags att söka yrkesverksamhetens visdom. Din läkare kan rekommendera att använda medicinering för att styra din depression. Rådgivning, som kognitiv beteendeterapi, kan också användas för att hjälpa dig att hantera ditt känslomässiga tillstånd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande