Hur man tycker om aktiviteter när du har depression

Om det är svårt att komma ur sängen när du känner dig deprimerad, tänker på att njuta av dig själv kan känna sig ouppnåelig. Å andra sidan kan gå upp och göra saker vara ett första steg i att må bättre. Med rätt hjälp och motivation kan det vara möjligt att bättre hantera depression och hitta större glädje i livet.

Steg

Metod 1 av 4:
Förbättrad motivation och tänkande
  1. Bild med titeln Njut av att vara ensam Steg 16
1. Börja med små aktiviteter. Du behöver inte njuta av varje aktivitet du gör när du är deprimerad. Men du kan börja belöna dig själv för de aktiviteter du utför och lär dig att hitta njutning i den övningen. Även gör något litet, som att komma ur sängen, gå ut på en promenad, eller att arbeta i tid kan belönas. Genomföra små prestationer kan känna sig bra och uppmuntra dig att fortsätta att göra mål.
  • Belöna dig själv för dina framgångar. Detta kan inkludera att ta ett bad, ladda ner någon ny musik eller belysning ett doftande ljus.
  • När du belönar dig själv för dessa små uppgifter, märk hur du känner. Du kan känna en känsla av prestation eller en ökning av din förmåga att göra saker. Håll momentumet genom att göra fler och fler mål.
  • Bild med titeln Njut av att vara ensam Steg 6
    2. Spela humörförbättrande musik. Musik kan hjälpa till att forma ditt humör och lindra depression. Om du vill motivera dig att vara produktiv, känna dig lyckligare, öka din energi och njut av det ögonblick som är mer fullständigt, titta på musik för att öka ditt humör. Sätt på en sång som får dig att känna dig glad och glad eller som hjälper dig att släppa det förflutna.
  • Du kan ha en favoritlåt som alltid får dig att må bra eller en sång från en lycklig period av ditt liv som alltid ger ett leende till ditt ansikte.
  • Tänk på en sång som du tycker om att sjunga med och lägga den på. Lägg märke till hur du känner efter att du lyssnat på låten.
  • För mer information, kolla in Hur man behandlar depression med musikterapi.
  • Bild med titeln Vänd ditt liv efter depression Steg 15
    3. Säg en mantra. En mantra är något du säger antingen till dig själv eller högt som uppmuntrar dig att leva positivt. Du kan säga en mantra varje morgon när du vaknar, eller innan du går till jobbet eller till andra aktiviteter. Om du har svårt att bli motiverad, säg något för att lugna, lugna och uppmuntra dig själv. Att säga ett lugnande ord kan hjälpa dig att tänka på ditt förflutna eller oroa dig för din framtid.
  • Välj ett ord eller en fras som, "Jag är lugn" eller "Att göra aktiviteter gör mig glad" eller "njut."
  • Bild med titeln Vänd ditt liv efter depression Steg 16
    4. Observera och ändra dina tankar. Om du är i en aktivitet och grundligt inte njuter av det, lyssna på de tankar som går igenom ditt huvud. Är de obevekliga negativa? Om så är fallet påverkar de din erfarenhet och njutning av verksamheten. Lyssna på dina tankar, fråga dig själv, "Är det här sant? Gör det här? Finns det ett annat sätt att titta på det?"Om du tar dig i negativa tankar, ersätter dem med mer positiva tankar.
  • Om du övergeneraliseras ("Kommer till sociala evenemang är aldrig kul"), fråga dig själv, "Vilka delar av denna aktivitet kan vara kul? Vilka saker kan andra människor njuta av?"
  • Om du främst fokuserar på negativa saker och inte erkänner de positiva sakerna, börja märka vad som går rätt. Kanske gick en sak fel, men det fanns tre eller fyra saker som gick bra.
  • Om du ofta hoppar till slutsatser ("de måste tro att jag är dum"), fråga dig själv, "Är det en rimlig utvärdering?"
  • Om du går vilse på "bör" och "borde inte ha", påminna dig om att stanna kvar. Fråga, "Är det rättvist att hålla en tidigare version av mig själv till den här standarden?"
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 10
    5. Undvik att roating. Att gå igenom tidigare händelser och undra om alternativa möjliga resultat är inte en del av någons helande process från depression. Om ditt sinne är fast i det förflutna finns det inget sätt för dig att njuta av nutiden.
  • Om du befinner dig, fråga, "Vad om?..."Hitta ett sätt att distrahera dig själv.Detta kan inkludera petting din katt eller hund, läser en bok eller går på en promenad. Undvik att komma fast i ruminering.
  • Påminna dig om att rysning på det förflutna inte hjälper din framtid. Säg till dig själv, "Saker gick inte som jag önskar att de skulle ha, men jag har befogenhet att påverka hur saker går just nu."
  • Metod 2 av 4:
    Hitta trevliga aktiviteter
    1. Bild med titeln ser bra ut på gymmet steg 6
    1. Övning. Övning är ett bra sätt att förbättra humör, byststress och må bra. Det finns många sätt att träna som kan vara roligt och roligt. Om du fruktar att gå till gymmet kan du träna på många andra sätt, som att gå hunden, gå på en vandring eller ta en cykeltur. Tänk på vilka aktiviteter du tycker om (eller brukade njuta av) och lägga till någon rörelse till dem. Lyssna på musik medan du rengör och dansar med, eller spela fånga med din hund. Gör en aktivitet som trädgårdsarbete eller yoga.
    • Regelbunden motion är ett effektivt antidepressivt medel och kan vara lika effektivt som medicinering!
  • Bild med titeln Gör det mesta av din sommarlov (för tonåringar) Steg 2
    2. Gå ut i naturen. Naturen och utomhus kan vara mycket helande. Att vara i naturen bidrar till att minska stress och öka positivt tänkande. Speciellt om du isolerar dig själv när du känner dig deprimerad, kan en förändring av landskap, frisk luft och vara i naturen vara frisk och trevlig.
  • Gå till en vandring, starta en trädgård, eller sitta vid ett träd och läs. Eller du kan hitta lite gräs, ta av dina skor, och njut av känslan av dina nakna fötter som förbinder med jorden.
  • Bjud in en vän att gå med i parken, eller planera en picknick med familj.
  • Bild med titeln Barter Steg 2
    3. Färg, rita, färg och gör lite konst. Du kan kämpa för att prata om dina känslor, och om så är fallet, försök använda ett kreativt uttag för att uttrycka dina känslor. Sjung, skriv dikter eller korta historier, spela ett instrument, rita, färg, färg eller skulptera. Hitta ett kreativt uttag som du tycker om och gör det!
  • Hitta en aktivitet som är roligt och som låter dig ha kreativt inflytande. Detta kan också inkludera utformning och konstruktion av ett lekhus, eller gör föremål ur trä eller metall.
  • Bild med titeln Meditera för nybörjare Steg 7
    4. Hitta avslappnande aktiviteter. Engagera sig i daglig avkoppling hjälper till att minska stress, klara av depression och öka känslor av välbefinnande. Även om du känner att du är "lat" hela dagen på grund av din depression, avsätta 10-20 minuter för att göra lite avkoppling. Välj en aktivitet som du tycker om och det hjälper dig att känna dig avslappnad.
  • Engagera sig i yoga, meditation, djup andning, qi gong, tai chi eller en annan avkopplande aktivitet.
  • För mer information, kolla in hur du behandlar depression med meditation och hur man lätta depression med avkopplingsteknik.
  • Bildbeteckningen är en bättre flickvän Steg 5
    5. Hitta glädje i vardagliga aktiviteter. Medan du kan känna att livet är vardagligt eller tråkigt, försök att se glädjen, lycka och spänning i varje ögonblick. Medan det kan känna sig vanligt nu kan du reflektera över vissa ögonblick med kärlek i framtiden. Detta är särskilt sant med relationer och vårdande stunder med kära. Att bo i nutiden och inte ta stunder för givet kan leda till högre tillfredsställelse i livet.
  • När du går om dina dagliga aktiviteter, tänk på hur de gynnar dig. Till exempel kan du rädda din morgonrutin, men istället, tack för den förmåga du måste ta hand om din kropp genom att rengöra det, näring det och bibehålla den.
  • När du gör sysslor eller andra oönskade aktiviteter, vara närvarande när du fyller i aktiviteten. I stället för att tänka, "jag hatar moppinggolv", var medveten om lukten av lösningen, känslorna i din kropp som du moppar, de visuella förändringarna i golvet under dig. Att vara närvarande på detta sätt kan ta dig till nu och ta bort negativa känslor.
  • Metod 3 av 4:
    Njuter av aktiviteter med andra
    1. Bild med titeln vara en gentleman steg 7
    1. Anslut med andra människor. Medan du kanske vill vara ensam och isolera dig själv är det här inte sättet att bota depression. Det kan kännas som ett försök att se vänner eller familj, men motivera dig själv att komma ut. Be en vän att träffas. Du behöver inte nödvändigtvis "göra" någonting, men att vara med någon annan kan trösta.
    • Den svåraste delen är att få motivationen
    • Träffa en vän som är en bra lyssnare. Även om du träffas för att titta på en film eller tv-show marathons, kan det vara till hjälp att vara med någon ansikte mot ansikte.
  • Bild med titeln Kör ett längdskepp Steg 4
    2. Gå till sociala evenemang. Att vara runt andra människor kan få dig att känna att du kommer att dräneras, men det kan vara till hjälp för att lätta din depression att vara runt andra. Försök att hålla koll på en aktivitet varje vecka, som att spela kort med vänner eller gå till dina religiösa eller andliga tjänster. Även om du inte känner för det, försök att gå.
  • Om du har svårt att motivera dig, säg, "Jag känner mig deprimerad just nu, och jag vill lätta min depression. Att vara med andra människor kan hjälpa till."
  • Bild med titeln Ha kul med dina tonårs vänner (tjejer) Steg 8
    3. Introducera mer spel i ditt liv. Att använda spel och skratt kan hjälpa dig att klara av svåra och besvikande tider, och får dig att må bra både i ögonblicket och efteråt. Kanske har du barn, barnbarn eller nischer och brorson. Tillbringa lite tid att leka med barn som ett sätt att öppna spela i ditt liv.
  • Volontär med ett barn efter skolprogram eller erbjuda till babysit för din vän.
  • Om barn inte är din sak, ordna en vanlig spelnatt med vänner.
  • Bild med titeln Tåg och omsorg för ditt nya Siberian Husky valp steg 6
    4. Ta hand om ett husdjur. Omsorg för en hund, katt eller annat husdjur kan hjälpa dig att känna dig kopplad till en annan att ge komfort och tillgivenhet. Ett husdjur kan vara till hjälp om du känner dig isolerad eller oförmögen att ansluta till människor. Det kan känna sig trevligt att känna sig nödvändig och att nå utanför dig själv och ta hand om ett annat väsen.
  • Överväga att rädda ett djur vid skyddet. För mer information om att anta ett husdjur, kolla in Hur man antar ett husdjur från ett skydd.
  • Om du inte är redo att begå att ha ett husdjur, erbjuda husdjur sitta för en vän som går ut ur staden eller volontär på ett djurhem.
  • Metod 4 av 4:
    Söker professionell hjälp
    1. Bild med titeln övertyga dig om att inte begå självmordssteg 1
    1. Söka terapi. Om du har försökt att engagera dig i aktiviteter, känner du numb, hopplös, hjälplös, dränerad eller frånkopplad, det kan vara dags att se en terapeut. Du kanske känner att alla dina ansträngningar har varit värdelösa. Ändranspression är behandlingsbar och hjälp är tillgänglig. Det är möjligt för dig att må bättre och leva ett liv av njutning.
    • En terapeut kan hjälpa dig att identifiera dina triggers för depression, arbeta med att hantera strategier och hjälpa dig att ändra dina negativa tankemönster till mer positiva och fördelaktiga tankemönster.
  • Bild med titeln Behandla Övre ryggsmärta Steg 2
    2. Överväga medicinering. Ibland drar människor nytta av både terapi och medicinering. Medan medicinering inte botar din depression, kan det hjälpa dig att klara symptomen mer effektivt. Medicinering kan vara till hjälp för allvarlig depression, men visas inte lika effektiv med mild eller måttlig depression.
  • De flesta med svår depression som tar medicinering rapporterar inte en fullständig förlust av symtom.
  • Depression Medication föreskrivs endast genom en kunnig läkare, såsom en psykiater eller familjedoktor välkänd i psykologiska läkemedel.
  • Bild med titeln övertyga dig om att inte begå självmord Steg 3
    3. Delta i gruppterapi. Du kan vara tveksam att se en individuell terapeut, men gruppterapi kan vara fördelaktig. Du kan lära dig mycket från att höra om andras erfarenheter och genom att upptäcka nya sätt att klara sig. Det kan vara till hjälp att veta att du inte är ensam i din depression. Gruppterapi Canalso ger stöd och leder till bättre självmedvetenhet.
  • Ring din lokala mentalvårdsklinik och / eller din försäkringsgivare för att se om det finns några grupper för terapi tillgänglig nära dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande