Hur man klarar pms depression

Om du menstruerar har du förmodligen upplevt symptomen på premenstruellt syndrom (PMS) före. Uppblåsthet, kramper, trötthet och humörsvängningar är alla vanliga, men för vissa människor åtföljs dessa symptom med depression. Uppleva depression i några veckor ut ur månaden kan verkligen störa din dagliga rutin, och det kan vara svårt att räkna ut hur man hanterar det på toppen av allt annat. Vi har sammanställt en lista med sätt du kan klara av PMS depression och ändra ditt liv till det bättre.

Steg

Metod 1 av 10:
Ät ett högt protein, lågt carb diet.
  1. Bild med titeln Ändra ditt livssteg 9
1. Studier visar att det kan bidra till att öka dina serotoninnivåer. När du hanterar PMS-depression, håll dig borta från Sugary, bearbetade livsmedel och graviterar mer mot proteinfyllda måltider. Goda källor till protein inkluderar kyckling, tofu, nötkött, bönor och baljväxter, jordnötter och cashewnötter, så försök att införliva dem i din dagliga kost.
  • Studierna på denna diet är endast preliminära, så de är inte 100% avgörande. Det kan dock inte skada för att försöka äta en högprotein diet för att se om det fungerar för dig.
Metod 2 av 10:
Har 6 små måltider per dag.
  1. Bild med titeln Kope med PMS depression Steg 2
1. Håll dina blodsockernivåer stabila hela dagen. Istället för 3 större måltider, försök att äta 6 små måltider för att hålla dig full och mättad. När blodsockernivån är stabila är dina humör stabila, vilket kan hjälpa till att behandla PMS depression.
  • Att hålla ditt blodsockerstabil kan också hjälpa till med andra PMS-symtom som trötthet.
Metod 3 av 10:
Ta vitamintillskott.
  1. Bild med titeln Kope med PMS depression Steg 3
1. Kalcium, magnesium och vitamin E kan hjälpa till. Medan studierna på dessa vitaminer inte är helt omfattande, visar de att ta ett multivitamin varje dag kan hjälpa till att lindra de fysiska och känslomässiga symptomen på PMS. Om du tänker på att ta ett tillägg, prata med din läkare först för att se till att det inte kommer att störa din kost eller någon annan medicinering.
  • En studie visar i synnerhet att ta 1200 mg kalcium per dag kan hjälpa till att stabilisera dina humör och lindra de känslomässiga symptomen på PMS.
Metod 4 av 10:
Prova hormonell födelsekontroll.
  1. Bild med titeln Köp receptbelagda läkemedel Online Steg 7
1. Födelsekontroll kan hjälpa till att reglera PMS-symtom över hela linjen. Om du har haft problem med PMS depression ett tag, prata med din läkare om att starta födelsekontroll. Tänk på att vissa former av födelsekontroll faktiskt kan göra PMS-symtom värre, så det kan ta lite rättegång och fel för att räkna ut vad som fungerar för dig.
  • Födelsekontroll innehållande drospirenon och etinylestradiol kan vara effektivare mot PMS depression än andra typer.
Metod 5 av 10:
Använd självvård för att minska stressen.
  1. Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 9
1. Att sänka dina stressnivåer kan förbättra ditt humör. Om du känner dig deprimerad eller ängslig, försök ta ett bubbelbad, koppla av med en bra bok eller lyssna på musik. Ju mer du kan hålla dina baslinje stressnivåer ner, desto lättare kommer det att ta itu med PMS depression.
  • Självvård handlar om att göra något trevligt för dig själv som gör att du mår bra. Du kanske måste prova några olika saker tills du får reda på vad som fungerar för dig.
Metod 6 av 10:
Koppla av med yoga eller meditation.
  1. Bild med titeln gör morgon yoga för att vakna steg 2
1. Lugna din kropp och ditt sinne på samma gång. När du märker effekterna av PMS börjar, ta några minuter att tömma ditt sinne med meditation eller lugnande yoga. Det kan hjälpa till att sänka dina stressnivåer och minska humörsvängningar över tiden.
  • Om du har problem med att meditera, försök titta upp en guidad meditationsvideo. Det kan ta lite övning, men du kan hänga på det.
Metod 7 av 10:
Träna regelbundet.
  1. Bild med titeln Kope med PMS depression Steg 7
1. Studier visar att det kan hjälpa till att reglera ditt humör. Övning hjälper också till att lindra de andra symptomen på PMS, som svårighet att koncentrera och trötthet. Syfte för cirka 30 minuters måttlig övning per dag, som att springa, simma, cykla, jogging eller tyngdträning.
  • När du har att göra med PMS, kan träna som det sista du vill göra. Om du är för trött eller i smärta, tryck inte dig själv.
Metod 8 av 10:
Få minst 8 timmars sömn.
  1. Bild med titeln Kope med PMS depression Steg 8
1. Brist på sömn kan göra din depression värre. När du har att göra med PMS depression, sikta på 7 till 9 timmars sömn varje natt. Behåll bra sömnhygien genom att stänga av din elektronik 30 minuter innan du går och lägger dig och håller ditt sovrum, mörkt och tyst.
  • Om du har att göra med fysiska symptom på PMS som kramper eller uppblåsthet, ta en smärtstillande. Innan du går och lägger dig till sängs för att lindra dig i sömn.
Metod 9 av 10:
Undvik koffein och alkohol.
  1. Bild med titeln Kope med PMS depression Steg 9
1. De kan upp din ångest och göra ditt humör svänger värre. Fokusera på att hålla sig hydratiserad och dricka mycket vatten och hålla sig borta från kaffe eller sugary sodas. Om du vill ha en varm dryck på morgonen, gå till örtte.
  • Att hålla sig borta från koffein och alkohol kan få dig att må bättre i allmänhet, inte bara när du har att göra med PMS.
Metod 10 av 10:
Prova antidepressiva medel.
  1. Bilden med titeln Få större bröst utan kirurgi Steg 17
1. SSRIS kan hjälpa till att behandla PMS depression. Selektiva serotoninåterupptagshämmare hjälper till att behandla den kemiska orsaken till depression i din hjärna för att stabilisera dina humör. Du kan prata med din läkare om att starta SSRIS för att hantera PMS depression och ta reda på om det är rätt för dig.
  • SSRIS har biverkningar, och det kan ta lite rättegång och fel för att hitta rätt medicinering och dosering för dig.
  • Om du hanterar ångest kan du också prata med din läkare om anti-ångestmedicin.

Tips

Om dina PMS-symtom stör ditt dagliga liv, prata med din läkare om behandlingsalternativ.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande