Hur man botar magskramper

Magkramper är extremt smärtsamma, men det är möjligt att lindra dem genom att behandla den bakomliggande orsaken, som du till och med kan göra hemma. Möjliga orsaker till magkramper kan komma från dina matsmältningsorgan, aorta, bilaga, njurar, gallblåsa eller mjälte. De kan också härröra från en infektion någon annanstans i din kropp. Kramper är vanliga för vissa kvinnor under sin menstruationscykel, även om övningar ofta kan lindra sådan smärta. Styrkan av smärta indikerar inte alltid nödvändigtvis allvar: Mycket smärtsamma kramper kan orsakas av gas som passerar genom matsmältningssystemet, medan livshotande förhållanden som koloncancer och tidig appendicit kan producera mild eller till och med ingen smärta.

Steg

Metod 1 av 7:
Behandla halsbränna / matsmältningsbesvär
  1. Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 1
1. Leta efter tecken på halsbränna och / eller matsmältningsbesvär. Även om halsbränna och matsmältningsbesvär är olika, kan matsmältningsbesvär leder till halsbränna. Matsmältningsbesvär, eller dyspepsi, är
Mildt obehag i den övre delen av buken
det är vanligtvis åtföljd av en känsla av fullhet. Halsbränna, å andra sidan är en
smärtsam, brinnande känsla strax under eller bakom bröstbenet.
Detta orsakas av en "återflöde" av magsyra och mat i matstrupen (det muskulösa röret som leder till din mage).
  • Ytterligare tecken på att du har halsbränna eller matsmältningsbesvär är fullhet och obehag efter att ha ätit och / eller en brinnande känsla under bröstbenet i allmänhet efter att ha ätit.
  • Se om du har någon känslighet efter att ha ätit vissa livsmedel, som gluten, ägg eller jordnötter. Försök att eliminera matarna från din diet i 4 veckor för att se om dina symtom förbättras.
  • Bild med titeln Cure-matsmältningsbesvär Steg 16
    2. Kolla på tecken på tunntarmen bakteriell överväxt. Tunntarmen bakteriell överväxt, eller Sibo, kan orsaka kramper, uppblåsthet, gasiness och bukbehov. Prata med din primära vårdgivare om du har något av symtomen att se om det finns ett receptbelagt antibiotikum eller antifungal kan du få.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 2
    3. Göra livsstilsförändringar. Livsstilsförändringar kan hjälpa till att förebygga och lösa halsbränna och matsmältningsbesvär.

    Livsstilsförändringar
    Minskar din alkohol och koffeinintag
    Äter mindre kryddig, fet eller oljig mat
    Äta små, frekventa måltider istället för stora måltider
    Äta långsammare och inte äter strax före sänggåendet
    Lyfter huvudet på din säng om du upplever halsbränna under natten
    Minska din stressnivå
    Regelbunden motion
    Rökavvänjning
    Förlora lite vikt om du är överviktig
    Undvik aspirin eller NSAID

  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 3
    4. Ta antacida för kortvarig lättnad. Over-the-counter antacids eller syrablockerare kan hjälpa till att lindra halsbränna och matsmältningsbesvär. Många olika former finns tillgängliga på marknaden. Vissa antacida kan ha biverkningar som förstoppning eller diarré. Prata med din apotekare eller läkare för att välja den bästa för dig.
  • Undvik att ta antacida över en långsiktig tid eftersom det kunde göra SIBO, malabsorption eller IBS känner sig sämre.
  • Tillgängliga syrablockerare
    Antacida, som tums, är bra för kortvarig lättnad. Dessa neutraliserar syran i magen.
    H2-blockerare, som Zantac eller Pepcid, blockera produktionen av magsyra och de senaste timmarna.
    Protonpumphämmare (PPI), inklusive Prilosec och Omeprazol, blockera också produktion av magsyra och hjälper till att lindra symtomen på och förhindra frekvent halsbränna. PPI används lång sikt.

  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 4
    5. Prova växtbaserade / naturläkemedel. Om du föredrar växtbaserade läkemedel kan alternativ medicinering hjälpa till att lindra halsbränna eller matsmältningsbesvär.

    Naturläkemedel
    Kamomill: Det finns några bevis som visar kamomill i kombination med andra örter kan vara bra för en upprörd mage. Prova en kopp kamille te för att hjälpa till att lugna smärtan. Använd inte kamomill om du tar antikoagulanter, eftersom det stör dessa läkemedel.
    Pepparmintsolja: Enteric-Coated PepperMint Oil Capsules kan användas för irritabel tarmsyndrom. Det finns några studier att pepparmintolja med karawayolja också kan hjälpa till med matsmältningsbesvär.
    Deglykyrrhizinerad lakrits (DGL): Licorice root, i preliminära studier, har visat sig hjälpa till med matsmältning och halsbränna. Det kan emellertid orsaka en ökning av blodtrycket.

  • Metod 2 av 7:
    Behandla gas
    1. Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 5
    1. Identifiera om du har gas. Ofta kan gas orsaka magsmärta och en uppblåst känsla. Tecken på att du upplever gas inkluderar frekvent belching eller burping och flatulens. Gas kan också orsaka bukkramper, såväl som en täthet eller knuten känsla i buken.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 6
    2. Göra livsstilsförändringar. Livsstilsförändringar kan hjälpa till att lösa och förhindra gas. Några livsstilsförändringar som du kan göra inkluderar:
  • Dricker mer vatten och mindre kolsyrade eller fizziga drycker
  • Undvik grönsaker som orsakar mer gas, såsom baljväxter, broccoli och kål
  • Undvik fetthalt eller hög sockermat
  • Äta långsammare för att undvika att svälja luft
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 7
    3. Leta efter matintoleranser. Klipp ut vissa livsmedel för att se om intoleransen av dessa livsmedel är orsaken. Till exempel kan mjölk och mejeriprodukter orsaka kramper och magsmärta hos personer som är laktosintolerant.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 8
    4. Ta en överklagande åtgärd. Otc
    Produkter med Simeticone hjälp gör det lättare att belch bort gas.
    Matsmältningsenzymer kan vara användbara om du är laktosintolerant. Ett matsmältningshjälpmedel, som Beano, kan hjälpa dig att smälta bönor och grönsaker. Charcoal tabletter kan också hjälpa till att lindra uppblåsthet och gas.
  • Metod 3 av 7:
    Behandla förstoppning
    1. Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 9
    1. Tänk om förstoppning är ett annat symptom. Förstoppning kan också orsaka magsmärta. Tecken på förstoppning inkluderar
    ha tarmrörelser mindre än tre gånger i veckan, problem med att passera avföring eller hård och torr avföring.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 10
    2. Göra livsstilsförändringar. Livsstilsförändringar kan hjälpa till att lösa och förhindra förstoppning. Några livsstilsförändringar som du kan göra inkluderar:
  • Lägger mer fiber till din kost. Frukt, grönsaker och korn är höga i fiber.
  • Dricker mycket vatten (minst 8 - 13 glas dagligen)
  • Utöva regelbundet
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 11
    3. Ta en effektiv medicinering. Det finns många OTC-laxermedel och fibertillskott - men många laxermedel kan ha biverkningar. Att välja lämplig kan hjälpa till att lindra förstoppning. Det är viktigt att notera att laxermedel inte är för långvarig användning.

    Laxermedel att försöka
    Smörjmedel, Såsom mineralolja, gör det lättare för avföring att passera.
    Avföring mjukgörare, som docusat, mjukna avföringen. Detta är bra för patienter som är på mediciner som orsakar förstoppning.
    Bulkformande laxermedel, inklusive psyllium, tillsätt bulk till avföringen.
    Stimulerande laxermedel, Såsom bisacodyl, orsaka sammandragning av tarmmurens muskler som hjälper till att driva avföringen, men långvarig användning kan orsaka skador på din tarmvägg.
    Osmotiska laxermedel, Liksom saltlösningslaxer eller polyetylenglykol, orsaka att vatten dras in i ditt GI-kanal, vilket gör det lättare för avföring att passera. Dessa kan orsaka elektrolytobalanser.
    Fibertillskott, Liksom metamucil, bidrar till att absorbera vatten och behålla regelbundenhet.

  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 12
    4. Prova en växtbaserad botemedel. Alternativa mediciner kan hjälpa till att lindra förstoppning.
    Linfrö är den vanligaste växtbalansen.
    Den har löslig fiber som kan hjälpa till med förstoppning.
  • Metod 4 av 7:
    Behandla menstruationskramper
    1. Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 13
    1. Leta efter en korrelation mellan kramper och din period. Menstruella kramper i underlivet upplevs av kvinnor vanligtvis strax före och / eller under sina perioder. Ibland kan de vara allvarliga och indikera endometrios eller myom.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 14
    2. Gör livsstilsförändringar för att lindra dina symtom. Livsstilsförändringar som kan hjälpa till att lindra menstruationskramper inkluderar motion, stresshantering och undvika tobak och alkohol. Dessutom har studier visat att vitamin E, omega-3-fettsyror, vitamin B-1 (tiamin), vitamin B-6 och magnesiumtillskott kan minska menstruationskramper.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 15
    3. Försök över-the-counter-behandlingar.
    Smärtstillande medel, som ibuprofen, med regelbundna doser som börjar dagen innan du får din period
    kan hjälpa om dina kramper är förutsägbara. Prova en 200-400 mg dos av ibuprofen upp till 3 gånger per dag. Du kan fortsätta ta medicinen enligt din läkare i 2 till 3 dagar eller tills dina symtom går bort. Om dina kramper är svåra, kan din läkare också ordinera födelsekontroll, vilket kan minska svårighetsgraden av dina kramper.
  • Försök applicera en varm uppvärmningsplatta på din underliv i 15-20 minuters steg.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 16
    4. Prova växtbaserade alternativ. Vissa studier har funnit att akupunktur (infoga tunna nålar genom din hud på strategiska punkter) hjälper till att lindra menstruationskramper. Dessutom kan vissa örter som fänkål eller kamille hjälpa till med kramper.
  • Metod 5 av 7:
    Behandla maginfluensa
    1. Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 17
    1. Leta efter andra influensaliknande symptom. Gastroenterit, eller "magbuggen" kan orsaka allvarlig magont.
    Illamående, kräkningar, diarré och feber följer i allmänhet detta.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 18
    2. Håll hydratiserad. Dehydrering är den vanligaste frågan med gastroenterit, så drick mycket vätskor som vatten och utspädda sportdrycker (outspädd, sportdrycker innehåller för mycket socker. Försök skära dem genom att lägga till mer vatten.). Ta dem i frekventa sippor. Få medicinsk hjälp om du inte kan hålla ner vätskor.

    Tecken på uttorkning
    Mörk urin
    Yrsel
    Muskelkramp
    Trötthet
    Torr mun

  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 19
    3. Låt din mage bosätta sig. Förutom magkramper är kräkningar och illamående förknippade med gastroenterit. Låt din mage lösa sig sakta sakta att äta lätt att smälta och blöta mat. Undvik kryddig och fet mat, mejeriprodukter, koffein och alkohol i några dagar.

    Lätt att smälta livsmedel
    Salta kex
    Rostat bröd
    Bananer
    vitt ris
    Äppelmos
    Ägg
    Sötpotatis
    Gelatin

  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 20
    4. Vila mycket. Att vila är viktigt för att kunna återhämta sig snabbt. Vila hjälper till att främja ditt immunsystem, vilket hjälper dig att minska nedetiden medan du har symtom.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 21
    5. Tvätta händerna ofta. Viral gastroenterit, allmänt känd som maginfluensan eller magebuggen, är mycket smittsam och kan orsaka diarré och magsmärta. Om en vän, familjemedlem eller kollega har maginfluensa, se till att tvätta händerna ofta för att förhindra spridningen av den.
  • Metod 6 av 7:
    Använda andra tekniker för att lindra obehag
    1. Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 22
    1. Använd andningsteknik. Andning är avkopplande och kan avleda din uppmärksamhet från smärtan av milda kramper. Du kan göra detta medan du gör något annat som kommer att avleda din uppmärksamhet, till exempel att titta på en tv-show.
    • Fokusera på din andas.
    Använd en snabb och grunda andningshastighet, efter en två (andas snabb, andas ut snabbt) rytm.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 23
    2. Undvik vissa drycker. Alkohol eller någon koffeinhaltig eller kolsyrad dryck kan lägga till buksmärtor. SIP vatten eller klara vätskor.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 24
    3. Försök att utöva kramperna borta. Ta en promenad runt ditt hus, eller i trädgården. Detta kan vara till hjälp när du upptäcker att sitta eller ligga ner är obekväma. Att flytta runt kan hjälpa till att lindra tarm och magbehov.
  • Du kan hitta det bäst att
    Undvik bukövningar
    Medan du upplever kramper på grund av obehaget, särskilt eftersom kramper kan bero på att träna sig om du trycker dig för hårt. Känna till dina gränser.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 25
    4. Prova yoga. Vissa bevis tyder på att yoga kan hjälpa till med magfrågor som irritabel tarmsyndrom. Om du är bekant med yoga, överväga några
    poserar som öppnar bukregionen.
    Beroende på var kramperna är, överväga fisken eller lutande hjälte. Nedåtriktad hund kan också vara till hjälp.
  • Om dina kramper är muskulösa i naturen, träna dina bukmuskler vid en annan tid och bara sträcka dem i cobraen. Varje position där du vetter upp, ser fram emot eller mot taket kommer att resultera i en minuscule mängden bukspänning.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 26
    5. Använd en värmekudde. Placera en värmekudde, uppvärmd vetepåse eller varmvattenflaska på magen för att ge tillfällig lättnad, speciellt för menstruationskramper. Även om vissa råd föreslår att inte applicera värmekudden i buken om detta medför illamående, anser andra råd att detta är lämpligt. Beslut om vilket tillvägagångssätt som bäst passar dina behov genom din kunskap om dina egna preferenser och svar på applicering av värme.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 27
    6. Passera gas. Låt dig passera gas. Om du är på jobbet eller någonstans kan det vara pinsamt eller olämpligt, bara ursäkta dig och gå till toaletten. Du vill inte låta dig bli uppblåst eller låt kramper bli mer allvarliga och smärtsamma genom att hålla i din gas.
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 28
    7. Ta en blöt i ett varmt bad. Värmen från ett varmt bad kan hjälpa till att lugna och slappna av i magkramper och är verkligen effektiv för att lindra smärtan som orsakas av menstruationskramper.Gör det inte för varmt, bara bekvämt.
  • Metod 7 av 7:
    Kontakta din läkare
    1. Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 29
    1. Vet när man ska få omedelbar hjälp. Att veta när man ska kontakta en läkare eller få hjälp är viktigt. Mage smärta är ett symptom på många olika problem och vissa kan vara allvarliga, såsom peptiska sår, pankreatit, appendicit, autoimmun sjukdom, gallblåsans problem, cancer och mer. Generellt för magont, få hjälp omedelbart om:
    • Du har buksmärta som är plötslig och skarp, eller du har smärta i bröstet, nacke eller axel
    • Du kräkar blod eller har blod i din pall
    • Din buk är svår och anbud att röra
    • Du kan inte flytta dina tarmar och är också kräkningar
    • Du kan inte hålla ner vätskor
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 30
    2. Bestäm om din halsbränna / matsmältningsbesvär krävs medicinsk hjälp. Även om dessa förhållanden typiskt är mindre och lätt kan behandlas med receptfria läkemedel, bör du se din läkare om:
  • Dina symtom varar längre än några dagar eller förbättras inte med medicinering
  • Du går ner i vikt du inte försökte förlora
  • Du har plötslig eller svår smärta. Få omedelbar vård om du känner en krossning eller kläms smärta.
  • Du har problem med att svälja
  • Din hud eller ögon ser bleka eller gula
  • Du kräkar blod eller har blodig, mörk pall
  • Din pall ser ut som kaffebryggare
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 31
    3. Bestäm om din gastroenterit kräver medicinsk hjälp. De andra symptomen som också är förknippade med "maginfluensa" kan leda till en situation där du ska se en läkare. Dessa inkluderar:
  • Du har blivit kräkningar i mer än två dagar
  • Diarré kvarstår mer än flera dagar eller är blodig
  • Du har en långvarig hög feber på 101 ° F (38.3 ° C) eller högre
  • Du har lätthet, svimning eller förvirring när du står
  • Bild med titeln Cure Mage Cramps Steg 32
    4. Undvik vissa läkemedel innan du ser din läkare. Om eller när du bestämmer dig för att se en läkare,
    Ta inte aspirin, ibuprofen eller andra antiinflammatoriska läkemedel eller narkotiska smärtstillande läkemedel om inte din läkare har sett dig och har föreskrivit dessa.
    De kan förvärra lite magbanor.
  • Om du vet att källan till dina kramper är menstruation, kan dock antiinflammatorier tas.
  • Acetaminophen är acceptabelt om din läkare har verifierat att din smärta inte är relaterad till din lever.
  • Mat att äta och undvika och tips för att hantera IBS

    Vad äter och dricker när du har magkramper

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Livsmedel för att undvika med magkramper

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Kosttips för att hantera IBS

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Undvik att äta kryddig eller kraftigt kryddat mat, vilket kan orsaka matsmältningsbesvär, halsbränna och magont.
  • Försök att inte ta OTC-mediciner om det inte är nödvändigt. Vissa mediciner kan orsaka långsiktiga problem om du tar dem för ofta.
  • Förbli sittande i ett upprätt läge och placera kuddar längre upp din rygg när du sover så att du är i en upprätt-ish-position.
  • Sitta upp rakt (inte i vinkel) har ett varmt pack och klart varmt vatten och håller fötterna förhöjda.
  • Titta på möjligheten att du kan lida av ett tillstånd eller en sjukdom som orsakar kramper. Några av de villkor eller sjukdomar som kan orsaka kramper inkluderar Crohns sjukdom, irritabelt tarmsyndrom (IBS), sår, divertikulit, tarmobstruktion, pankreatit, ulcerös kolit, urininfektioner, cancer och hernias. Be om din läkares råd och söker medicinsk test och behandlingsalternativ om det visar sig vara ett problem.
  • Försök använda en minne skum kudde medan du sover så att du kan stanna i ett mer upprätt läge.
  • Varningar

    Förgiftning, inklusive vissa djur- och insektsbiter, kan orsaka allvarlig buksmärta. Om du har blivit biten, stung eller kommer i kontakt med en giftig kemikalie, ring sedan giftkontrollen och följ deras instruktioner.
  • Den här artikeln erbjuder information, men det erbjuder inte medicinsk rådgivning. Om du känner dig osäker om att identifiera eller behandla dina magskramper, bör du kontakta din läkare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande