Hur man är tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar

Du kan känna dig frustrerad av behandlingsplanen för din depression och undrar varför det tar så lång tid att du mår bättre. Kanske är du frustrerad med hur mycket tid och pengar du har tagit i behandling med minimala resultat, eller känner att dina läkemedel inte fungerar. Det är viktigt att komma ihåg att behandlingen tar tid och det finns ingen "en storlek passar alla" vid behandling av depression. Stick med det, justera din plan om det behövs, och vet att dina ansträngningar kommer att betala.

Steg

Del 1 av 3:
Öva ökat tålamod
  1. Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 1
1. Omvärdera dina känslor av obehag. Det är okej att känna sig obekväma. Om du någonsin har skadat din kropp, vet du att det tar tid att reparera, och att rörelserna kan vara svåra för ett tag. Det är detsamma med känslomässig hälsa. Om du märker att du inte förbättrar eller läker så fort du vill, påminna dig om att du upplever obehag, och det är okej.
  • Säg till dig själv, "Jag är inte där jag skulle vilja vara. Jag känner mig obekväma, men det är inte oacceptabelt. Jag kan komma igenom det här."
  • Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 2
    2. Observera när otålighet uppstår. Du kan vara så lösningsfokuserad att du inte märker vad som orsakar eller bidrar till din otålighet. Nästa gång du börjar känna dig otålig om behandling, märk vad som händer. Fokusera på vad som händer inuti dig och omkring dig. Detta kan ge dig ledtrådar när du känner dig otålig, vilket leder till otåligheten och hur man bättre klara det.
  • Vad ledde upp för att känna sig otålig? Vad tycker det om att vara otålig, och hur handlar du om det?
  • Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 3
    3. Lugna din ilska, frustration och irritation. Känsla otålig kan öka andra negativa känslor som ilska, raseri, frustration och allmänhet upprörd.När du känner dig obekväma är det naturligt att reagera på att inte komma dig och låt negativa känslor krypa in. Ändå kan dessa känslor bli beroendeframkallande och börja skada dina tankar och känslor. Om du märker att din otålighet blir ilska, frustration eller irritation, känner igen känslorna och hittar sätt att lugna dem.
  • Känna igen när otålighet leder till andra känslor. Då, ta några djupa andetag för att hjälpa din kropp och sinne att lugna sig.
  • En mantra som kan hjälpa till är: "Jag accepterar de saker jag inte kan ändra och ändra de saker jag kan."
  • Även berätta för dig själv, "Jag är säker, jag är säker," kan upprepade gånger hjälpa dig att koppla av och hålla dig lugn under turbulenta ögonblick.
  • Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 4
    4. Titta på din självtalande. Om du känner dig otålig eller låt ned med din nuvarande behandling, är det lätt att vända ditt missnöje till en historia. Du kanske tror, ​​"Jo, jag försökte terapi, men det fungerade inte. Och pillerna fungerade inte heller. Jag måste vara en hopplös orsak och jag är dömd att bli deprimerad för evigt."Om du tar dig i några negativa tankemönster, vänd skriptet och istället, säg" Jag hittade inte min första terapeut, men jag är villig att prova en annan terapeut. Även om jag är frustrerad med mina mediciner, ska jag prata med min läkare och se vad jag kan göra för att justera dem."Ändra dina tankar kan hjälpa dig att hantera din depression och ge dig ett nytt perspektiv.
  • Om du tar dig i mitten av en negativ eller otålig tanke, försök att ersätta den med en annan, mer produktiv tanke. Till exempel, säg "det här går inte hur jag skulle vilja att det skulle gå, och jag vet att det inte är mitt fel eller någon annans fel. Behandling kan vara knepig, men jag är fast besluten att hålla fast vid det."
  • Tänk på att det kan ta upp till sex månader för att din anti-depression ska vara effektiv.
  • Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 5
    5. Omvandla otålighet till tålamod. När du märker är du otålig, ta ett ögonblick och reflektera över utsidan. Till exempel, om du känner dig otålig, hitta något i din omedelbara omgivning som väcker nyfikenhet eller intresse. Du kanske väntar på din terapeutes kontor eller drudging genom en annan svår dag på jobbet. Stanna ett ögonblick och märka något, som en fågel utanför fönstret, ett moln som rör sig med eller ett objekt som du tycker är intressant. Detta hjälper till att ta bort ditt fokus från otålighet och på det nuvarande ögonblicket.
  • Gör den här praktiken när du känner dig otålig. Påminn dig om att du har befogenhet att ändra din attityd och är fri att göra det.
  • Del 2 av 3:
    Arbeta med proffs
    1. Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 6
    1. Arbeta genom terapi. Kognitiv beteendebehandling (CBT) är ett effektivt sätt att behandla depression, inklusive depression som inte har svarat på andra behandlingar. CBT fokuserar på specifika mål och lär dig nya sätt att närma sig dina tankar och beteenden. Om du har blivit besviken över terapin tidigare, försök igen. Överväg att se en annan terapeut eller prova en ny inställning, såsom gruppterapi.
    • Även om CBT tenderar att vara en kort terapi, förvänta sig att förändringar kommer att ske gradvis och inte över natten.
    • Om du känner dig frustrerad med behandling är terapi ett bra ställe att prata genom den frustrationen. Det kan vara till hjälp att prata genom dina känslor och arbeta genom känslor av otålighet.
    • Det finns många resurser som hjälper dig att hitta en ny terapeut om det behövs. Prata med din primärvårdsläkare, fråga en vän, kollega eller familjemedlem, eller du kan söka online för tillgängliga resurser. Psykologi idag är en webbplats som kan hjälpa dig att hitta en mentalvårdspersonal som passar dina behov.
  • Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 7
    2. Ta regelbundet dina läkemedel. Många människor slutar ta receptbelagda läkemedel efter en vecka eftersom de inte märker en förbättring. Om du tar medicinering, ta det som föreskrivet av din läkare. Många läkemedel tar fyra till åtta veckor att vara fullt effektiva, eller till och med upp till sex månader. Om du vill göra ändringar i läkemedlet, diskutera det med din läkare först.
  • Gör inga ändringar i medicinering utan att samråda med din förskrivare i förväg. Ta bara din föreskrivna dos och sluta inte ta medicinen utan att först diskutera det med din läkare.
  • Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 8
    3. Erkänna att många människor byter mediciner. Det är vanligt att byta läkemedel och justera doser när du tar antidepressiva medel. Det kan vara frustrerande att ta mediciner och inte se en märkbar positiv effekt eller att ta medicin och ha hemska biverkningar. Om du har försökt flera läkemedel för att behandla depression utan positivt resultat, diskutera med din läkare hur man går framåt. Prata öppet med din läkare om dina bekymmer om du är missnöjd med biverkningar eller känner att medicinen inte är effektiv.
  • Det finns olika läkemedel som används för att behandla depression utanför typiska antidepressiva medel. Din läkare kan lägga till en annan medicin för att öka effektiviteten av din medicinering.
  • Att veta att det är vanligt att ändra mediciner kan hjälpa dig att hålla dig patient i din behandling. Många tar flera månader för att hitta en medicin som fungerar.
  • Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 9
    4. Behandla andra störningar. Om du lider av missbruk, en ätstörning eller annan medicinsk sjukdom är det viktigt att behandla något annat villkor tillsammans med din depression. Andra villkor kan komplicera eller förvärra symtom på depression. Att få rätt behandling är nödvändig.
  • Om du inte är ärlig med dig själv om ett ämne problem, ätstörning eller medicinsk sjukdom, ta lite tid att utvärdera hur dessa saker påverkar ditt liv och om de bidrar till din depression. Få den behandling du behöver.
  • Depression kan ta längre tid att behandla när du har en medförekommande sjukdom - men det är viktigt att behandla eventuella problem som du har bredvid depression.
  • Kolla in hur du vet om du har ett drickproblem för mer information.
  • Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar steg 10
    5. Informeras om dina behandlingsalternativ. Om du känner att mediciner inte har varit effektiv och att terapin är långsam, finns det andra alternativ som är tillgängliga för att behandla depression. Prata med din leverantör om vilka alternativ som är tillgängliga för dig. Några ytterligare terapier inkluderar:
  • Elektrokonvulsiv terapi (ECT): ECT skickar en ström genom din hjärna och kräver anestesi för behandling. Medan vissa är tveksamma att använda ECT, har den en hög framgångsgrad med snabba resultat.Ect används ibland av gravida patienter som inte kan ta antidepressiva medel.
  • Transkraniell magnetisk stimulering (RTMS): Denna behandling använder magnetism för att stimulera en viss del av hjärnan och är effektiv för mild till måttlig depression.
  • Vagus nervstimulering (VNS): En anordning placeras i hjärnan för att skicka ut en mild elektrisk impuls till vagusnerven. Av alla behandlingar är detta det minst studerade alternativet.
  • Del 3 av 3:
    Försöker kompletterande behandlingar
    1. Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 11
    1. Engagera sig i en hälsosam livsstil. Lev en livsstil som underlättar depression istället för förvärras det. Få tillräckligt med sömn varje natt och äta näringsrika livsmedel. Att ta hand om din kropp kan hjälpa dig att hantera depression mer effektivt.
  • Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 12
    2. Övning. Att få regelbunden motion är ett bra sätt att slå depression. Övning är ett effektivt sätt att öka ditt humör, öka din fysiska hälsa och må bra om dig själv. Övning är särskilt effektiv för mild till måttlig depression. Syfte med att få 150 minuters måttlig intensitetsövning varje vecka. Detta kan inkludera att gå en promenad eller en vandring med din hund, hoppa på trampolinen eller ta en dansklass.
  • Detta är också ett bra sätt att minska ångest.
  • För mer information, kolla in Hur man tränar.
  • Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar Steg 13
    3. Börja meditera. Mindful meditation har många fördelar, inklusive ökning av mental och fysisk hälsa. Mindful meditation innebär att du koncentrerar dina tankar och praktiserande acceptans. Utan att döma dig själv, observera dina känslor, tankar och känslor. En grundläggande mindfulness-övning är att sitta och märka dina inandningar och utandningar när du andas. Låt tankar komma och gå och återvända till ditt andetag när du blir distraherad.
  • Ett annat sätt att tänka sig meditera inkluderar att observera dina känslor. Lägg märke till känslan av otålighet. Döm inte det och försök inte räkna ut det. Istället, koppla av och namnge känslan.
  • Bild med titeln vara tålmodig när du försöker depressionsbehandlingar steg 14
    4. Öva avkoppling. Känsla otålig och frustrerad kan leda till stress. Hantera din stress genom att utöva avkoppling varje dag i 30 minuter. Du kan välja att starta en övning varje dag för att hålla dina stressnivåer låga. Att öva avkoppling kan hjälpa dig att klara av depressionand kan stabilisera dina humör.
  • Om du inte är säker på var du ska börja, försök daglig yoga, qi gong, Tai Chi, eller visualisering.
  • Djupandning kan också vara till hjälp, eftersom det stimulerar ditt parasympatiska nervsystem och hjälper till att slappna av hela din kropp. Inhale djupt, känna din magefyllning med luft, håll ett ögonblick, och andas ut. Upprepa tills du börjar känna dig lugn och avslappnad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande