Hur man klarar av depression på egen hand

Att hantera depression på egen hand är väldigt svårt. Oavsett om du är borta från familjen, saknar vänner eller helt enkelt inte har ett stödjande nätverk av heller, som genomgår en omtryckning utan att ett sådant stöd är djupt svårt. Men denna brist på ett socialt nätverk kan vara en del av vad som bidrar till din depression, och så svårt som det kan vara att möta, kan det vara en viktig del av din självomsorg, hjälpa din resa tillbaka till helheten.

Steg

Del 1 av 5:
Få social hjälp
  1. Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 5
1. Gå med i några depression supportgrupper. Människor som driver sådana grupper eller som befolker webbplatser / forum av detta slag är mycket hjälpsamma och erfarna. Det tar av sig att prata med människor i samma situation som du. De flesta av dessa människor kan ge dig råd om hur man klarar till (precis som den här artikeln gör med dig).
  • Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 8
    2. Ring Samaritans om du någonsin tycker om att prata. De är där för att hjälpa dig, från några till många gånger. Den negativa sidan av att ringa denna hjälplinje är att de inte kan berätta någonting om sig själva, så det kan känna sig lite depersonaliserad men det är fortfarande viktigt att ha ett lyssnande öra och försäkran. Det är som samtalsrådgivning när du vill när som helst.
  • Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 10
    3. Oroa dig inte för att störa din läkare. Göra regelbundna månatliga eller till och med veckovisa möten, de kommer inte att tänka på.
  • Diskutera värdet av att få dig några bra antidepressiva medel. När du hittar de som arbetar för dig, håll dig till dem. Om de inte arbetar efter minst tre månader, ändra dem. Fortsätt söka tills du hittar det antidepressiva som passar dig. (Även om det också är acceptabelt om du bestämmer att anti-depressiva är inte för dig. Det finns inget tryck).
  • Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 13
    4. Gör saker för att hjälpa andra, du kommer bli förvånad över vad som gör något så lite som att komplimangera någon kan få dig att känna dig lycklig. Försök prata med människor på depressionforum som upplever en liknande situation och försöker få dem att känna sig mindre ensamma. I processen kan det hjälpa dig att känna dig mindre ledsen och ensam.
  • Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 3
    Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 3
    5. Var aldrig rädd för att ringa en ambulans om du känner dig självmord. Kom ihåg att ambulanser är där av en anledning - nödsituationer. Att tänka på att ta ditt liv är en nödsituation. Personalen på sjukhus är mycket stödjande och hjälpsamma, och du kommer att kunna se en psykisk sjuksköterska inom timmen.
  • Del 2 av 5:
    Använda distraktioner för att hjälpa dig att klara
    1. Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 2
    1. Hitta några hobbyer som hjälper dig att klara. Vad ger dig en känsla av stolthet och prestation? Hitta något som tänker på... ditt sinne. Hobbyer kan innehålla saker som bakning, målning, sömnad, träbearbetning, renovering, återställa en vintagebil, samla saker, etc. Eller kanske du föredrar fysiska strävanden, som sport, simning, vandring, cykling mm.
    • När du känner ledsen börjar ta över, gör din hobby eller motion.
  • Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 7
    2. Var inte rädd att gråta. Det är inte svagt, det är inte dumt, det är ett bra sätt att må bättre.
  • Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 6
    3. Om du har till den punkt där du inte kan sluta gråta, ta en dusch. Något om att det är så mycket vatten gör att du slutar gråta.
  • Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 14
    4. Tvinga dig att gå utanför varje par dagar, även om det bara är en snabb två minuters promenad nerför gatan. Du vill inte vara i en sådan nedgång du utvecklar agorafobi.
  • Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 15
    5. Gör listor över hjälpsamma saker. Till exempel, hur mår du bättre, vad du ska göra för att du ska må bättre. Hålla dem på väggen för att påminna dig om vad du kan göra istället för att känna dig dålig.
  • Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 12
    6. Kan inte sova på natten eftersom tankarna i ditt huvud inte kommer sluta / gå bort? Skriv dem alla nere före sängen, det är ett utmärkt sätt att ta bort den oro du kommer att glömma dem alla. Du kommer fortfarande att ha tankarna men det blir mycket lättare att stänga av dem.
  • Bild med titeln 1442835 12
    7. Doppa in i roliga saker. Fyll i mörkret med skratt, för att påminna dig om att det är okej att skratta och att må bra om saker. Det finns en hel del sätt att få skratt i ditt liv:
  • Titta på roliga filmer eller på nätet. Det finns gott om komedier för dig att njuta av.
  • Läs tecknade filmer eller roliga böcker. Hitta en bok av skämt och läs dem högt.
  • Gör en Pinterest Board of Things som knäcker upp dig. Revisit det när du känner dig väldigt låg.
  • Läs bloggar som får dig att skratta.
  • Bild med titeln 1442835 13
    8. Tillbringa tid med djur. Djur är fantastiska terapi för människor som känner sig deprimerade. Spendera tid med dina icke-dömande och kärleksfulla husdjur kan öka dina känslor och hjälpa dig att känna dig ansluten igen. Men det måste inte bara vara husdjur. Du kan sitta i parken och titta på fåglarna, besöka zoo och titta på tigrarna eller chimpanserna, gå till en vandring och leta efter alla dolda aktiviteter hos djur som normalt passerar dig med. Steg in i världen som djur Visa det kan hjälpa dig att koppla av, för att se saker annorlunda och att inse att du inte är ensam men att du är en viktig del av de stora kosmos där du bor.
  • Del 3 av 5:
    Tillåter dig att släppa taget
    Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 4
    Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 4
    1. Vara självisk! Du vill spendera mycket pengar på dig själv för nya kläder? Gör det. Vill äta fet mat men vill inte gå ner i vikt? Gör det ändå. Behandla dig själv för att du verkligen förtjänar det. Ta en ledig dag för dig själv och behandla dig själv.
  • Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 9
    2. Om du någonsin känner behovet av att vara ledsen, gå bara med det. Lyssna på ledsen musik, titta på Sopy-filmer. Ibland måste du omfamna det för att få det att gå iväg. Du kommer att må bättre efteråt.
  • Vänd inte detta till en vana. En en gång i en-medan Wallow är en sak - en daglig diet av ledsna filmer, deprimerande musik och en dyster miljö kommer helt enkelt upp ante, vilket gör det möjligt för depression att bli din anledning att vara. Låt det inte vinna genom att mata det själva saker som stoke sin existens.
  • Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 11
    3. Datum någon. Det här är inte för alla, men kärlek är ett bra sätt att slåss depression. Det kan tyckas som kärlek är inte något du söker för att bli bättre. Men du kan ha ett öppet sinne och ge det en chans. Du kan antingen vänta att en dag kommer du att träffa någon som kan förändra din värld på bara en minut eller inse att det du behöver är någon som har varit där hela tiden. Allt du behövde var att fråga.
  • Rädd om dating? Var inte och tänka på din hälsa. En bra romantik kan verkligen göra skillnad.
  • Vänligen använd inte kärlek som ett steg för att bota depression, för den andra personen kan sluta känna sig använd. Ge tillbaka allt stöd du kan för dem, så de uppskattar dig för det trots att du vet sanningen.
  • Del 4 av 5:
    Avlägsna negativa influenser
    1. Bild med titeln Kope med depression på ditt eget steg 1
    1. Bli av med alla negativa människor från ditt liv. Ibland är inget stöd alls enkelt bättre än negativt stöd från människor som spenderar all sin tid på att påpeka dina foibles och attackera dig. Människor som försöker manipulera dig, dumpa sina egna problem på dig hela tiden utan att tänka på dina behov och som inte ser något annat än mörka moln framåt, är typiska negativa typer. Sådana människor slutar få dig att känna dig ännu värre och det förringar din förmåga att förbli hela. Så hårt som det kan vara, är du bättre utan deras inflytande över dig.
    • Håll dig borta från negativa människor så mycket som möjligt. Du kan till och med skära slipsar med de värsta brottslingarna, för att ge dig själv fast andningsutrymme.
    • Om du inte har något val än att fortfarande interagera med en negativ person, minska interaktionen till ett minimum.
    • Till exempel, om det är din chef, gör vad du är där för att göra, vara artig och professionell och vägra några socialiserande händelser där du måste mingla med den här personen.
    • Eller, om det är en familjemedlem, klargöra att du inte kommer att delta i de tidigare argumenten eller destruktiv konkurrenskraft - helt enkelt inte engagera och bara vara artig och avskild och bara delta i de tillfällen där den här personen är när du verkligen behöver.
  • Om otäcka saker sägs om dig, låtsas att du inte har hört dem och låt dem glida av dig - påminna dig om att sådana kommentarer är de döende, svaga försöken att en giftig person som försöker hålla dig enmeshed i deras drama.
  • Bild med titeln 1442835 18
    2. Inse att negativa människor kan inducera mycket skuld och / eller skam i en deprimerad person. Om du försöker ta bort sådana människor från ditt liv, bli inte förvånad om du känner dig skyldig att inte fortsätta förhållandet eller om de försöker få dig att skämmas. Förvänta dig att känna lite av detta men påminna dig själv att det här är negativa känslor som är en del av att de är i ett giftigt förhållande och i tid, kommer de att passera, ju mer som du inte längre är kopplad till källan till negativitet.
  • Del 5 av 5:
    Avlägsna teknologisk negativitet
    1. Bild med titeln 1442835 19
    1. Överväga att gå på en techno-diet. Om du har bebodd en online-värld fylld med negativitet, från cyber-mobbning och trolling, till en konstant foder av negativa nyheter och predikande kommentatorer, kan det röra med ditt huvud. Att ta bort dig från all denna negativitet kan rensa ditt sinne och ge dig ett bredare perspektiv av det som verkligen betyder i världen. Mest av allt kan det hjälpa dig att återfå din känsla av själv som kan någon gång skiftas dramatiskt genom att ständigt läsa för många negativa åsikter på nätet.
    • Kom ihåg att medan många människor kan använda online-sfären för att dela ett recept för hur människor (som dig själv) ska uppstå / leva / rösta / tro, etc., Mycket av kommentaren är inte mer än åsikt och när det är arg, är det en missinformerad reflektion av vad sådana kommentatorer känner sig saknas i sina egna liv. Ta inte det till hjärtat!
  • Bild med titeln 1442835 20
    2. Stäng av din bärbara dator eller dator. Dra ur kontakten på telefonen. Sluta använda någon digital enhet som du vet att du har en stark bilaga till. Besluta att ta en paus i flera dagar, en vecka eller till och med en månad. Om du känner att du inte kan leva utan det, är det ofta ett tecken du behöver lära dig hur, för att återställa balans och självkontroll.
  • Bild med titeln 1442835 21
    3. Inställd på plats en disciplinerad regim för framtida användning av sådana anordningar. Efter att ha tagit en paus, överväga noga hur du ska interagera med online-sfären i framtiden. Vilka element matade din depression? Det kan attackera och attackeras på forum, texta för mycket, läser för mycket till människors Facebook-uppdateringar, försöker vara en fount av all kunskap om Twitter, etc. Vad som än har drivit dig att känna till som ett resultat av onlineanvändning måste hanteras och tas bort för alla framtida interaktioner. Några idéer som hjälper till att inkludera:
  • Svar e-post på en bestämd tid varje dag. Stryk inte bortom den här tiden - låt folk veta det om det är brådskande, måste de ringa dig. Dina e-postmeddelanden ska inte diktera ditt liv.
  • Dra omedelbart tillbaka från forum som blir uppvärmd. Bli inte in i några röriga eller otäcka online-diskussioner. Ingenting uppnås av en sådan flare-ups-kom tillbaka när sakerna har lugnat ner (inklusive dig).
  • Sluta läsa nyheterna. Världen kommer inte att falla ifrån varandra eftersom du har slutat läsa otäcka berättelser. Var mer nyanserad och choosy om de nyhetsposter som du läser - Håll dig informerad om specifika ämnen, till exempel affärsnyheter eller humanitära ansträngningar, genom att få Google-varningar eller särskilda nyhetsflöden utan att doppa in i någon av de sensationella historierna som syftar till att få folk att känna sig värre. Påminn dig om att du inte har en skyldighet att läsa sensationalism (och kom ihåg gigo - skräp i, skräp ut) - det finns gott om positiva sätt att hålla konstruktivt engagerade med den bredare världen.
  • Om något får dig att känna dig negativ, sluta titta på det, sluta använda det, sluta interagera med det. Period.
  • Tips

    Tänk på framtiden - du kommer inte alltid att känna det här. Ge inte upp hopp, tror inte att ingen bryr sig eftersom det inte är sant. Det finns hela grupper av människor där ute som tränar för att hjälpa sina medmänniskor - gå och hitta dem!
  • Gå ut ur sängen när du öppnar dina ögon och stanna ut. Var inte frestad att komma tillbaka, även för ett ögonblick. Det är mycket bättre att vara i ett annat rum än i sovrummet, för att disassociera dig från att alltid vilja sova. Andas frisk luft och vara medveten om andning.
  • Håll dig stark och tryck igenom det här. Du burk gör det.
  • Varningar

    Sök medicinsk rådgivning för din depression-gör det ensam betyder inte att det är uppenbart att goda betalade råd. Dessa coping-tricks ska användas tillsammans med föreskrivna antidepressiva medel (om du så väljer) och rådgivning, eftersom de kommer att hjälpa dig att må bättre.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande