Hur man hanterar stress

Livet kan vara stressigt - Ibland måste du ta itu med pågående stress positivt. Stress kan ha en mängd olika orsaker som familjeproblem, arbetsproblem, ekonomiska svårigheter, dålig hälsa eller till och med döden av någon nära dig. Det är viktigt att känna igen orsakerna (någon stress är naturlig), vidta åtgärder för att hantera roten till problemet och ta itu med symtomen.Viktigast, slå inte stress ensam - fråga om hjälp från en vän och, om det behövs, en professionell.

Steg

Hjälp hantering av stress

Prov meditationstekniker

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Prova sätt att hantera stress

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Sätt att lugna sig

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 3:
Behandla stress med livsstilsförändringar
  1. Bild med titeln Deal med stress steg 1
1. Träna regelbundet. Riktade motion går långt för att frigöra din kropp av stresshormoner och öka dina endorfinnivåer - ansvariga för känslor av lycka. Carv ut tid under din livliga dag för att träna för att både hålla din kropp frisk och som ett naturligt uttag för din stress. Du bör märka skillnaden.
  • Försök att höja ditt hjärtslag till 120-180 slag per minut i ca 30 minuter per dag. Om du inte har tid att göra alla trettio minuter i ett sittande, oroa dig inte - du kan bryta upp träningstiden men du måste passa ditt schema.
  • Simning, vandring och cykling har visat sig minska stressen. En fördel med simning och cykling är det, motsatt till jogging, de skapar mycket mindre gemensamma belastning, vilket gör dem perfekt för personer med gemensamma problem eller de som vill förhindra dem.

Dricks: Att gå för jämn 20-30 minuter varje dag är tillräcklig om det är allt du har råd med. Walking är inte bara bra för stressreduktion: vuxna över 40 som promenerade snabbt i minst 150 minuter i veckan såg deras livslängd öka med 3.4 - 4.5 år.

  • Bild med titeln Deal med stress Steg 2
    2. Få tillräckligt med sömn. Ge din kropp den sömn som den vill, och dina stressnivåer kommer att ta en nosedive. Sömn är en mekanism med vilken din kropp återhämtar och återställer sina energireserver. Om du inte får tillräckligt med sömn, kommer din kropp att använda stress för att hålla dig aktiv och varning i avsaknad av lagrad energi.
  • De flesta vuxna behöver minst 7-8 timmars sömn per natt. Unga barn och äldre vuxna behöver mer, ca 9-10 timmars sömn per natt.
  • Komma in i vanliga sovvanor. Om du kan, försök att gå och lägga dig och vakna samtidigt varje natt och morgon. Routinering av din sömncykel kommer att lära din kropp när det ska gå för att vara trött, hjälper till att bättre sova och mindre sömnbrist.
  • 49% av amerikanerna som inte får tillräckligt med sömn skyller stress som den skyldige. Om du tror att du är fast i en ond cykel av sömnbrist / stressskapande, se din läkare för mer riktade råd.
  • Bild med titeln Deal med stress Steg 3
    3. Äta ordentligt. Din kropp måste vara frisk, stark, glad och drivs ordentligt för att hjälpa dig att ta itu med och till och med eliminera stress. Liksom det eller inte, är stress en kroppsreaktion på allt som stör sitt naturliga tillstånd, vilket innebär att din kropp kan ha en djupgående effekt på att producera och lindra stress.
  • Börja minska koffein och alkoholintag. I vissa fall ökar alkoholintag stressrespons hos människor medan de är kopplade till substansberoende, ett stressigt tillstånd i sig.Koffein är också ansvarig för att höja stressnivåer, särskilt på jobbet, så försök att hålla fast vid vatten som en allmän regel.
  • Ät en nyttig frukost och Hälsosamma snacks under dagen. Det är bättre att äta flera mindre måltider under hela dagen än att konsumera tre stora måltider.
  • För en hälsosam stressfri diet, konsumera mer komplexa kolhydrater som helkornsbröd och pasta, livsmedel som är höga i vitamin A, såsom apelsiner, livsmedel som är höga i magnesium som spenat, sojabönor eller lax, och svart och grönt te, som innehåller antioxidanter.
  • Dricks: Vatten har visat sig lindra stress. Det beror på att en dehydrerad kropp skapar kortisol, ett stresshormon. En underhydratiserad kropp skapar stress för att motivera kroppens ägare att ordentligt ta hand om honom / sig själv.

  • Bild med titeln Deal med stress steg 4
    4. Lär dig att slappna av. Avkopplande din kropp, av vad som helst naturligt medel, är ett bra sätt att minska stressen. Förvänta dig inte att din stress omedelbart försvinner - det kan ta tid. Försök i de flesta fall inte fixera på stressen själv medan du kopplar av. Tänk på något lugnt och lugnt, eller tänker på något speciellt. Låt din kropp berätta för dig att allt är okej.
  • Lyssna på lugn och mjuk musik. Musik får verkligen dig avslappnad och glad. Försök att lyssna på musik utan sång och välj musik med instrument som flöjt, piano eller violin. Klassiska, jazz eller folkstunor fungerar i allmänhet bra, men om det inte är din kopp te, välj musik som sätter dig på ett bra ställe.
  • Ta ett bad. Lägg till EPSOM-salter eller andra doftande badsalter för en lyxig touch. Njut av din privata tid och koppla av kroppen.
  • Få en massage. Antingen ha en professionell massage eller con en älskad att ge dig en stress-lindringsmassage. Använd lotioner eller oljor och DIM Ambient Light för den mest avkopplande atmosfären.
  • Starta en dagbok eller tidskrift. Du behöver inte skriva i det varje dag. Skriva ner vad som stör dig, vad du har varit upptagen med, och hur du känner kan hjälpa dig att utvisa dina negativa känslor.
  • Bild med titeln Deal med stress Steg 5
    5. Öva yoga och meditation. Även om du tekniskt kan överväga yoga din dagliga övning, att öva de djupa sträckorna och långsamma kroppsrörelserna hjälper dig att rensa ditt sinne. Meditering - Rensa ditt sinne - När du övar försiktig yoga kommer att ge dubbla avkopplingseffekten för att underlätta din stress.
  • Använd guidad bild för att föreställa dig en plats som får dig att känna sig i fred. Föreställ dig någonstans att du känner dig lycklig fokus på detaljerna för att helt ta bort ditt sinne från nutiden.
  • Gör yoga ensam eller i en gruppinställning för att hjälpa dig att lära dig nya poser. När du går i din yoga kommer du att kunna bilda komplexa sträckor som tvingar dig att fokusera och tänka på din stress.
  • Öva djup avkoppling genom att göra Progressiv muskelavslappning. Det här är när du arbetar genom din kropp genom att tensera dina muskler, hålla spänningen i tio sekunder och sedan släppa den. Detta kommer att mildra och lindra alla musklerna i din kropp.
  • Expertips
    Rahti Gorfien, PCC

    Rahti Gorfien, PCC

    Life Coachrahti Gorfien är en livscoach och grundaren av Creative Calling Coaching, LLC. Rahti är en internationell coach federation ackrediterad professionell certifierad coach (PCC), ACC ackrediterad ADHD coach av ADD Coach Academy och en karriär special tjänsteleverantör (CSS). Hon röstades en av de 15 bästa livs tränare i New York City av expertis 2018. Hon är en alumni av The New York University Graduate Acting Program och har varit en arbetsteaterkonstnär i över 30 år.
    Rahti Gorfien, PCC
    Rahti Gorfien, PCC
    Livscoach

    Vår expert samtycker till: Numret ett sätt att hantera stress är att utöva mindfulness och meditation. Om du inte kan hantera dina tankar och känslor genom meditation, kan du inte hantera din stress. Du måste ändra dina mentala vanor - hur du tänker på de dagliga situationerna som orsakar din stress.

  • Bild med titeln Deal med stress steg 6
    6. Gör saker du älskar. Ofta när du är stressad kan du titta på ditt schema och se att du saknar tid för att göra dina favoritaktiviteter. Oavsett om det är ritning, skriver, läser, spelar sport eller matlagning, avsatt tid dagligen för att göra de saker du tycker om.
  • Om du har ett mycket upptagen schema, lägg åt åtminstone bara tio minuter per dag för att göra vad du tycker om. Även om du helst bör du spendera trettio minuter till en timme, vilket ger bara en liten paus från ditt hektiska schema kommer att räcka för att sänka dina stressnivåer.
  • Dricks: Försök att plocka upp en ny hobby för att hjälpa dig att lindra din stress. Om du alltid har velat lära dig hur man kör hästar eller bygga modellflygplan, gör det! Lära sig något nytt kommer att tänka på vad som stör dig, och ge dig en ny hobby att njuta av.

    Metod 2 av 3:
    Behandla stress med mentala aktiviteter
    1. Bild med titeln Deal med stress Steg 7
    1. Undvik negativt tänkande. Bekräfta det positiva i ditt liv och börja återupprätta viss balans i ditt emotionella register. Undvik att fokusera på bara de dåliga sakerna som hände under din dag, men överväga också det bra.
    • Sluta och räkna dina välsignelser. Skriv ner även de enklaste sakerna du har och njuter: ett tak över huvudet, en säng att sova på, kvalitetsmat, värme, säkerhet, god hälsa, vänner eller familj. Erkänna att inte alla har dessa saker.
    • Säg något positiv till dig själv så snart du vaknar varje morgon. Detta kommer att hålla din energi och sinne fokuserad på positivt tänkande. Var tacksam för varje dag som du har - du vet aldrig vilken man kan vara din sista!
    • Använd positivt självtalande. Förstärka din beslutsamhet genom positiva uttalanden som, "Jag kan hantera detta, ett steg i taget," eller "Eftersom jag har lyckats med det här förut, finns det ingen anledning till att jag inte kan göra det igen."
    • Visualisera positiva saker - det tar inte lång tid men kan hjälpa dig att återfå fokus. Tänk på framgång, läs om framgångsrika människor.Inte erkänna nederlag innan Du har besegrad. Du förtjänar inte att slå dig ner så att du kan straffa dig själv.
  • Bild med titeln Deal med stress Steg 8
    2. Organisera ditt liv. Ställ in mål för vad du behöver uppnå under dagen, skriv sedan en "att göra lista". Lägg till lite andningsrum mitt på dagen som ger dig tid att ladda. Att ta kontroll över din tid och prioriteringar kommer avsevärt att minska det belopp som du känner.
  • Känna till dina gränser. Var realistisk om vad du kan och kan inte åstadkomma på en dag. Det är inte till hjälp om du biter av mer än du kan tugga och sedan kasta dig själv för att inte få det gjort.
  • Prioritera dina uppgifter. Arbeta med att avsluta högsta prioritet (mest brådskande / viktiga) föremål först. Lägg låga prioritetsartiklar längst ner på din lista.Försök att undvika multi-tasking, eftersom det kan minska fokus. Försök istället att fokusera på viktiga uppgifter och eliminera distraktioner.
  • Gör din mest obehagliga eller svåraste uppgift i början av dagen när du är fräsch och därigenom undviker stressen i sista minuten. Procrastination matar stress!
  • Betona kvalitet i ditt arbete, snarare än ren kvantitet. Var stolt över att ha gjort något som står i motsats till att ha gjort mycket av något.
  • Schema Din dag, om möjligt, så att stressiga scenarier inte överlappar, vilket minskar antalet stressorer du måste jonglera vid någon tidpunkt. Stagger Deadlines för stora projekt.
  • Granska dina mål i slutet av dagen och tänka på allt du har uppnått. Detta är Cathartic och hjälper dig att sova bättre. Kolla bort de saker som du har åstadkommit på att göra listan.
  • Expertips
    Rahti Gorfien, PCC

    Rahti Gorfien, PCC

    Life Coachrahti Gorfien är en livscoach och grundaren av Creative Calling Coaching, LLC. Rahti är en internationell coach federation ackrediterad professionell certifierad coach (PCC), ACC ackrediterad ADHD coach av ADD Coach Academy och en karriär special tjänsteleverantör (CSS). Hon röstades en av de 15 bästa livs tränare i New York City av expertis 2018. Hon är en alumni av The New York University Graduate Acting Program och har varit en arbetsteaterkonstnär i över 30 år.
    Rahti Gorfien, PCC
    Rahti Gorfien, PCC
    Livscoach

    Vissa typer av stress är bra för dig. Små mängder stress kan motivera dig för att få uppgifter på din att göra lista gjort. Detta anses vara "bra" stress. Du måste skilja mellan bra eller hjälpsam stress och dålig stress som gör att du känner dig överväldigad. Använd bra stress för att uppnå dina mål och lära dig hur man hanterar dålig stress.

  • Bild med titeln Deal med stress Steg 9
    3. Identifiera de saker som sätter dig under stress. Se till att du förstår varför du blir stressad så att du kan försöka undvika dessa omständigheter. Kunskap är kraftfull, och självkännedom är särskilt kraftfull.
  • Om du till exempel märker att du regelbundet blir stressad vid en viss tid med en viss person, gå ut ur din väg för att förbereda din hjärna för den kommande stressen. Om personen är någon du älskar och litar på, berätta för dem hur de får dig att känna på ett icke-hotande sätt. Om du inte känner dig bekväm att dela dina misgivningar, påminna dig om att tillfället är kortvarigt, kommer känslan att passera, och du kommer snart att vara i kontroll.
  • Dricks: Repetera. När du vet att du kommer att möta en stressig situation, repetera hur du ska hantera det. Bild själv med att övervinna det framgångsrikt. Skapa en mental videoband som du kan spela om och om i ditt sinne.

  • Bild med titeln Deal med stress steg 10
    4. Sluta oroa dig för de saker du inte kan ändra. Detta kommer särskilt med saker som politik, och gäller ofta för andra individer. Att lära sig att acceptera saker som de är är en viktig hanteringsmekanism, men inte så lätt som det låter.
  • Är problemet ett verkligt problem som du för närvarande står inför, snarare än en imaginär vad-om? Om problemet är ett imaginärt vad-om, hur sannolikt är det att hända? Är din oro realistisk? Kan du göra något om problemet eller förbereda det, eller är det ur din kontroll
  • Medger sig själv att det inte finns något du kan göra med ett visst problem kommer att gå långt för att hjälpa dig att justera. Erkänna att du kanske matar av stress, som en adrenalin-junkie matar av adrenalin, men det är det i ditt fall oanvändbart.
  • Bild med titeln Deal med stress Steg 11
    5. Ta ansvar för att göra ditt liv vad du vill att det ska vara. Det är mindre stressigt att fatta beslut och vidta åtgärder än att känna sig maktlös och reagera på andras beslut. Bestäm vad du vill och gå för det!
  • Lär dig att säga nej vid tillfälle. Du kan inte göra allt du ställs, och även om du kunde, skulle du förmodligen inte vilja.
  • Motstå uppmaningen att vara perfekt hela tiden. Perfektionism kan orsaka stora mängder stress om du håller dig med ouppnåeliga standarder. Var realistisk om vad du kan och inte kan göra. Ställ inte upp dig för misslyckande bara för att du vill stroke ditt ego.
  • Gå inte ner på dig själv för att misslyckas om du försökte din hårdaste. Du gav det hela, och ingen skulle fråga dig om mer. Hålla dig själv ansvarig, men gör inte vara ansvarig omöjlig.
  • Var en av dina egna bästa vänner. Det kan låta ostlikt, som något ur en Lämna det till bäver Kommersiell, men det är sant: älska dig själv, beror (mestadels) på dig själv och fira de saker du gör bra. Att älska dig själv kommer att lätta den oroliga frågan "Är jag tillräckligt bra?" och byt ut den med "Jag vet att jag är tillräckligt bra."
  • Bild med titeln Deal med stress steg 12
    6. Utveckla en humoristisk känsla. En av hindren för stressreduktion är frestelsen att ta saker för allvarligt. Det är okej att backa av från din intensitet och se humor i livets situationer. Skratta lite eller bättre, skratta mycket! Se humor i stress.
  • Lär dig att skratta åt dig själv. Lägg inte dig ner, eller lash your självkänsla, men försök att vara lekfullt avskrivning om dig själv från tid till annan. Hur förväntas du skratta åt andra saker om du inte ens kan skratta åt dig själv?
  • Hjälp dig att lära dig att skratta genom att lyssna på någon stand-up komedi hela dagen. Detta hjälper dig att odla humor och hålla tonen i ditt dagsljus.
  • Bild med titeln Deal med stress steg 13
    7. Lär dig att luta oss på vänner och kära. Detta är en av de viktigaste sakerna, eftersom det bara kan orsaka mer stress. Dina vänner, om de är sanna vänner, kommer att försöka förstå vad du går igenom, och kommer att följa med den empati med en uppriktig önskan att hjälpa till om det är möjligt.
  • Fråga dina vänner för hjälp. Om du vill ha något gjort men inte kan hitta styrkan eller tiden att göra det, är det okej att fråga dina vänner eller kära för hjälp. Uttrycka din tacksamhet och förlänga erbjudandet om hjälp som en slags ömsesidighet. Lär dig att delegera för att minska stressen.
  • Leta efter människors respekt, inte godkännande - dina vänner ingår. Dina vänner kommer att respektera dig eftersom de älskar dig, även om de inte alltid håller med dig. Dina fiender (om du har någon) kommer att respektera dig eftersom dina motivationer kommer från en uppriktig, hjärtligt plats. Motstå uppmaningen att älska och accepteras av alla - det är bokstavligen en Herculean-uppgift. Du hittar dig mycket mindre stressad och mycket mer nöjd om du gör det.
  • Söka positiva människor snarare än negativa. Det låter som en truism eftersom det är: omgivande med människor som är roliga, upphetsade och snälla hjälper dig att undvika stressen du skulle känna med pessimistisk, cynisk, menar människor.
  • Bild med titeln Deal med stress steg 14
    8. Har mer positivt självtalande. Inget annat hjälper till att intensifiera stress mer än negativa tankar. När du börjar ha känslan av nederlag är den perfekta tiden för en liten påminnelse.
  • Du känner dig bättre än någon annan, och du är den perfekta personen att ge dig påminnelsen om att det blir bättre.
  • Påminn dig om alla de saker du har åstadkommit tidigare.Alla de små prestationerna lägger till mycket stora över tiden.
  • Ändra de ord du använder.Istället för att säga, "Jag kan inte göra det här," säg något som, "Jag har kunnat komma igenom det här förut, och jag kommer också igenom den här gången."
  • Metod 3 av 3:
    Stå upp för dig själv
    1. Bild med titeln Deal med stress steg 15
    1. Var ärlig om din mentala situation. Om någon hotar dig och du har stress och ångest, stå upp till dem och berätta för dem hur du känner. Var försiktig med mobbningsbeteenden, som både kan skapa stress och ha långsiktiga negativa psykiska effekter. Om den person som orsakar stress lyssnar inte när du öppnar dig själv, var noga med att nå ut till någon för hjälp.
  • Bild med titeln Deal med stress Steg 16
    2. Prata med någon du litar på din stress. Om du befinner dig med pågående stress, berätta för någon att lita på allt som stör dig. Avslöjar dig själv är ett bra sätt att uttrycka hur du känner och får feedback om hur man bäst handlar om situationen.

    Notera: Om du upptäcker att din stress kvarstår i längre perioder eller under de flesta omständigheter, Överväg att prata med en mentalvårdspersonal. Stress kan ibland bero på emotionell eller mental oro, och en utbildad professionell kan hjälpa dig med verktygen för att bättre hantera det.

  • Bild med titeln Deal med stress Steg 17
    3. Få en stressavlastningsboll eller stansväska. Försök att använda detta stress-återupplevande verktyg varje dag. Som kan hjälpa dig att exponera din stress och sedan slappna av din kropp. Att hålla i känslor är inte bra för din kropp.
  • Tips

    Tuggummi. Det har visat sig att tuggans verkan kan minska stressen - det är därför många som är under konstant stress tenderar att överge. Tuggummi är ett hälsosammare alternativ.
  • Unna dig en massage.
  • Var ärlig om dina känslor. Förneka inte dem eller förtrycka dem eftersom det bara kommer att lägga till stressen. Var inte rädd för att gråta eftersom det här kan lindra ångest och släppa ut flaskor som kan hjälpa dig att klara dig.
  • Planera en händelse i framtiden för att se fram emot. Att använda din fantasi kan också bidra till att minska stressen.
  • Be om ursäkt till någon om du behöver. Se till att det inte kommer att göra situationen värre. Skuld ger smärta att stressa.
  • Få tillräckligt med solljus. Solljus kan uppmana dig och lindra säsongsmässigt påverkad störning (ledsen).
  • Hitta något som du vill göra eller har stängt av och fokusera på den uppgiften, se till att den här uppgiften inte är en form av escapism.
  • Behålla perspektivet och var medveten om att saker kanske inte är lika stressiga som du först trodde. Titta på vilka saker som är viktiga i ditt liv mot orsakerna till stressen.
  • Spela sport eller tuggummi. Detta låter ut energi som har byggt upp under dagen, lugnar dig ner.
  • Ignorera inte din stress! Arbetshuvudet för att ta itu med de problem som orsakar dig stress. Byggd stress kan resultera i en mängd olika hälsoproblem och det är viktigt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder innan dessa inträffar. Hantering av stress är ett steg för att leda en hälsosam livsstil.
  • Ta alltid det långsamt och kom ihåg de goda sakerna i livet.
  • Försök alltid att undvika binge eating när den stressas.
  • Varningar

    Se till att du inte stänger av de personer du bryr dig om.
  • Undvik självmedicinering genom alkohol och droger, recept eller på annat sätt.
  • Undvik escapism som det inte kommer att hjälpa dig att skilja sig från i de mest extrema fallen där du borde söka medicinsk hjälp ändå.
  • Se en hälso-professionell omedelbart om du upplever bröstsmärta eller yrsel.
  • Om du upplever kronisk stress - om du hittar dig ofta bryts ner i tårar, snabbt vinner eller förlorar vikt, eller upplever en minskad sexkörning - se en läkare om dina symtom. Du kan ha en ångestsyndrom eller annan sjukdom.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande