Hur man får förtroende

Önskar du att du var mer självsäker? Att få förtroende är möjligt. De flesta experter är överens om att självförtroende är en kombination av självkänsla och självverkan. Börja tro på dig själv, dina förmågor och dina mål. Detta hjälper dig att klara av problem och stressorer, samtidigt som du ökar ditt självförtroende. Ha en positiv attityd, ställa mätbara mål för dig själv och hålla företaget med andra självsäkra och stödjande människor. Du kommer att vara bra på väg att utveckla ditt eget självförtroende.

Steg

Del 1 av 4:
Sätta målStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Få förtroende Steg 1
1. Lista dina styrkor. Det här är en enkel uppgift som hjälper dig att komma in i en självpositiv tankegång, vilket är viktigt för att upprätthålla förtroendet. Ja, du har områden som behöver förbättras, alla gör, men ofta kommer brist på förtroende från brist på självkänsla. Notering av positiva i ditt liv kan hjälpa dig att komma förbi de mindre negativen. Här är några saker du kan inkludera:
  • Talanger eller färdigheter: det behöver inte vara konkurrenskraftigt. Det betyder bara att du ser dig själv som begåvad eller skicklig i något område, som friidrott, konst, affärer eller kreativitet.
  • Personlighetsdrag: Notera någonting om din personlighet som du är stolta över. Till exempel kan du se dig själv som hårt arbete, omtänksamt eller fantasifulla.
  • Prestationer: Det här är saker du har uppnått att du är stolt över. Kanske du utförde i en konsert, talade framför en publik, bakade en födelsedagstårta, eller sprang i en tävling.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 2
    2. Förstå din brist på självförtroende. Ofta utvecklas detta när du inte känner dig stödd eller lyssnas på av människor i ditt liv. Detta börjar ofta i tidig barndom och stammar från familjeinteraktioner. Kanske var dina föräldrar alltför kritiska, hårda eller straffa. Detta kan förhindra utveckling av självförtroende och skapa oroliga, tveksamma och rädda vuxna som saknar en känsla av själv.Å andra sidan, föräldrar som överböjde sina barn, gör också dem en missnöje genom att inte låta dem försöka, misslyckas, försök igen och slutligen lyckas. Den vuxna versionen är rädd för att försöka något nytt för rädsla för misslyckande.
  • Till exempel, om dina föräldrar alltid kritiserade dina ansträngningar i skolan, kan du växa upp tro att du inte är smart eller att du inte kan lyckas i livet. Du kanske tror att andra tycker att du inte är smart eller hårt arbetande.
  • Eller om dina föräldrar aldrig låter dig gå någonstans själv som ett barn, för rädsla att du skulle gå vilse eller kidnappas, kan du ha en svår tid som en vuxen som går till okända platser. I sanning, misslyckande eller förlorad är det som hjälper oss att lära oss.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 3
    3. Skriv ner vilken typ av förtroende du vill vinna. Vill du bygga förtroende för att prata med människor? I offentligt talande? Skriv ner de områden där du vill bygga självförtroende. Detta kan göra din plan för att få förtroende tydligare.
  • Det kan till exempel notera att du vill prata med klassen under ett gruppprojekt. Eller skriv ner att du skulle vilja vara mer självsäker när du spelar en grupp sport eller gör en aktivitet.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 4
    4. Göra en enkel handlingsplan. När du väl vet vilket område du vill få förtroende för, bestämma specifikt hur du ökar ditt självförtroende. Du kanske vill skriva ner stegen i din handlingsplan. Börja små och gradvis arbeta dig upp till mer utmanande situationer eller interaktioner.
  • Skriv till exempel att du vill starta en konversation med minst en person idag. Eller fråga en fråga i en klass eller grupp inställning. Sedan träna genom att prata med fler människor eller ställa fler frågor. Övning är en viktig del av att få förtroende.
  • Du kan planera att intervjua för tre nya jobb under det närmaste året eller ansökan om två nya skolor. Eller din handlingsplan kan vara mindre. Kanske är ditt mål att gå ut med vänner en gång i veckan eller ta en klass som du är intresserad av.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 5
    5. Ange små och mätbara mål. Se till att dina mål är uppdelade i detaljerade steg. På det här sättet kan du spåra dina framsteg. Du kommer också att känna dig mer självsäker med dessa prestationer. Se till att målen är hanterbara och uppnåeliga.
  • Till exempel kan ett mätbart mål med flera steg vara något som detta, "Steg: Tåg 6 månader, kör sedan en halvmarathon, träna ytterligare 3 månader. Mål: Kör ett fullmarathon."
  • Del 2 av 4:
    Få förtroendeStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Få förtroende Steg 6
    1. Få den information du behöver. Beroende på det område du vill få självförtroende, leta efter resurser du kan behöva. Kontrollera om du behöver formell träning eller utbildning för att möta dina mål. Det är trots allt svårt att ha självförtroendet att flyga ett flygplan om du inte har tagit en lektion eller satt i pilotsätet. Om du tar en formell kurs kan det också ge många möjligheter till övning, vilket är ett annat bra sätt att få förtroende.
    • Överväg att hitta en mentor, ta en klass eller läsa upp ett ämne du behöver lära dig om. Detta ger dig de verktyg du behöver för att lyckas.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 7
    2. Håll dig positiv och optimistisk. Att få förtroende kräver att vistas fokuserat och ha en positiv attityd. Om du ständigt kritiseras eller om dina ansträngningar går obemärkt, blir det lätt att bli avskräckt. Ta några negativa tvivel du kan ha och vända dem till positiva uttalanden eller utmaningar. Skapa ritualer för dig själv att utveckla positiva självtalande eller bekräftelser.
  • Till exempel, varje morgon när du borstar tänderna, titta på dig själv i spegeln, le och säga, "Jag ska ge det mitt bästa idag, och jag förtjänar att ha självförtroende!"
  • Gör saker du verkligen njuter av. Lyssna på musik, besök ett konstgalleri, spela basket med några vänner. Hitta det du älskar att göra och se till att du ofta gör det. Detta kommer att förhindra de negativa tvivel från att återvända.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 8
    3. Skapa ett supportnätverk. En negativ miljö är en förtroendemördare. Omgiv dig med människor som stöder dina ansträngningar. På det här sättet är du fri att träna självsäkra färdigheter utan att dömas av dem runt dig. Låt ditt supportnät veta att du försöker få förtroende.
  • Om du kämpar, tveka inte att fråga en vän eller en familj för hjälp eller support.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 9
    4. Påminn dig om dina styrkor. Att veta att du har positiva drag och egenskaper är en bra sak, men utan att betona och fokusera på dem varje dag, kommer du snart att gå tillbaka till vanan av självtvivel och självkritik. Håll din lista över styrkor i ett lättillgängligt läge så att du ofta kan titta på det.Recitera en mantra eller bekräftelse som påminner dig om dina positiva drag och färdigheter.
  • Till exempel, varje gång du använder toaletten, se i spegeln och säg något trevligt om dig själv. Detta kommer att hålla dina styrkor ordentligt i ditt sinne och öka ditt självförtroende. Innan du vet det, kommer du att vara bekväm med vem du är och okej om andras åsikter, som är en av de främsta egenskapen hos en verkligt självsäker person.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 10
    5. Ta informerade risker. Om du inte har mycket förtroende, tar du förmodligen inte många risker. Å andra sidan kan alltför självsäkra människor ta hänsynslösa risker. Hitta en balans och ta risker baserat på dina förmågor och verkligheten i situationen. Att ta informerade risker kan ge ditt förtroende en välförtjänt boost.
  • Att ta risker betyder olika saker för alla. Kanske vill du gå till en social funktion som du annars skulle vara rädd för, eller du kan ta en risk för att konfrontera en vän som har blivit nagging dig. Ge dig själv möjligheten att njuta av nya sociala situationer eller komma ur skadliga.
  • Del 3 av 4:
    Kvarstår i svåra situationerStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Få förtroende Steg 11
    1
    Hantera avslag. Förstå att avslag är en del av livet. Medan det gör ont kan du plocka upp dig och gå vidare med ditt liv. Lär dig att hantera det med nåd. Till exempel, svara på civil och acceptera att du avvisas. Respektera den andra personens beslut och du kommer att verka självsäker och självförsäkrad.
    • Ge inte upp. Bara för att du kanske har missat på ett förhållande, jobb erbjudande eller marknadsföring, bör du inte sluta försöka. Lär dig av avslaget och fortsätt.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 12
    2
    Hantera mobbning. Stick upp för dig själv. Bullies fortsätter att välja på dig om du låter dem. Stå i stället upp till dem och lita på ditt supportsystem. Hantera mobbning genom att vara självsäker och modig. Berätta klart mobbningen att stoppa det.
  • Acceptera inte mobbning som en del av ditt liv. Bullying är fel och du har rätt att leva fri från det, även om det tar att prata med chefen för chefen eller chefen för din skola för att ändra din situation.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 13
    3
    Hantera en arbetsintervju. Förtroende är kritiskt när det gäller jobbintervjuer. Arbetsgivare söker ständigt efter någon som verkar självsäker och kapabel. Medan det är lätt att bli överväldigad och nervös på en sådan viktig händelse, en av de bästa sakerna du kan göra är att låtsas att ha förtroende. När du blir mer bekväm, hittar du dig själv avkopplande i en riktigt självsäker inställning.
  • Lyssna och hävda dig själv under intervjun. Sitt inte bara och svara på frågor. Istället försök att engagera dig med din intervjuare och göra dina mål kända. Detta kommer att få dig att se fokuserad och självsäker.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 14
    4
    Hantera ett offentligt tal. Det har varit hela böcker skrivna om ämnet att förbereda och leverera ett effektivt tal, men som med de flesta mänskliga interaktioner är en av de viktigaste elementen i framgångsligt offentligt talande förtroende. Överväg att försöka flera av följande för att få förtroende:
  • Var rolig. Humor kan koppla av dig såväl som din publik och lindra spänning. Publiken kan också vara mer engagerad och förtroende för dig.
  • Uttrycka förtroende. Även om du inte känner dig självsäker, använd självsäkra gester och toner. Var högt, klart och använd dina armar för att hänvisa till stora punkter. Undvik att sluka, mumla eller hålla armarna korsade.
  • Få ögonkontakt. Detta kommer att engagera din publik och få dig att bli säker. Försök hitta några personer som verkar verkligen engagerade med ditt tal och fokusera på dem, inte de människor som kan se ointresserade.
  • Del 4 av 4:
    Ta hand om dig självStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Få förtroende Steg 15
    1. Inse vikten av självvård. Ofta när en person saknar förtroende, kokar inställningen mot självunderhåll ner till "vem verkligen bryr sig?"Du borde bry dig. Att låta dig glida på saker som hygien, hälsa och tidshantering är ett säkert sätt att göra din brist på självförtroende ännu värre, eftersom ditt ideal själv blir mer och mer borttaget från din verklighet.
    • Genom att ta bättre hand om dig själv kommer du att bryta cykeln och ge dig ett stort förtroende.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 16
    2. Öva god hygien. Lägg undan ett block av tid varje morgon för att hålla fast vid daglig hygien. Ta en dusch, tvätta ansiktet, byt dina kläder, oavsett vad du behöver göra dig redo för din dag. När du är redo att gå ut på ytterdörren, bör du känna dig mer självsäker än vanligt.
  • Fortsätt rutinen varje dag för att upprätthålla det förtroendet.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 17
    3. Ta hand om din hälsa. Mycket enkelt sätta, äta en hälsosam kost som innehåller hela korn, frukter, grönsaker, mejeri och mager proteiner. Begränsa alkohol, fettmat och övermålning. Se till att du får regelbunden träning under hela veckan.
  • Sluta röka, speciellt om du använder den som en kryck i sociala situationer. Få förtroende genom att sluta vana.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 18
    4. Hantera ditt sömnschema. Ett vanligt sömnschema kan vara svårt att behålla, särskilt under din gymnasium och högskoleår. Men gör det bästa du kan vara i sängen på samma gång varje natt, och upp samtidigt varje morgon. Syfte att vara upp minst en timme innan du måste lämna ditt hem för arbete eller skolan.
  • Du bygger ditt vakna liv runt den tid du spenderar sova, så det första steget att organisera din dag är att du kan stiga upp samtidigt varje morgon för att följa ditt schema.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande