Hur man svarar på svaghet i en intervju

"Vad är din största svaghet?"Kan vara den mest universellt fruktade intervjufrågan. Om en intervjuare springer på dig oväntat, kan du hitta dig själv osäker på vad du ska säga och kämpa för att återställa ditt självförtroende. Men en del av frågan är att se hur du hanterar en svår eller besvärlig situation - såväl som att mäta hur ärlig, självmedveten och proaktiv du är. Undvik att bli avvaktad genom att förbereda sig för frågan i förväg. Om en intervjuare frågar dig svaghetfrågan, närma sig den med positivitet och självförtroende.

Steg

Del 1 av 3:
Bedömning av dina svagheter
  1. Bild med titeln Svar på svaghet i en intervju steg 1
1. Brainstorm dina svagheter och tidigare utmaningar. Om du förbereder dig för en intervju har du förmodligen redan spenderat mycket tid på att tänka på dina styrkor. Nu ta lite tid att tänka på några av de stora utmaningar du har mött i tidigare jobb eller i skolan. Om du inte är säker på var du ska börja, fråga dig själv:
  • Vilka typer av problem har kommit upp på tidigare anställdas utvärderingar? Var det några återkommande problem som din handledare regelbundet tog med dig?
  • Vad var några saker som du verkligen ogillade om ditt senaste jobb och skulle vilja undvika i framtida jobb?
  • Vad är några områden där du vill förbättra, personligen eller professionellt?
  • Bild med titeln Svar på svaghet i en intervju steg 2
    2. Notera vanor eller personlighetsdrag som kan vara svagheter. Tänk på hur dina personliga attityder och beteenden kan ha påverkat ditt jobbprestanda tidigare. Döm inte dig hård - bara överväga din personlighet objektivt och försök att tänka på några konkreta exempel. Till exempel, gör du:
  • Försök för svårt att behaga andra?
  • Bli frustrerad lätt när ett projekt inte går så bra som du vill?
  • Procrastinera för mycket?
  • Undvik att be om hjälp även när du behöver det?
  • Saknar förtroende för dig själv eller din wok?
  • Bild med titeln svarar på svaghet i en intervju steg 3
    3. Bedöm dina interpersonella färdigheter. Att kunna fungera bra med andra är en viktig del av de flesta jobb. Tänk på vilka typer av problem du kanske har mött i detta område, och hur dessa problem påverkar ditt arbete. Tänk på några av följande:
  • Har du svårt att hantera konflikt?
  • Har du någonsin svårt att kommunicera med andra?
  • Kämpar du med att vara självsäker och assertiv när man talar till en grupp eller kommunicerar ansikte mot ansikte?
  • Blir du frustrerad med dina medarbetare enkelt?
  • Bild med titeln Ansvar Svaghetfrågan i en intervju steg 4
    4. Leta efter brister i din arbetsrelaterade kompetensset. Titta noga på arbetsbeskrivningen och tänk på områden där du saknar erfarenhet eller självförtroende. Till exempel är du bekant med aktuell teknik och programvara i ditt fält? Matchar arbetet bra med tidigare jobbupplevelse du har haft? Var det några områden i ditt senaste jobb där du särskilt kämpade och skulle vilja förbättra (e.g., Grant skrivning eller forskning)?
  • Bild med titeln svara på svaghet i en intervju steg 5
    5. Skriv ut en lista över dina svagheter. När du har haft tid att tänka på dina svagheter, skriv dem ner. Inkludera båda allmänna svagheterna (e.g., problem med förtroende eller interpersonella färdigheter) och svagheter mer specifika för den typ av arbete du vill göra. Till exempel:
  • "Jag har svårt att hantera konflikt."
  • "Jag andra gissar mig för mycket, vilket kan göra mig obeslutsam."
  • "Jag har inte mycket erfarenhet av bidragsskrivning."
  • Bild med titeln Ansvar Svaghetfrågan i en intervju steg 6
    6. Förbered dig för att prata om 3 av dina svagheter. Vissa intervjuare kan be dig att ta itu med mer än en svaghet. Innan du går in i en intervju bestämmer du vilka svagheter du vill prata om. Välj en primär svaghet att fokusera på, men var beredd att ta itu med ett par andra också.
  • Till exempel kan du planera att prata främst om hur du måste jobba hårt för att bygga ditt förtroende som en allmän talare. Du kan följa upp genom att ta itu med din brist på erfarenhet med att göra kalkylblad, och din tendens att ta på sig för många projekt på en gång.
  • Bild med titeln svarar på svaghet i en intervju steg 7
    7. Hålla sig till svagheter som inte är kritiska för jobbet. Undvik att få upp några svagheter som kan ses som att förhindra att du gör det jobb du ansöker om. I stället fokusera på problem som är perifera till jobbets kärnfunktioner, och att du redan arbetar för att lösa.
  • Till exempel, om du ansöker om ett jobb som föreläsare, betona inte en rädsla för offentligt talande.
  • Del 2 av 3:
    Planerar ditt svar
    1. Bild med titeln Ansvar Svaghetfrågan i en intervju steg 8
    1. Hitta exempel på hur du har vuxit från tidigare utmaningar. Tänk på hur dina svagheter har påverkat din förmåga att slutföra uppgifter eller nå mål. Hur hanterade du dessa situationer? Hur skulle du hantera en liknande situation nu, baserat på din erfarenhet och tillväxt som en person och en professionell?
    • Kanske kanske du misslyckades med att möta en projektfrist på ett tidigare jobb eftersom du tog på för många projekt på en gång. Blev du bättre att prioritera dina uppgifter efter det? Om du mötte en liknande situation nu, skulle du be om hjälp från en kollega eller handledare istället för att försöka hantera det hela dig själv?
  • Bildbetaget svarar på svaghet i en intervju steg 9
    2. Beskriv hur du hanterar och förbättrar dina svagheter. När du har identifierat dina svagheter, kom med några specifika steg som du aktivt tar för att förbättra i dessa områden. Detta kan innefatta saker som att ta klasser för att stänga luckor i din skicklighet, anta strategier för att hjälpa dig att hålla dig bättre, eller få coaching för att förbättra dina kommunikationsförmåga.
  • Till exempel, "Jag saknar erfarenhet av arbetet i Grant-Writing, men jag har tagit flera online-bidragskurser, och jag arbetar mot att tjäna en certifiering."
  • Bild med titeln svara på svaghetfrågan i en intervju steg 10
    3. Skriv ett skript. Innan du går in i intervjun, räkna ut exakt vad du vill säga och skriva ner det. Du behöver inte memorera varje ord, men träna det nog så att du säkert kan röra på alla punkter du vill adressera. Till exempel kan du skriva något som:
  • "I mitt senaste jobb hade jag en tendens att ta på sig för många projekt samtidigt, och jag hade svårt att erkänna när jag behövde hjälp. Efter att jag missat en viktig projektfrist började jag göra ett försök att välja mina projekt mer försiktigt och hantera min tid bättre. Jag arbetade med mina handledare och medarbetare att dela upp vårt ansvar på ett mer logiskt och effektivt sätt. På grund av den erfarenheten har jag nu en mycket bättre uppfattning om vilken typ av arbetsbelastning jag kan hantera effektivt."
  • Om du inte redan har tagit några steg för att ta itu med dina svagheter kan du skriva ner möjliga steg för att förbättra dig själv i framtiden . "Jag har just gjort det minsta för att komma i college. Jag har inte drivit mig själv för att göra mitt bästa, antingen akademiskt eller i campushändelser / klubbar etc. När jag ser tillbaka, finns det så många möjligheter jag har missat genom att vara lat. Från och med nu tänker jag få ut det mesta av varje tillfälle jag får i livet!"
  • Del 3 av 3:
    Hantera frågan under en intervju
    1. Bildbeteckningen svarar på svaghet i en intervju steg 11
    1. Var självsäker. Undvik att låta ursäktande eller alltför negativ när du pratar om dina svagheter. Det är ingen skam i att ha, eller medge, en svaghet. Alla har dem. Din potentiella arbetsgivare vill veta att du är självmedveten nog att känna igen din, men också självsäker och proaktivt att arbeta med att övervinna dem. Gör inte ljuset av frågan, men svara på det på ett optimistiskt och självförtroende.
  • Bild med titeln Svar på svaghet i en intervju steg 12
    2. Hålla det kortfattat. Det finns inget behov av att fortsätta med stor längd om dina svagheter. Gå inte in i överdriven detalj eller låta dig bli alltför känslomässig om det. Ange vad din svaghet är på ett tydligt, kortfattat sätt och fortsätt snabbt till vilka åtgärder du har tagit (eller tar) för att övervinna den svagheten.
  • Bild med titeln svara på svaghetfrågan i en intervju steg 13
    3. Var ärlig. Din potentiella arbetsgivare försöker få en känsla av vem du verkligen är. De vill också veta att du är rättvis och uppriktig. Vara enkelt om din svaghet, och visa dem att det här är något du har tänkt på att vilja förbättra.
  • Bild som titled svarar på svaghet i en intervju steg 14
    4. Undvik klichéer och "Humble-Brag" svar. Ge inte svar som försöker snurra en bra kvalitet som en svaghet, som "Jag ägnar för mycket tid till mitt arbete" eller "Jag är en perfektionist."Dessa typer av svar stannar som falska och orience, och potentiella arbetsgivare kommer inte att imponeras av dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande