Hur man bygger en positiv attityd

En positiv attityd är viktig för att du har ett uppfyllande och trevligt liv. Att bygga en positiv inställning gör det lättare för dig att känna igen och reflektera över positiva känslor när du upplever dem. Du kommer också att börja reframing negativa känslor i det ögonblick som de börjar förekomma. Att ta tid för dig själv och odla relationer är viktiga komponenter att bygga en positiv attityd.

Steg

Metod 1 av 5:
Förstå vikten av en positiv attityd
  1. Bild med titeln Bygg en positiv attityd steg 1
1. Förstå att en positiv inställning kommer att minska negativa känslor. Att ha en positiv attityd hjälper dig att uppleva massor av positiva känslor. Det här är stunder när du inte är bogged nere av negativa känslor. En positiv attityd kan hjälpa dig att hitta mer uppfyllelse och njutning i livet. Det kan också hjälpa dig att återhämta sig från negativa erfarenheter snabbare.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 2
    2. Känna igen länken mellan positiva känslor och fysisk hälsa. Forskning tyder på att stress och andra negativa känslor kan bidra till hälsofrågor som kranskärlssjukdom. Att ersätta negativa känslor med positiva kan förbättra ditt övergripande välbefinnande.
  • Positiva känslor kan också långsam progression mot sjukdom. Detta händer eftersom positiva känslor förkorta varaktigheten av negativ känslomässig upphetsning.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 3
    3. Länk positivitet, kreativitet och uppmärksamhet. Förutom fysiska fördelar, producerar en positiv attityd en "bred, flexibel kognitiv organisation och förmåga att integrera mångsidigt material."Dessa effekter är kopplade till ökningar av neurala dopaminnivåer, vilket förbättrar din uppmärksamhet, kreativitet och förmåga att lära sig. Positiva känslor förbättrar också en persons förmåga att klara av svåra situationer.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 4
    4. Återhämta sig från negativa livshändelser snabbare. Att bygga och upprätthålla en positiv attityd kan hjälpa dig att vara mer motståndskraftiga mot negativa livshändelser som trauma och förlust.
  • Människor som upplever positiva känslor under förlust tenderar att utveckla hälsosamma långsiktiga planer. Att ha mål och planer kan leda till en övergripande bättre känsla av välbefinnande ungefär ett år efter förlust.
  • I ett experiment på känslomässiga motståndskraft och stressrespons, fick deltagarna en stressig uppgift att slutföra. Resultaten visade att alla deltagare var angelägna om uppgiften, oavsett hur naturligt motståndskraftiga de var. Men de mer fjädrande deltagarna återvände till en lugnare tillstånd snabbare än de deltagare som inte var lika fjädrande.
  • Metod 2 av 5:
    Tar tid för självreflektion
    1. Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 5
    1. Känna igen att förändringen tar tid. Tänk på att bygga en positiv attityd på samma sätt som du tänker på att bygga styrka eller utveckla fitness. Det är en strävan som tar konsekvent ansträngning.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 6
    2. Identifiera och vårda dina starkaste egenskaper. Fokusera på dina styrkor för att hjälpa till att skapa mer positiva känslomässiga upplevelser. I sin tur kommer detta att göra hanteringsåtgärder lättare.
  • Gör en lista med saker du tycker om att göra eller saker du är bra på. Försök att göra några av dessa saker regelbundet. Detta kommer att bygga upp din reserv av positiva erfarenheter.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 7
    3. Skriv i en tidskrift. Studier visar att självreflektion kan vara ett effektivt lärande och undervisningsverktyg i skolan och arbetsinställningarna. Självreflektion kan användas för att hjälpa till att utveckla en positiv attityd också. Att skriva ner dina känslor och tankar kan hjälpa dig att känna igen dina beteenden och svar.
  • Först kan det tyckas konstigt eller besvärligt att skriva självreflektioner. Men med tid och övning, kommer du att känna igen något beteende och känslomässiga mönster i ditt skrivande. Detta hjälper dig att rikta områden som kan blockera dig från dina mål.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 8
    4. Skriv om positiva saker i din dag. Granska dagen och hitta positiva saker om det. Dessa kan innehålla saker som gjorde dig lycklig, stolt, awestruck, tacksam, lugn, innehåll, nöjd eller någon annan positiv känsla.
  • Till exempel återkalla din morgonrutin, och spendera tid att märka de ögonblick du kände mig fredlig eller glad. Detta kan innehålla en vacker utsikt längs din morgon pendling, eller nöjet med din första sipp av kaffe, eller en trevlig konversation du hade.
  • Ta speciell tid att fokusera på stunder där du kände dig stolt över dig själv eller tacksam för någon annan. Dessa kan vara små saker, till exempel tacksamhet för din partner som gör sängen. Du kan också vara stolt över det sätt du utförde en uppgift eller avslutat en utmaning du ställde för dig själv.
  • Du kanske tycker det är bra att starta dina reflektioner med dagens positiva stunder. Re-upplever positiva känslor kan hjälpa dig att justera ditt perspektiv på de negativa stunderna.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 9
    5. Skriv om stunder när du hade negativa känslor. Identifiera stunder i din dag när du upplevde negativa känslor. Dessa kan inkludera skuld, skam, förlägenhet, frustration, besvikelse, rädsla eller avsky. Gör något av dessa tankar extremt?Kanske är du mortified för att spilla kaffe på din chef. Tror du att du kommer att bli avfyrade på grund av händelsen och du kommer aldrig att kunna hitta ett jobb igen? Extrema reaktioner på vardagliga händelser kan blockera mer positivt, produktivt tänkande.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd steg 10
    6
    Reframe negativa stunder som positiva. Titta över din lista med negativa stunder. Spendera tid att reframing dessa stunder på ett sätt där du kan få positiva (eller åtminstone neutrala) känslor ut ur dessa erfarenheter.
  • Om du till exempel har upplevt Road Rage på din enhet, reframe den andra förarens avsikter som att göra ett ärligt misstag. Om du kände mig generad om något som hände under dagen, tänk på hur det faktiskt var en dum eller skrattsam situation. Även om din chef var upprörd om att ha kaffe spillt på honom, händer misstag från tid till annan. Med någon tur, kanske kommer din chef att se humor i det också.
  • Om du inte behandlar mindre misstag som livsförändrande erfarenheter, kommer du att kunna hantera situationer bättre. Ett sätt att hantera kaffesituationen är att uttrycka din äkta oro att din chef är först och främst okej och att du inte brann honom. Därefter kan du erbjuda att köpa honom en annan skjorta på din lunchtid, eller erbjuda att rengöra den färgade.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 11
    7. Rita på dina "lycka reserver."Förbättrad hanteringsförmåga leder till ökade positiva känslor över tiden. De fördelar du får från att uppleva positiva känslor är slitstarka. De varar långt längre än hur mycket tid du upplever lycka. Du kan dra på dessa "lycka reserver" vid senare ögonblick och olika känslomässiga stater.
  • Oroa dig inte om du känner att du har problem med att bygga positiva känslomässiga upplevelser. Du kan också använda de minnen du redan måste bygga dina "lycka reserver."
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd steg 12
    8. Kom ihåg att alla upplever livsfrågor. Det är viktigt att komma ihåg att alla går igenom både små och stora livsfrågor, så du är inte ensam. Att reframing dina extrema reaktioner tar övning, såväl som att justera och acceptera. Men med övning är det möjligt att du kan släppa lite saker. Du kommer att kunna titta på de större problemen med ett nivåhuvud och se dem som möjligheter att lära sig.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 13
    9. Tame din inre kritiker. Din "inre kritiker" kan skada dina framsteg när det gäller att bygga en positiv attityd.
  • Till exempel, kanske din inre kritiker kallade dig en dummy för att spilla kaffe på din chef. Din inre kritiker sätter dig hela tiden och är otäck till dig. Reflektera över de tider som din inre kritiker säger saker som detta. Du kommer att få mer inblick i de tider och situationer när din inre kritiker kommer ut.
  • Du kan också börja utmana den inre kritikerna och andra negativa sätt att tänka. Detta är en viktig del av att bygga en positiv attityd.
  • Metod 3 av 5:
    Ta tid för dig själv
    1. Bild med titeln Bygg en positiv attityd steg 14
    1. Gör saker du tycker om. Ta dig tid för dig själv genom att göra saker du tycker om eller det gör dig lycklig. Det kan vara svårt att ta tid för dig själv, speciellt om du är någon som tenderar att sätta andra människor först. Det kan också vara utmanande om du har en livssituation som att ha små barn hemma eller ta hand om någon som är sjuk. Men kom alltid ihåg att "säkra din egen syrgasmask innan du hjälper andra."Du är den bästa vaktmästaren när du är ditt bästa jag.
    • Om musik gör dig lycklig, lyssna på musik. Om läsböcker gör dig lycklig, ta lite tid att läsa i en lugn miljö. Gå och titta på en vacker utsikt, ta dig till ett museum, eller titta på en film som du tycker om.
    • Håll dig aktiv att göra de saker som ger dig nöje. Detta är ett utmärkt sätt att fokusera på det positiva.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 15
    2. Ta dig tid att tänka på stunder av tillfredsställelse. Ingen annan tittar på eller dömer din recension av din dag och dig själv, så det är inte nödvändigt att oroa sig för att se till arrogant. Du behöver inte vara bra på något eller snälla andra för att njuta av det.
  • Om du är bra på matlagning, erkänna dig själv att du är en begåvad kock. På samma sätt behöver du inte kunna charma skogsmarker för att njuta av sång.
  • Observera stunder av tillfredsställelse, stolthet, nöjdhet eller glädje i ditt liv och de aktiviteter som orsakar dem är ett bra sätt att se till att du kan upprepa dem igen i framtiden.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 16
    3. Oroa sig mindre om andra. Du är inte som andra människor, så det finns liten anledning att döma dig själv baserat på andras standarder. Du kan njuta av saker som andra människor inte tycker om. Du är verkligen "tillåten" att definiera själv vilken framgång betyder för ditt liv.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 17
    4. Undvik att jämföra dig med andra personer. Din syn på dig själv är väldigt annorlunda än din syn på andra människor, precis som att titta på en monetmålning från en fot bort är väldigt annorlunda än att titta på det från tjugo meter bort. Inse att bilden av någon annan som du ser kan vara en konstruerad bild som han eller hon strävar efter att projektera. Den här bilden kan bara delvis återspegla verkligheten. Släpp av att mäta dig mot andra människor och basera dig självvärde på andras åsikter. Detta hjälper dig att göra mindre subjektiva slutsatser om andras beteende.
  • Till exempel, om du har en negativ interaktion med en avslappnad bekant, antar du inte att de inte gillar dig. Antag snarare att det fanns en felkommunikation mellan er två, eller att något annat är frustrerande din bekanta.
  • Metod 4 av 5:
    Odling av relationer
    1. Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 18
    1. Upprätthålla friska relationer. Förhållandena är en viktig del av den mänskliga erfarenheten, även om du klassificerar dig som en "introvert" eller någon som laddar sig av att vara ensam och inte känner behovet av ett stort antal vänner. Vänskap och relationer är en källa till stöd, validering och styrka för alla könen och personligheter. Behålla de friska relationerna i ditt liv med familjemedlemmar och vänner.
    • Forskning visar att ditt humör omedelbart kan förbättras efter att ha en konversation med någon du bryr dig om och du får ett stödjande svar från dem.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 19
    2. Bilda nya relationer. När du träffar nya människor, identifiera de som får dig att må bra att vara runt. Odla relationer med dem. Dessa människor kommer att lägga till ditt supportnätverk och hjälpa dig att fortsätta bygga en positiv attityd.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 20
    3. Prata om dina känslor med en vän. Om du befinner dig med svårigheter att skapa positiva känslomässiga upplevelser på egen hand, vänd dig till en vän för support. Du borde inte känna att du måste begrava dina negativa känslor. Istället, pratar med dem med en vän hjälper dig att lösa dem och göra plats för lyckligare känslor.
  • Metod 5 av 5:
    Hantera stressiga situationer
    1. Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 21
    1. Sätt en positiv snurr på en stressig omständighet. Positivt ompröva en stressig omständighet innebär att du tar den situationen och sätter en ny snurr på den.
    • Om du till exempel har en skrämmande lista, snarare än att titta på din lista och säga, "det finns inget sätt att jag kan få allt detta gjort," försök säga: "Jag kan uppnå det mesta av detta."
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd Steg 22
    2. Prova problemfokuserad coping. Problemfokuserad coping är där du fokuserar på problemet som orsakar stress och utarbetar sin lösning. Bryta ner problemet i steg som gör det möjligt för dig att utföra det. Identifiera potentiella hinder eller snubblar och bestämma hur du kommer att hantera dem när de uppstår.
  • Till exempel, om du har problem med att få ett team medarbetare att fungera bra tillsammans, sitta först och analysera situationen. Identifiera de typer av situationer som händer. Sedan brainstorm och skriv ner möjliga lösningar för dessa problem.
  • Till exempel gillar Jeff inte Sally, och din arbetsgivare uppmuntrar inte lagarbete och istället belönar personens ansträngningar. Med hjälp av problemfokuserad coping bör du hävda det, medan Jeff och Sally får inte som varandra, förväntas en standard för professionellt beteende och förstärka dessa standarder. Gör sedan en gruppövning där alla säger tre positiva saker om varandra.
  • I anslutande lagmedlemmar och slutföra projekt med rungande framgång kan ditt lag fungera som ett exempel för att hjälpa till att förändra kulturen i ditt företag.
  • Bild med titeln Bygg en positiv attityd steg 23
    3. Hitta positiv mening i vanliga händelser. Ett annat sätt som människor upplever positiva känslor inför motgången är genom att hitta positiv mening i vanliga händelser och inom själva motgången.
  • Kom ihåg att när du övar att sätta en positiv snurr på en negativ situation, kommer du att kunna göra det lättare och naturligt. I sin tur kommer du att finna det lättare att sätta positiva spinn på negativa situationer, vilket gör hela ditt liv lyckligare och roligare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande