Hur man är säker på scenen

Känner du dina ben darrar före stora publik? Glömmer du allt du memoriserade för diskussion? Du är inte ensam. Saknar förtroende på scenen är något även de mest professionella artisterna kan lida av. Men med bra förberedelse och leverans tekniker kan du hantera även den största av publiken. Om du kan tänka på det, kan du göra det!

Steg

Del 1 av 3:
Öva din prestation
  1. Bild med titeln vara säker på scensteg 1
1. Föreställ dig din bästa prestanda. I stället för att föreställa sig det värsta scenariot, utmana dig själv att tänka mer om hur prestationen kan gå bra. Påminn dig själv varför du gör det här, och varför du tror på det. De goda känslorna kommer att öka ditt självförtroende istället för att öka nerverna.
  • Bild med titeln vara säker på scensteg 2
    2. Öva ofta före prestationsdagen. Se till att du känner till dina linjer, koreografi, musik, notekort, någonting alls, helt av hjärtat. Du kan gå igenom allt dagligen för att säkerställa att du inte kommer att glömma en sak. På så sätt kommer du inte att känna dig nervös om möjligheten att glömma något på scenen.
  • Om du deltar i en debatt eller ett tal, forskar du diskussionsämnet noggrant. Detta kommer att öka din kunskap om ämnet så att du kan tala med självförtroende utan att låta stumped. Detta är särskilt viktigt om du kommer att svara på frågor efter talet!
  • Bild med titeln vara säker på scensteg 3
    3. Spela in dig själv för pekare. Om du saknar förtroende för att du inte vet hur du ser på scenen, registrera dig själv att träna och titta på den. Nu kommer du att ha en klar uppfattning om vad publiken kommer att se när du går på scenen, och du kan arbeta med några misstag du ser.
  • Del 2 av 3:
    Bygga ditt självförtroende
    1. Bild med titeln vara säker på scensteg 4
    1. Eliminera alla negativa tankar. Om du börjar berätta för dig att du inte kan göra det, vet du inte vad du gör, och så vidare kommer ditt förtroende att falla dramatiskt. Allt som du säger regelbundet, du börjar ta som verklighet. Detta kommer att få dig att tro att du inte kan dra av förtroendet på scenen oavsett hur svårt du jobbar.
    • Sätta stopp för denna praxis genom att ersätta eventuella negativa tankar med positiva. Det kan vara så enkelt som att stoppa dig från att tänka "Jag kan inte göra det här" till "Jag kan göra det här."Att säga positiva tankar ut högt för dig själv gör också en värld av en skillnad.
  • Bild med titeln vara säker på scensteg 5
    2. Ha din kostym eller favorit outfit redo att gå. Välj ut din klädsel på natten innan så du är inte oroande för det dagen du går på scenen. Välj något som du gillar och får dig att känna dig trygg och säker. Om du har en kostym, se till att allt passar perfekt när du går in i beslag och var inte rädd för att tala om något inte känns rätt.
  • Bild med titeln vara säker på scenen Steg 6
    3. Prata med dina vänner eller andra artister. Chansen är, någon annan som går på scen med dig saknar också förtroende. Att dela dessa känslor kan hjälpa dig att inse att du inte är ensam, och det är helt normalt att vara nervös. Du kan också berätta en pålitlig vän eller familjemedlem hur du känner, och de kommer sannolikt att dela sin spänning på att se dig på scenen.
  • Bild med titeln vara säker på scensteg 7
    4. Vila mycket. Du vill inte bli trött för ditt tal eller prestanda. Tillåt för din bästa natts sömn natten innan, oavsett om det innebär att gå och lägga sig tidigt eller lyssna på lite lugnande musik.
  • Detta är särskilt viktigt för dansare! Överdriv inte något på din klänning repetition. Kommer till en prestation med din hjärna och muskler utmattad kan öka din chans att få en skada.
  • Del 3 av 3:
    Spikar din prestation
    1. Bild med titeln vara självsäker på scenen Steg 8
    1. Göra ögonkontakt med människor som ser särskilt intresserade. Om du känner ditt förtroende börjar glida men se folk som nickar i mängden, var inte rädd för att fokusera på dem. Detta kommer att påminna dig om att du gör ett bra jobb och människor är intresserade av vad du försöker göra eller säga. Om det inte finns några nickande publikmedlemmar kan du också titta på en pålitlig familjemedlem eller en vän som kommer att stödja dig oavsett vad som händer.
  • Bild med titeln vara säker på scenen Steg 9
    2. Upprätthålla en självsäker hållning. Hängande framåt gör att du ser mindre självsäker, och hindrar också ditt självförtroende. Stå upp rakt, agera som om du balanserar en bok på ditt huvud, och dina känslor kommer snabbt att förbättras. Du kommer också att göra ett bra intryck på publiken och hur de ser dig.
  • Bild med titeln vara säker på scenen steg 10
    3. Håll din röst högt och tydligt. Det betyder inte att du behöver ropa. Bara se till att du talar högt för att alla i rummet kan höra. Om du har problem med detta, öva framför en grupp vänner för att testa din "offentliga talande" eller "skådespel".
  • Bild med titeln vara säker på scenen Steg 11
    4. Rusa inte prestanda. Tiden kan vara en knepig sak när du är på scenen. Försiktigt göra dig om du börjar sakta så att du kan vänja dig på publiken och din plats på scenen. Publiken kan ha problem med att förstå dig om du talar för fort.
  • Det hjälper till att hålla en timer klocka som du utför, för att ge dig en bättre känsla av hur långsamt (eller snabbt) tiden faktiskt passerar. Du kan hålla den på ditt podium, eller bara hålla den i fickan för att ta ut och snabbt blickar mellan ämnen.
  • För dansare, var uppmärksam på musiken räknas och göra det prioriterat om du känner att du kan bli rushing. Musiken bestämmer alla dina rörelser!
  • Bild med titeln vara säker på scenen steg 12
    5. Få publiken att skratta, om möjligt. Om det är tillåtet, fråga frågor, inkludera fakta som de kommer att vara intresserade av och berätta för noveller som är relevanta för ämnet. Detta kommer att öka interaktionen och alla kommer att lossna lite.
  • Bild med titeln vara säker på scenen steg 13
    6. Avsluta på en bra anteckning så publiken lämnar i ett lyckligt humör. Var noga med att avsluta diskussionen eller prestanda med a Wow känsla. Om du gör ett misstag men slutar starkt, är chansen att publiken bara kommer ihåg din fantastiska slut.
  • För talare kan du sluta med en fråga som kommer att hålla publiken att tänka på ditt tal långt efter det slutar. Du kan också sluta med ett samtal till handling som upprepar varför du talar i första hand.
  • Dansare kan agera som om de bara gav den bästa prestationen i världen för att sluta på en bra anteckning. Oavsett vad som hände i själva föreställningen, le (om koreografi tillåter), stå upp rakt med axlarna tillbaka och ge den bästa finishen du har.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förstå att folket innan du får scenskräck också. De är inte här för att ställa upp dig för misslyckande. De vill vara där och se dig lyckas!
  • Om allt annat misslyckas, kom ihåg att det inte är liv eller död om du förstör något eller agerar alla generade. Livet kommer gå vidare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande