Hur man är djärv

Är ditt självförtroende minskat? Kanske är du bara trött och frustrerad över att vänta på något bra att hända. Väntan är över. Öva med en djärv övertygad tankegång, skapa möjligheter för dig själv och lära dig hur du får det du vill ha.

Steg

Del 1 av 2:
Fetstil
  1. Bild med titeln är djärvt steg 1
1. Sluta tveka och vidta åtgärder. Finns det något du vill ha eller försöka göra, men kan inte tyckas få modet upp? Oavsett om det frågar en bekant ut för en drink, ber om ursäkt till en älskad efter en lång period av missförstånd, eller helt enkelt vara vänlig mot en medarbetare, sluta tänka på att agera och faktiskt göra något. Tar det första lilla steget mot att försöka något nytt kan ge dig energi för att fortsätta.
  • Djärvhet är motsatsen till tvekan. När du känner dig tveksam i interaktioner med andra, eller att fatta ett beslut för dig själv, lära dig att svälja din stolthet och göra det första draget.
  • Bild med titeln är djärv Steg 2
    2. Gör det oväntade. Djärva människor är inte rädda för att prova nya saker, och en av anledningarna till att de är så spännande att vara runt är att de håller dig gissande. Detta kan vara något nytt för dig, som salsa dansar eller lär sig till vattenskidor. Vad du än gör, var noga med att göra det själv, inte andra människor.
  • Att göra något nytt och oväntat kan göra dig sårbar eller rädd. Ge inte in på dessa känslor. Istället acceptera förmånens nyhet och var inte rädd för att vara dig själv.
  • Bild med titeln är djärv Steg 3
    3
    Återupptäck vem du är. I slutändan har djärvhet att göra med att förstå dina styrkor och svagheter, sedan flytta bortom dem. Försök inte dölja dina problem eller misslyckanden, men acceptera dem som en del av dig. Detta gör att du säkert kan gå vidare, uppskattar din unikhet.
  • Det blir lättare att hitta saker du är passionerad om om du slutar oroa dig för "rätt" sak att göra. Istället, ge dig själv tillåtelse att vara ärlig och nyfiken på vad du gör och inte njut av.
  • Inse att du inte behöver göra slumpmässiga, okarakteristiska saker att upptäcka vem du är. Undvik att göra några okarakteristiska förändringar bara för att chocka människor. Var ärlig med dig själv.
  • Bild med titeln är djärv steg 4
    4. Låtsas att du redan är djärv. Om du skulle byta platser med någon som du beundrar för deras självförtroende och djärvhet, vad skulle de göra i dina skor? Om du redan känner till någon som är djärv, föreställ dig hur de skulle agera.
  • Din djärva inspiration behöver inte vara riktig. Du kan till och med tänka på en karaktär från en film eller bok som är vågad och modig. Då, föreställ dig deras djärvhet i ditt liv.
  • Bildbetaget är djärvt steg 5
    5. Var villig att säga nej. Om någon frågar dig att göra något du inte vill göra, vägra. Ordspråk "Nej" kommer att återuppliva din individualitet och hjälpa dig att känna dig djärv, se till att du är redo och villig att gå ut och få det du vill ha. Känner inte att du måste göra en ursäkt eller förklaring. Människor måste lära sig att respektera din ärlighet och djärvhet, och du får det du vill ha.
  • Inse att om du åtar dig att göra något, borde du följa igenom. Din känsla av självrespekt kommer att växa, liksom andra människors respekt för dig.
  • Bild med titeln är djärv steg 6
    6. Följ igenom på dina planer. Det är inte tillräckligt att helt enkelt säga att du ska göra något, du måste faktiskt göra det eller folk tycker om dig som en fling. När ditt ord är bra och du följer igenom med handlingar, kommer människor att lita på dig och titta på dig som en djärv, pålitlig, komplicerad person.
  • Om du gick med på att göra något du verkligen inte vill göra, borde du nog bara följa med det eftersom du gav ditt ord. Nästa gång, kom ihåg att säga nej och hävda dig själv.
  • Del 2 av 2:
    Få vad du vill ha
    1. Bild med titeln är djärv Steg 7
    1. Be om vad du vill ha. Snarare än att vänta på att bli erkänd för dina ansträngningar, eller förväntar sig att någon ska överväga dina behov, gå upp och fråga. Det betyder inte att du borde kräva vad du vill eller vara aggressiv. Istället, med självsäker och taktfullt välja dina ord.
    • Förvirra inte vara djärvt med att vara aggressiv. Aggressivitet innebär ofta att du ålägger dina synpunkter eller handlingar på andra. Djärvhet har inget att göra med folket runt dig. Det handlar om att övervinna dina rädslor och vidta åtgärder.
  • Bild med titeln är djärvt steg 8
    2
    Förhandla. Frasen "Vad kan du göra för mig?" är ett enkelt och kraftfullt sätt att kasta ansvaret för ansvaret på den person du förhandlar med. Även om det ursprungliga svaret är "Nej," hålla möjligheten att öppna så länge som möjligt för att ge dem möjlighet att ändra sig.
  • Planera ut motbjudanden innan du börjar förhandla. Om du tror att din chef kommer att avvisa din begäran om tid eftersom det inte finns någon att fylla din plats, säg att du dubbelar upp ett skifte när du kommer tillbaka, eller att du kommer att slutföra uppgifterna på distans när du har ledig tid.
  • Bildbetaget är djärvt steg 9
    3. Erbjuda två val. Ett av de bästa sätten att få det du vill är att förenkla antalet lösningar till ett visst problem. Detta garanterar att du får det du vill ha.
  • Även om det finns ett obegränsat antal möjligheter till ett visst problem, begränsa dem till de lösningar som fungerar för dig. Detta kommer att skära ner på mängden krångel som går in i lösningen och se till att resultatet är vad du vill ha.
  • Bild med titeln är djärv steg 10
    4. Ta risker och skapa möjligheter. Det är en skillnad mellan att vara hänsynslös och accepterar risker. Hänsynslösa människor accepterar inte risker eftersom de inte ens tänker på dem. En djärv person har å andra sidan lärt sig om riskerna och bestämde sig för att gå igenom beslutet ändå, redo och villiga att acceptera konsekvenserna om saker inte fungerar.
  • Inaktivitet eller tvekan är ofta en slags risk, för att du riskerar att missa en möjlighet. Detta är en risk att undvika, dock. Ditt mål är att skapa din bästa chans att lyckas, inte whittle bort vid ditt fönstret. När du har gjort valet att agera, gör det utan rädsla.
  • Bild med titeln vara djärvt steg 11
    5. Fråga frågor. Det finns inget djärvt om att blundra in i en situation du är okunnig om och inte lyssnar på råd. Om du är oklart om ett uppdrag eller om ett ämne på jobbet eller skolan är djärvhet villig att erkänna att du är förvirrad och ber om förtydligande.
  • Var inte rädd för att ta det djärva steget att få hjälp. Om någon är gagnlöst, hitta en annan person. Denna uthållighet att hitta svaren visar djärvhet från din sida.
  • Bild med titeln vara djärv steg 12
    6. Acceptera eventuella resultat. Medan det är makt att ta på något nytt eller försöka få det du vill, finns det också chansen att du kanske misslyckas. Omfamna misslyckandet. Det är inte motsatsen till framgång, det är en nödvändig komponent. Utan risk för misslyckande har du inte möjlighet till framgång.
  • Oroa dig inte för avslag. Detta kräver viss känslomässig avlägsnande från resultatet. Låt inte ett avslag förstöra ditt självförtroende och förmåga att vara djärv.
  • Tips

    Låt inte folk slå dig ner när du försöker nya saker. De är vanligtvis den typ av människor som önskar att de var djärva men inte har modet att göra vad du gör.
  • Du behöver inte vara orolig att vara djärv. Låt folk veta att du är rädd men gå vidare, fortsätt och titta inte tillbaka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande