Hur man är mer självsäker i skolan

Skolan utmanar människor på olika sätt. Om du tycker det är svårt att prata eller du är rädd för att prova nya saker, arbeta med att bygga ditt självförtroende. Du kan upptäcka att utveckla en positiv tankegång, göra saker du tycker om, och att vara runt vänner gör skolan lite enklare. För att hjälpa, har vi samlat några bra förslag på hur man blir mer självsäkrade i skolan.

Steg

Metod 1 av 10:
Bära kläder som får dig att känna sig bemyndigad.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker i skolan steg 1
1. Vad du än väljer, bära något som gör att du mår bra om dig själv. Du kan lägga på din favoritdräkt som du har haft för evigt eller splurge och behandla dig själv till nya kläder. Om du är självmedveten om dina kläder, kommer du förmodligen inte att vara så utåtriktad och djärv som du kan vara.
  • Till exempel, om du älskar hur din favoritströja gör att du känner, bära den med ett par jeans. Om du har sparat upp för att köpa en ny topp, få det och ha det till skolan!
  • Spela upp vad du tycker om ditt utseende. Till exempel, om du älskar dina gröna ögon, bära lila eller gröna kläder som verkligen gör dina ögon pop.
  • Glöm inte att du borde vara bekväm i din outfit, särskilt eftersom du måste göra det genom hela skoldagen. Hoppa över obekväma skor eller kläder som inte passar rätt.
Metod 2 av 10:
Ställ frågor som är en del av konversationen.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker i skolan Steg 2
1. Få de svar du behöver när du ser självsäker. I stället för att hålla sig tyst och hoppas att någon kommer att fråga läraren vad du vill ta reda på, hålla handen upp och fråga dig! Läraren kommer att tro att du är intresserad av klassen och du kommer att ta reda på vad du behövde veta.
  • Om du har det svårt att ställa frågor, ställ dig själv ett mål att ställa 1 fråga i klassen varje dag. Du kan upptäcka att ju oftare gör du det här, desto lättare blir det.
  • Fortfarande rädd för att ställa frågor framför klassen? Stick runt efter klassen eller komma dit tidigt för att fråga läraren din fråga.
Metod 3 av 10:
Öva att sätta dig där ute.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker i skolan Steg 3
1. Övervinna dina blygna tendenser genom att umgås eller prata i klassen. Om du är van att sätta huvudet ner eller vänta på att andra ska prata, tryck dig själv för att höja din hand. Försök att ta lite steg varje dag så att du gradvis bygger förtroende.
  • Försöker umgås mer? Säg hej till någon ny eller fråga någon hur de gör. Arbeta dig upp till längre konversationer när du lär känna personen och känna dig mer bekväm.
Metod 4 av 10:
Arbeta med att vara en bra student.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker i skolan steg 4
1. Delta i dina klasser, ta anteckningar och gör läxorna. Om du gör ansträngningen att lära dig, känner du dig mer självsäker att du känner till materialet. Detta kan göra det lättare att delta i klassdiskussioner, svara på frågor eller ta test utan ångest.
  • Om du vet att du kommer att sakna klass, fråga en klasskamrat att ta anteckningar för dig eller få dina uppdrag.
Metod 5 av 10:
Prova en ny skicklighet, klass eller klubb.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker i skolan Steg 5
1. Utveckla dina intressen eller skapa nya vänner. Tänk på de ämnen och aktiviteter du tycker om. Hitta sedan sätt att ta klasser eller gå med i klubbar som du är passionerade för. Chansen är att du möter människor som delar samma intressen och de kan vara enklare att prata med.
  • Till exempel, om du gillar tysk språkklass, gå med i din skolas tyska klubb. Detta ger dig sociala möjligheter att interagera med skolkamrater i en mer avslappnad miljö.
  • Du kan vara rädd för att prova för ett lag som du verkligen vill gå med. Gå till tryouts känner sig trygga i dina förmågor att spela och förbättra. Kom ihåg att du inte behöver vara en expert för att komma på laget, du måste bara vara villig att förbättra.
Metod 6 av 10:
Säg några positiva bekräftelser innan du börjar något nytt.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker i skolan steg 6
1. Ge dig själv en Pep Talk när du behöver ett självförtroende. Om du vet att du ska ta ett test, prata framför klassen, eller svara på lärarens frågor, kan du behöva extra självförsäkring. Istället för att panikera, ta några ögonblick för att påminna dig om din kunskap eller förmågor. Sitta upp rakt och andas djupt så du känner dig bemyndigad.
  • Till exempel kan du mentalt påminna dig själv, "Jag har studerat hårt och jag vet det här materialet," eller, "Alla är förmodligen nervös om denna quiz, så jag är inte ensam."
Metod 7 av 10:
Påminn dig om dina goda egenskaper.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker i skolan Steg 7
1. Tänk på de färdigheter, personlighetsdrag och egenskaper som du är stolta över. Vi har alla dagar där vi känner oss nere om oss själva, men du har massor av stora egenskaper! Ta lite tid att tänka på eller skriva ner saker som du gillar om dig själv. Ta ut din tidskrift eller dagbok och göra en lista. På så sätt kan du påminna dig när du känner dig nere.
  • Till exempel kan du älska att du är medkänsla och bra på sport, eller du kan vara stolt över att du är lite konstig och hård lojal mot dina vänner.
Metod 8 av 10:
Tyst din inre kritiker.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker i skolan steg 8
1. Tänk inte negativa saker om dig själv. Visst, vi har alla kände att vi har gjort misstag eller att vi kunde göra det bättre, men om du ständigt berättar för dig att du inte kan uppnå saker eller göra vänner, börjar du tro det. Var uppmärksam på de negativa tankarna du har och stoppa dem.
  • Om du börjar tänka något negativt, byt ditt fokus och gör något annat som att lyssna på musik, gå till en körning eller fokusera på ett annat ämne.
  • Det kan hjälpa till att skriva ner de negativa tankar du har. Läs sedan igenom dem för att hitta var de kommer ifrån. Försök att stoppa källan till dessa skadliga tankar.
Metod 9 av 10:
Låt inte misstag stoppa dig.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker i skolan Steg 9
1. Lär dig av misstaget och fortsätt. I stället för att slå dig om det, tänk på vad du lärde dig eller vad du skulle göra annorlunda nästa gång och fortsätt. Att vara rädd för att göra misstag kan hindra dig från att lära och växa, så omfamna dem! Kom ihåg att alla gör misstag, även de mest självsäkra personerna.
  • YouMight berättar psykiskt själv, "Jag förstörde på det testet, men nu vet jag vad jag ska studera för nästa gång."
Metod 10 av 10:
Skratta åt dig själv.
  1. Bilden med titeln är mer självsäker i skolan steg 10
1. Ta inte dig själv för allvar, om du förstör eller skämmer dig själv. Du är mänsklig! Känna igen att något roligt hände och gick vidare. Ju mer du kan skratta åt dig själv, desto mindre tryck du sätter på dig själv för att göra allt rätt. När människor ser att du kan skratta åt dig själv, kan de tro att du är övertygad.
  • Det här kan ta lite övning, men du blir bekväm med humor över tiden.

Tips

Utveckla nära vänskap eller arbeta med en studiegrupp. Att lära känna några personer som verkligen kan göra underverk för din självkänsla!
Dela på det sociala nätverket:
Liknande