Hur glömmer du skadliga ord

Barndomen som säger "pinnar och stenar kan bryta mina ben, men ord kommer aldrig att skada mig" helt enkelt inte sant. Oavsett om någon har ringt ett förolämpande namn eller lägga ner dina förmågor, kan dessa kommentarer ta en vägtull. Lär dig hur du glömmer skadliga ord genom att minska sin makt, öka din självkänsla och läka känslomässiga sår.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera de skadliga orden
  1. Bild med titeln Acceptera dig själv som ett LGBT-muslimskt steg 9
1. Ta inte det personligen. Deras ord handlar om dem, inte du. Ibland, när andra skadar, kan de lura ut på dig med skadliga ord. Alla gör det här från tid till annan. Det är ofta gjort utan att tänka, och de kan till och med ångra orden senare.
  • Om någon säger något skadligt för dig, försök att komma ihåg att de förmodligen skadar. Skicka medkänsla tillbaka till dem istället för att ta sin kommentar personligen.
  • Bild med titeln vara mogen steg 16
    2. Validera den person som skadade dig. Om en person säger något skadligt för dig, svara försiktigt på ett sätt som validerar personen, men inte deras ovänliga ord. Oavsett om den andra personen tänkte deras ord att vara skadliga, kommer den här typen av svar sannolikt att fånga dem av vakt, och de kan vara mer benägna att sluta och tänka på hur deras ord påverkar dig.
  • Till exempel kan du säga något som, "Wow, jag är chockad över att höra en sådan bra person säga något så oväntat."
  • Bild med titeln Uppförande Seminarier Steg 4
    3. Ställ in en timer till gryta. Snarare än att bo på de skadliga orden som andra säger till dig, ge dig en tidsfrist för att stew dem över. Känna ont för en utsedd tid. Välj sedan att låta dem gå.
  • Till exempel kan du vanligtvis spendera timmar eller ens dagar mulling över dessa kommentarer. Börja ställa in en timer i ca 10 minuter. Tänk på hur kommentaren fick dig att känna och erkänna smärtan. När timern slutar, sätt de känslorna ner och plocka inte tillbaka dem igen.
  • Bild med titeln Berätta för dina föräldrar att du gillar andra tjejer eller pojkar Steg 2
    4. Skriv orden ner och förstör sedan papperet. Om du är mer av en praktisk person, kan du ta makt från skadliga ord genom att förstöra dem. Skriv orden ner på ett pappersark. Då kan du rippa papperet till strimlar, kasta det i en öppen spis, eller skrapa ut orden med en penna eller penna.
  • Bildbeteckningen är bra om dig själv Steg 7
    5. Byt ut det med en positiv kommentar. Kompensera effekterna av negativa ord genom att ersätta dem med egna positiva ord. Detta fungerar eftersom du avbryter den negativa kommentaren i ditt sinne genom att följa upp det med en mer positiv, upplyftande kommentar.
  • Till exempel, om någon sa, "Du är ful", kan du ersätta den kommentaren genom att säga till dig själv, "Det finns bara en av mig i universum. Jag är speciell och unik."
  • Metod 2 av 3:
    Ombyggnad av självförtroende
    1. Bild med titeln Lugn självskada tankar Steg 11
    1. Använd orden för att bli starkare. På vilket sätt testar det här situationen dig? Utvärdera de skadliga orden och se om du kan kanalisera dem till produktiv åtgärd. Fråga varför orden skadade dig och vad du kan göra åt det.
    • Till exempel, om någon sa, "du är svag," och du tror att du kanske känner dig upprörd eller arg. Men om du vidtar åtgärder, som att lära sig att försvara dig själv eller stärka din mentala funktion, kan du förhindra att dessa ord skadar dig någonsin igen.
  • Bild med titeln Acceptera dig själv som ett LGBT-muslimskt steg 19
    2. Använd dina erfarenheter och perspektiv för att hjälpa andra. Unkind ord kommer vanligtvis från en skada eller osäkerhet. Tänk vad den person som sa orden kan gå igenom, och tänka på om det finns något du kan göra eller säga för att hjälpa dem. Du kan också öka ditt självförtroende genom att nå ut och erbjuda stöd till andra som har skadats av grymma eller tanklösa ord.
  • Bild med titeln Utveckla Telekinesis Steg 3
    3. Gör din egen uppfattning din prioritet. Ditt förtroende är alltid teetering på en ledge när du tillåter andra att diktera hur du känner för dig själv. Sluta placera så mycket vikt på vad andra tycker om dig. Istället bör din egen åsikt vara den viktigaste.
  • Till exempel, om någon säger, "Du kommer aldrig att uppgå till någonting", men du tror inte riktigt det, påminna dig om vad du tycker. Du kanske säger till dig själv, "Det är inte sant. Jag tror att jag är avsedd för storhet."
  • Bild med titeln Acceptera Ändra steg 10
    4. Få saker gjort för att känna sig mer självsäker. Hur du känner dig själv och dina förmågor är intimt kopplade till ditt självförtroende. Du kan öka ditt självförtroende genom att ta på sig fler utmaningar. Tänk på ett mål eller en uppgift som du vill åstadkomma. Sedan bryta ner det i små steg som du kan slutföra en i taget.
  • Till exempel, om du vill bli ekonomiskt oberoende, kan du börja med att få ett jobb. Då kan du leta efter en plats att leva som passar din inkomstnivå. Då kan du skapa ett sparkonto eller investera i lager som gynnar din långsiktiga finansiella status.
  • Den stadiga slutförandet av varje steg hjälper dig att känna dig mer självsäker och ökar din tro på att du kan ta på dig nya utmaningar.
  • Bild med titeln Meditera utan ett mastersteg 16
    5
    Andas djupt och upprepa en bemyndigande mantra. Djup andning är ett bra sätt att främja avkoppling. När den är kopplad till en positiv bekräftelse kan den här övningen hjälpa dig bygga förtroende i dig själv och dina förmågor.
  • Till exempel kan du andas djupt genom näsan och mentalt säga, "Jag andas i självförtroende och tro."Håll andan i några sekunder. Därefter andas ut medan mentalt reciterar, "Jag andas ut negativitet och tvivel."
  • Metod 3 av 3:
    Läkning från skadliga ord
    1. Bild med titeln Gör dig lycklig steg 10
    1
    Öva självkärlek dagligen. När du försummar ditt emotionella välbefinnande, är skadliga kommentarer mer benägna att sticka. Motverka eventuella negativa kommentarer eller beteenden från andra genom att behandla dig själv med kärleksfull vänlighet. Detta kan översätta till många olika saker. Gör en lista över de positiva aktiviteterna du tycker om mest. Då, gör ett engagemang för att göra några av dem dagligen.
    • Till exempel kanske du gillar att laga hälsosamma måltider för dig själv, gå din hund nära sjön eller meditera före sängen.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 18
    2. Lär dig av upplevelsen. Det finns alltid något att lära av en konflikt eller smärtsam upplevelse. När du har haft lite tid att flytta bort från den första skadan, ta tid att reflektera över vad som hände. Några saker att tänka på inkluderar:
  • Vad kan ha pågått i den andra människans liv, eller i ditt förhållande till dem, för att utlösa ovänliga ord?
  • Var det någon sanning i de ord som du kanske kan dra nytta av, även om de formulerades hårt eller på ett gagnlöst sätt?
  • Om någon talar till dig så här, hur kan du hantera det bättre i framtiden?
  • Bild med titeln Gör dig lycklig steg 7
    3. Omge dig med positiva människor. Positiva människor ger positiva vibbar och negativa människor ger negativa vibbar. Gör valet att minska tiden du spenderar med negativa eller giftiga personer som kritiserar eller devalverar dig. Välj att spendera din tid med stödjande personer som värderar vad du tar med till bordet.
  • Bild med titeln övertyga dig om dig
    4. Gör saker du tycker om. Ett bra sätt att läka från skadliga ord är att engagera sig i behagliga aktiviteter. Plocka upp en hobby, gå med i en ny klubb eller organisation, eller börja om att göra något du gav upp för länge sedan. Gör mer tid i ditt dagliga och veckovisa schema för saker som får dig att le.
  • Detta kan förfölja en passion för lärande, undervisa andra en färdighet att du är riktigt bra på, eller helt enkelt förbättra din egen kunskap om en aktivitet som sy eller trädgårdsarbete.
  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa steg 7
    5. Ge tillbaka till andra. Stimulera din egen känslomässiga läkning genom att göra mer bra för andra. Begå att ha mer positiva interaktioner med folket i ditt liv och i ditt samhälle.
  • Interagera med dina nära och kära på ett positivt sätt genom att uttrycka din uppskattning för dem och låta dem veta det bra du ser i dem. Du kan till exempel säga, "Matt, du är så hjälpsam. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig."
  • Du kan också göra det genom att delta i slumpmässiga handlingar, som att hjälpa en granne med sin gårdsarbete eller köpa lunch för personen bakom dig på kaféet.Du kan också utstråla bra vibbar i ditt samhälle genom volontärarbete eller donera till välgörenhet.
  • Bild med titeln övertyga dig om att inte begå självmordssteg 7
    6. Skriv i en journal för att bättre förstå hur du känner. Att skriva ner dina tankar kan ge tydlighet till vad som händer i din inre värld. Plus, när du skriver ut skadliga kommentarer stoppar du dem från att väga ner dig. Starta en journaling vana där du skriver i några minuter varje dag.
  • Du kan skriva om händelserna på din dag, följ en online-tidskrift, eller notera a Få saker du är tacksam för.
  • Hur kan jag bli mer motståndskraftig?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Amy WongAmy Wongleadership & Transformations coach
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande