Hur man är självförtroende

Du kanske tror att ha självförtroende är att ha blåa ögon. Antingen är du född med det eller du är inte. Tja, om du har den typen av tankegång och du saknar självförtroende, då är du tvungen att acceptera misslyckande. Det är dags att kasta tanken att inte bara någon kan utveckla förtroende och att arbeta med att ändra din tankegång, liksom dina handlingar, för att vara på väg att utveckla tron ​​och lita på dig själv som du har saknat. Om du vill veta hur du är mer självförtroende, se steg 1 för att komma igång.

Steg

Del 1 av 3:
Komma i rätt tankegång
  1. Bild med titeln vara självförtroende Steg 1
1. Var stolt över dina styrkor. Om du vill vara självförtroende är det första du behöver göra att tänka på alla de saker du redan har för dig. Du kan känna att det inte finns något bra om dig, att du inte har inlösande egenskaper, och att alla runt dig är på något sätt snyggare och mer imponerande än du är. Tja, allt som måste gå ut genom fönstret om du är fast besluten att ändra! Gör en lista över alla de saker du är bra på, från att vara en bra lyssnare att ha en bra sångröst. Skriv sedan dem på klibbiga anteckningar och lägg dem på din spegel eller någonstans att du ser dem varje dag. Dessa egenskaper kanske inte betyder mycket för dig, men du måste tänka på det faktum att du do har gott om saker att vara stolta över.
  • Om du verkligen gillar listidén kan du även hålla listan praktisk. Lägg till det när du tror, "Åh, det är något annat jag är bra på..." När du känner dig låg eller gillar att du inte är värt, läs den över och du mår bättre.
  • Prata med en nära vän om det. Fråga din vän vad han eller hon tycker att dina styrkor är. Din vän kan komma med något som du aldrig ens ansåg eftersom det var rätt före dina ögon!
  • Bild med titeln vara självförtroende Steg 2
    2. Arbeta för att vara en optimist. Naturligtvis kan optimism, som Rom, byggas på en dag, men det betyder inte att det inte är värt att börja bygga en grund av positivt tänkande och en förväntan på det bästa. Optimism och förtroende går ofta hand i hand, för att människor som är hoppfulla för framtiden och förvänta sig goda saker att hända tenderar att tro att goda saker kommer att hända med dem om de går ut i världen eller bara försök tillräckligt hårt. Öva övervakning av dina tankar för att se hur många av dem är negativa, och arbetar för att motverka alla negativa tankar med minst tre positiva. Med tillräckligt hårt arbete kan du snart se världen i ett mer gynnsamt ljus.
  • Nästa gång du är med dina vänner, öva att prata om de spännande sakerna i ditt liv eller de saker du måste se fram emot, och du får se att människor kommer att svara bättre på dig, och att du hittar dig själv i ett bättre humör.
  • Bild med titeln vara självförtroende Steg 3
    3. Var redo. Att vara förberedd för alla situationer - inom förnuft - kan också hjälpa dig att vara självförtroende. Om du går in i ett matteprov har du bättre lagt i de timmar som är nödvändiga för att lyckas. Om du ger en presentation framför klassen, borde du ha praktiserat tills du fick det kallt. Om du går till en fest, bör du lära dig så mycket du kan om det, som vem som kommer att vara där, när det börjar, och andra detaljer, så du känner att det finns mindre X-faktorer när du går in i rummet. Medan det är omöjligt att vara 100% förberedd för alla situationer - vilket är en del av livet och mysteriet i livet - det kan säkert hjälpa till att känna att du har en känsla av vad du anmälde dig till.
  • Om du är i en gruppinställning och känner att du har något att bidra, så känner du dig själv självsäker än om du bara hänger tillbaka, lyssnar på alla andras åsikter. Du behöver inte chatta ständigt för att bygga ditt självförtroende, men du bör ofta prata nog att du känner att du har många värda saker att säga.
  • Du kan odla saker att bidra genom att läsa intressanta artiklar, titta på nyheterna eller göra forskning om aktuella händelser eller saker som intresserar dig.Ta upp ett ämne som du har undersökt i en konversation och se var det går. Att ha information till tillbaka vad du säger hjälper dig att känna dig mer självsäker i en konversation.
  • Om du vet något eller har en viss skicklighet - allt från hur man bygger möbler för hur man väljer rätt par skor för Prom-- Människor kan vända sig till dig för hjälp. Du kan bygga mycket förtroende genom att hjälpa andra och se att de har något att vinna från dig.
  • Bild med titeln vara självförtroende Steg 4
    4. Sluta jämföra dig med andra personer. Du måste fokusera på dig själv och hur du når de mål du vill nå istället för att kika över på din granne och undrar varför du inte kan vara så attraktiv / smart / självsäker som han är. Var snäll mot dig själv och fokusera på dina egna drömmar och mål, och vara stolta över dig själv för att uppnå dem.
  • Inse att det är vanligt att idealisera andras liv från vad du ser. Med andra ord ser du inte hela bilden av en persons liv från casual interaktioner.
  • Om du börjar jämföra dig med någon annan, sluta och omfokusera på dig själv.Identifiera hur du lyckas, glad eller förbättra din situation.
  • Människor som saknar förtroende ifrågasätter ständigt och världen runt dem. Lämna mindre utrymme för tvivel genom att känna sig kapabel till den uppgift som ligger framför dig.
  • Bild med titeln vara självförtroende Steg 5
    5. Bli av med så många källor till negativitet som du kan. Tyvärr kan det vara omöjligt att bli av med varje liten sak som gör att du känner dig nere om dig själv, men du kan definitivt göra ett försök att omge dig med positiva människor och situationer där du mår bra om dig själv. Här är några saker att tänka på:
  • Om du känner dig dålig om din kropp eller allmän utseende, eftersom du alltid blinkar genom kändismagasiner eller tittar på tv, försök sedan skilja dig från den kulturen så mycket du kan.
  • Om du spenderar tid med en vän, familjemedlem eller betydande annan som alltid får dig att känna dig värdelös, då är det dags att ifrågasätta ditt förhållande.Du kan försöka göra ändringar i ditt förhållande genom att använda assertiv kommunikation för att ta itu med hur personen får dig att känna. Om förhållandet inte eller inte kan förbättras, kan du behöva fatta beslutet att sluta eller begränsa din tid med personen.
  • Om du spelar en sport som du verkligen hatar och känner att du har satt i all ansträngning du kan och fortfarande inte fungerar, så kan det vara dags att hitta en annan klubb som passar dina behov bättre - det här är inte att säga det Du borde sluta när det blir svårt, men att du ska lära dig att känna igen när något inte fungerar för dig.
  • Del 2 av 3:
    Sätta det i aktion
    1. Bild med titeln vara självförtroende Steg 6
    1. Omfamna det okända. Om du har problem med självförtroende, gör du något helt nytt och annorlunda förmodligen inte exakt exciterar dig. Tja, det är dags att vara modig och vågat ut för att göra något du aldrig förväntat dig göra. Detta kan introducera dig själv till en ny grupp människor på en fest, som anmäler sig till en dansklass, men du har två vänstra fötter, eller ansöker om ett jobb som låter fantastiskt men överväldigande. Ju mer du blir till vana att försöka nya saker, desto säkrare kommer du att känna, för att du får den meningen att du kan hantera varje kurvebollliv kan kasta på dig. Här är några andra bra sätt att omfamna det okända:
    • Börja små. Slå upp en konversation med någon du ser mycket men aldrig prata med, till exempel killen som sitter bredvid dig i matteklass eller din granne.
    • Planera en resa till en ny plats, även om det bara är en stad 50 miles (80 km) bort från din hemstad. Få vana att gå nya platser och se nya saker.
    • Prova din hand att lära sig ett främmande språk. Att göra något som känns helt okänt för dig är roligt och kan bygga ditt självförtroende.
  • Bild med titeln vara självförtroende Steg 7
    2. Ta fler risker. Att ta (rimliga) risker är relaterade till att omfamna det okända och hävda dig själv som individ. Om du vill vara mer självsäker, måste du inte bara prova nya saker, men du måste vara upp för att göra något som känns lite skrämmande eller osäkert för dig. Inte varje risk du tar kommer att leda till något bra, men det kommer att få dig till vana att sätta dig där ute och se vad som händer. Att ta risker kommer att få dig att känna att du inte är begränsad till den lilla uppsättningen saker du redan känner dig bekväm med och att du är kapabel.
  • Steg ut ur din komfortzon minst en gång om dagen. Detta kan innebära att du pratar med din förälskelse - eller ens frågar honom eller henne, om du har arbetat med modet!
  • Om du är olycklig på jobbet men känner sig rädd att lämna, försök att ansöka om bara ett jobb. Även om ingenting kommer av det, ser du att den risk du tog var inte så läskigt.
  • Konfrontera din rädsla, medan du är på den. Medan du inte behöver bungee hoppa om du är rädd för höjder, kan du ta en hiss till toppen av en tio våningar byggnad och titta ut ett fönster. Du får se att du verkligen kan övervinna vad som håller dig tillbaka.
  • Bild med titeln vara självförtroende Steg 8
    3. Spendera tid med människor som får dig att må bra om dig själv. Upprätthållande Positiva influenser kan vara ännu mer fördelaktiga för att bygga ditt självförtroende än att skära ut negativa influenser. Om du spenderar mycket tid med personer som är stödjande och erbjuder stress- och dramostigt socialt stöd, kommer du att dra nytta av att känna sig mer självsäker om dig själv och hantera dina känslor mer effektivt. Göra en vana att spendera så mycket tid med människor som behandlar dig så bra som du kan.
  • Hänger med människor som är självsäker kan också vara en stor hjälp. I stället för att vara avundsjuk på dessa människor, studera dem och fråga dig själv, "Vad gör de annorlunda än jag, och hur kan jag odla ett liknande sätt?" Du kommer att upptäcka att de människor som är övertygade är inte nödvändigtvis "bättre" än du i någonting - förutom att ha en positiv utsikt över sig själva.
  • Bild med titeln vara självförtroende Steg 9
    4. Odla en hobby. Att ha något som du är bra på eller bättre än, passionerad om-kan hjälpa dig att känna dig väl avrundad och lyckligare.Detta kan ge dig en ökning i förtroende.Att ha en hobby kan stimulera din kreativitet, som översätter till andra situationer som arbetsplatsen och dina sociala interaktioner också. Dessutom kan en hobby hjälpa till att odla det sociala stödet som är till nytta för ditt emotionella välbefinnande.
  • Var säker på att du tillåter dig att ställa bort tid för din hobby eller aktivitet som gör dig lycklig.Detta kan vara svårt för människor som har mycket arbete eller familjeåtaganden, men det är viktigt.
  • Bild med titeln vara självförtroende steg 10
    5. Visa förtroende för ditt kroppsspråk. Stå upp Tall-Att ha bra hållning kan gå långt för att få dig att dyka upp och känna dig mer självsäker. Om du slår hela tiden, det skickar dig själv och folket runt dig en signal som du inte är nöjd med vem du är och vill vara mindre än du verkar vara. Istället, håll ryggen rakt och axlarna drog tillbaka med ditt bröst ut.
  • Korsa inte armarna över bröstet, heller. Håll dem på dina sidor eller använd dem till gest. Detta kommer att få dig att se mer användbar och känna sig mer öppen.
  • Gör naturlig ögonkontakt när du pratar med människor. Om du ser folk i ögat, skickar det ett meddelande som du är bekväm att prata med dem på jämn nivå, och att du är öppen för nya idéer.
  • Att göra ögonkontakt med människor kan också hjälpa dig att hålla huvudet upp. Ser ner på marken eller på fötterna hela tiden är en annan sak som kan göra dig båda utseende och känna sig mindre självsäker.
  • Du bör också gå med starka, självsäkra framsteg istället för att shuffla eller dra dina fötter.Detta hjälper dig att se och känna dig mer självsäker.
  • Bild med titeln vara självförtroende Steg 11
    6. Sätt tid i ditt utseende. Om du spenderar tillräckligt med tid på ditt utseende för att visa att du bryr dig om dig själv, kommer du att se att du börjar se dig mer positivt. Om du vill vara mer självsäker, bör du se till att träna god hygien, att duscha dagligen, för att kamma ditt hår och att bära kläder som är rena och fria från rynkor. Om du inte bryr dig om ditt fysiska utseende, kommunicerar du dig själv och andra att du inte känner som om du är värd den tid det tar att öva självvård.
  • Om du tittar i spegeln och ser en person som är välskötta, blir du mycket mer sannolikt att värdera dig själv.
  • Bära kläder som får dig att må bra om dig själv. Detta innebär att kläder som passar dig (med din nuvarande storlek) och har ett smickrande utseende som passar med din personlighet.
  • Det betyder inte att du borde lägga på massor av smink eller bära kläder som får dig att känna att du är någon annan. Du borde alltid vara dig själv - bara en ren, hygienisk version av dig själv.
  • Del 3 av 3:
    Fortsätter att växa
    1. Bild med titeln vara självförtroende steg 12
    1. Lär dig av misslyckande. Människor som är självsäkra är inte en vild framgång på allt de försöker. Men de människor som är självsäkra omfamnar misslyckande och lär sig av sina misstag istället för att ge upp allt som inte går på sig. Nästa gång du inte gör det bra på ett matteprov, bli inte anställd efter en intervju, eller bli avvisad av ett datum, låt inte detta avskräcka dig från att fråga dig vad som gick fel och hur du kan lära av det. Naturligtvis, en del av tiden, kan du bara vara ett offer för otur, men det är viktigt att känna som i kontroll över varje situation som möjligt så att du kan göra det bättre nästa gång.
    • Mantra, "Om du först inte lyckas..." verkligen är sant. Tänk på hur tråkigt liv skulle vara om du var bäst på allt du försökte. I stället, titta på misslyckande som ett tillfälle att bevisa dig nästa gång.
    • Det viktiga är att lära dig var du gick fel tillsammans med att acceptera när något var bara dumt lycka.
  • Bild med titeln vara självförtroende Steg 13
    2. Motionera mera. Även om motion ensam inte får dig att känna dig som en miljon dollar, att bli vana att träna i minst 30 minuter dagligen, eller bara några gånger i veckan, kan gå långt för att få dig att känna dig mentalt och fysiskt bättre om själv. Övning bygger endorfiner och kommer fysiologiskt att få dig att må bättre om dig själv och världen, samtidigt som du ger din kropp med värdefulla fördelar. Det är en win-win-situation och gör ett mål att träna så mycket som det är bekvämt för att du kan hjälpa dig att känna dig mer självförtroende.
  • Du kan även använda motion som ett tillfälle att gå ut ur din komfortzon och försöka något nytt. Kanske har du varit rädd för att prova yoga eller ta en Zumba-klass, men när du registrerar dig, hittar du att det inte var så läskigt som det lät.
  • Bild med titeln vara självförtroende steg 14
    3. Le mer. Det har bevisats att leende inte bara gör dig lyckligare, men det kommer att göra folket runt dig reagera mer positivt till dig. Leende, även när du känner att det är det sista du vill göra, kan du också få dig att känna dig mer självsäker när du närmar dig människor och går om din dag. Leende kommer också att få människor att känna sig mer kunna komma upp till dig, och du kan bjuda in en ny vän eller ett nytt tillfälle att komma dig bara genom att flytta dina läppar. Det finns ingen anledning att inte le mer, oavsett hur du känner dig!
  • Bild med titeln vara självförtroende Steg 15
    4. Var inte rädd att be om hjälp. Att vara självförtroende betyder inte att du måste vara en jack-of-all handlar som är fantastiskt vid varje liten sak han gör. Men det betyder att du är den typ av person som kan erkänna när du inte kan göra något på egen hand. Det finns en stolthet och självförtroende som kommer från att veta när du är ute av ditt element, och om du ber om hjälp när det behövs, kommer du inte bara att kunna uppnå mer, men du kommer att känna dig stolt över dig själv för att göra ansträngning att närma sig någon och be om vägledning.
  • Om du frågar folk för hjälp, kommer de mer benägna att fråga dig om hjälp i gengäld, och du kommer att se hur det behövs dig verkligen är.
  • Bild med titeln vara självförtroende Steg 16
    5. Lär dig att leva i nuet. Om du saknar självförtroende kan du hitta dig själv att bo på det förflutna eller oroa dig för framtida åtgärder.Att bo mer i ögonblicket kan hjälpa dig att vara på fred med hur sakerna är nu.Detta kan hjälpa dig att känna dig lyckligare och mer avslappnad, men det kan också vara en svår vana att odla.
  • Att lära sig att släppa oro för framtiden och acceptera vad som har hänt tidigare kan hjälpa dig att leva i nutiden.
  • Öva yoga eller mindful medling. Detta kan också hjälpa dig att leva i nuet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Glöm din rädsla för att inte vara upp till uppgiften. Kom ihåg att ingen är perfekt. Så var inte rädd för misstag.
  • Du behöver bara vara dig själv. Låt inte någon chef dig och tvinga dig att inte vara dig - det är det enda sättet du verkligen kan vara självförtroende.
  • Gå med huvudet upp, håll axlarna rakt och titta direkt framför dig.
  • Varje natt innan du sover, tala positivt mot dig själv.
  • Ha gott förhållande med andra. Undvik att förolämpa människor, för att de kan vända mot dig och få dig att förlora förtroendet. Var inte oförskämd.
  • Gör ditt bästa för att göra ett bra intryck på människor som inte känner till dig och ser dig för första gången.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande