Hur man hittar en talang

Alla har talanger - ibland behöver du bara göra lite självutforskning för att hitta din. Att hitta en talang är verkligen bara en fråga om att upptäcka vad dina naturliga styrkor är, även om du inte är helt medveten om dem än! Den här praktiska listan kommer att gå igenom några praktiska sätt att hitta dina talanger så att du kan börja utforska dem mer och bygga på dina färdigheter.

Steg

Metod 1 av 10:
Revisit dina barndomsintressen.
  1. Bild med titeln Hitta en talang Steg 1
1. Du kan fortfarande ha de färdigheter du lärde dig då. Tänk tillbaka till din barndom och försök att återkalla olika saker som du verkligen haft det. Ta upp den aktiviteten igen eller tänka på vilka liknande aktiviteter du kan vara bra på det du kan driva som en vuxen.
  • Till exempel, om du verkligen gillade att spela fotboll som barn, kunde du gå med i en avslappnad inomhusfotbollsliga för att se om det fortfarande är något du kanske är begåvad på.
  • Om du var riktigt bra på Ballet som ett barn, kanske dansar din sak. Du kan försöka ta en salsa-klass!
  • Eller kanske du verkligen haft teckning. Gå ut och köp en skissbok och några pennor och ta upp det igen!
Metod 2 av 10:
Fokusera på aktiviteter som gör att du förlorar tid.
  1. Bild med titeln Hitta ett talangssteg 2
1. Aktiviteter som fängslar all din uppmärksamhet kan vara naturliga talanger. Tänk på olika saker du gör under din fritid som får dig att glömma allt annat. Dessa typer av aktiviteter gör ditt sinne, kropp och intuitionsflöde, vilket är ett tecken på något du är bra på!
  • Till exempel, kanske när du tenderar din trädgård på helgen timmen bara flyger utan att du ens tänker på det. Det kan innebära att du har en naturlig grön tumme!
  • Kanske när du hämtar en gitarr och spelar du tenderar att hoppa över måltider eftersom du är så in i den. Det kan vara din naturliga talang!
Metod 3 av 10:
Identifiera problem du är bra på att lösa.
  1. Bild med titeln Hitta en talang Steg 3
1. Problem som du löser lätt varje dag kan avslöja dolda talanger. Tänk på problem eller problem som du tar itu med i ditt dagliga liv. Du kanske inte ens tänker på dem som "problem" eftersom det inte känns som en chore! Då, brainstorm sätt du kan utveckla dessa naturliga färdigheter i talanger.
  • Till exempel kanske du är riktigt bra på att kasta ihop läckra måltider när dina skåp är praktiskt taget nakna. Du kan ta matlagningskurser på fritiden för att utveckla denna talang eller starta en blogg om kreativ måltidsplanering.
  • Kanske gillar du att räkna ut sätt att slå trafik och få jobba snabbare på din dagliga pendling. Det kanske inte verkar som en talang, men pendling är en stor källa till stress för många människor! Du kan blogga om tidsbesparande strategier för 9-till-5ers eller koppla upp med ditt arbete HR-avdelning för att dela tips med medarbetare.
Metod 4 av 10:
Gör en lista över dina färdigheter och leta efter vanliga teman.
  1. Bild med titeln Hitta ett talangssteg 4
1. Det kan finnas en större talang dold under ytan. Skriv ner en lista över allt du tycker du är bra på eller har lyckats i det förflutna. Det spelar ingen roll hur stor eller liten dessa saker är eller hur länge sedan de var. Leta efter anslutningar i de olika aktiviteterna för att hitta en allmän talang du har.
  • Om du till exempel har bra betyg i matematik när du var i skolan och du brisar genom dina veckovisa finansiella rapporter på jobbet, är du förmodligen begåvad med siffror! Om du är matematiskt skicklig, kan du vara begåvad på något annat som schack.
Metod 5 av 10:
Fokusera på vad du känner dig självsäker.
  1. Bild med titeln Hitta ett talangssteg 5
1. Ta en närmare titt på uppgifter och aktiviteter som får dig att känna sig kapabel. Tänk på vad du känner mig mest självsäker, till exempel vilka uppgifter du väljer att göra först på jobbet när du är överbelastad med saker att göra. Uppgifter som du föredrar att göra eftersom de får dig att känna i kontroll är ofta styrkor.
  • Till exempel, om du alltid väljer att göra konkurrenskraftig marknadsundersökning före resultatrapportering, kan du vara riktigt begåvad på att göra forskning. Du kan leta efter sätt att göra forskningsfokuserade uppgifter mer på jobbet eller starta ett forskningsprojekt på fritiden.
Metod 6 av 10:
Var uppmärksam på komplimanger.
  1. Bild med titeln Hitta en talang Steg 6
1. Människor kanske redan berättar vad din talang är. Lyssna på människor när de komplimangerar dig på något istället för att bara borsta sina komplimanger. Notera komplimanger som du ofta får identifiera dina kärnstyrkor.
  • Till exempel, om människor alltid berättar för dina rapporter och presentationer på jobbet ser väldigt bra ut, kan du ha ett hemligt öga för design!
Metod 7 av 10:
Fråga dina vänner och familj vad du är bra på.
  1. Bild med titeln Hitta ett talangssteg 7
1. De människor som känner till dig bäst kan ge värdefulla insikter. Fråga några av dina vänner och familj vad de beundrar om dig eller vilken potential de ser i dig. Var uppmärksam på sina svar och notera något som du inte har tänkt på dig själv.
  • Till exempel kan dina familjemedlemmar berätta att de uppskattar hur punktligt och organiserat du är.
  • Eller dina vänner kan berätta att de beundrar din kreativitet och konstnärlig förmåga.
Metod 8 av 10:
Gör det till ditt mål att prova något nytt varje vecka.
  1. Bild med titeln Hitta ett talang steg 8
1. Du kan upptäcka att du är bra på något du aldrig har försökt. Även om du inte omedelbart upptäcker något som du är supertalent på, kan du hitta ett nytt intresse och besluta att lära dig mer. En dag kan det nya intresset utvecklas till en talang!
  • Till exempel, kanske du hämtar en gitarr en dag och ta reda på det känns bekvämt i dina händer och bestämmer sig för att ta lektioner.
  • Eller kanske du försöker Star Trek: Nästa Generation Pinball Machine på Laundromat och ta reda på att du är ganska bra.
  • Du är aldrig för gammal för att prova något nytt, antingen. Så känner inte att det är för sent att prova skateboarding eller spela ett instrument om du inte började när du var ung.
Metod 9 av 10:
Vänd en hobby till ett mer officiellt projekt.
  1. Bild med titeln Hitta en talang Steg 9
1. Leta efter möjligheter att ta en hobby till nästa nivå. Välj något som får dig att tända inuti och hitta ett sätt att börja göra det mer. Till exempel, om du verkligen älskar att skriva, starta en blogg och göra det till ett mål att skriva minst 1 inlägg i veckan. Du kanske tycker att du är riktigt bra på det och bloggar kan till och med bli en sida och ett heltidsjobb en dag!
  • Om du gillar att berätta skämt och få folk att skratta, kan du gå till några öppna mikrofoner och prova din hand på stand-up comedy.
Metod 10 av 10:
Hitta en mentor som hjälper dig att utveckla färdigheter.
  1. Bild med titeln Hitta ett talang steg 10
1. Den rätta mentorn kan koaxera en dold talang ur dig. Välj något som intresserar dig som du vill utforska och odla dina färdigheter i. Hitta en mentor Vem är villig att visa dig repen och coacha dig i att utveckla din nya talang.
  • Till exempel, om du är en självlärd gitarrspelare och du har lärt dig från YouTube, leta efter en enskild gitarrlärare eller en vän som är begåvad på gitarr för att lära dig personligen.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande