Hur man är stolt över vem du är

Pride och självförtroende kommer från frisk självkänsla, de positiva övertygelsen som du håller om dig själv, dina talanger och dina prestationer. Låg självkänsla kan få dig att känna dig dålig om dig själv. Låg självkänsla kan också göra det svårt att känna sig stolt över dig själv, och kan till och med orsaka allvarliga psykiska problem. För att förbättra din förmåga att känna dig stolt över dig själv kan du använda några enkla strategier för att utmana negativa tankar och bygga upp ditt självförtroende.

Steg

Metod 1 av 2:
Utmanande negativa tankar
  1. Bildbeteckningen är stolt över vem du är Steg 1
1. Identifiera något som du är tacksam för. Att jämföra dig med andra är en vanlig typ av negativt tänkande. Denna övning kan göra det svårt att känna någon stolthet i dig själv. Om du märker att du jämför dig med andra, kan det hjälpa dig att stoppa ett ögonblick och identifiera något som du är tacksam för.
  • Till exempel, när du letar efter något att känna sig tacksam för, kan du identifiera din goda hälsa eller en lojal vän. Fokusera på den här saken eller personen i några minuter för att få dig till en mer positiv tankegång. Tänk på varför du är tacksam för den här eller personen.
  • Bild med titeln vara stolt över vem du är Steg 2
    2. Flytta bort från källan till dina negativa tankar. Ibland kan en enkel förändring av landskap hjälpa dig att sluta tänka negativa tankar. Om du har fastnat i en negativ Rut ett tag, gå upp och gå någon annanstans.
  • Till exempel kan du försöka ta en promenad ute eller sitta i ett annat rum i ditt hus.
  • Bild med titeln vara stolt över vem du är Steg 3
    3. Påminn dig om att alla har brister. Ibland kan negativa tankar härstamma från en tro på att du har brister och ingen annan gör. Försök att påminna dig om att alla har brister, även om du inte kan se dem.
  • Till exempel kan en kontorsmat verka som om hon har allt, men den personen kan hantera några allvarliga personliga problem som du inte vet om.
  • Försök att inte slå dig upp över dina brister. Även om det finns saker du kanske vill byta om dig själv, kommer att kasta skuld i mixen är inte till hjälp.
  • Bild med titeln vara stolt över vem du är Steg 4
    4. Stå upp för dig själv. Ingen har rätt att skada, förolämpa eller skrämma dig.Om du är mobbad eller kritiseras på ett sätt som stör din stolthet, kan du behöva nå ut till någon som en lärare, rådgivare eller mänskliga resurschef att stå upp för dig själv.
  • Kom ihåg att människor som mobbar och kritiserar andra ofta gör det eftersom de är osäkra om sig själva. Inse att någon som plockar på dig kan vara lashing ut på grund av sin egen person smärta och problem kan hjälpa dig att klara det lite bättre. Kritiken är inte så mycket om dig då, som det handlar om sina egna känslor av otillräcklighet.
  • Bild med titeln vara stolt över vem du är Steg 5
    5. Lär dig att acceptera konstruktiv kritik. Även om du bör försvara dig mot förolämpningar är det viktigt att vara öppen för konstruktiv kritik. Kritik kan vara svår att höra, även när den är konstruktiv. Att lära sig att acceptera och svara på konstruktiv kritik kan hjälpa dig att förbättra dig själv och det här kan vara en stor stolthet.
  • Försök att undertrycka din första reaktion när du får kritik. Tack personen. Då möta vad de har huvudet på. Spendera lite tid över en eller två dagar med tanke på kritiken. Fråga dig själv vad du kan lära av kritiken?
  • Säg att du får en uppsats tillbaka från en professor. Du är skadad för att finna att din betyg är en C- och att instruktören säger att dina "idéer är svåra att följa."I stället för att bli arg, läs papperet med ett nytt sinne. Det verkade tillräckligt klart när du skrev det. Är det fortfarande klart på en andra läsning? Försök att förstå kritiken istället för att trycka bort den.
  • Bild med titeln vara stolt över vem du är Steg 6
    6. Vända negativa tankar till produktiva frågor. Svartvitt, värsta scenario tänkande är inte rationellt eller bra för dig. Men du kan göra negativa tankar i produktiva frågor som hjälper dig att växa och lyckas. Nästa gång du har en negativ tanke, försök att vända det till en fråga som hjälper dig att arbeta mot ett mål.
  • Till exempel, om du befinner dig själv, "Jag hittar aldrig ett nytt jobb", sluta och utmana den tanken. Det är inte ett faktum, och det kommer från en opålitlig källa (din ångest). I stället för att acceptera denna negativa tanke, vänd den till en fråga, till exempel "Vad kan jag göra för att ge mig den bästa chansen att få en intervju?"
  • Bild med titeln Var stolt över vem du är Steg 7
    7. Håll dig borta från negativa människor. Sätt utrymme mellan dig själv och människor som ofta är kritiska eller negativa om dig. Om möjligt, försök att undvika dessa människor och omger dig med positiva människor istället.Ibland kan det inte vara möjligt att undvika en negativ person, till exempel din chef eller en nära familjemedlem. I dessa fall kan du behöva bygga upp dig innan eller efter ett möte med personen.
  • Prova positivt självtalande. Före eller efter ett möte med en svår person kan det hjälpa dig att se dig själv i spegeln och ge dig en komplimang. Till exempel kan du säga något som, "du är smart, kapabel och hårt arbetande!"
  • Bild med titeln vara stolt över vem du är Steg 8
    8. Sök hjälp av en terapeut. Om du upptäcker att övervinna negativa tankar är en ständig kamp, ​​prata med en licensierad mentalvårdspersonal. Du kanske behöver lite vägledning för att hjälpa dig att arbeta genom problem och att känna dig bättre om dig själv. En terapeut kan hjälpa dig att övervinna negativt tänkande och kan också hjälpa dig att avgöra om du är deprimerad eller kämpar med en annan psykisk hälsofråga.
  • Metod 2 av 2:
    Bygga upp dig själv
    1. Bild med titeln vara stolt över vem du är Steg 9
    1. Visualisera dig själv lyckas.Visualisera dig själv som lyckas med något kan också bidra till att öka ditt självförtroende. Försök att tänka på en tid när du kände dig självsäker och självsäker och återskapa det ögonblicket i ditt huvud. Eller, föreställ dig själv att lyckas med något som du hoppas uppnå. Du kan upprepa den här processen när du behöver en förtroende.
    • Se till att du själv kan lyckas med så mycket detaljer som möjligt. Hur ser du ut? Vem mer är där? Hur mår du? Vad säger du?
  • Bildbeteckningen är stolt över vem du är Steg 10
    2. Stå upp rakt och gå med förtroende. Det sätt du bär dig kan göra en stor skillnad i hur säker dig känner. Försök att stå upp så rakt som möjligt och upprätthålla bra hållning när du går också. För att upprätthålla god hållning kan det hjälpa dig att föreställa dig att du balanserar något på ditt huvud när du går.
  • Bild med titeln vara stolt över vem du är Steg 11
    3. Klä upp. Det sätt du känner för hur du ser kan påverka ditt självförtroende, så klä dig i kläder som får dig att må bra om ditt utseende.Välj kläder som passar bra, smickra din kropp och är av god kvalitet.
  • Försök att klä dig i kläder som passar tillfället också. Till exempel, om du kommer till en arbetsintervju, så skulle en kostym eller slitageklänning få dig att känna dig mer självsäker än en t-shirt och jeans.
  • Bild med titeln vara stolt över vem du är Steg 12
    4. Håll en succesjournal. Att fokusera på de goda delarna av ditt liv kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker och glad. Ta några minuter varje dag för att skriva ner något som gick bra för dig. Du kan till exempel skriva ner en ny prestation och de färdigheter som du har använt för att hantera hårda situationer.
  • Bildbeteckningen är stolt över vem du är Steg 13
    5. Gör en lista över dina styrkor och prestationer. Det kan hjälpa dig att göra en lista över alla dina prestationer, även de som du kan överväga mindre. Människor som saknar självförtroende fokuserar ofta mer på misslyckanden än prestationer, så det kan vara till hjälp att tvinga dig att titta på positiverna ibland.
  • Tänk på varför du är stolt över dessa prestationer också. Identifiera orsakerna till att vissa saker får dig att känna dig stolt kan hjälpa dig att känna dig stolt när du har andra liknande prestationer.
  • Bild med titeln Var stolt över vem du är Steg 14
    6. Dela dina prestationer då och då. Att berätta för andra om något som du gjorde som fick dig att känna dig stolt är ett hälsosamt sätt att visa din stolthet och få stöd från andra också. Att ta ett ögonblick att dela dina prestationer nu och då kommer du att må bättre om dig själv och kan hjälpa till att tänka på vad andra människor kan tänka på dig.
  • Till exempel kan du skicka ett foto av dig själv med en utmärkelse som du fick för dina betyg eller berätta för dina vänner på gymmet som du förbättrade din mil tid.
  • Bildbetaget är stolt över vem du är Steg 15
    7. Använd hoppfulla uttalanden för att bygga upp dig själv. Försök att behandla dig själv med vänlighet istället för att slå dig själv hela tiden. Till exempel, om du har en presentation som kommer upp som du är orolig, berätta inte för dig själv saker som "Jag går misslyckas."Istället, berätta för dig själv," Det kommer att bli svårt, men jag vet att jag kan hantera det."
  • Kom också ihåg att du förmodligen är mycket hårdare än du behöver vara. Till exempel kan du slå dig själv för att förlora din plats under en presentation, men dina kamrater kommer inte att bry sig om och kanske inte ens märkt.
  • Bild med titeln vara stolt över vem du är Steg 16
    8. Förlåt dig själv. Kom ihåg att det är viktigt att förlåta dig när du gör ett misstag. Att vägra att förlåta dig själv kan störa din förmåga att vara stolt över dig själv, så försök att förlåta dig så snart som möjligt.
  • Till exempel, snarare än att skylla dig själv, försök att berätta för dig själv, "Jag gjorde ett misstag, men det är okej. Jag är fortfarande en smart, kompis person."
  • Bildbeteckningen är stolt över vem du är Steg 17
    9. Uppmuntra dig själv att göra bättre. Att vara stolt över dig själv även när saker inte går på dig, måste du komma till vana att uppmuntra dig själv. Om något inte går det sätt du hade planerat, försök att justera dina förväntningar och uppmuntra dig själv att göra bättre nästa gång.
  • Till exempel, om ett skolprojekt inte får den betyg som du hoppades på, kanske du själv kan berätta något liknande, "Mitt projekt var inte perfekt, men de andra studenterna verkade fortfarande intresserade och ställda frågor. Det betyder att jag träffade mitt grundläggande mål."
  • Var tålmodig med dig själv. Att göra förändringar kan ta tid, så fortsätt bara försöka göra lite bättre varje dag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande