Hur man är socialt självsäker

Är du den person som sitter i hörnet på festen som hoppas ingen kommer att komma upp och prata med dig? Om det här låter som du, inser du att du inte är ensam. Om du vill bli mer socialt självsäker, måste du skapa en självsäker utsikter och öva som förbättrar dina sociala färdigheter. Med någon tur kommer du att vara den som närmar sig Wallflower på din nästa fest.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa en självsäker utsikter
  1. Bild med titeln vara socialt självsäkert Steg 1
1. Acceptera din personlighet. Många människor råkar vara introverda, vilket innebär att du är bekvämare att spendera tid ensam eller med dina egna tankar. Om det här låter som du, tvinga inte dig att helt bli en utåtriktad, social person. Gör det kan leda till stress, ångest och till och med hjärtsjukdom. Istället spendera tid i sociala situationer du redan gillar och försöker ha meningsfulla konversationer.
  • Genom att acceptera din inåtvända natur kan du fokusera på kvaliteten på dina sociala interaktioner istället för att försöka öka antalet sociala interaktioner du har.
  • Bild med titeln vara socialt självsäker Steg 2
    2. Förstå vikten av förtroende. Du kan bli socialt säker genom att engagera andra människor på ett sätt som intresserar dem och får dem att känna sig hörda. Dessa färdigheter, tillsammans med förmågan att få andra att känna sig hörda, är kända som social kompetens. Forskning har visat att förbättrad social kompetens faktiskt ökar positiva självuppfattningar och acceptans under sociala situationer. Att öva social kompetens kan skapa möjligheter för dig själv, eftersom du är mer benägna att närma sig andra.
  • Hur du ser dig själv är en av de vanligaste faktorerna som påverkar ditt självförtroende. Du kanske tror att du ger ett negativt intryck mot andra i sociala situationer, men du letar nog bara efter något för att bekräfta din egen tro.
  • Bild med titeln vara socialt självsäkert steg 3
    3. Undvik negativa tankar. Om du inte ser dig som socialt självsäker, kan det vara lätt att leta efter bevis som bekräftar din tro, eftersom människor föredrar erfarenheter för att matcha sina förutsägelser. Istället, reframe en situation att utmana hur du ser dig själv. Fånga dig själv och tänker negativa tankar och frågar dig själv vilka bevis du ser eller hör som bevisar tanken.
  • Tänk till exempel att du är ute och tänker, "Jag vet att alla tycker att jag är tråkig för att jag inte har något intressant att säga."Sluta tänka på den negativa tanken och fråga dig själv vad som bevisar att tänkt utan tvekan.
  • Bild med titeln vara socialt självsäkert Steg 4
    4. Testa dina övertygelser. När du har börjat leta efter bevis för att stödja hur du känner, testa bevisen för att se om det orsakades av andra saker bortom din kontroll. Antag inte att andras reaktioner orsakas av dig, för det kan ofta låta dig känna sig deflaterad. Inse att andras reaktioner är en produkt av sig själva och inte du. Det kan vara till hjälp att styra dina antaganden i medkänslan för den andra personen samtidigt som man tar en position att ta hand om nyfikenhet om vad som kan komma på med dem.
  • Till exempel kanske du såg någon att göra ett ansikte, och du trodde att de var ointresserade i det du pratade om, eller du såg någon avslutas en konversation för tidigt och slut. Fråga dig själv om dessa kan hänföras till andra saker. Den person som gjorde ansiktsmännen inte mår bra eller kan vara obekväma i det sätet, eller kan ha sett någon han eller hon hoppades att inte springa in. Den som rusade kunde hon ha varit sen för ett möte och glömde att nämna det.Eller kanske han eller hon har blivit stressad och verkligen behövde någon ensam tid.
  • Bild med titeln vara socialt självsäkert steg 5
    5. Express medkänsla för andra. Om du uttrycker medkänsla mot andra skapar du en positiv miljö när du interagerar med andra människor. De mer positiva sociala interaktionerna du har, desto mer kan du bygga ditt självförtroende. Att kunna hämta på socialaktigheter och uttrycka empati, är viktiga delar av engagemanget meningsfullt med andra.
  • Till exempel, om din vän rusar ut, kan du skriva eller ringa henne senare för att se om hon är okej. Hon kommer sannolikt att uppskatta din medkänsla och förståelse.
  • Bild med titeln vara socialt självsäkert steg 6
    6. Upprätthålla friska förväntningar. Ibland klickar folk bara inte med varandra, även när de gör ett försök att vara socialt och sätter sig framåt. Det är naturligt, och alla går igenom det här. Att bygga ditt sociala förtroende, kom ihåg att du inte kan ta ansvar för hur andra människor känner och agerar.
  • Om en person du försöker prata med inte svarar, är det på den andra personen, inte du. Ropar av det och fortsätt. Det kommer att finnas någon som du kommer att klicka med, eller åtminstone, ha tillräckligt med social skicklighet för att engagera sig i trevlig, artig konversation.
  • Del 2 av 3:
    Förbättra dina sociala färdigheter
    1. Bild med titeln vara socialt självsäkert Steg 7
    1. Visa intresse för andra. Försök att få andra att känna sig bekväma, värderade och hörda. Möjligheten att göra detta är känt som social kompetens, vilket också kan göra dig mer självsäker. Börja bli medveten om de verbala och icke-verbala signalerna som du skickar till andra. Detta hjälper dig att inse hur du kan förbättra dina sociala färdigheter.
    • Till exempel, kanske du har blivit medveten om att undvika ögonkontakt och korsa dina armar på sociala funktioner gör andra obehagliga.
  • Bild med titeln vara socialt självsäkert steg 8
    2. Stärka icke-verbal kommunikation genom kroppsspråk. Anta kroppsspråk som kommunicerar Förtroende och kraft, Såsom kraften poserar. Studier har visat att maktpositioner kan öka ditt självförtroende och göra dig bekväm. En stående maktposition kan innehålla en bred hållning och händer på höfterna eller knäppta bakom huvudet. Detta är öppet och expansivt. Fler exempel på självsäker kroppsspråk inkluderar:
  • Sitter upp högt och expanderar bröstet för att bredda dina axlar. Placera händerna på ett bord eller sprida en över baksidan av en stol.
  • Starka kroppsställningar med breda ståndpunkter och öppna axlar och armar.
  • En stark handskaka för att ansluta till andra och hjälpa människor att komma ihåg vem du är.
  • Leende för att visa att du är intresserad och njuter av dig själv.
  • Att göra ögonkontakt för att låta andra veta att du lyssnar på dem. De flesta känner sig bekväma med att göra ögonkontakt 60% av tiden och lämnar resten av tiden för paus i ögonkontakt för att undvika att stirra.
  • Fortfarande hållning, undvikande av fidgeting eller svänger så att du inte ser nervös ut.
  • Bild med titeln vara socialt självsäkert Steg 9
    3. Tala tydligt. För att bli övertygad, tala tydligt och på en nivå där andra kan höra dig. Justera höjningen av din röst genom att tala i en låg ton. Studier visar att höjning av din ton i mitten innan du återvänder till en låg ton kan skildra förtroende, självständighet, och att du inte frågar efter godkännande. Att lära sig att justera din muntliga kommunikation på detta sätt kan göra dig bekvämare och säker på sociala inställningar. Människor är också mer benägna att förstå din mening.
  • Mumbling är svårt att höra vilket får andra att tro att du inte vill delta i konversationen eller att du inte är intresserad.
  • Bild med titeln vara socialt självsäkert steg 10
    4. Tala i en rimlig takt. Se till att den takt som du talar är långsamt nog att andra kan förstå dig. Ibland om du är nervös kan du börja påskynda vad du säger. Detta gör det svårt för andra att höra och förstå ditt meddelande. För att säkerställa att din takt med att tala är normal, försök att andas stadigt med jämna mellanrum i hela din berättelse.
  • Om du märker att du snabbar upp eller talar för fort till att börja med, ta en paus och andas innan du fortsätter.
  • Bild med titeln vara socialt självsäkert steg 11
    5. Vara en effektiv lyssnare. Fokusera på vad den andra personen säger och försök att föreställa dig det i vad personen beskriver. Detta kan göra dig mer empatisk som hjälper dig att komma med ett lämpligt och omtänksamt svar för att hålla konversationen att gå. Att låta den andra personen tala kan påminna dig om att du inte behöver bära konversationsbörden på dig själv. Det signalerar också till andra människor som du respekterar och bryr sig om sina åsikter, vilket ger dig bättre social feedback, vilket hjälper dig självförtroende.
  • Om du är nervös är det frestande att uppmärksamma dig själv, hur nervös du är och hur du svarar. Men det här kan göra andra människor som om du inte bryr dig om att höra vad de måste säga.
  • Undvik att störa avbrott, som du kanske tycker om att göra om du är nervös. Istället pausa och spara den för när den andra personen är klar.
  • Del 3 av 3:
    Utöva förtroende
    1. Bild med titeln vara socialt självsäkert steg 12
    1. Sätt dig i sociala situationer. Att utöva förtroende för sociala situationer är ett viktigt tillfälle. Med tiden kommer dina sociala färdigheter att förbättras och växa som kan hjälpa dig att få förtroende. Ofta att vara i sociala situationer kommer också att få dig att känna dig mer bekväm, vilket kan minska din ångest över tiden. Försök att sätta dig i olika sociala situationer och utmana dig själv för att starta konversationer med andra.
    • Du kan helt enkelt säga hej, presentera dig själv, eller kommentera en gemensam vän, din arbetsplats eller inställningen. Till exempel kan du säga, "Hej, det här är ett fantastiskt läge för en fest. Har du försökt någon av maten?"
  • Bild med titeln vara socialt självsäkert steg 13
    2. Rollspel. Be en betrodd vän eller familjemedlem för att hjälpa dig att utöva sociala färdigheter. Din vän skulle låtsas vara någon i ett evenemang, och du skulle öva att introducera dig själv, stod och talar med självförtroende och slutade samtalet. Detta är ett bra sätt att träna några "gå till" Introduktioner och konversationsändringar.
  • Till exempel kan en introduktion vara, "Hej, jag är Jason, Jeffs vän" och sedan ha en lista över ämnen du kan starta en konversation med. Vissa idéer inkluderar gemensamma vänner, hur människor känner varandra eller träffas, eller frågar andra om sig själva som vilka hobbyer de har eller deras karriär.
  • Avsluta konversationen kan vara så enkelt som, "Ok, det var trevligt att se dig, och jag hoppas att springa in igen."
  • Bild med titeln vara socialt självsäkert steg 14
    3. Umgås med en väns hjälp. Be en vän att gå till en social händelse med dig så att du kan träffa vänner av vänner. Att träffa en väns vänner är ett utmärkt sätt att öva sociala färdigheter utan att behöva närma sig och presentera dig för en främling. Din vän ska helt enkelt presentera dig och du kan gå med i konversationen när du känner dig redo.
  • Till exempel kan din vän säga, "Greg, det här är min vän Carol. Vi gick till skolan tillsammans." Då kan du låta konversationen fortsätta mellan dem eller hoppa in och konversera.
  • Bild med titeln vara socialt självsäkert steg 15
    4. Umgås i nya inställningar. När du har börjat känna dig mer självsäker, grilla och gå till platser där du inte känner någon. Försök att gå till platser eller händelser där fokus inte är på att träffa massor av nya människor. Leta efter en liten grupp eller händelse som intresserar dig. På så sätt får du en bättre möjlighet att interagera med ett litet antal personer. Det kan också hindra dig från att känna sig överväldigad.
  • Till exempel, om du älskar att klättra, kan du gå till bergsklättringsgymnastiken, och bara slå upp en konversation med andra som älskar bergsklättring. På det här sättet har du en inbyggd konversationsstart. Du kan prata om utrustning, tekniker, resor du har tagit etc.
  • Tips

    Ditt kroppsspråk skickar och tar emot meddelanden, bara med hur du sitter, håller dig själv, ler och hur andra gör detsamma. Kroppsspråk innehåller ansiktsuttryck såväl som positionering och spänning i kroppen.
  • Försök vistas i ett bekvämt och öppet läge, och håll dig borta från ämnen som är irrelevanta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande