Hur man bygger mod

Mod är ett personlighetsdrag som alla har men det faller ibland på grund av dåliga erfarenheter eller minnen. Att ha mod är nödvändigt för att lyckas i många situationer i livet från att möta det motsatta könet för att göra ditt jobb. Men genom att identifiera källan till någon brist på mod och aktivt förändra dina beteenden, kan du bygga förtroende för någon aspekt av ditt liv.

Steg

Del 1 av 2:
Identifiera dina rädslor
  1. Bild med titeln Build Courage Steg 1
1. Bestäm dina specifika rädslor. Människor är ofta ovilliga att erkänna att de är rädda för något och det kan undergräva sitt förtroende och mod. För att börja bygga mod måste du bestämma din specifika rädsla.
  • Du kanske inte ens är medveten om din specifika rädsla (er) tills du börjar tänka på vad som orsakar att du saknar mod.
  • Skriv en lista över din rädsla när du räknar ut dem. Det kan hjälpa dig att utveckla en plan för att övervinna dem och bygga ditt mod.
  • Detta kommer sannolikt inte att vara en lätt övning eftersom det ofta får en person att känna sig generad eller skäms.
  • Bild med titeln Bygg mod Steg 2
    2. Ta reda på orsaken till dina rädslor. Bristen på mod, eller svaghet, stammar ofta från någon form av rädsla som lärs genom erfarenhet eller minne. Att identifiera källorna till dina specifika rädslor kan hjälpa dig att börja ta proaktiva steg för att ändra detta beteende och i slutändan få mod i någon situation.
  • Att tänka på specifika erfarenheter som kan ha bidragit till din brist på förtroende och motverka dem med positiva erfarenheter kan hjälpa dig att få dig i rätt sinnesstämning för att börja bygga ditt självförtroende och mod. Till exempel, kanske du fruktar avstötning av det motsatta könet eftersom någon avvisade dig en gång tidigare. För att kompensera denna rädsla, tänk på situationer där det motsatta könet har välkomnat dig.
  • Om du inte kan identifiera en specifik upplevelse som är källan till din rädsla, kan det vara från ett minne eller en social rädsla, till exempel misslyckandet. Till exempel, om du aldrig har berört en orm, men är rädda för dem, det kan härröra från någon som är relaterad till dig, antingen att säga att ormar är farliga. Du kan kompensera minne rädslor genom att aktivt tänka på när och hur denna rädsla kan ha blivit realiserat tidigare.
  • Att tänka på dina rädslor och deras källor kan hjälpa dig att växa ut ur dem över tiden. Att bara erkänna dina rädslor kan vara det enda du behöver för att övervinna dem.
  • Bild med titeln Bygg mod Steg 3
    3. Känna igen ditt mod. Precis som det är viktigt att identifiera dina rädslor, bör du också känna igen att du också har mod i många situationer. Att ta dig tid att erkänna att du är modig kan hjälpa dig att räkna ut hur man tillämpar denna kvalitet till situationer i ditt liv som orsakar svaghet.
  • Alla har mod på något sätt, även om det är "dolt" eller till synes enkelt. Du kan till exempel vara öppen för att flytta ofta till andra delar av ditt land eller värld, vilket kräver att mod inte bara börjar i nya situationer utan också att riskera med eventuellt misslyckande.
  • Att erkänna ditt mod kan hjälpa dig att utveckla ditt beteende och börja bygga mod i alla aspekter av ditt liv.
  • Bild med titeln Bygg mod Steg 4
    4. Utveckla en konkret plan för att bygga ditt mod. När du har identifierat dina specifika rädslor och erkända situationer där du uppvisar mod, utveckla en konkret plan för att arbeta med att bygga ditt mod. Att ha en tydlig strategi kan du följa kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår om du har setbacks eller se dina framsteg över tiden.
  • Skriv ut din plan och uppdatera den efter behov. Att ha en konkret lista kan hjälpa till att motivera dig.
  • Till exempel, om du är rädd för att köra ensam på en motorväg, kan du utveckla en plan som hjälper dig att vänja dig tills du har modet att ta på sig uppgiften. Din plan kan innehålla objekten "Ride i passagerarsätet på motorvägen, kör med en vän eller familjemedlem på stora vägar, kör ensam på stora vägar, kör med en vän eller familjemedlem på en motorväg, kör ensam på motorvägen."
  • Del 2 av 2:
    Utveckla beteenden som bygger mod
    1. Bild med titeln Bygg mod Steg 5
    1. Skriptsituationer som framkallar dina rädslor. Att ta itu med en rädsla kan få någon att förlora förtroende och undvika en situation som annars skulle kunna hjälpa dem att bygga förtroende. Att använda den beteende taktiken av scripting kan hjälpa dig att engagera dig med annars läskiga situationer och bygga mod.
    • Scripting är en teknik där du konceptualiserar en spelplan eller "script" för en viss situation och följ igenom med den. Till exempel, om du är rädd för att tala med din chef, skriv anteckningar och utveckla en plan som gör att du kan ha lika villkor för mötet. Tänk på vad du kan säga som svar på några frågor eller händelser som kan uppstå i din interaktion.
  • Bild med titeln Bygg mod Steg 6
    2. Ramar vad du är rädd för enklare termer. Om du konfronteras med något som orsakar dig rädsla eller att förlora mod, rama det i enkla termer. Framing är en beteendesteknik som kan hjälpa dig att forma hur du tänker och känner för specifika situationer genom att göra dem verkar vanliga eller banala.
  • Till exempel, om du är rädd för att simma i havet, kan du reframe det som "det här är bara en mycket stor pool och jag kommer att stanna inom detta specifika område."
  • Att arbeta med mindre och mer hanterbara enheter av någonting kommer att bidra till att bygga ditt mod.
  • Bild med titeln Bygg mod Steg 7
    3. Undvik att jämföra dig med andra. Varje person är annorlunda och jämför dig med andra människor kan minimera ditt självförtroende. Att fokusera på dig själv och inte jämföra dig med andra är viktigt för att bygga ditt självförtroende och mod.
  • Håll det ihåg att medan vissa människor kan ha mod i vissa situationer, har du sannolikt det i andra att de kanske inte. Om du kommer in i en situation med någon som har mod i en situation som du inte, till exempel om vanlig lagkamrat aldrig verkar oroa sig för att låta andra ner och du, tänk på något som du utmärker dig för att de inte gör det. Att flytta fokuset till din förmåga kan hjälpa dig att se att du har mod.
  • Många kan projektera mod för att skrämma andra. Låt inte en persons mod eller förtroende undergräva din.
  • Bild med titeln Bygg mod Steg 8
    4. Omfamna det positiva och undvik det negativa. Negativa tankar och attityder dränerar och om du ger in dem, blir de starkare och undergräver ditt självförtroende och mod. Söker det positiva i någon situation kommer att bidra till att bygga ditt övergripande mod.
  • Även i de mest rädda situationerna finns det alltid någon aspekt av mod. Det kan ta lite tid att känna igen, men att kunna se dessa modiga aspekter i någonting kommer att bidra till att bygga ditt självförtroende och mod.
  • Bild med titeln Bygg mod Steg 9
    5. Ha förtroende och tro på din förmåga att vara modig. Två egenskaper hos en modig person är att de inte bara har förtroende för sig själva, utan också att de tror på deras förmåga att lyckas och övervinna rädslan. Genom att odla och projicera förtroende för dig själv och till andra, ställer du dig på vägen för att bygga och bibehålla mod.
  • Förtroende kommer från många källor, inklusive att veta att du har en bra utbildning, bra relationer, eller ens som du ser bra ut. Detta förtroende kan hjälpa till att stärka ditt mod och få dig att känna dig mer villig att ta itu med dina rädslor.
  • Det är viktigt att veta att även om du är självsäker och modig är att misslyckandet är en viktig del av övervinna rädslor och växande.
  • Bild med titeln Bygg mod steg 10
    6. Ta risker och acceptera misslyckande. En del av att bygga ditt mod tar risker, varav några kommer att bli framgångsrika och andra kan misslyckas. Möjligheten att ta en risk och acceptera det potentiella misslyckandet kan väsentligt bidra till att öka ditt självförtroende och mod i framtiden.
  • Att bara gå ut ur din komfortzon hjälper till att bygga förtroende.
  • Ta beräknade risker och rör sig långsamt. Till exempel, om du är rädd för höjder, börja bygga ditt mod på höga ställen långsamt. Du kan klättra till en tre meter dykbräda och titta på en pool eller ta trappan till toppen av en liten byggnad. Du behöver inte skydive från ett plan för att ta itu med din rädsla för höjder och bygga mod.
  • Acceptera att det kommer att bli misslyckande i någon strävan. Att lära sig att omfamna felet och sedan gå vidare kan hjälpa till att inte undergräva ditt mod och låta dig fortsätta ta beräknade risker.
  • Bild med titeln Bygg mod Steg 11
    7. Använd hinder för din fördel. Ta hinder som presenterar sig i ditt liv och vänder dem till tillgångar. Detta är en annan form av att ta risker och kan bidra till att öka ditt mod och förtroende.
  • Det finns en berömd berättelse om Nelson Mandela som bestämde sig för att förändra Sydafrika efter att ha fått veta av en tribal äldre att hans status som en andra klass medborgare effektivt skulle innebära att han inte var en man. Att använda Mandelas modell att ta ett hinder och vända det till en tillgång kan hjälpa dig att få modet att övervinna dina hinder.
  • Till exempel, kanske du har en skada som gör det svårt att delta i vissa sporter. Hitta vissa sätt att ändra att spela en sport du vill ha kan signifikant bygga ditt mod.
  • Bild med titeln Bygg mod Steg 12
    8. Ta vägen mindre reste. Att ta vägen mindre reste inte bara kräver risker, men också med modet att agera annorlunda än andra. Står vid dina övertygelser, även om de är impopulära, och tar okonventionella vägar kan bidra till att öka ditt mod.
  • Till exempel, om du vill skapa en skola för barn i en avlägsen dal i Nepal istället för att gå till lagskolan som dina vänner efter högskoleexamen, ta stegen för att följa din dröm. Det tar betydligt mer mod att resa din väg än att göra vilket samhälle och vänner som kan förvänta dig av dig.
  • Bild med titeln Bygg mod Steg 13
    9. Koppla av och ha kul så mycket som möjligt. Att kunna slappna av och ha kul i någon situation kan hjälpa dig att bygga mod. Att inte fokusera på möjligheten att misslyckas och hålla sig positiv kan hjälpa dig att lyckas i någon situation, vilket kan leda till större förtroende och mod.
  • En studie visade att positivitet i formerna av avkoppling och ha kul bidrar avsevärt till att övervinna situationer framgångsrikt.
  • Bild med titeln Build Courage Steg 14
    10. Fortsätt att röra dig framåt. Du kommer ibland att ha negativa tankar, vilket är normalt och acceptabelt, men lär dig att inte bo på dem. Genom att alltid flytta mot det positiva kommer du att kunna ändra din negativa attityd.
  • Tips

    Framträdanden kan vara vilseledande. Många människor projekterar mod och förtroende även när de inte har det. Att lära av dessa människors förmåga att projicera dessa känslor kan hjälpa dig att bygga ditt självförtroende.
  • Alla har mod i vissa områden och rädsla i andra. Lär dig att identifiera och hålla fast på dina egna styrkor och mod.
  • Varningar

    Låtsas inte vara någon du inte är. Det skulle vara feghet. Acceptera dig själv och gör vad det är att du själv, verkligen vill göra.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande