Hur man hanterar lågt förtroende

Verkar det som om du har läst varje artikel och tittade på varje enskild tv-show på ämnet och du har fortfarande lågt självförtroende? Har du kämpat med det här problemet, det mesta av ditt liv, och tycker att det är omöjligt att övervinna? Du är inte den första som tror att han fastnade med att ha dåligt förtroende för livet. Lyckligtvis är det möjligt att känna sig mer självsäker när du fokuserar på ditt naturliga värde och potential som en person.

Steg

Metod 1 av 3:
Stärka ditt självförtroende
  1. Bild med titeln vara stark steg 12
1. Spela till dina styrkor. Feedback kretsar vanligtvis kring negativ prestanda. Därför finner vi ofta att vi bor på negativen långt mer än positiva. I stället för att försöka bygga upp dina svagheter, rikta din energi mot att vidareutveckla dina naturals talanger.
  • När du har utfört en bedömning av dina styrkor, strategisera sätt att utnyttja dem för din framgång. Framgång i något område raser förtroende.
  • Till exempel, om du är naturligt bra på att dra eller måla, kan du spendera din fritid som övar och raffinera dina färdigheter. När möjligheter presenterar sig för dig att utnyttja dina färdigheter, till exempel för en skolmural eller lek, kommer du att ha mer självförtroende att erbjuda dina tjänster eftersom du känner igen dina förmågor i detta område.
  • Bilden med titeln blir positiv, glad och optimistisk steg 15
    2. Ändra ditt språk. Lär dig att ändra den rösten inuti ditt huvud som berättar det "Du är inte tillräckligt bra" eller "Du kan inte göra det här." När du blir medveten om så negativt självtalande, utmana dessa självutlåtanden.
  • Till exempel som svar på "Du är inte tillräckligt bra," Du kanske tänker på alla sätt som du har bevisat dig själv att vara bra och effektivt på något.
  • När du identifierar negativ självpresentation, strävar efter att omvandla ett sådant uttalande till mer positiva tankar.
  • Bild med titeln Ange mål Steg 7
    3. Liten mål att arbeta mot. Korrekt förbereda dig för att uppnå mål kan öka självförtroendet. Du kan ställa in mål i en mängd olika områden i ditt liv - i skolan, arbeta, basket, sång, skriva, etc. Och när du når varje mål får du automatisk och effektiv feedback för att ställa in och uppnå nya. Börja små och gradvis öka storleken och omfattningen av dina mål när ditt självförtroende växer. Mål som bygger förtroende är:
  • Ssärskilt
  • Mvarselbar
  • Actionable
  • Realistisk
  • Time-bunden
  • Ekryptering
  • Recorded
  • Bild med titeln Övning slumpmässiga handlingar av vänlighet Steg 03
    4. Var snäll mot andra. Om du kan vara något, var snäll. Det tar nästan ingen energi eller färdighet att vara snäll mot dem runt dig, men åtgärden resulterar i oöverdragna förmåner. Det finns bevis för att det är snällt kan hjälpa oss att leva längre, hitta större framgång på jobbet, minska stressen och känna dig lyckligare.
  • Vänlighet kan visas på enkla eller komplexa sätt. Hålla dörren för en främling, le när du går ner på gatan och hälsar de du passerar, dela ett skämt eller en måltid med någon som ofta blir utelämnat socialt.
  • Vad mer, uttrycker vänlighet i ditt samhälle genom volontärarbete kan hjälpa dig att odla självförtroende. Hjälp bygga hus för livsmiljö för mänskligheten, donera blod om din hälsa tillåter det, läs för äldre i vårdhem.
  • Bild med titeln klä bra steg 17
    5. Klä så att du mår bra om dig själv. De kläder du bär kan göra dig scowl på spegeln, eller rodna med självtillfredsställelse. Vad du än har på dig, vet att kläderna kan påverka ditt självförtroende, så plocka bitar som anpassar sig till bilden av dig själv som du vill skildra.
  • Forskare har bevisat att människor ofta tilldelar känslomässig mening för kläder. Kanske hade du en specifik slips till din högskoleexamen, eller en speciell klänning på ett första datum som gick bra. Med tiden kommer du att nå för dessa saker för att producera en liknande effekt på ditt humör.
  • En studie visade att människor som bär Superman T-shirts bedömde sig som mer sympatibla och överlägsna andra som inte var. Dessa samma studenter kände sig också starkare när de bär dessa heroiska skjortor.
  • Metod 2 av 3:
    Övervinna lågt självförtroende i vissa situationer
    1. Bild med titeln blir sällskaplig steg 9
    1. Slå inte ner Inbjudningar. Ibland, när vi har lågt självförtroende, tenderar vi att isolera oss från andra. Rädslan att bli avvisad eller pinsam själva får oss att sakna möjligheter att vara sociala. Tyvärr kan människor runt oss få fel intryck, förutsatt att vi inte vill vara runt dem eller inte gillar dem. Förr eller senare kan inbjudningarna sluta komma.
    • Istället för att säga "Nej" Att bjuda in parter och sociala sammankomster, börja säga "ja". Naturligtvis kommer du inte att kunna delta i varje enskild händelse du är inbjuden till, men försök ditt bästa att komma om du kan.
    • Ordspråk "ja" ger värden den signal som du egentligen är intresserad av att bygga ett förhållande med honom eller henne.
    • Dessutom, ju mer övning du får i sociala situationer, desto mer kommer ditt förtroende att växa. Även om du känner dig blyg eller konstigt, utmana dig själv att gå ändå.
  • Bild med titeln Ange mål och uppnå dem steg 10
    2. Visualisera din framgång. Visualisering är ett kraftfullt verktyg som används av bästa idrottare och andra framgångsrika människor. Innan du går in i en stressig situation - från en fest där du inte känner till någon till en viktig presentation till ett stort spel - föreställ dig dig själv helt spikar det. Bild själv som går in i festen med förtroende och hälsning Den första gruppen av personer som du möter - föreställ dig att ge din presentation utan misstag och fältfrågor med lätthet - så här gör den korg, touchdown eller mål.
  • Din hjärna kan inte berätta skillnaden mellan något som är riktigt och något du föreställer dig. Så om du tänker dig att gå in i festen och slå upp en konversation med en främling, blir det mer och mer bekant för din hjärna. När du kommer till situationen i det verkliga livet kommer det att vara som om du redan har gjort det, och det kan känna sig mer bekant och lättare att göra.
  • Bild med titeln 13110 3
    3. Bli fascinerad av andra i sociala situationer. Låg självförtroende stimuleras ofta av att vara alltför självmedveten. Denna tendens att betala så mycket uppmärksamhet åt oss själva i varje enskild situation försämrar våra negativa känslor. Snarare än att fokusera på dig själv, sträva efter att fokusera på andra. Bli engagerad i konversation, och sträva efter att lära dig så mycket du kan om den här personen. De kommer att uppskatta intresset, och du kommer att få en paus från att vara alltför medveten om dig själv.
  • Bild med titeln vara normalt steg 10
    4. Observera de sociala fjärilarna. Alla känner till några masterkommunikatörer. Dessa människor kan lyssna så intensivt att du känner att du måste vara den mest intressanta personen i rummet. Å andra sidan kan de också bära en konversation och upprätthålla intriger.
  • När du är i en social miljö, var uppmärksam på hur mästarna gör det. Står de tillbaka och tittar på att kolla för sociala signaler innan du går in i en konversation? Vilket kroppsspråk uppvisar de? Vad är förhållandet att lyssna och tala?
  • Sant nog, du vill inte byta dig för att imitera en annan person. Men du kan hämta bra taktik för att hantera i sociala situationer från de människor som fungerar bra under sådana omständigheter.
  • Bild med titeln Hantera avslag Steg 9
    5. Lära sig hur hantera avslag. Avslag är en oundviklig del av livet. Även de som verkar segla genom sociala evenemang har vid någon tidpunkt avvisats. Huruvida avslag avser att inte plockas för ett jobbmöjlighet, som inte kan imponera på ett kärleksintresse, eller inte accepteras för en organisation, det finns sätt att övervinna dessa smärtsamma känslor.
  • Var resonabel. Om du vet att dina chanser att få ett jobb, kampanj eller någon annan strävan är inte bra, kan du fortfarande gå för det. Men erkänner att oddsen är emot dig och du kan hamna mot avslag.
  • Flytta oddsen till din fördel genom att söka flera jobb på en gång. Om dina chanser att lyckas är begränsad, kan du göra framgång mer sannolikt genom att sätta fler strykjärn i elden. Lägg inte allt ditt fokus på en sak, istället har flera backupplaner. Detta skyddar ditt självförtroende om du avvisas eller nekas.
  • Ta inte avslag personligen. Om du frågar någon på ett datum eller ansöker om ett jobb betyder det inte nödvändigtvis att det är något fel med dig. Det är inte personligt. Tänk på att människor har olika preferenser och du kanske inte matchar deras unika behov. Kom ihåg att en stängd dörr flyttar dig närmare en öppen dörr som passar dina behov.
  • Metod 3 av 3:
    Förstå ditt självförtroende
    1. Bild med titeln utveckla självkänsla steg 2
    1. Inse skillnaden mellan självförtroende och självkänsla. Även om det finns stor överlappning mellan dessa två begrepp (och människor kämpar ofta med båda samtidigt), det finns en särskiljande skillnad. Förtroende hänvisar till hur du känner för dina förmågor. Du kan ha självförtroende i dina matematiska förmågor, men lite självförtroende när det gäller sport. Självkänsla, å andra sidan, hänvisar till hur du ser dig själv överallt, hur mår du om dig själv och huruvida du verkligen gillar dig själv. Förtroende fokuserar på förmågor, medan självkänsla fokuserar på självliknande och respekt.
    • Tror du på dina förmågor? Tror du att du är värd respekt från både dig själv och andra?
    • Ditt svar på dessa frågor bestämmer om du lider av lågt självförtroende eller låg självkänsla. De två skiljer sig något, ändå kan du använda samma strategier för att öka din tro på dina förmågor och din värdighet och självkärlek.
  • Bild med titeln 133360 25
    2. Känna igen att känslan låg i förtroende är normalt. Eftersom förtroende härrör från din egen bedömning av dina förmågor är det situationellt. I viss mån ändras ditt förtroende beroende på det aktuella sammanhanget eller färdigheterna. Kanske känner du väldigt smart i matematik, men har problem med vetenskapen. Kanske har du fantastiskt talang i sång, men dina danskunskaper är skratta. Ingen är bra på allt - därför, ibland måste vi alla ta itu med lågt förtroende.
  • Problemet med tillfälligt lågt förtroende är om du tillåter det att definiera dig. Denna övning börjar ofta i barndomen. Många börjar med fattiga förmågor som barn, och när dessa förmågor inte stärks eller barnet inte är berömt för att vara skicklig på andra områden, börjar han se sig som inte tillräckligt bra. Detta leder till övergripande dålig självkänsla och en känsla av ovärderlighet.
  • Bild med titeln Sluta älska någon Steg 7
    3. Skriv ner dina styrkor. Så kanske du inte köper tanken att det är ett vanligt mänskligt drag. Om så är fallet, prova den här övningen. Ta ut ett pappersark och en penna. Tänk på tider när du verkligen utmärkt. Tänk på tider när du kände dig enorm stolthet. Skriv ut alla egenskaper eller förmågor som är förknippade med dessa ögonblick för att få en bättre titt på de saker du är bra på.
  • Om du har problem med att tänka på situationer, eller om du inte kan hysa din inre kritiker för tillräckligt länge för att slutföra den här träningen, använd de som är nära dig. Nå ut till en handfull familjemedlemmar, vänner och kollegor (cirka fem till 10). Be var och en av dem att berätta om en tid när du var på din allra bästa.
  • Leta efter mönster i sina svar. Gör några ord eller egenskaper poppar upp i olika historier? Att använda sin feedback för att bedöma dina styrkor kan hjälpa dig att utveckla en plan för större självförtroende.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 8
    4. Reflektera över din barndom. Ofta föddes den högsta kritikerna i våra huvuden i vår barndom. En lärare, en förälder, en mobbning i skolan eller en barnvakt: alla dessa individer gjorde intryck på hur du ser dig själv. Om du känner dig låg förtroende, kan det vara rotat i ett av dessa röster från ditt förflutna som har fastnat med dig genom åren.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande