Hur man agerar som en vuxen

Är du 18 år och äldre, men känns som ett barn? Har du svårt att agera som en vuxen mot andra, även om du är lagligen en? Att vara en vuxen kan vara en svår sak att göra, speciellt om du inte är säker på vad som är en vuxen handlar om. Att göra justeringar till din livsstil och din allmänna inställning till andra kan ge dig ett steg närmare att agera som en vuxen.

Steg

Del 1 av 2:
Justera din livsstil
  1. Bild med titeln ACT som ett vuxen steg 1
1. Klä som en vuxen. Agera delen genom att investera i kläder som får dig att känna dig som en vuxen. Handel i ditt bandskjortor för collared button-downs, gå till en trevlig blazer istället för en denimjacka och investera i ett fint par skor.
  • Gå och shoppa med en vuxen och be om sin åsikt om dina val. Leta efter kläder som är högkvalitativa och välgjorda. Snabba mode eller trendiga stilar kan se bra ut just nu, men det är ett smartare att investera i bitar som kommer att hålla dig längre än några veckor.
  • Sätt lite ansträngning i ditt utseende genom att göra ditt hår, se till att dina kläder är rena och lägger Köln eller parfym på.
  • Bildbeteckningen fungerar som ett vuxen steg 2
    2. Håll ditt vardagsrum rent och städat. Messiga vardagsrum kan få dig att känna att du bor i ett högskolor, eller ett barns rum. Städa upp diskbänken full av smutsiga rätter eller högar av tvätten som ligger runt ditt rum eller lägenhet. Minska röran genom att organisera ditt utrymme för att vara mer funktionellt. Fokusera på att presentera ett rent, organiserat boyta.
  • Titta på Hur man organiserar ditt sovrum och Hur man djupt rent ett hus För tips och tricks för att hålla ditt utrymme rent.
  • Bildbeteckningen fungerar som ett vuxen steg 3
    3. Hitta en mentor. En mentor är någon som ger hjälp och råd till en mindre erfaren person. En bra mentor hjälper dig att bygga ditt självförtroende och självvärt. De kommer att lära dig nya färdigheter eller hjälpa dig att förbättra de färdigheter du redan har, och fungerar som en förebild eller någon du kan se upp till.
  • Nå ut till din vägledare i skolan, eller till dina ledare. Du kan också leta efter en mentor i en familjemedlem eller en nära familjvän.
  • Titta på program som pojkarna och tjejklubben, som förbinder ungdomar till förebilder och mentorer i deras samhälle.
  • Bildbeteckningen fungerar som ett vuxen steg 4
    4. Lär dig en ny färdighet. Detta kan laga, köra eller ens hekla. Fokusera på att bygga ditt självförtroende genom att lära sig mer om en färdighet eller aktivitet som intresserar dig.
  • Att få ditt körkort är ett stort steg för att bli mer ansvarsfull och oberoende. Du behöver inte längre bero på någon annan, till exempel dina föräldrar, att köra dig runt eller hålla sig till någon annans schema när du behöver komma till ett datum eller ett viktigt möte.
  • Även om du bestämmer dig för att inte få en bil, med din licens betyder att du alltid har möjlighet att hyra en bil för en resa eller kör någon annans bil som deras utsedda förare efter en utekväll.
  • Att bli bättre på matlagning är ett bra sätt att få mer självständighet och bli mer självsäker som en person.
  • Börja små och tackla små rätter som en smörgås till lunch eller rör stek till middag. Titta online på enkla recept som tar under 30 minuter att förbereda sig. Erbjuda att laga mat för dina föräldrar en natt, eller för en vän att visa upp dina nya färdigheter. Ju mer du övar matlagning, desto mer självsäker kommer du att bli i köket.
  • Bildbeteckningen fungerar som ett vuxen steg 5
    5. Ta kontroll över din ekonomi. Detta är en stor, men de flesta vuxna har sin ekonomi under kontroll och i ordning.
  • Ställ in ett möte med en finansiell rådgivare för att diskutera smarta sätt att investera dina pengar. Skapa en budget, uppdelad efter månad. Fokusera på att sätta så mycket pengar som möjligt i ditt sparkonto. Dessa pengar kan gå till andra mycket vuxna saker som en bil, ett hem eller en stor resa.
  • Undvik splurging på kläder eller andra onödiga föremål. Detta kommer att visa de vuxna i ditt liv att du är seriös om att vara ansvarig för hur och när du spenderar dina pengar.
  • Att ta kontroll över din ekonomi kommer också att gynna dig som en person och ge dig mer självförtroende för andra vuxna.
  • Del 2 av 2:
    Justera din attityd och demeanor
    1. Bild med titeln ACT som ett vuxen steg 6
    1. Använd din manners. Säg snälla och tack, säg ursäkta mig i ett trångt rum och välsigna dig när någon nysar. Skicka tackkort, ring din mamma tillbaka och tugga med din mun stängd. Att visa goda sätt visar respekt mot andra, vilket då kommer att få andra att respektera dig som vuxen.
  • Bildbeteckningen fungerar som ett vuxen steg 7
    2. Ta ansvar för dina handlingar. Om du kommer in i ett argument med någon, ta ansvar för din del i konfrontationen och be om ursäkt till den personen. Om du av misstag döljer din föräldrars bil på en utekväll, ta ansvar för den åtgärden och berätta för dem vad som hände. Att äga upp till dina misstag är en stor del av att vara en vuxen, även om det betyder att konsekvenserna står inför.
  • Bild med titeln ACT som ett vuxen steg 8
    3. Var inte rädd för negativ feedback, så länge det är konstruktivt. En stor del av att vara en vuxen är villig att arbeta med att förbättra dig själv, varje dag. Feedback från en lärare, en chef, eller en peer kan hjälpa dig att utvecklas till en bättre vuxen, så länge det är konstruktivt och inte skadligt eller förolämpande. Många vuxna står inför kritik i sitt arbete och hemma. Hantera kritiken med nåd och öppenhet visar att du är en mogen, självsäker person.
  • Om du får negativ feedback, fokusera på hur du kan förbättra ditt arbete baserat på den feedbacken. Överför inte de negativa kommentarerna eller whine om det negativa resultatet. I stället titta på hur du kan använda feedbacken på ett positivt sätt att bli bättre på jobbet eller vid dina studier.
  • Bildbeteckningen fungerar som ett vuxen steg 9
    4. Var säker, men inte arrogant. Tillvägagångssätt med förtroende och syfte, särskilt om det har att göra med din skola eller ditt jobb. Men undvik att fånga sig eller arrogant mot andra. Detta kommer bara att alienera dig från andra människor och leda till konfrontation.
  • Att vara självsäker, snarare än arroganta, kommer också att tillåta dig att överväga andra folks synpunkter och visa att du kan fungera som en bra ledare och förebild för andra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande