Hur man hanterar konkurrenskraftiga människor

Att vara runt en konkurrensperson kan dränera. Det kan få dig att känna dig frustrerad eller irriterad. Det kan till och med vara skadligt för din karriär om någon väljer att stjäla krediten för ditt arbete. Därför måste du hitta ett sätt att hantera de konkurrenskraftiga människorna i ditt liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Interagera med konkurrenskraftiga personer
  1. Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 1
1. Erkänna sina prestationer. Ofta stammar konkurrenskraft från en osäkerhet. Om en person braggar om sitt arbete, familj eller någon annan del av sitt liv, ge dem beröm de söker. Om du ger in kan du upptäcka att en del av konkurrenskraften stannar.
  • Dessutom kan du upptäcka att det berömda personen hjälper dem att se dig som en vän snarare än som en konkurrent.
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 2
    2. Ignorera dem. En strategi du kan anställa, särskilt på jobbet, är att ignorera personen. Var uppmärksam på vad du behöver göra, och fortsätt arbeta hårt. Om du går in i personens spel med en uppåt varandra, är du bara eggande personen på.
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 3
    3. Utjämna spelplanen. Om någon alltid tar över möten för att visa hur mycket bättre han eller hon är, föreslår ett sätt att till och med spelplanen. Till exempel kanske du kunde ställa in en tidsgräns för hur länge varje person talar. I sin tur kan du kanske uppmuntra ett sätt för varje person att dela med sig av idéer, till exempel att gå ner i bordet vid möten för att se vem som har idéer, snarare än att bara låta det vara ett fritt för-allt.
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 4
    4. Försök lugna ner. Att bli arg på situationen kommer inte att hjälpa. När du befinner dig blir arg, ta några djupa andetag för att lugna dig själv. När du är lugn, försök att räkna ut hur du kan göra situationen bättre. Att ge i ilska får bara ägg den konkurrensperson på.
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 5
    5. Försvara dig själv. Om en konkurrensperson försöker attackera dig, är du väl inom Realm of Decorum för att försvara dig själv. Om möjligt, ha ett sätt att säkerhetskopiera vad du säger.
  • Till exempel, om en kollega försöker stjäla en idé, ta upp e-post som visar att du hade idén först.
  • Metod 2 av 3:
    Bygga en kultur av lagarbete och samarbete
    1. Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 6
    1. Hitta gemensamma mål. Ett annat sätt att omvandla konkurrenskraftiga människor till allierade och bygga en kooperativ miljö är att leta efter sätt att arbeta tillsammans. Om du råkar hitta en annan förälder på ditt barns skola för konkurrenskraftig, kan du försöka hitta ett projekt som du kan arbeta tillsammans, som att bygga ett bättre bibliotek.
    • Till exempel kan du säga, "Jag ser att vi båda bryr oss djupt om vår barns utbildning. Vad skulle du tänka på att arbeta på en biblioteksbokföring tillsammans för att förbättra sin pedagogiska miljö?"
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 7
    2. Bygg nätverk. När du har att göra med en konkurrensperson på jobbet, kan det få dig att känna dig isolerad och frustrerad. Var noga med att arbeta för att bygga vänskap med andra personer på ditt kontor, de som inte försöker konkurrera med dig. Genom att vara dig själv och jobbar hårt, kommer du att upptäcka att folk kommer att inse ditt värde, trots att någon alltid försöker se bättre ut än du. Dessutom hjälper byggnätverk hela miljön, vilket gör det mer kooperativt och teamfokuserat.
  • Förutom att hjälpa människor att värdera dig kan du hjälpa till att ge dig det stöd du behöver när du har en konkurrensperson i ditt liv.
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 8
    3. Introducera nya människor. När nya människor kommer fram på jobbet, se till att du går över och presenterar dig själv. Du kan ta det ännu längre genom att introducera den personen runt till andra personer i din avdelning. På det sättet börjar personen redan lära känna människor och göra så främjar goda arbetsförhållanden.
  • Om du kan, försök att gå bortom bara "Hej!" och "Välkommen till företaget!"
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 9
    4. Värde Diverse åsikter. I en arbetsplatsmiljö kan det vara lätt att stänga av åsikter som inte överensstämmer med majoriteten. Men ofta avvikande åsikter kan hjälpa till att göra ett projekt bättre. Försök att uppmuntra andra att tala upp, och om någon blir stängd, ta det på dig själv för att försvara personen.
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 10
    5. Arbeta på förtroende. Liksom de flesta relationer är arbetsrelationer byggda på förtroende. Precis som de andra relationerna, tar byggförtroende arbete och tid. Men gör det så kan du göra din arbetsplats mer kooperativ.
  • Säg sanningen. Att vara ärlig om ditt arbete hjälper till att bygga förtroende med andra.
  • Gör vad du säger att du ska göra. Ett annat sätt att bygga förtroende är att först säga vad du ska göra, och följ sedan igenom med det.
  • Arbeta mot gynnen för gruppen. Inte bara kommer detta steg att hjälpa till att tycka om de konkurrenskraftiga människorna, det kommer också att bidra till att skapa en miljö med samarbete. Det är istället för att alltid leta efter personligt erkännande genom det arbete du gör, se till att du försöker göra ditt lag eller företaget som en hel glans.
  • Metod 3 av 3:
    Vara mer självsäker
    1. Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 11
    1. Arbeta mot negativitet. Din hjärna är ansluten för att tänka negativa tankar ibland, även när situationen inte garanterar det. Mening, din hjärna kan tänka att alla på kontoret är emot dig eftersom någon gjorde en liten kommentar. Det är dock mer troligt att de flesta tycker att du är en likbar person, även om en person gjorde en negativ kommentar om dig. Tänk på alla saker som människor har sagt tidigare som har varit positiva för att balansera det.
    • Förtroendet kan driva en konkurrensperson galen. Om personen är osäker, kommer ditt förtroende att kasta personen av sitt spel. Om personen helt enkelt är narcissistisk, kommer personen sannolikt att respektera dig mer för ditt självförtroende.
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 12
    2. Berätta själv att du kan göra det. Självbekräftelse är en teknik som många använder för att bygga förtroende. Ett sätt att använda denna teknik är att välja ett bekräftelse uttalande och upprepa det när du ser dig själv i spegeln varje morgon, som "Jag är en bra person som är kapabel och stark." Du kan också använda liknande mantra till psyk själv innan stora evenemang, till exempel möten.
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 13
    3. Visa dig själv dina goda egenskaper. Lägg åt sidan lite tid för att göra listor om dig själv. Fokusera på dina prestationer och styrkor. Du kan också göra en lista över vad du tycker om dig själv. Använd den här listan för att öka ditt självförtroende när du känner dig nere.
  • Till exempel, under prestationer, kan du skriva saker som, "Har en examen," "Ha ett fantastiskt jobb," och "Ha en fantastisk familj." Under styrkor kan du skriva "Var uppmärksam på detaljer," "är bra att kommunicera med andra," och "gör det bra på ett lag." Under saker som du gillar dig själv kan du skriva saker som "Jag är alltid villig att hjälpa till" eller "Jag gör tid för min familj."
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 14
    4. Lägga på ett modigt ansikte. Hälften av att vara säker är att agera självsäker. När du ler och håller huvudet upp, börjar du faktiskt känna det förtroende du försöker förfalska. Med andra ord, även om det känns konstigt, bygger förtroendet förtroende.
  • Det betyder också att projicera din röst. Talande mjuk eller mumlande undviker inte förtroendet.
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 15
    5. Tryck dig själv. När du alltid gör samma saker varje dag, kan du upptäcka att du börjar känna dig lite för bekväm. Att driva dig själv för att göra nya saker, även små, kan öka ditt självförtroende. Prata med någon du har menat att presentera dig själv. Gå till den nya etiopiska restaurangen över staden. Sjunga på en karaoke natt. Alla dessa små instanser lägger till att göra dig mer självsäker.
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 16
    6. Klä på sidan. Dressing delen betyder inte att du behöver klä dig som alla andra. Det betyder snarare att du behöver hitta kläder som får dig att må bra om dig själv. Medan du behöver tänka på kläderna är lämpliga för situationen, hitta kläder som gör dig lycklig kan öka ditt självförtroende.
  • Bild med titeln Deal med konkurrenskraftiga människor Steg 17
    7. Var redo. Oavsett situationen, försök att förbereda sig före tiden. Ger en presentation ett möte? Gör den forskning du behöver göra och träna ditt tal. Kommer till en ny byggnad för arbete? Hitta det i förväg så du vet var du går. Att vara beredd ger dig självförtroende, eftersom du vet att du har gjort vad du kan för att möta några stötar på vägen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande