Hur man är mer självsäker

Förtroendet är viktigt för positiva sociala interaktioner, som fungerar bra i skolan och utvecklar din karriär. Om du känner att ditt självförtroende är lågt kan du blyga bort från nya möjligheter eller undvika saker som du hittar svårt. Med dessa tips och tricks kan du arbeta för att bygga ditt självförtroende och höja självkänsla för att ta itu med någonting som livet kastar på dig. Att bli mer självsäker tar tid, så fortsätt, även om det blir tufft.

Steg

Metod 1 av 13:
Gör en lista över dina positiva egenskaper.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker Steg 3
1. Det kan tyckas dumt, men sitta och skriva ut en lista. Börja med 5 saker som du gillar om dig själv och försök att lägga till något i listan varje dag. Om du inte kan tänka på någonting, försök att fråga dina nära och kära vad de tycker om dig för att komma igång.
  • Till exempel kan du skriva, "Jag är snäll, jag älskar, jag är passionerad om konst, jag är kreativ, och jag är en bra vän."
Metod 2 av 13:
Lär dig en ny färdighet.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker Steg 12
1. Gör något utanför din egen komfortzon. Om du aldrig har försökt spela schack innan, spela några onlinespel för att hänga på det. Om du inte är den bästa kocken, försök att göra en maträtt som du aldrig har haft. Bygg ditt förtroende för mindre områden för att förbättra din övergripande självkänsla.
  • Försök att expandera din komfortzon långsamt och stadigt över tiden.
Metod 3 av 13:
Träna regelbundet.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker Steg 11
1. Försök att få 30 minuter med måttlig övning per dag. Inte bara kommer det att få dig att känna sig starkare och friskare, utöva utlösa kemikalier i din hjärna som får dig att känna dig lyckligare. Det kommer att öka ditt övergripande humör och det kan bryta upp din dag om du känner dig fast.
  • Träning behöver inte betyda att gå till ett gym och få din pump på. Du kan simma, jogga, göra yoga, hoppa rep, eller göra en hems träningsrutin.
Metod 4 av 13:
Spendera tid med människor som uppskattar dig
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker Steg 6
1. Negativa människor tenderar att sänka ditt självförtroende. Istället spendera tid med vänner och familjemedlemmar som inspirerar dig och trycker på dig för att vara ditt bästa jag. Du kommer att veta att någon är bra att vara runt om du känner dig upphetsad och glad att umgås med dem.
  • Människor som sänker ditt självförtroende kan göra avvikande kommentarer om dig eller berätta att dina mål är dumma. Det känns förmodligen dränering att umgås med dem, och du kan undermedvetet undvika dem.
  • Om du vill göra en ny grupp vänner, försök att gå med i en klubb för att träffa människor som är intresserade av en hobby av din.
Metod 5 av 13:
Gör något du tycker om varje dag.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker Steg 9
1. Gör dig glad genom att göra något roligt. Det kan vara ett hantverk, en konststycke, en naturvandring, en vandring, en jog, eller till och med läser en bra bok. Spendera 15 minuter med något som du gillar att öka ditt humör och förbättra din övergripande självkänsla.
  • Försök ta en paus från teknik medan du gör det här också. Det kan vara trevligt att gå bort från skärmarna ett tag.
Metod 6 av 13:
Stå upp rakt och få ögonkontakt med människor.
  1. Bilden med titeln är mer självsäker Steg 4
1. Kroppsspråk är en stor indikator på förtroende. När du interagerar med andra, var noga med att hålla huvudet och haka upp, stå upp rakt och se människor i ögonen när du pratar med dem. Håll dina händer ut ur dina fickor och plantera dina fötter i en bred hållning.
  • Om du lyssnar på någon annan pratar du aktivt lyssnande färdigheter genom att nicka huvudet och göra ögonkontakt.
Metod 7 av 13:
Bära rena kläder och träna god hygien.
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker Steg 8
1. När du ser bra ut, känner du dig också bra. Försök att duscha varje dag, borsta ditt hår, rengör tänderna och sätt på rena kläder. Om du gillar smink eller smycken, ha det också! Försök att presentera dig själv på ett sätt som får dig att känna dig självsäker.
  • Om du kliar för en ny garderob men inte vill bryta banken, försök att slå upp en sparsamhet i ditt område.
Metod 8 av 13:
Var ärlig med dig själv
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker Steg 5
1. På vissa områden i livet kan du fortfarande ha mycket att lära. Att vara säker betyder inte att du överskattar dina egna förmågor - istället, försök att känna igen var du kan vara något bristande och arbeta för att förbättra det området.
  • Till exempel, om du just startat ett nytt jobb, vet du förmodligen inte allt om företaget än. Tillbringa lite tid att lära av dina medarbetare för att göra det bästa jobbet som du kan göra.
Metod 9 av 13:
Lär dig att säga "Nej."
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker Steg 7
1. Du behöver inte förklara dig själv för någon. Om du känner dig överväldigad och inte vill ta ett annat ansvar, säg "Nej."Det kommer att vara tufft först, men när du övar det blir det andra naturen.
  • Att säga "Nej" kan ofta känna att vi är besvikna vänner eller familjemedlemmar. Men överväldigande dig själv med ansvar kommer bara att få dig att känna dig värre, och det kan leda till lägre självkänsla.
Metod 10 av 13:
Förlåt dig själv för dina misstag.
  1. Bilden med titeln är mer självsäker Steg 10
1. Försök att komma ihåg att du bara är mänsklig. Alla gör misstag, och du är inte annorlunda! Försök att förlåta dig själv för saker du gjorde i det förflutna så att du kan gå vidare. Håll inte dig till en högre standard än alla andra.
  • Om du har problem med att förlåta dig själv, försök att fråga om du skulle förlåta en vän för samma misstag. Använd sedan den förlåtelsen på dig själv.
Metod 11 av 13:
Utmana dina negativa tankar
  1. Bilden med titeln är mer självsäker Steg 1
1. Försök att fånga dig själv när du tycker dåliga saker om dig själv. Om du märker en negativ tanke, fråga den om det är faktiskt sant. När du börjar ifrågasätta ditt negativa självtal, kan du justera ditt tänkande över tiden.
  • Till exempel, om du tycker att något är, "mina vänner tycker förmodligen inte," försök att fråga dig själv "är det sant? Inte min vän bara bjuda mig att hänga förra veckan?"
  • Eller, om du tycker att något, ", jag kommer aldrig att passera detta test," fråga dig själv ", hur vet du? Kan du berätta för framtiden?"
Metod 12 av 13:
Använd positivt självtalande
  1. Bildbeteckningen är mer självsäker Steg 2
1. Upprepa fraser varje dag tills du börjar tro på dem. Ta några ögonblick innan du går till jobbet eller skolan för att titta på dig själv i spegeln och påminna dig om dina positiva egenskaper. Du kan antingen säga något som du tror på dig själv eller något som du vill tro på dig själv. Försök säga saker som:
  • "Jag är en intelligent person."
  • "Jag är en bra pappa."
  • "Jag har uppnått många viktiga saker i mitt liv."
  • "Folk njuter av att spendera tid med mig."
Metod 13 av 13:
Få hjälp från en mentalvårdspersonal.
  1. Bilden med titeln är mer självsäker Steg 13
1. Om du verkligen kämpar med ditt självförtroende kan en professionell hjälpa till. De kommer att kunna hitta roten till ditt låga förtroende så att du kan utmana dina tankar och bryta några negativa tankemönster. En mentalvårdspersonal kan också hjälpa dig att arbeta mot andra mål, som att förbättra dina relationer eller göra förändringar i ditt liv.
  • Om du är en högskolestudent, kolla in mentalvårdsresurserna på campus. Du kanske kan se en mentalvårdspersonal gratis.

Tips

Förbättra ditt förtroende tar tid. Ge inte upp!
Dela på det sociala nätverket:
Liknande