Hur man bygger självvärt

Babies är födda med att känna sitt självvärde - som livet går vidare, kan kommentarerna, förväntningarna och attityderna från andra människor förändra denna naturliga känsla av självvärt. Självvärt är det som gör det möjligt för oss att tro att vi kan göra vårt bästa med våra talanger, att bidra bra i samhället, och att vi förtjänar att leda ett uppfyllande liv. Att bygga upp det är därför naturligt, viktigt och friskt.

Steg

Metod 1 av 3:
Få ditt huvud rätt
  1. Bild med titeln Build Self Worth Steg 1
1. Förstå kraften i din inställning till dig själv. Hur du uppfattar dig själv, hur du pratar om dig själv, och hur du representerar dig själv blir det verkligen verkligheten för dig. Och om det händer att du sätter dig ner, förtjänar du ditt värde och gör ljuset av dina talanger i ansiktet av andra, så kommer du att stöta på som självutbyte, låg i självkänsla, och nästan en del av tapeten. Det finns en skillnad mellan ödmjukhet och självförnekelse.
  • Å andra sidan, om du överdriver dina egenskaper, talanger och färdigheter, kommer du över som egotistiska och arrogant. Otroligt nog handlar det inte om att överskatta ditt självvärde men om att lura dig själv genom osäkerhet. Det finns en mellanväg och det är den där du känner igen och firar det faktum att du är en värdefull person, lika med alla andra, och att dina talanger och tankar är unika och värdiga. Att komma till denna tro kan vara svårt om du har spenderat år underskattar ditt värde men det är alltid möjligt att ändra dina tankar och att lära dig att värdera dig själv.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 2
    2. Lär dig att övervinna en rädsla för självkärlek. Självkärlek är ofta jämställd med narcissism, egotism, och någon form av enkelriktad resa till en negativ form av introversion. Detta är förmodligen delvis för att det engelska språket har svårt att hantera ordet "kärlek" - Det måste täcka mycket territorium för de många olika typerna av kärlek där ute. Det är också mired i förvirringen människor känner till att meddelandet gör det bra för andra, att alltid vara välgörande och att ge sig själv. Även om dessa är ädla avsikter, kan de ofta tas ur proportion och används för att sänka sina egna behov och vill ha under andra av en rädsla för att uppfattas som självisk eller inåtblickande. Återigen handlar det om att få balansen direkt genom självvård.
  • Frisk självkärlek handlar om att vara din egen bästa vän. Självkärlek uttrycks inte genom att pressa sig hela dagen och ständigt meddela hur bra du är (de är tecken på intensiv osäkerhet) - Snarare är självkärlek om behandling själv med samma omsorg, tolerans, generositet och medkänsla som du skulle behandla en speciell vän.
  • Undvik att besatt över hur andra människor ser dig. Hur hjälper det dig att tillgodose din personlighet till sin idé om dig? Bara du kan ge dig självkänsla som du behöver.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 3
    3
    Lita på dina egna känslor. Självvärt kräver att du lär dig att lyssna på och lita på dina egna känslor och inte automatiskt svara på andra människors känslor. När du litar på dina egna känslor, kommer du att känna igen orättvisa krav och kunna svara på dem bättre.
  • Självvärde plummets när vi låter andra Ta beslut för oss. Ursprungligen kan det tyckas som den enkla vägen och en som låter dig undvika hårda val, men vår självvärde växer när vi fattar beslut för oss själva. Om du inte gör det kommer du alltid att hitta dig själv Boxed in av vad andra människor bestämmer för dig. När de personer som fattar beslut för dig försvinner från ditt liv, är du ensam och obeslutsam.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 4
    4. Analysera dig själv. Många av oss bor i en kultur som är mycket förtjust i att gå för att se någon annan att analysera oss. Här är några frågor för din självanalys:
  • Vilken erfarenhet har jag haft? Hur har denna erfarenhet informerat min tillväxt?
  • Vad är mina talanger? Lista minst fem.
  • Vad är mina färdigheter? Kom ihåg det talanger är medfödda, kompetens måste bearbetas för att perfekta dem.
  • Vad är min styrkor? Sluta fokusera på dina svagheter - du har nog gjort det tillräckligt länge. Börja titta på vad dina styrkor är och börja tänka på hur du kan få ut det mesta av dem i de saker du väljer att göra. Försök med att ta karaktärens styrkor undersökning på Viacharacter.org.
  • Vad vill jag göra med mitt liv? Gör jag det? Om inte, varför inte?
  • Är jag nöjd med min hälsa? Om inte, varför inte? Och vad kan jag göra för att flytta in i välbefinnande istället för att leva i sjukdom?
  • Det som får mig att känna sig uppfylld? Jag jobbar med det eller är jag upptagen med att arbeta med andras uppfyllelse?
  • Vad är viktigt för mig?
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 5
    5. Sluta göra din självförtroende villkorlig på andra människor. Om du försöker leva upp till andras förväntningar, kämpar du för att hitta ditt självvärt. Tyvärr lever många människor det här sättet, vilket gör sådana val som att studera, vilken karriär att välja, var att leva och hur många barn har - alla baserade på förväntningar från föräldrar, makar, vänner och media.
  • Var väldigt försiktig med att lyssna för mycket för personer som ångrar de val som de gjorde i livet och som aktivt medför deras nöd eller ilska på andra. De ger dig dålig information, felaktiga detaljer, eller helt enkelt utelämna för att informera dig alls.
  • Människor med hälsosamt självvärt kommer att dela sina insikter och lära sig med dig, och kommer att vara villig att styra dig runt livets många fällor. Leta efter de människor som mentorerar dig.
  • Släpp av de delar av ditt självvärde som bygger på människors åsikter från din barndom. Oavsett om det var dina föräldrar, en vårdgivare eller barn i skolan, bestämmer deras åsikter inte vem du är som person. Om de människor fick dig att känna dig dålig om dig själv, leta efter bevis i ditt liv att de är fel så att du kan släppa sina åsikter.
  • Metod 2 av 3:
    Mastering en positiv självbild
    1. Bild med titeln Build Self Worth Steg 6
    1. Berätta själv att du spelar någon roll. Realistiska självpep-talk är stora och bekräftar ditt självvärde öppet för dig själv kan vara ett bra sätt att börja ändra det negativa självtal som du kanske har utvecklat över tiden. Gör Set Times under dagen för att påminna dig om att du är en bra person. Berätta själv du är speciell, underbar, intagande, och älskade.
    • Affirmative Talk är en del av en rad metoder för att öka dig själv och för att ta ut tid att erkänna att du spelar roll - lika mycket som varje person runt dig.
    • Försök att vara specifik med dina självbekräftelser. Till exempel, istället för att säga "jag älskar mig själv," man skulle kunna säga "Jag älskar mig själv eftersom jag är en smart, medkänsla."
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 7
    2. Bevisa för dig själv som du spelar någon roll. Ett av problemen med självbekräftelser är att det är en känsla att bekräftelser är magiska, att de är allt som behövs för att förbättra din känsla av själv. När i verkligheten måste du också agera på din känsla av självvärt. Detta uppnås genom att erkänna och acceptera ansvaret.
  • Ansvar erkänner att du har kontroll över din attityd, dina reaktioner och din känsla av värt. Som Eleanor Roosevelt sa en gång, "Ingen kan få dig att känna sig underlägsen utan ditt samtycke," Och det är kärnan av dåligt självvärt: låta andra människor och omständigheter tjäna som källan att sänka ditt självvärde kommer att hålla dig fast.
  • Acceptera ansvaret för dina omständigheter. Fatta ett beslut att göra något åt ​​dem. Även om andra verkar stå i vägen, arbeta runt dem.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 8
    3
    Bygg ditt självförtroende. Förbättra ditt självförtroende är ett bra sätt att arbeta på en mer positiv självbild. Det finns flera strategier du kan använda för att förbättra ditt självförtroende, inklusive:
  • Blockerar negativa tankar. Varje gång du har en negativ tanke, vänd den till något positivt. Till exempel, om du tror på dig själv, "Jag kommer aldrig att passera detta test", sedan ändra tanken till något som, "Jag kommer att skicka det här testet om jag studerar hårt för det."
  • Avlägsna negativitet från din miljö. Omgiv dig med människor som är upplyftande och stödjande. Styra av människor som är negativa och kritiska för sig själva eller andra människor.
  • Vara assertiv. Att vara assertiv hjälper dig att få dina behov träffade och det hjälper dig att känna dig lyckligare.
  • Sätta mål. Ställ in realistiska mål för dig själv, och se till att belöna dig själv när du åstadkommer dem.
  • Söker psykiskt stöd. Arbeta med en psykisk hälso-professionell, som en terapeut, kan hjälpa dig att utveckla ditt självförtroende.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 9
    4. Förlåta dig själv och andra människor. Ansvaret kräver också att du avstår på behovet av att använda skylla som en källa till coping-skylle lindrar behovet av att titta på dig själv och att ändra ditt eget beteende. Skyllen kommer att lämna dig fast i tid och fast med dina negativa känslor, och det fortsätter känslor av hjälplöshet. Skyll innebär att någon eller något annat har den makt som du brist.
  • Skyll inte på dina föräldrar, regeringen, dina grannar i nästa dörr. De kan ha gjort saker svårt för dig, men använd inte det som en ursäkt för att minska ditt självvärt. Undvik att vara en martyr- Ansvaret att gå vidare som en stark, hela personen vilar med dig.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 10
    5. Arbeta på din elasticitet. Fjädrande människor har den emotionella styrkan att komma igenom livets svårigheter utan att falla ifrån varandra. Det handlar inte om att tro på livets svårigheter och utmaningar. Det handlar om hur du reagera och arbeta dig igenom dem. Du har alltid ett val mellan att dämpa dig själv eller alltid komma ihåg ditt självvärt och vistas i det beslutet.
  • För att göra detta, fokusera din energi på vad du behöver göra för att ändra situationen eller omständigheterna. Inse att andra människor har blivit inslagna under omständigheterna och är inte nödvändigtvis att rikta resultatet.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 11
    6. Bryta vanan att försöka behaga andra människor. När du slutar att behöva behaga alla andra, kommer dina önskningar att stiga till ytan och du kan börja arbeta med din egen lycka och självvärt.
  • Uttrycka dina känslor istället för att tappa upp dem. Att göra det, respektera andras känslor men inte se till dem.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 12
    7. Heed möjligheter. Möjligheter presentera sig på alla slags sätt. En del av att bygga självvärt är att lära känna dessa möjligheter, men små och arbeta med dem.
  • Vända utmaningar till möjligheter. Framgångsrika människor tenderar att vända utmaningar till möjligheter.
  • Försök att tänka på utmaningar i ditt liv som ett tillfälle att växa till en starkare person.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 13
    8
    Budget dina pengar. Självvärt är ofta nära knutet till sin ekonomiska situation.Alla ekonomiska möjligheter som kommer din väg bör bedömas med omsorg.
  • Pensionsbesparingar, Investeringar, och besparingar i allmänhet är alla saker som hjälper till att säkerställa ett gott liv för dig och ekonomisk frihet gör det möjligt för dig att bygga självvärde bort från finansiella tryck.
  • Metod 3 av 3:
    Ser ditt värde
    1. Bild med titeln Build Self Worth Steg 14
    1. Värde själv oavsett ditt jobb och intäkter. I samhällen som tenderar att värdera människor av vad de do snarare än av vem de är, Det finns stor risk att undervärdera ditt självvärt eftersom det är bundet i resultat och jobb prestige. Om du någonsin befinner dig svara, "Åh jag är bara a ..." som svar på frågan, "Så vad gör du?", du lider av ett självförtroende underskott. Du är inte "bara" Allt - Du är en unik, värdefull och underbar människa som spelar roll.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 15
    2. Värdera din tid. Om du utför volontär eller lågt betalt supportarbete som äter upp din tid bortom vad du har råd, och du försummar andra delar av ditt liv, som att leta efter ett jobb, spendera tid med din familj eller se till att Ditt eget liv löper smidigt, då är det möjligt att du är upptagen i konkurrerande värdesystem.
  • Det första värdesystemet är det som berättar för oss att vi måste frivilligt eller bidra med samhällstjänst till andra mer behövande i samhället eftersom det är både ädelt och viktigt för vår egen känsla av välbefinnande. Det andra värdesystemet är det som belönar oss för att veta vårt självvärt och för att förvänta sig god ersättning för vad vi bidrar till samhället.
  • Dessa två konkurrerande värderingar skapar spänning För många välmenande människor som vill ge men befinner sig i utmaningarna av brist på tid, brist på pengar och en känsla av otillräcklighet med all jonglering.
  • Så småningom kommer detta att leda till ett eller flera av följande: Att vara sjuk, explodera, gå ut för gott, ångra förlusten av din tid, och / eller för att fortsätta en ohälsosam balans som inte bara påverkar dig men tjänar som en dålig förebild dina barn, vänner och andra som tittar på dig. När du känner ett behov av att spela dina talanger och färdigheter och ge dem bort fritt eller till lite kostnad, ta tillbaka din tid och börja värdera dig mer.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 16
    3. Balansera den tid du ger bort till andra och tid på ditt eget liv. Kan du spendera mer tid med din familj och / eller vänner? Om svaret på det är ja, inser då att din rikedom är kvar i att hålla den tiden för dig och de du älskar, och minskade hur mycket tid du ger bort till andra. När det ändras kan det lätt sporra dig på vägen för ökat självvärt.
  • Det betyder inte att du måste ge upp att hjälpa helt, men du behöver lägga till samhällstjänst eller åtaganden för att hjälpa andra i perspektiv. I slutet av dagen spelar du roll mer än någonting.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 17
    4. Följa igenom. Behålla ditt fokus på självvärt som en viktig del av vad som går till att göra dig hela. Göra tid regelbundet för att kontrollera dina framsteg när det gäller att bygga ditt självvärt och ha tålamod. Det tar tid att ändra negativ självtal och sätta dig själv. Om hela ditt mönster av att interagera med andra har baserats på att utföra dig så mycket som möjligt, kommer det att ta mycket mod att göra de förändringar som behövs. Men det är 100% möjligt.
  • Det kommer att finnas några människor som hittar den nya, mer bestämd du är lite konfronterande. Låt inte det oroa dig för att det handlar om din resa, inte deras! Du försöker få respekt när du går, något som människor vill ha.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 18
    5
    Lev i nuet. Det förflutna har sina lektioner, men det enda ögonblicket som verkligen är viktigt är nu. Det är det enda ögonblicket som "är," trots allt. Inget annat är en säker sak. Och om det här ögonblicket inte är vad du vill vara, gör det så nästa ögonblick är det.
  • Håll en anteckningsbok av dina prestationer. Varje gång du känner dig frestad att sätta dig ner och att bemoan du får ingenstans, gör en kopp kaffe, sitta bekvämt och ta ut den här boken och läs igenom den. Kan du uppdatera det med en ny prestation medan du är där?
  • Tävla bara med dig själv, inte med andra. Dessa prestationer är vad du gör och hur de gör du känna, inte hur andra uppfattar dem eller vad andra har gjort precis som det.
  • Tips

    Människor tenderar att uppfinna sig vart 10 år. Omfamna förändring och tänk på all den visdom du har fått och utnyttja det.
  • Var försiktig med platituder i stället för bekräftelser. I den känsla av självvärt representerar platituderna ordet, pep-talk, eller accepterad visdom som inte resonerar med dig alls.
  • Alla du möter är rikliga med möjligheter. Var intresserad av andra människor och vara villig att spendera tid med dem för att lära sig nya saker. Det bidrar också till att lyssna på ett brett utbud av människor, för att sätta egna problem och angst i perspektiv.
  • Släpp av det förflutna. Projekt hela ditt fokus på nuvarande ögonblick. Humbleness är berömmammen. Respekt är harmoni. Faktum är att kärlek är framförallt. Behandla andra som du vill behandlas!
  • Varningar

    Att ställa dig upp för att göra mycket är överväldigande, och som listan bygger upp, kommer det att avskriva ditt självvärde genom att påminna dig vad du inte har gjort. Ibland kan det leda till att du förstår att du kan göra saker du inte kan och att du inte kan göra saker som du kan. Ta andetag och ompröva ditt livs riktning regelbundet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande