Hur man är begåvad

Talang tenderar att hänvisa till den infödda färdigheten som alla verkar vara födda med. Det är sant att en talang kan hjälpa dig i livet, och att det är bra att försöka identifiera och öva den skickligheten. Försök emellertid att undvika att placera alltför stor betydelse för att hitta en talang. Massor av människor går igenom livet helt lyckligt och perfekt kan lära sig färdigheter, utan att ha en specifik talang.

Steg

Metod 1 av 3:
Upptäcka din talang
  1. Bildbeteckningen är begåvad steg 1
1. Revisit din barndom. Ett bra sätt att ta reda på var dina talanger ligger är att gå tillbaka till din barndom och tänka på vad det var du ville göra som ett barn. Det här är ofta den tid då du hade planer som inte var begränsade av vad folk tenderar att tänka på som "verklighet."
  • Rädsla för misslyckande är en av de saker som tenderar att hålla dig tillbaka från att uppnå eller hitta din talang. Genom att återvända till barndomen tar du dig själv ur den rädslan för misslyckande eller begränsningar.
  • Tänk vad det var du ville göra när du var ett barn och överväga de saker du älskade att göra som barn. Det betyder inte att du får höja drakar (ledsen), eller något sådant, men det kan ställa dig på en väg mot din talang. Till exempel kanske du inte kan hämta drakar, men du kan vända den önskan mot att skriva historier, eller leder ett Dragon Camp på ditt lokala bibliotek.
  • Bildbeteckningen är begåvad Steg 2
    2. Tänk vad det är du gör när du förlorar tid. En av de främsta sakerna du kan göra är att fokusera på vad du älskar att göra så mycket att du har en tendens att glömma allt annat ett tag. Kom ihåg att inte alla talanger kommer att vara super självklara. Du kanske måste dyka lite djupare in i de saker du tycker om att upptäcka vad som gör att du tickar.
  • Till exempel, om det du verkligen älskar spelar videospel, det kan absolut vara en talang. Medan du kanske inte kan spela dem som ditt jobb, kan du fortfarande hitta sätt att använda den talangen (granskar spel på din blogg eller streaming till Twitch).
  • Tänk på frågor som: Vad är det du fantaserar om att göra när du är uttråkad på jobbet eller skolan? Om du fick obegränsade medel, vad skulle du göra med det? Om du kunde gå någonstans i världen, var skulle du gå? Om du inte behövde jobba, hur skulle du ockupera din dag? Att svara på dessa och liknande frågor kan hjälpa dig att upptäcka vad du är bra på och vad som inspirerar dig.
  • Bild med titeln är begåvad Steg 3
    3. Fråga andra. Ibland, när du har svårt att se tydligt, är det bra att få en extern åsikt. Dina vänner och familjemedlemmar känner dig bra och de borde kunna erbjuda dig några insikter i de områden där de tror att du är begåvad.
  • Ibland är de områden du vill ha talang, inte nödvändigtvis där andra ser dig som att ha talang. Det är okej! Bara för att du inte har en infödd talang på något, betyder inte att du inte kan vara bra på det och bara för att du har en talang på något betyder inte att du behöver fortsätta det i ditt liv.
  • Till exempel: Din familj och vänner kan peka på din talang som att ligga i matteområdet, särskilt redovisning och figurer, men dina sanna passioner ligger i bergsklättring. I stället för att tänka bör du kasta in handduken på bergsklättring, överväga att använda dina matematiska förmågor för att hjälpa dig att finansiera din bergsklättringspassion.
  • Bild med titeln är begåvad Steg 4
    4. Prova nya saker. Speciellt om du inte är säker på vad dina talanger kan vara, bör du komma ut och prova nya saker. På det här sättet är du mer benägna att slå på vad det är att du är riktigt bra och det gör dig verkligen tickar.
  • Observera och njut av andra människors talanger. I din strävan efter din egen talang bör du titta på talanger av andra människor. Tänk på de människor du vet vem som är talanger (kanske din far är en fantastisk kock, kanske har din mamma en fantastisk förmåga att lyssna) och njuta av sina talanger.
  • Gå ut i ditt samhälle. Ta klasser som erbjuds på ditt lokala universitet - Delta i föreläsningar eller författare möts på ditt lokala bibliotek eller bokhandel - prova matlagning, bergsklättring eller mentorskap på den lokala skolan.
  • Bild med titeln är begåvad steg 5
    5. Skapa utrymme. Medan det är bra att få andras åsikter, behöver du ibland ge dig tid och utrymme för att räkna ut saker för dig själv. Du vill inte vara helt driven av andras åsikter.
  • Många människor finner sin talang genom ett ögonblick som förändrar sitt liv, det är inte skript eller förväntat. Det kan hända att en strålande musiker deltar i en viss prestation, som antändar en kärlek till musik i dem. Så när konfronteras med något som kan utlösa den förändringen i dig, sitta tyst och absorbera upplevelsen.
  • Gå solo. Gör saker själv, särskilt nya saker. Detta ger dig tid att räkna ut om du har en talang för något utan att känna att du måste utföra ett eller annat sätt framför människor.
  • Metod 2 av 3:
    Utveckla din talang
    1. Bildbeteckningen är begåvad Steg 6
    1. Öva. Medan talang kan vara viktigt när det gäller att göra saker bra, är den verkliga bestämningen att träna. Det spelar ingen roll hur begåvade du är. Om du inte övar, kommer du helt enkelt inte att vara så bra på något, som du kunde ha varit. I själva verket, i många fall, människor som är naturligt begåvade på något, så värre på lång sikt, för att de känner att de inte behöver träna.
    • Sätta åt sidan en viss tid varje dag som ägnas åt att öva din talang. Till exempel, om skrivning är din talang, avsatt en halvtimme innan du arbetar varje morgon för att gå upp och skriva. Om din talang är basket, kom dit och träna på domstolen.
    • Fokusera på de områden som du är mindre begåvad i. Även om du har en talang betyder det inte att du ska bli begåvad vid alla aspekter av något. Till exempel kan du ha en talang för att fånga dialog, men kämpar för att skapa en sammanhängande tomt.
  • Bild med titeln är begåvad Steg 7
    2. Kick negativitet till kanten. Begåvad eller inte, negativt tänkande kan stoppa dina förmågor snabbare än någonting annat. Ju mer du bekämpar ditt negativa tänkande, desto lättare blir det att upptäcka och utveckla din talang, för att du inte kommer att bli ständigt andra gissar själv.
  • Identifiera dina tankemönster. Det första steget mot bekämpning av negativitet är att märka när du gör det, och vad du gör. Kanske tillåter du bara de dåliga sakerna i ditt sinne (det här kallas filtrering), eller du tenderar att katastrofera allt. Lägg märke till hur du tänker på dig själv, om situationer, och om din talang (ger du till exempel otillbörlig betydelse för din talang?).
  • Incheckning med ditt tänkande varje dag. Du måste vara vaksam om ditt eget tänkande innan du kan arbeta för att ändra det. När du tar dig själv katastrofing ("Jag är ett misslyckande eftersom jag fortsätter att glömma att vända i mina biblioteksböcker"), sluta och identifiera tanken som vad den är.
  • Öva positivt eller neutralt självtalande. Tricket är att ersätta ditt negativa tänkande med positivt eller neutralt tänkande. Så, till exempel, när du börjar tänka att du är ett misslyckande eftersom du har svårt med en piano bit, vänd den tanken och tänka "Detta är ett utmanande stycke och jag kan behöva öva svårare att utföra det till den standard som jag skulle vilja." Med en tanke som du är inte längre gjutna bedömningar på dig själv.
  • Bild med titeln är begåvad Steg 8
    3. Var snäll mot dig själv och till andra. Människor har en dålig tendens att koppla sig till sin talang och när det misslyckas (och det gör ibland) de känner att de är ett misslyckande. För att hålla din sanity och din lycka, var snäll mot dig om dina förmågor.
  • Dina talanger kommer att göra dig bäst på allt på varje gång. Genom att vara snäll mot dig själv och inte ha hur bra du, eller din talang, bestämma ditt välbefinnande, kommer du att bli mer benägna att känna dig lyckligare.
  • Du kan använda dina talanger i vänlighetens tjänst. Detta kan hjälpa dig att känna sig uppfyllt, liksom snarare än att fokusera på vad din talang kan göra för dig, du använder din talang för andra människor. Till exempel, om du är en författare, kan du skriva en historia för en sjuk vän att hjälpa till att heja upp dem.
  • Bildbeteckningen är begåvad Steg 9
    4. Utmana dig själv. Ganska ofta begåvade människor kommer att slå en vägg när det gäller tillväxt. Deras talang har bar dem så långt det kan och de känner inte behovet av att fortsätta att utveckla det och växa. Återstående alltid i din komfortzon är ett säkert sätt att stagnera i ditt talangsområde.
  • Utmanande dig själv är ett bra sätt att vara ödmjuk, liksom. Det är inget fel med att vara stolt över dina prestationer, men bragging eller tro att du inte kan göra något fel är ett säkert sätt att irritera dem runt dig, eller att leda till att du tar ett fall.
  • Utmana dig själv genom att gå utöver vad du redan har gjort. Lärt sig spanska flytande? Arbeta för att översätta en favoritbok till spanska, eller börja på ett nytt språk, något svårare, som arabiska eller kinesiska.
  • När du känner att du har platåer eller erövrat någon aspekt av din talang, ta den till en ny nivå.
  • Bild med titeln är begåvad steg 10
    5. Gör andra saker. Att vara inriktad på din talang (om det får doktorsexamen i nya testamente, eller komponera musik) är otroligt viktigt för förbättring. Men du bör se till att du gör andra saker, utanför din talang, så att du inte fokuserar alla dina energier på den där saken.
  • Gör saker som inte har något att göra med din talang, saker som du är väldigt dålig på, eller helt enkelt saker som du hittar. På så sätt begränsar du dig själv och du får ett brett utbud av erfarenheter att dra på. Till exempel: Om din talang ligger i matematik, försök att förgröna och göra konst, eller gå till gymmet och prova yoga.
  • Undvik att basera ditt självvärde på din talang och undvika att basera hela ditt liv på din talang. Du kan motiveras och fokusera utan att låta din talang ta över ditt liv.
  • Metod 3 av 3:
    Använda din talang
    1. Bildbeteckningen är begåvad Steg 11
    1. Hitta ovanliga försäljningsställen för din talang. Det finns många sätt att använda dina talanger som är oväntade, särskilt när det gäller jobb som kan komma på grund av dina talanger. Detta kan vara ett jobb som du hittade, eller ett jobb du skapade baserat på vad du såg behövdes.
    • Till exempel, bara för att du är en utbildad sångare, betyder inte att du måste gå in i professionell opera sång. Du kan använda dina musikaliska förmågor för att starta ett sångläger för barn, eller för att underlätta det allvarligt sjuka.
    • Titta runt för att se vad som behövs när det gäller dina talanger. Om du identifierar ett saknat behov kan du starta ditt eget jobb. Till exempel: Om din talang lär känna människor, kan du starta ett företag som ägnar sig åt att ansluta människor med varandra i ditt samhälle.
  • Bildbeteckningen är begåvad steg 12
    2. Hitta ett sätt att införliva din talang i ditt jobb. Du behöver inte nödvändigtvis ha ett jobb som handlar om din talang. Det finns ingen anledning att du inte försöker integrera det i ditt jobb, men. Faktum är att använda din talang på jobbet ett bra sätt att öka din entusiasm för ditt jobb.
  • Om du till exempel älskar gör konstverk och du arbetar på en kafé, överväga att dekorera specialerbjudanden Blackboard, eller vrida din passion för konst till lärande Latte Art.
  • Sluta och överväga hur din talang kan gynna din arbetsplats. Vad är det du har att erbjuda som kan ge en kreativ eller ovanlig lösning på ett problem?
  • Bild med titeln är begåvad steg 13
    3. Gör något med din talang utanför jobbet. Om du inte kan tänka på ett sätt att tillämpa dina talanger till ditt jobb (och det är oftast minst ett sätt), hitta vägar att driva det på din egen tid. Det finns många sätt att du kan njuta av din talang och få andra människor njuta av din talang, liksom.
  • Överväg att skapa en video- eller bloggar-serie om din talang. Till exempel kan du använda dina språkkunskaper för att hjälpa andra att lära sig arabiska.
  • Hitta andra personer som är begåvade på samma sätt och arbetar med dem, antingen online eller personligen. Detta är ett annat bra sätt att vara ödmjuk om dina färdigheter, men det kan också vara kul. Dessa människor kommer att dela dina lustar och hjälpa till med att starta dig för att bättre arbeta.
  • Bildbeteckningen är begåvad steg 14
    4. Gör något för ditt samhälle. Vända den talangen till ett sätt att bygga samhälle och hjälpa andra människor. Tänk på alla människor som har hjälpt dig på din väg till framgång och försöker göra detsamma för andra.
  • Tutor Low-Income Kids i ditt samhälle i matematiska färdigheter, om matte är din specialitet. Delta i eller skapa ett lokalt teaterläger om det fungerar är din talang. Erbjuda att lära familjer i din stad om trädgårdsarbete, eller om att fixa saker, och så vidare och så vidare. Du kan hitta en miljon sätt att ge tillbaka.
  • Var en mentor till någon i ditt fält. Om du redan har fått den professorskapet, till exempel, erbjuda mentor en upp och kommande doktorand i ditt område och hjälpa dem att identifiera sina talanger!
  • Tips

    Sluta aldrig lära eller utforska eftersom du tycker det är för svårt. Om du låter det komma i vägen, kommer du aldrig att gå vidare.
  • Kom ihåg, vad som verkade svårt att lära sig i början, verkar lätt efter att ha blivit lärt.
  • Varningar

    Försök att inte fokusera på de monetära aspekterna av din talang. Ja, i det här samhället behöver du pengar, men om du bara är fokuserad på att tjäna pengar med din talang, så gör du det inte för att du är passionerad och du kommer sannolikt att börja hata det.
  • Undvik att tro att en talang måste vara något specifikt som konst eller skrivning eller dans. Det kan vara så vagt som "talang för att lyssna på människor" eller "talang för anslutning till människor." Dessa är lika bra som specifika talanger och är mycket enklare att införliva i något jobb.
  • Att hjälpa andra och vara snällt är en talang i sig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande