Hur man är säker

Förtroende är en väldigt knepig liten sak. Känner sig bra om dig själv är så lätt att sätta på andras vilja när det bara borde vara upp till dig. Den goda nyheten är att du kör det här självförsäkringståget och det är klart att avgå från stationen.

Steg

Del 1 av 3:
Visas självsäker
  1. Bild med titeln vara säker på steg 1
1. Titta på.Om du vet att du ser ut som en självsäker, skicklig person, så småningom börjar du Känn som en vinnare, för. Du borde klä dig hur du känner dig bäst - inte vad du tycker är självständigt. Prova dessa knep:
  • Ägna lite tid varje dag till personlig hygien och se till att du presenterar dig bra. Dusch dagligen, borste och Använd tandtråd, och brudga din hud och hår.
  • Klänning för förtroende. Du behöver inte köpa en helt ny garderob för att må bättre i dina kläder. Så länge du är ren, bekväm och mår bra, är du uppriktig för förtroende! Kom ihåg att du ser mer självsäker ut när du njuter av vad du bär!
  • Var försiktig så att du inte baserar ditt förtroende för ditt utvändiga utseende. Öva med kläder som får dig att känna sig oförsonlig för en hel dag och försök känna förtroende utan att basera det på utseende.
  • När allt kommer omkring skulle du inte bära en tredelad kostym på en pizza leverans. Om du tror att du ser bra ut, är oddsen förmodligen.
  • Bild med titeln vara säker på steg 2
    2. Perfekt din hållning. Hur du bär dig själv kommunicerar mycket för andra människor, så se till att du säger att du är självsäker och ansvarig. Håll dina axlar tillbaka, din ryggrad rakt och din haka hög. Gå med syfte istället för att dra fötterna och sitta upp rakt. När du ser ut som en självsäker person på utsidan kommer du att närma dig som en av världen runt dig.
  • Du kommer inte bara lura alla andra - du kommer också att lura dig själv. Nyare forskning visar att positioneringen av din kropp cuuderar ditt sinne att känna sig ett visst sätt - så positionering själv kommer att få dig att känna dig genuin. Och till toppen av det, har det tryggt kroppsspråk varit kopplat till lägre stressnivåer också.
  • Bild med titeln vara säker på steg 3
    3
    Leende. Håll ditt grin i lätt räckvidd - du skulle bli förvånad över hur även de minsta av leenden kan avväpna många sociala situationer och få alla att känna sig mer bekväma. Faktum är att forskning visar att leende reducerar stresshormoner i hjärnan. Kan du föreställa dig att närma sig någon som är scowling? Nej tack.
  • Om du är orolig är ditt leende falskt, håll det litet. Ett falskt leende kan ses från en mil bort. Å andra sidan, om du är verkligen glad att se dem - eller bara glad för chansen att öva dina nya konfidens färdigheter - Flash de pärla vita tänderna.
  • Bild med titeln vara säker på steg 4
    4
    Få ögonkontakt. Det är en subtil förändring, men det kan fungera underverk på hur andra människor uppfattar dig. Var inte rädd för att möta blicken av någon annan - det visar inte bara att du är en person som är värd att kommunicera med, men det berättar att du respekterar dem, erkänner deras närvaro och är intresserade av konversationen. Du skulle inte vilja vara oförskämd eller respektlös.
  • Våra ögon är unikt mänskliga. De är fönster till själen, om du vill, och visar vår uppmärksamhet och känslor. Genom att göra ögonkontakt kommer du att förbättra kvaliteten på dina interaktioner förutom att visas mer självsäker. Faktum är att du kommer att gå som mer sympatisk och pålitlig och de som pratar med dig kommer att känna sig mer uppskattad. Om du inte kan göra det för dig, gör det för dem!
  • Bild med titeln vara säker på steg 5
    5. Har närliggande kroppsspråk. Om du ser en person som huddled i hörnet låtsas att spela spel på sin mobiltelefon, kommer du verkligen att komma upp och säga hej? Antagligen inte. Om du vill att andra ska närma dig, se till att du är tillgänglig!
  • Håll din kropp öppen. Om du har korsade armar och ben, säger du världen att du inte är intresserad av att välkomna dem. Samma saknas för ditt ansikte och händer - om det är klart att du är upptagen med något annat (var det en tanke eller din iPhone), kommer folk att ta antydan.
  • Var inte för självmedveten om ditt kroppsspråk. När du börjar känna förtroende, börjar du naturligtvis förbättra din hållning.
  • Bild med titeln vara säker på steg 6
    6. Håll din blick. Nu när du har ögonkontakten är det dags att uttrycka det i praktiken. Visste du att andra människor är lika blyg om ögonkontakt som du är? Prova det här: Gör ögonkontakt med någon och se vem som varar längre. Gör de att de blickar före dig? Ser?! De är obekväma också!
  • WikiHow förespråkar inte att stirra ner någon. Stirrar intensivt på någon tills de känner att du blickar och krymper följaktligen på grund av palpabelt obehagligt är inte målet. Målet är dock att erkänna att andra människor är lika nervösa om dig som tittar på dem som du är om dem som tittar på dig. Om du fångas, bara le. Du är borta från kroken.
  • Del 2 av 3:
    Tänkande
    1. Bild med titeln vara säker på steg 7
    1. Känna igen dina talanger och goda egenskaper och skriva ner dem. Oavsett hur du känner, försök att klappa dig på baksidan lite och kom ihåg de saker du excel på. Att fokusera på dina bättre attribut kommer att distrahera dig från uppfattade brister och öka din känsla av värt. Tänk på dina goda egenskaper i utseende, vänskap, talanger och mest av allt, personlighet.
    • Tänk på komplimanger från andra människor. Vad har de berättat om dig att du annars inte har märkt eller erkänt? Kanske har de påpekat på ditt leende, eller din förmåga att vara cool och samlad i stressiga situationer.
    • Kom ihåg tidigare prestationer. Det kan vara något annat som erkänns, som att vara högst upp i din klass, eller något du bara vet om, som en tyst tjänstgöring att göra livet enklare för någon annan. Inse hur bra det här var. Du går!
    • Tänk på de egenskaper du försöker odla. Ingen är perfekt, men om du aktivt försöker vara en hedervärd, bra person, ge dig lite kredit för ansträngning. Det faktum att du tänker på att förbättra dig själv säger att du är ödmjuk och godhjärtad, och det är positiva attribut.
    • Skriv nu ner allt du kan tänka på och hänvisa till det nästa gång du känner dig nere. Lägg till det när du kommer ihåg fler saker du kan vara stolta över att göra.
  • Bild med titeln vara självsäker Steg 8
    2. Tänk på de hinder som står i vägen för ditt självförtroende. Ta ett papper och skriv alla de saker du tycker är att hålla dig självsäker, e.g., Dåliga betyg, Introversion, Inte många vänner, etc. Fråga dig själv det här: Är det giltigt eller logiskt? Eller är dessa bara antaganden från min del? FYI, svaren är "Nej" och "ja," respektive. Hur i världen är det meningsfullt att en sak bestämmer dig själv? Det gör det inte!
  • Här är ett exempel: du fick inte bra betyg på ditt senaste matteprov, så som ett resultat är du inte säker när det gäller ditt nästa test. Men fråga dig själv: Om du studerade riktigt hårt, arbetat med läraren och förberedd för testet, skulle du göra det bättre?! JA. Det var bara en händelse och har ingenting att göra med dig. Du har absolut nollskäl att inte vara säker.
  • Bild med titeln vara säker på steg 9
    3. Kom ihåg att alla kämpar med förtroende. Vissa människor är bra på att gömma det, men nästan varje person har kämpat med sitt självförtroende på en punkt. Du är inte ensam! Och om du kan tänka på någon som är självsäker, är odds det finns en situation som de inte är övertygade om. Förtroendet är sällan universellt.
  • Här är ett sant faktum för dig: De flesta människor är för upptagna med hur de verkar ständigt döma dig. Märka någonsin hur människor älskar att prata och titta i saker som är ännu knappt reflekterande? 99% av befolkningen är inåtriktade. Andas en suck av lättnad och känner igen att du inte behöver vara perfekt hela tiden.
  • Sluta jämföra dig med alla andra. Inte allt är en tävling, och tittar på livet på det sättet kommer att bära dig ut. Du behöver inte vara den smartaste, vackraste, mest populära personen för att vara lycklig. Om du har en stark konkurrensbegränsning som du inte helt kan ignorera, försök att konkurrera med dig själv istället och sträva efter att bli bättre.
  • Bild med titeln vara säker på steg 10
    4. Se förtroende som en process, inte en singulär prestation. Att ha förtroende är inte en mållinje du korsar en gång, och processen kommer inte alltid att gå framåt - det kommer att finnas dagar när du känner att du börjar från kvadrat. Ta ett djupt andetag, kom ihåg det självförtroende som du redan har rensat och beslutat att fortsätta. I de tuffaste tiderna är det bra att göra det till din plikt att klappa dig själv på baksidan, även om du inte gjorde någonting.
  • Odds är du inte riktigt inser att du är säker tills du redan är. Var det en dag du insåg att du var smart, rolig, resursfull eller punktlig? Antagligen inte. Så om du inte ser omedelbara förändringar, vet det att det bara är för att du är för nära målningen. Kan inte se skogen genom träden, typ av sak. Du förstår.
  • Bild med titeln vara säker Steg 11
    5. Kom ihåg att du föddes med den. Nej, det är inte maybelline. När du poppade ut ur din mors livmoder, bryr du dig inte riktigt som hörde dig gråta eller hur mjukt ditt huvud var. Du var bara. Det var samhället som pekade på dig och fick dig att känna som om du var tvungen att mäta upp. Det var lärt mig. Du vet vad de säger om lärda saker? De kan vara fnlärt mig.
  • Knacka på det förtroendet som du föddes med. Det är där, det är bara begravd under många år av exponering för beröm, hot och uppfattade domar. Ta alla andra ut ur bilden. De spelar ingen roll. De har inget att göra med dig. "Du" är bra. "Du" existerar bortsett från någon annan dom.
  • Bild med titeln vara säker Steg 12
    6. Gå ut ur ditt huvud. En brist på självförtroende har inget att göra med den yttre världen, så du måste komma ur huvudet. Om du tar dig själv med en inre dialog, bara sluta. Världen är virvlande runt dig - virvla runt med den. Det enda ögonblicket som existerar är nu. Vill du inte vara en del av det?
  • Så mycket av världen finns utanför ditt huvud (om vi går med antagandet att verkligheten är som det verkar). Ständigt tänker på vad du känner eller ser ut, tar dig ut ur ögonblicket. Öva inte tänker på det förflutna eller framtiden. Koncentrera sig på vad som står framför dig - det är nog något spännande om det.
  • Del 3 av 3:
    Utöva förtroende
    1. Bild med titeln vara säker på steg 13
    1. Omfamna dina intressen. Om det finns en sport eller hobby har du alltid velat vara bra på, nu är det dags! Förbättra dina färdigheter kommer att förstärka att du är begåvad, och därefter öka ditt självförtroende. Lär dig ett musikinstrument eller ett främmande språk, ta upp en konstform som målning, börja bygga projekt - oavsett det är som fångar ditt intresse.
    • Bli inte avskräckt om du inte är omedelbar fantastisk. Kom ihåg att lärande är en process, och du är i den för de små segrarna och den avkopplande rekreationstiden, för att inte vara bäst någonsin.
    • Ta upp en hobby du kan göra med en grupp. Att hitta likasinnade personer som delar dina intressen kan vara ett enkelt sätt att göra vänner och bygga förtroende. Titta runt ditt samhälle för grupper du kan gå med, eller hitta släktskap med andra hobbyister.
  • Bild med titeln vara säker på steg 14
    2. Prata med främlingar. Straight Up är självförtroende mer än bara en sinnesstämning - det är vana. Det är alla människor verkligen är. Så för att vara säker, måste du göra självsäkra saker. En av dem gör konversation med främlingar. Det är skrämmande först, men med varje gång kommer du att bli mer otvivelaktigt.
  • Nej, det kommer inte att krypa främlingar om du inte är en illaluktande, aggressiv quasimodo-ser kkk medlem. Om någon säger, "Hallå!", ler på dig, och frågar dig om de ska gå till Starbucks eller kaffebönor, hur ska du känna? Förmodligen bra. Alla gillar att vara hjälten, prata med andra människor och vara spontan. Du klarar bara upp sin annars tråkiga dag.
  • Du har inte möjligheter, va? Vad sägs om barista på din kafé? Flickan vid utcheckningsdisken på din mataffär? Slumpmässiga främlingar du passerar på gatan?
  • Bild med titeln vara säker på steg 15
    3. Övertro inte över. Att kunna säga att du är ledsen är ett bra drag (och något för många människor kämpar med). Men var försiktig med att säga det bara vid behov. Ber om ursäkt när du har minskad eller obekvämd någon är artig - ber om ursäkt när du inte har gjort något fel, men kan du få dig att känna sig underordnad och som du skall vara ledsen. Innan det glider ut ur munnen, ta en sekund för att se till att det här är en situation som faktiskt behöver en ursäkt från dig.
  • Använd lösningar. Du kan uttrycka din sympati eller ångra utan att det faktiskt är om ursäkt. Till exempel, om du är orolig för obekväma någon, kan du säga "Jag hoppas det har inte varit för mycket besvär" istället för att automatiskt återvända till "Jag är ledsen."
  • Att be om ursäkt gör dig osäker på dig själv. Det är inte meningsfullt eftersom du är underlägsen någon. Varför ber om ursäkt om du inte gjorde något fel? Jag menar trots allt det? Och om du ber om ursäkt hela tiden, förlorar det värde. Vara ledsen för allt betyder att du är ledsen för ingenting. Tänk på "Jag är ledsen" tycka om "jag älskar dig." Det bör bara sägas med omsorg.
  • Bild med titeln vara säker på steg 16
    4. Acceptera komplimanger graciöst. Rulla inte bara dina ögon och rycker bort det - äger det! Du förtjänade det! Gör ögonkontakt, le och säg "tack." Att vara trevligt om det När någon annan vill komplimera att du inte äventyrar din ödmjukhet - det visar att du är artig och har en säker känsla av självvärt.
  • Betala en komplimang i gengäld. Om du fortfarande är obekväm med komplimanger, försök att ge en tillbaka efter att du har accepterat. Detta kan hjälpa dig att känna att poängen är "även" Och du har inte varit för prideful.
  • Bild med titeln vara säker på steg 17
    5. Bygg ditt förtroende genom att hjälpa andra. Ta dig tid att betala någon annan komplimang, eller göra en oanmäld god gärning. Du kommer att lysa upp dagen, och du mår bättre om dig själv. När du blir källa för positivitet, kommer andra att försöka vara runt dig, stärka de goda vibbarna.
  • Massor av människor är inte bra att ta emot komplimanger. Odds är om du ger någon en de kommer att svara med en i sin tur. Bara se till att du menar det eller de kan svara skeptiskt -- "Hej, jag gillar verkligen den skjortan du har på dig. Var det gjord i Kina?" kan inte få det bästa svaret.
  • Bild med titeln vara självsäker Steg 18
    6
    Släpp dem som tar dig ner. Det är svårt att vara säker på en grupp människor som du känner ständigt dömer dig. Du kan naturligtvis vara den mest extroverted, högljudda, självförsäkrade personen, men med dessa människor, blir du en valphund som inte har blivit omhändertagen tillräckligt bra. Dessa människor måste tappas som en dålig vana. Och nu.
  • Det är viktigt att du omger dig med andra som du känner att du känner att du är den bästa versionen av dig där kan vara. Det är bara runt dessa människor att du kommer att kunna göra tillväxten du vill (och kan!) göra.
  • Bild med titeln vara självsäker Steg 19
    7. Sakta ner. Många människor gör inte folkmassor. Ännu fler människor gör inte offentligt talande. Om du befinner dig i en av dessa arenor är det viktigt att sakta ner. När vi är nervösa tenderar vi att påskynda bara för att få allt över med. Gör det inte. Det är ledtråd som du är nervös. Och du cuing dig själv att du är nervös också!
  • Punkt nummer ett är andas. När vi tar korta, skarpa andetag, cuing oss för att slåss eller flyga. Klipp ut det och du lugnar ner ett hak automatiskt. Människor är inte raketvetenskap, lyckligtvis.
  • Punkt nummer två är att medvetet sakta ner dina handlingar. Tänk på en sexårig på ett socker högt - det är du just nu. Matcha dina handlingar till din andning. Bingo. Lugn.
  • Bild med titeln vara säker Steg 20
    8. Förvänta sig framgång. Mycket liv är en självuppfyllande profetia. När vi tror att vi kommer att misslyckas, vi försöker inte riktigt så hårt. När vi tycker att vi inte är tillräckligt bra, agerar vi ofta inte tillräckligt bra. Om du förväntar dig framgång kan du bara dra det ut. Pessimism kan faktiskt undergräva dina förmågor.
  • Just nu säger du förmodligen, "Jag är ingen noggrann förutsägelse för framtiden! Förväntad framgång är inte logisk - var inte bara att driva logiken för en sekund sedan?!" Tja, ja, men tänk på det här: du förväntar dig ofta misslyckande, så varför inte förvänta dig framgång? De är båda möjliga omständigheter och i de flesta är det inte mer sannolikt än den andra.
  • Fokusera på vad du vill ha i stället för vad du inte vill ha.
  • Bild med titeln vara säker Steg 21
    9. Ta risker. Ibland är det enda sättet ut. För att få bra på livet, måste du stöta på erfarenheter som tvingar dig att lära dig. Du kan inte vara fantastisk på den strax utanför fladdermusen. Om du fortsätter att göra det du alltid har gjort, blir du aldrig bättre på...något. Du måste ta chanser att växa.
  • Misslyckande är oundvikligt. Det händer alltid. Och det spelar ingen roll. Den enda delen som spelar roll är att du kommer tillbaka. Alla upplever motgångar, men inte alla kommer tillbaka. Det är att komma tillbaka som bygger förtroende, och du måste misslyckas i första hand att göra det.
  • Gå ut ur din komfortzon för att hjälpa dig att lära av erfarenheter och växa mer självsäker.
  • Hjälp att bygga förtroende

    Prova sätt att övervinna blyghet

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prova sätt att bygga förtroende

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tala positivt. När du hör dig, säger något negativt om dig själv, ersätter det omedelbart med en positiv kommentar.
  • Du är den enda som verkligen känner till dig. Älska dig själv och andra kan följa med.
  • När du går, fokusera på var du går. Se till att du sitter upp rakt.
  • Göra mål för dig själv, inte förväntningar.
  • Varje dag, gör en lista i ditt huvud av allt bra om dig själv. Säg tack tyst i ditt huvud för varje sak på din lista.
  • Kom ihåg att leva varje dag som det är din sista. Vem vet när det kan sluta? Vem bryr sig vad andra tycker så länge du tänker positivt och mår bra?
  • Sluta vara en perfektionist. Ingenting och ingen är perfekt. Höga standarder har sin plats, men ditt dagliga liv kommer att ha fallgropar och brister. Acceptera dem som lärande erfarenheter och gå vidare.
  • Var tacksam för vad du har. Många gånger, i roten av osäkerhet och brist på förtroende är en känsla av att inte ha tillräckligt med något, oavsett om det är känslomässigt validering, lycka till, pengar, etc. Genom att erkänna och uppskatta vad du har, kan du bekämpa känslan av att vara ofullständig och otillfredsställd. Att hitta den inre freden kommer att göra underverk för ditt självförtroende.
  • Skicka positiva textmeddelanden till dig själv. Försök att tro att någon annan skickar dig dessa texter - det kommer att bygga din konfidensnivå direkt.
  • När du vaknar på morgonen, kolla in spegeln och berätta för dig själv att du har gjort det så långt i livet och du kommer inte att låta något eller någon sätter dig ner.
  • Överväga att delta i ledarskap klasser. Lär dig att ta kontroll över saker. Om du är i skolan, överväga att springa för en social ställning, som en president för en klubb. Förmågan att leda andra och svara på andras beteende under ditt ledarskap hjälper till att ta med dig självförtroende.
  • Varje gång du passerar en spegel eller en reflektion av dig själv, ge dig en komplimang i ditt sinne. Håll det här tills du ser komplimangen som ett faktum om dig själv.
  • Ibland kommer människor att säga menar saker eftersom de är avundsjuk på dig! Kom ihåg att le och njut av livet.
  • Tänk positivt. Tänk på alla de goda sakerna om dig själv och hur lycklig du jämförs med andra. Omfamna dina skillnader och lär dig att acceptera att du är annorlunda och det är det som gör dig unik.
  • Behandla dig som du vill behandlas av andra. Så du ser, det lönar sig att vara positiv om dig själv så att människor kommer att behandla dig på samma sätt.
  • Om du börjar tänka negativ, stäng av rösten och ha ett positivt uttalande beredd att upprepa i ditt huvud tills du kommer ut ur det.
  • Ögonkontakt är mycket viktigt, eftersom det visar ditt självförtroende.
  • När du känner dig dålig om dig själv, föreställ dig en av dina vänner som känner hur du är. Ta en bit papper och skriv ner vad du skulle säga till den person som hjälper dem att må bättre. Sätt det papperet på en säker plats, då när du känner dig ner kan du ta det och läsa den själv.
  • Var inte rädd för att bli dömd. Ibland kan det verkligen hålla dig tillbaka.
  • Om du någonsin hör din inre röst som berättar något negativt, låtsas att det är en gammal man som berättar det.
  • Omskola din inre röst. I situationer där du tror att du saknar förtroende, inser att din inre röst säger dig negativa saker. Du måste omskola den inre rösten till var positiv vid dessa tider.
  • Prata med människor du inte känner till mycket. Detta kan hjälpa dig att ta kontakt med omvärlden mer.
  • Föreställ dig dig själv i olika situationer där du visar förtroende, vitt eller ledarskap. Genom att helt enkelt avbilda dig att göra sådana saker, blir självförtroende mindre av ett främmande koncept och du börjar tro att du kan.
  • Du kan lära dig att vara stark, att trycka på genom misslyckanden. Du kan stå upp lång, ta djupa andas och kom ihåg att du är ansvarig för vad du känner. Gilla, om du kämpar för att lyfta något, kan du sakta ner, ta några djupa andetag och kom ihåg att dina kampar snart kommer att passera. Då fokuserar du, andas djupt och trycker och trycker och trycker och trycker på och om och om igen tills du äntligen gör det.
  • Om du vill vara säker, låt inte något störa dig - drunkna ut allt som kommer under din hud och fortsätter att gå.
  • Försök att inte slacka, det får dig att se stängd och mycket osäker. Det representerar också sårbarhet. Det gör att du ser väldigt uninviting och olycklig och du vill inte ha det om du vill visa folk som du är säker.
  • Den här är ofta överskattad, men det är väldigt viktigt. Hur kan du vara säker på saker där du inte har något att vara säker på? Det är absolut okej att du är oroande för något du inte försökte tidigare (jag.e. få en kampanj, märkning av gränser eller annat), för ditt förtroende skulle vara falskt. Bara erkänna att göra misstag. Att vara säker hela tiden är inte målet.
  • Varningar

    Att vara cocky och vara självsäker är två väldigt olika saker. Att vara Cocky är inte bra - Att vara självsäker är. Känna till linjen.
  • Ägna inte ditt livs uppdrag att vara självsäker. Du måste göra saker som gör dig lycklig. I lycka hittar du förtroende.
  • Att vara säker är inte perfekt. Perfectionists tenderar att vara mer självkritiska snarare än självsäker.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande