Hur man klarar av att tycka om en person som respekterar dig

Att tycka om någon som respekterar dig presenterar något som du bör ta hänsyn till när du bedömer sin karaktär, vilket leder till att du tycker om dem direkt - å andra sidan, oavsett om vi är lockade till någon är ofta inte inom vår kontroll och av någon anledning , hjärtat fortsätter att insistera. I vissa fall kan deras elakhet och respektlös attityd vara attraktivt på ett perversy eftersom vi är i räddare eller trevligt läge, tror vi kan antingen lösa in eller ändra den här personen till det bättre.

Om du är i den här situationen kan det vara förvirrande och skadligt, särskilt om de ständigt sätter dig trots dina snälla och uppmärksamma framsteg. Om så är fallet är det dags att ta hänsyn till deras attityd och ge själv mer respekt istället för att ge dem ytterligare utrymme för att vara oförskämd för dig. Den här artikeln kommer att ge dig tips om hur man får över den här personen genom att avse respekt för dig själv igen.

Steg

  1. Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 1
1. Akta dig för glamoureffekten. Ibland är det lätt att falla för den roll, positionen eller den status som en person representerar, snarare än den faktiska personen och deras sanna karaktär. Denna förvirring av identitet kan vara svår att avlägsna om du slår av glamouren av vad de "do", Men om du inte försöker skilja personen från positionen, kanske du faller för något som inte ens är riktigt. Att utarbeta, om den här personen är i en myndighet, makt eller respekt i något som intresserar dig eller är mycket, om det är ett arbete, hobby, klubb eller sportroll, kan du ha förvirrat rollen eller positionen för Personen med vem de verkligen är. Detta är ett vanligt missförstånd i en värld där vi övervärr det som människor "do" Istället för vem människor är i väg "karaktär".
  • Till exempel har Jenna en förälskelse på Gary. Han är den övre debattören för året och har ett otroligt sätt med ord, vilket är något hon önskar att hon hade modet att stå upp och göra också - att höra hans leverans får bara henne att smälta inuti. Han är också ordföranden för debatterande samhället och har mycket inflytande inom den engelska fakulteten. Han verkar ha oändliga människor som omger honom som vill ha en bit av sin tid. Jenna vill särskilt vara en debattare och att märka för hennes ordkunskaper också. Hon vet Gary är inte så snäll mot henne och har ännu god förolämpade henne vid ett antal tillfällen, men hon tycker att det här är nästan charmigt eftersom det är ett tecken som han är smart, vittig och en dag, kan komma att inse att hon är bra med ord också. Jenna är mycket felaktigt - hon älskar vad Gary står för, inte Prig som Gary faktiskt är.
  • George faller djupt för sin chef. Hon är smart, smart, sassy och det finns ständigt samtal att ledningen är så imponerad av henne att hon är slated för befordran till en topproll inom kort. Ändå är hon alltid snarkig och skär i kommentarer som hon gör till George och insisterar på att han återställer sitt arbete, trots att George alltid har varit en toppartist och andra känner igen att han har utmärkta arbetsutfall. Ändå är George redo att sätta sitt eget arbete ner för att han tycker att hans chef är smartare än han och att om han gör som hon frågar, kommer hon att inse att han är speciell och kommer att komma överens om att gå ut med honom. Som med Jenna är George tyvärr felaktigt - han slås av glamouren av hans chefs roll och de utmärkelser hon får och sänker sin elakhet till honom i hoppet att hon kommer att förändras. Hon kommer inte att förändras och han kommer bara att fortsätta sätta sig ner.
  • Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 2
    2. Hitta din egen plats av självrespekt. Fortsätter att gilla någon som respekterar dig, kommer du ofta att jordas i dina egna osäkerheter och brist på självrespekt. På vissa sätt kan du se denna förolämpande och oförskämd krossa som någon som kunde fylla det du uppfattar som de tomma utrymmena inuti dig. I själva verket kan ingen slutföra dig - bara du kan slutföra dig och om du har låg självkänsla, låg självrespekt och ett ton osäkerhet, måste du fokusera på dig själv och dina egna behov än att fortsätta Chase efter någon som vet hur man noll in på dina svagheter och vrid kniven. Var beredd att sluta sätta dig själv genom detta och börja förbättra din egen känsla av självvärt. Påminn dig själv att ingen person som förolämpar dig eller sätter dig ner förtjänar att bilda en del av ditt liv.
  • Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 3
    3. Inte över-analysera deras beteende. Sannolikt de är det sätt de är på grund av 1001 skäl, från sina egna osäkerheter genom att uppmärksamma. Men i slutändan borde du nå en punkt att säga till dig själv "vem bryr sig"? Du är inte deras skyddsängel, du är inte deras hälso-professionell och du är inte deras personliga tränare. Om de har problem är du inte där för att spara eller ändra dem och du riskerar att göra orsakerna till ursäkt för sitt beteende om du överger vad som innebär att de uppträder på ett visst sätt. Om det sätt de beter sig mot dig får dig ner och är skadlig, det borde vara tillräckligt med en varning för att du ska börja bekämpa dig från din ensidiga förälskelse på dem.
  • Om du lider av att försöka vara ett folk, se Hur man slutar vara ett folk Pleaser För tips om att övervinna detta självrespekt-förstörande beteende.
  • Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 4
    4. Inse att du måste få över den här personen. Ett hälsosamt förhållande mellan två personer är inte möjligt om man saknar respekt för den andra. Även om detta är den svåraste delen av processen är det den viktigaste delen. Om du är ovillig att sätta dina känslor för den här personen bakom dig, fortsätter du länge efter den här personen och inte sätter dina egna behov och respekterar först.
  • Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 5
    5. Fokusera på varför du borde motvilja den här personens inställning till dig snarare än på varför du gillar dem. När de har visat en respektlös inställning till dig vid flera tillfällen, bör detta vara tillräcklig varning för dig att de inte kommer att sluta och att deras syn på dig alltid kommer att vara ovänlig och ovänlig. Om du fortsätter att ursäkta deras beteende eller behandla sin inställning som något annat än vad det är, fortsätter du att låta deras elakhet och respektlöshet uppstå och låta dem komma undan med fruktansvärt beteende mot dig. Fråga dig själv hur de sätter dig ner eller förolämpar dig. Till exempel: Sköljer den här personen dig offentligt? Reta du obevekligt? Irritera dig till ingen slut? Kasta barbs din väg, speciellt när andra är där för att höra dem? Mock dig? Att veta varför du inte vill vilja vara knuten till den här personen romantiskt eller på annat sätt är en viktig del av att komma över en felplacerad förälskelse.
  • Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 6
    6. Skydda dig själv genom att lossna. Eventuellt har du ställt in en ståndpunkt att vara i deras närvaro så ofta som möjligt, bestående av deras elakhet och förolämpningar för att spendera tid nära dem, bara för att vara i deras närvaro. Oavsett ditt nuvarande beteende mot dem måste det sluta - för din skull. Det föreslås att du drar bort från den här personen helt och börjar dra dig ihop istället. Här är vad du ska göra nästa:
  • Tala inte med den här personen. De förtjänar klart inte din uppmärksamhet.Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 6Bullet1
  • Om du har sitt telefonnummer i dina kontakter, tar emot e-post i din adresslista eller deras profil på en social nätverksplats, varje kontaktkälla och anslutning. (Du kan till och med gå så långt som blockerar dem.) Detta kommer att låta personen veta att du inte kommer att acceptera sina tidigare handlingar och kommer inte att lägga upp någon framtida elakhet.Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 6Bullet2
  • Om personen försöker prata dig, svara inte. Helt enkelt gå bort. Om inget känns för oförskämd för dig (trots allt vill du inte doppa till deras nivå), bara säg en artig sak att ursäkta dig och lämna sedan.Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 6Bullet3
  • Om du inte har något annat val än att prata med dem (som på jobbet), vara perfunctory och säg bara vad som behöver sägas, allt på professionell ton och sätt. Överväg att hålla en rekord av några förolämpningar som rör dig personligen eller din arbetsprestanda, att höja med din chef eller någon annan. Vänd denna typ av situation direkt i ditt sinne från att vara en tolerabel förälskelse för att vara en oacceptabel trakasser.Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 6Bullet4
  • Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 7
    7. Sluta prata om den här personen till någon annan. Skvaller inte eller förolämpa dem bakom ryggen. Det spelar helt enkelt sitt spel och misslyckas med att stärka din egen självrespekt och karaktär. När någon frågar dig vad som hände mellan er två, säg något i linje med "Jag var trött på att hantera honom / henne." Eller helt enkelt säga att båda var överens om att vara oense och att du inte interagerar mycket idag. I slutändan är det verkligen inte någon annans verksamhet, så du är fri att säga "Varför vill du veta? Det är inte något jag bryr mig om att diskutera."
  • Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 8
    8. Få stöd från familj och äkta vänner eller till och med från kollegor eller lagmedlemmar du vet att du kan lita på. Skära någon av gör ont, särskilt om du har fantaserat om deras potentiella framtida roll i ditt liv och du har blivit utsatt för att försöka få dem att komma runt för att se dig i ett bättre ljus. Du kan fortfarande ha några känslor för dem efteråt och det är naturligt men det är inte en anledning att falla tillbaka till gamla beteendemönster. Ordna en samling för några vänner För att få ditt sinne av den här personen, spendera tid att hänga med människor som ser och erkänner det bra i dig och vara med människor som är stödjande för dig, oavsett om du är en framgång eller inte på någon strävan. Låt dig känna hur det är att vara runt människor som respekterar dig och ger dig inte sorg.
  • Bild med titeln Kope med att tycka om en person som respekterar dig Steg 9
    9. Fortsätt med ditt liv på ett mer positivt och självt tankeväckande sätt. Var uppmärksam i framtiden för hur du ska interagera med de människor som korsar din väg och inte tillåta ditt hjärta att springa med galna idéer att spara eller lösa in någon. Folk kommer bara att ändra vem de är av sin egen volition. Dessutom fantaserar att någon kommer att komma och se "riktig du" betyder att "riktig du" lyser inte tillräckligt för att börja med och spendera tid att polera "riktig du" bör nu vara ditt nuvarande fokus. Vi lockar och lockas till som människor, så ibland lockas vi till en person som avslöjar något vi har diswned inuti oss själva. Det är viktigt att lära av det faktum att du har lockats till någon djupt negativ eftersom det säger mycket om hur du känner dig själv inuti. Du do förtjänar mer och du måste påminna dig om det här ständigt tills det blir andra naturen, liksom att arbeta med dessa aspekter som du behöver för att vårda med större vänlighet.
  • Stå högt och ha förtroende för dig själv. Du kommer att locka likasinnade personer som delar din positivitet och vem uppskattar dina styrkor och personlighet när du väljer den här vägen. Det kan tyckas hårt nu men det här är det enda verkliga sättet att locka en person som ser "riktig du"- med att vara en person som är unafraid att uttrycka dig själv och att förvänta sig respekt tillbaka från andra.
  • Läsa Hur man står upp för dig själv För fler idéer.
  • Tips

    En person som respekterar dig inte "behöver" du i någon form eller form. De kan klara upp den uppmärksamhet du fortsätter att ladda på dem, men det kommer inte att ändra sin attityd någon. Om något, den ständiga uppmärksamheten trots förolämpningar och respektlöshet förstärker helt enkelt för den andra personen att de kan behandla dig som en dörrmatta, oavsett dina känslor och mänsklighet. Görs med en sådan person, oavsett vad ditt hjärta berättar för dig.
  • Agera som om du aldrig visste den här personen. Ditt liv kommer att fortsätta och deras comeuppance kommer att hända någonstans längs linjen. Även om de inte får någon karma reverberation, spelar det ingen roll för att fokus är på att vara den bästa personen du kan vara, inte på vad som händer med dem.
  • Som en del av din uthyrning, försök, försök att ringa ut den här personen för deras kommentar eller beteende och se vad som händer. Ring dem på deras dåliga inställning för en förändring. Det är troligt att de blir förvånade över att du har gjort det och väldigt defensivt om kommentarerna. De kan till och med konfrontera dig om ditt eget beteende, vilket ger dig möjlighet att uttrycka att du ångrar att du inte har stått upp tidigare till förolämpningarna och dålig attityd men att du har hittat din ryggrad sedan och du gör det nu. Undvik att attackera dem som en person, bara påpeka faktiska tillfällen som de har sagt saker som var skadliga.
  • När en person är meningsfull för dig, det är inte en inbjudan att vara meningen tillbaka till dem.Så underbart det kan känna sig att äntligen komma tillbaka, det är kontraproduktivt och gör inte någon må bra (som du kanske vet, har gått igenom en liknande erfarenhet emotionellt).De är fortfarande människor också, så grymma som de kan vara.
  • Varningar

    Fortsätt inte någon kontakt med den här personen, även om de kallar dig säger hur "förlåt" de är och hur det "kommer aldrig att hända igen." Detta är nästan alltid en metod för att suga dig tillbaka i.
  • Om den här personen hotar eller stalker du, rapportera det till dina lokala myndigheter genast.
  • Tänk på att de flesta är wimps när det gäller att erkänna sina misslyckanden och misstag.De ska försöka täcka det i stället för att hantera det mogna.
  • Om de ber om ursäkt alls, är det helt för själviska ändamål: att inte komma i trubbel.De är generad av en situation som påpekar sina misslyckanden.Om de är verkligen ledsna, måste de realisera den fulla omfattningen av vad deras handlingar gjorde för dig.De kommer att specificera handlingarna och demonstrera genom bevis sina handlingar och säg hur specifikt de påverkat dig.De kommer inte att erbjuda något specifikt för att klara det ("Jag tar dig på en resa till Hawaii!").Det är nog bara ett försök att "radera" Vad hände och igen, täcka upp sitt misstag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande